Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] Vilniaus viešasis transportas

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• Vinecko
    replied
    Parašė Nikas Rodyti pranešimą

Kaip Putinas, vos išsižiojat, ir susišaudot sau į kojas. 2025 metai. Pildomi POPIERINIAI kelialapiai? Wtf? Ar A juostos skirtos stovėti, ar judėti?
    O per vienus vartus 18m technika nepravažiuoja? Plotis vartų gi standartinis, tik kodėl jie turi būti dveji ir pėstieji turi kirsti keliasdešimt metrų eismo juostų.
    Aš nekenčių ne VVT, o kiek atsilikusi ir apsileidusi ši kontora yra. Nuo vadovų, gyvenime nevažiavusių viešuoju, iki legendinių Janinų ir kreivarankių meistrelių. Tas depas atrodo kaip metalo laužo sąvartynas, tiek technika, tiek statiniai, vartai, tvoros ir kt.
    Vieni vartai skirti įvažiuoti, kiti skirti tam, kad išvažiuoti. Padaryti viską per 1 vartus negalima, tokiu atveju važiuojant iš parko tektų specialiai eiti pas apsauginį rodyti kelialapį, vietoj to, kad iškišti jį iš lango, o tai užima papildomą laiką (vietoj 15 sek -> 1 min).
    Asmeniškai nematau jokių problemų su tuo, kad yra 2 vartai. Vistiek tuo laiku, kai vaikšto dauguma, ten niekas nevažiuoja ir jokios grėsmės pėstiesiems tai nekelia.

Taip pat nesuprantu kas jūs stebina? Taip, popieriniai kelialapiai, kurie priduodami grįžus į parką. O ką siūlote vietoj popierinių? Kokia sistema skaitmeninė tai pakeistų?

Komentuoti:

• Vinecko
    replied
    Parašė kaziukas_jonas Rodyti pranešimą

Berods buvo ankščiau info apie popierinius talonėlius?
    Pakeistas dizainas, sakyčiau net į blogesnę pusę.

Komentuoti:

• kaziukas_jonas
    replied
    Parašė Vinecko Rodyti pranešimą
    Info apie bilietus pakeista. Gal kas atpažins kas pasikeitė apart kainų?
    Berods buvo ankščiau info apie popierinius talonėlius?

Komentuoti:

• Nikas
    replied
    Štai, kaip gali būti. Nieko ypatingo, bet kaip viskas tvarkinga. Pažiūrėkit vien kiek kolonėlių pačiam parke, o ne viena kitapus gatvės kaip Viršilų g.
    https://maps.app.goo.gl/oAMbhx3vywBh6mq2A

Click image for larger version

Name:	war.png
Views:	630
Size:	8,74 MB
ID:	2208846

Mūsų, ypatingu keliu einantis VVT. Nei ženklinimo, aslfatas iš mėnulio, senos technikos šrotas.
    Click image for larger version

Name:	vir.png
Views:	620
Size:	4,83 MB
ID:	2208847

Komentuoti:

• Nikas
    replied

Už ką jūs VVT nekenčiat? Ten stotelės zona, kur išlaipinami keleiviai ir vykdomi kai kurie reikiami darbai (pildomas kelialapis, o būtent info apie reisą iki parko ir jeigu kažkur praleista, pildoma ir tas). Jeigu nebūtų tos fiktyvios A juostos jūs keistumėte viską, kad pravažiuoti neduoda.

Dėl įvažiavimo ir išvažiavimo iš parko tai jų dydis atitinka ir viskas su tuo gerai, nepamirškite, kad yra 18m technika, kuriai reikia daugiau vietos.
    Kaip Putinas, vos išsižiojat, ir susišaudot sau į kojas. 2025 metai. Pildomi POPIERINIAI kelialapiai? Wtf? Ar A juostos skirtos stovėti, ar judėti?
    O per vienus vartus 18m technika nepravažiuoja? Plotis vartų gi standartinis, tik kodėl jie turi būti dveji ir pėstieji turi kirsti keliasdešimt metrų eismo juostų.
    Aš nekenčių ne VVT, o kiek atsilikusi ir apsileidusi ši kontora yra. Nuo vadovų, gyvenime nevažiavusių viešuoju, iki legendinių Janinų ir kreivarankių meistrelių. Tas depas atrodo kaip metalo laužo sąvartynas, tiek technika, tiek statiniai, vartai, tvoros ir kt.

