O į tavo blevyzgas galiu irgi atsakyti: už gerokai mažiau nei pusę milijardo galima tokią teritoriją ir priemiesčiuose rasti, nekalbant apie ariamus laukus. Žemiau kritikos ribos.
Kai jūsų žodžiais, "konstruoji šiaudines baidykles", manau yra pilnai galima ir kitiems jas parodyti. Tai kad ne į mano pastebėjimus atsakinėjote nereiškia kad jūsų temos nukreipinėjimas nėra atsakymas į argumentus. Kaip ir lygiai taip pat pasakymas "eik pasižiūrėk". Atsakinėkite realiais argumentais, o ne atsisukinėjimais.
Kaip matosi iš jūsų foto vietos sočiai yra ir prie linijos palei patį Panevėžį, todėl tikrai keista, kodėl atšaka daroma palei Gustonis iš esmės eliminuojant Panevėžį iš keleivinio susisiekimo.
Kur? Ant A17 ir sodybų? Nelabai. Net nekreipiant dėmesio kaip atvesti 1520mm kelius - jau dabar planuose yra gana sudėtingas nuvažiavimas, jei darom dar ir į šiaurę, tai dar extra vargo + reikia derinti su A17 vėlgi. Čia toks ne-variantas, kad nesuprantu kodėl jums atrodo kad "vietos sočiai".
Krovininė stotis išties labai didelė, nelabai įsivaizduoju kur daugiau būtų galėjusi tilpti. Pro miestą planuojama trasa eina pro miesto teritoriją, yra apsupta daugybe smulkių sklypuku. Žemės paėmimo sąraše jau ir taip virš 100 sklypų tame projekte, kurie sukėlė didelį šaršalą: https://sumin.lrv.lt/public/canonica...o%20schema.pdf
Priminsiu, kad terminalas turi būti netoli 1520mm jungties, nes ten planuojami perkrovimo kranai iš 1520mm į 1435mm, Taip pat vežės keitimo įrenginys buvo pavaizduodas 2022 schemoje.
Kas liečia keleivinę stotį, ar nėra taip, kad tiesiog bus padaryta papildoma stotelė šiek tik į rytus nuo Gustonių ir U-Gleisdreieck stiliumi bus suorganizuotas perlipimas? Schemutėje parodytos kažkokios tarsi keleivių platformos 1520mm linijoje (mėlyna linija). Tiesiog paleist 1520mm traukinuką priderintą prie Rail Baltica tvarkaraščio į Panevėžio dabartinę stotį ir tiek. Nematau didelės problemos dėl to.
Kad būtų lengviau diskutuoti: pabraižiau kiek grynai krovininei stočiai ir su ja susijusiems reikalams (karinės technikos aišktelė, infrastruktūros priežiūros depas, krovinių terminalas) yra planuojama ploto - čia tik naudingas plotas, be jokio ploto kur pvz. yra daromi 1520mm privedimai (kuriame ir vėžės keitimo įrenginys planuotas), be keleivinio kelyno ir pan. Aš nematau jokios vietos kur būtų galima "tiesiog" imti ir padėti šitokį plotą, bet kadangi yra sakančių kad čia visiškai ne problema, tai tikriausiai jie labai lengvai galėtų ir suplanuoti šios stoties vietą.
Kaip matosi iš jūsų foto vietos sočiai yra ir prie linijos palei patį Panevėžį, todėl tikrai keista, kodėl atšaka daroma palei Gustonis iš esmės eliminuojant Panevėžį iš keleivinio susisiekimo.
Kalbėta apie krovininę stotį, kurią iš jūsų sarkazmo sakant "nėra kitos vietos krovininei stočiai provincijoje nei ant dešimties kilometrų papildomo HSR geležinkelio" galima suprasti tarsi yra labai paprastą pastatyti. Prašau nenukreipinėti temos ir rašyti apie krovininę stotį.
Mano atsakymas buvo ne tau.
O į tavo blevyzgas galiu irgi atsakyti: už gerokai mažiau nei pusę milijardo galima tokią teritoriją ir priemiesčiuose rasti, nekalbant apie ariamus laukus. Žemiau kritikos ribos.
Jei tau trūksta informacijos, kaip galima pastatyti stotį netiesiant papildomų dešimčių kilometrų HSR geležinkelių, užmesk akį į bet kurią suplanuotą regioninę stotį visame projekte. Rašinėji kažkokias visiškas blevyzgas, neįtikėtina.