Komentuoti:

• Vinecko
    replied
    Parašė Nikas Rodyti pranešimą

Pločio dviračiams ten buvo per akis, o ir gatvė nėra labai naudojama pesčiųjų. Taip, dabar kiek tvarkingiau, bet nei jaukumo, nei saugumo tokioje gatvėje nėra. Pagrinde, ačiū VVT už nenaudojamą A juostą, didžiulio pločio DVIGUBUS įvažiavimus ir surūdijusias tvoras per visą kvartalą.
    Už ką jūs VVT nekenčiat? Ten stotelės zona, kur išlaipinami keleiviai ir vykdomi kai kurie reikiami darbai (pildomas kelialapis, o būtent info apie reisą iki parko ir jeigu kažkur praleista, pildoma ir tas). Jeigu nebūtų tos fiktyvios A juostos jūs keistumėte viską, kad pravažiuoti neduoda.

Dėl įvažiavimo ir išvažiavimo iš parko tai jų dydis atitinka ir viskas su tuo gerai, nepamirškite, kad yra 18m technika, kuriai reikia daugiau vietos.

Komentuoti:

• Vinecko
    replied
    Info apie bilietus pakeista. Gal kas atpažins kas pasikeitė apart kainų?

Komentuoti:

• Maalinauskas
    replied
    Parašė Visdarlietus Rodyti pranešimą
    Su ta aktyvacija.. eini į stotelę matai, kad atvažiuoja tau reikalingo maršruto autobusas, kitas po 20-30 min. Į autobusą spėtum, bet aktyvuoti bilieto prieš įlipimą niekaip, nes jei net pradėtum aktyvuoti tai nespėtum pribėgti. Kokie veiksmai? Prisiveji ir aktyvuoji autobuse ar lauki 30 min. stotelėje?
    Prisiveji ir aktyvuoji autobuse, žinoma. Bet tai IMHO turėtų būti išmtinė situacija, sulig važiavimu per geltoną.

Komentuoti:

• Visdarlietus
    replied
    Su ta aktyvacija.. eini į stotelę matai, kad atvažiuoja tau reikalingo maršruto autobusas, kitas po 20-30 min. Į autobusą spėtum, bet aktyvuoti bilieto prieš įlipimą niekaip, nes jei net pradėtum aktyvuoti tai nespėtum pribėgti. Kokie veiksmai? Prisiveji ir aktyvuoji autobuse ar lauki 30 min. stotelėje?

Komentuoti:

• Maalinauskas
    replied
    Parašė rmss Rodyti pranešimą

Šiaip jei turi kuprinę, tai ją reiktų nusiimt prieš įlipant, o ne daužyt kitus keleivius su savo tašėm. Bet nematau prasmės toliau ką diskutuot, kai prisigalvoji ko aš niekur nerašiau.
    Aš ir nesakiau kad jūs tą rašėte. Čia mano asmeniniai įspūdžiai kaip elgiasi dalis keleivių.

Komentuoti:

• rmss
    replied
    Parašė Maalinauskas Rodyti pranešimą

Bet šiaip tas požiūris kad aš praaktyvuose bilietą tik tada kai įlipsiu, susirasiu sėdimą vietą, nusiimsiu kuprinę, atsisėsiu, išsitrauksiu ir atsirakinsiu telefoną, susirasiu meniu programėlę, susivesiu joje PIN kodą, susirasiu norimą bilietą ir tik tada jį praaktyvuosiu, man keistas.
    Šiaip jei turi kuprinę, tai ją reiktų nusiimt prieš įlipant, o ne daužyt kitus keleivius su savo tašėm. Bet nematau prasmės toliau ką diskutuot, kai prisigalvoji ko aš niekur nerašiau.

Komentuoti:

• Maalinauskas
    replied

Manau tai tik pablogintų situaciją. Jau buvo čia diskusija, kad reiktų žymėti bilietą prieš atvažiuojant VT, bet aš iš principo nesutinku. Tada reiktų visur švieslenčių su sekundžių tikslumu ir validatorių stotelėse, nes ne visi naudoja appsus. Plius mokslų metų sezonu niekada nežinai ar tilpsi į atvažiuojantį VT.
    O kokia problema tiems kurie nenaudoja appsus, jie kaip aktyvavo bilietą transporto priemonėje taip ir toliau aktyvuos (juos kontrolė atjjungia privažiuojant). Dėl laiko gi kažkaip Praha išgyvena ir problemų nemato, nors ten irgi būna perpildytos transporto priemonės (nedažnai, bet būna) ir ne visada įlipsi. Bet kažkaip išgyvena.
    Nu ok, galima ne 90 sekundžių padaryti o 30 sekundžių. To užteks praaktyvuoti bilietą jau matant kaip privažiuoja transporto priemonė, o konfliktų su kontrole bus mažiau. Bet šiaip tas požiūris kad aš praaktyvuose bilietą tik tada kai įlipsiu, susirasiu sėdimą vietą, nusiimsiu kuprinę, atsisėsiu, išsitrauksiu ir atsirakinsiu telefoną, susirasiu meniu programėlę, susivesiu joje PIN kodą, susirasiu norimą bilietą ir tik tada jį praaktyvuosiu, man keistas. Aš bilietą aktyvuoju arba kelias sekundes prieš privažiuojant TP, arba kritiniu atveju jau įlipant rankoje turiu telefoną su atidarytu m.Ticket ir per visą laiką problemų su kontrole nesu turėjęs. Gal tai yra sprendimo būdas?

Komentuoti:

• rmss
    replied

Gal tuomet reikėtų pailginti bilieto aktyvavimo laiką, kaip kokioje Prahoje (90 sekundžių)? Kiek konfliktinių situacijų išsispręstų.
    Manau tai tik pablogintų situaciją. Jau buvo čia diskusija, kad reiktų žymėti bilietą prieš atvažiuojant VT, bet aš iš principo nesutinku. Tada reiktų visur švieslenčių su sekundžių tikslumu ir validatorių stotelėse, nes ne visi naudoja appsus. Plius mokslų metų sezonu niekada nežinai ar tilpsi į atvažiuojantį VT.

Komentuoti:

• Maalinauskas
    replied

Pačiam neteko užsirauti, bet iš ne vienų pažįstamu teko girdėti apie situacijas, kai įlipus aktyvuojamas bilietas, atvažiuojama prie kitos artimos stotelės su kontrole, ir kontrolieriai aiškina, kad bilietas aktyvuotas jau kontrolės metu.
    Gal tuomet reikėtų pailginti bilieto aktyvavimo laiką, kaip kokioje Prahoje (90 sekundžių)? Kiek konfliktinių situacijų išsispręstų.

Komentuoti:

• rmss
    replied

Tai yra, beje, vienintelis momentas kur aš bijau kontrolės, kad turėsiu aiškintis ir neaišku ant ko užsirausi. Visais kitais atvejais nieko blogo apie juos pasakyti negaliu (skirtingai nei kai kurie forumiečiai). Kontrolė kaip kontrolė, tas pats kas kokiame Paryžiuje - uniformuoti, mandagūs, viską filmuojantys su registratoriais, jei yra konfliktas.
    Pačiam neteko užsirauti, bet iš ne vienų pažįstamu teko girdėti apie situacijas, kai įlipus aktyvuojamas bilietas, atvažiuojama prie kitos artimos stotelės su kontrole, ir kontrolieriai aiškina, kad bilietas aktyvuotas jau kontrolės metu.

Kitas dalykas, kur pačiam teko matyti daug kartų, kai sėdi koks apsimyžęs prasmirdęs bomžas, tai kontrolieriai tiesiog praignuoroja, nors aišku, kad be bilieto važiuoja.

Komentuoti:

• Sula
    replied
    Parašė Zefyras Rodyti pranešimą

Nėra ten takto, yra kaip tik po 3 reisus per 10 minučių ir tada 20 minučių tarpas. Jei sutvarkytų išvykimo laikus, žinoma, tas taktas būtų. Bet čia atvejis, kai statoma dar pakankamai neblogai VT aptarnaujamoje zonoje. O kaip visokie Naujieji Antakalniai, BP leidžia statyti daugiabučius, o VT šiaip sau. Be abejo VT yra miesto atsakomybė, tik man atrodo kad nėra sąsajų su miesto plėtra, nes nėra jokių normatyvų ir t.t.
    Rytais ir tie stovi bendrame kamštyje, kuris tęsiasi per visą Eišiškių pl.

Komentuoti:

• Maalinauskas
    replied
    Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

Taip. Yra buve atvejų kai galiojimas pasibaigė, nes autobusas vėlavo. Pasakiau kontrolieriui kokia situacija, jis kažką savo aparate pasižiūrėjo ir sako "Gerai, eik". Ką jis mato tame aparate nežinau.
    Tai yra, beje, vienintelis momentas kur aš bijau kontrolės, kad turėsiu aiškintis ir neaišku ant ko užsirausi. Visais kitais atvejais nieko blogo apie juos pasakyti negaliu (skirtingai nei kai kurie forumiečiai). Kontrolė kaip kontrolė, tas pats kas kokiame Paryžiuje - uniformuoti, mandagūs, viską filmuojantys su registratoriais, jei yra konfliktas.

Komentuoti:

• MedinisStrazdas
    replied
    Ar kontrolė gali nustatyti, kad transporto priemonė vėluoja, ir ar tai daro praktikoje?
    Taip. Yra buve atvejų kai galiojimas pasibaigė, nes autobusas vėlavo. Pasakiau kontrolieriui kokia situacija, jis kažką savo aparate pasižiūrėjo ir sako "Gerai, eik". Ką jis mato tame aparate nežinau.

Komentuoti:

• Zefyras
    replied

Na negaliu pasakyti, kad Launagių susisiekimas bus tragiškas ar blogas. Vien tik dabar stoteles Eišiškių pl. aptarnauja 3-4 maršrutai, kurie sudaro taktą apie 15 min vasaros metu. O pavažiavus tuo pačiu 42 iki Naujininkų to gali persėsti į 3G/T10/T17 ir pasiekti centrą ir net nacionalinį stadioną
    Nėra ten takto, yra kaip tik po 3 reisus per 10 minučių ir tada 20 minučių tarpas. Jei sutvarkytų išvykimo laikus, žinoma, tas taktas būtų. Bet čia atvejis, kai statoma dar pakankamai neblogai VT aptarnaujamoje zonoje. O kaip visokie Naujieji Antakalniai, BP leidžia statyti daugiabučius, o VT šiaip sau. Be abejo VT yra miesto atsakomybė, tik man atrodo kad nėra sąsajų su miesto plėtra, nes nėra jokių normatyvų ir t.t.

Komentuoti:

• Vinecko
    replied

Gal visiškai teigti kad "planuojami orientuojantis į viešąjį transportą" nepavyktų, nes abiejuose miestuose suburbanizacija irgi įvyko, tačiau ji vyko aplink transporto koridorius, kur kaimai ir šalutiniai keliai aplipo sodybomis, o viešasis transportas tarnauja ne tik miesto viduje bet ir susisiekimui su aplinkinėmis gyvenvietėmis. Visgi ir tankumas didesnis, ir gyvenviečių struktūros kitokios. Čia galbūt didelių NT projektų vystymas Lietuvoje visiškai nesusietas su VT planavimu, pvz. ar tas grandiozinis Launagių projektas kažkaip paveiks viešojo transporto paslaugos teikėją sustiprinti kursavimą ta kryptimi? Jokie detalieji ar bendrieji planai to nereikalauja, užtenka pasakyti kad "stotelė yra ne toliau nei 500 m".
    Na negaliu pasakyti, kad Launagių susisiekimas bus tragiškas ar blogas. Vien tik dabar stoteles Eišiškių pl. aptarnauja 3-4 maršrutai, kurie sudaro taktą apie 15 min vasaros metu. O pavažiavus tuo pačiu 42 iki Naujininkų to gali persėsti į 3G/T10/T17 ir pasiekti centrą ir net nacionalinį stadioną

Komentuoti:

Working...
X