Kalbėta apie krovininę stotį, kurią iš jūsų sarkazmo sakant "nėra kitos vietos krovininei stočiai provincijoje nei ant dešimties kilometrų papildomo HSR geležinkelio" galima suprasti tarsi yra labai paprastą pastatyti. Prašau nenukreipinėti temos ir rašyti apie krovininę stotį.
Jei mes norime, kad stotis būtų saugi, keliuose privaloma riboti išilginį nuolydį. Jei mes norime ją pastatyti mažiausiomis įmanomomis sąnaudomis, žemės darbų kiekis turi būti įmanomai mažiausias.
Apie tai, kad stotis turi būti kažkur greta linijos nekomentuoju, antrakursiai tokių klaidų nebedaro.
Jei tau trūksta informacijos, kaip galima pastatyti stotį netiesiant papildomų dešimčių kilometrų HSR geležinkelių, užmesk akį į bet kurią suplanuotą regioninę stotį visame projekte. Rašinėji kažkokias visiškas blevyzgas, neįtikėtina.
Kad būtų lengviau diskutuoti: pabraižiau kiek grynai krovininei stočiai ir su ja susijusiems reikalams (karinės technikos aišktelė, infrastruktūros priežiūros depas, krovinių terminalas) yra planuojama ploto - čia tik naudingas plotas, be jokio ploto kur pvz. yra daromi 1520mm privedimai (kuriame ir vėžės keitimo įrenginys planuotas), be keleivinio kelyno ir pan. Aš nematau jokios vietos kur būtų galima "tiesiog" imti ir padėti šitokį plotą, bet kadangi yra sakančių kad čia visiškai ne problema, tai tikriausiai jie labai lengvai galėtų ir suplanuoti šios stoties vietą.
Taip, nuo nulio daromame projekte nėra kitos vietos krovininei stočiai provincijoje nei ant dešimties kilometrų papildomo HSR geležinkelio Dugnas jau atrodė pramuštas, bet, panašu, galima dar giliau pulti. Žiauru ir gėdinga.
Jei mes norime, kad stotis būtų saugi, keliuose privaloma riboti išilginį nuolydį. Jei mes norime ją pastatyti mažiausiomis įmanomomis sąnaudomis, žemės darbų kiekis turi būti įmanomai mažiausias.
Apie tai, kad stotis turi būti kažkur greta linijos nekomentuoju, antrakursiai tokių klaidų nebedaro.
Taip, nuo nulio daromame projekte nėra kitos vietos krovininei stočiai provincijoje nei ant dešimties kilometrų papildomo HSR geležinkelio Dugnas jau atrodė pasiektas, bet, panašu, galima dar giliau pulti. Žiauru ir gėdinga.
Man atrodo mes komunikuojame skirtingais dažniais Aš kalbėjau apie tai, kad viso ruožo pro Gustonis nereikia, jei yra planuojamas tas ruožas pro Panevėžį. Nežinau, kaip aiškiau paaiškinti.
T.y. krovinių stotis ir depas neturėtų privažiavimo? Įdomus variantas. Mes jums paskambinsim.
Man atrodo mes komunikuojame skirtingais dažniais Aš kalbėjau apie tai, kad viso ruožo pro Gustonis nereikia, jei yra planuojamas tas ruožas pro Panevėžį. Nežinau, kaip aiškiau paaiškinti.
Nelabai supratau, kas tiksliai buvo pasirašyta. Viso projekto projektavimo sutartis lyg turėjo kainuoti gerokai daugiau? Čia tas dalinis dalykas tik autobusams ir prieigoms?
Vėl konstruoji šiaudines baidykles. Aš kalbėjau apie visą ruožą pro Gustonis. Ten bus projektuojamas HSR dvikelis, pradžioje bus tiesiamas vienkelis ant dvikelio pylimo. Su kuria dalimi tu nesutinki ir ką tavo keisti pasvarstymai apie kelis šimtus metrų bėgių Gustonių stotyje (nereikšminga dalis) prideda šitoje diskusijoje?
Tai kur tie dešimtys nereikalingų HRS kilometrų, jei stotyje tik keli šimtai metrų?
Mano kukliu skaiciavimu, Gustonyse bus apie 10 km standartinės vėžės bėgių.
Standartinė stotis projektuojama taip, kad per ją eina pagrindiniai keliai, kuriais galima važiuoti maksimaliu linijos tarp iešmų greičiu; yra stoties šalutiniai keliai, kuriuose greitis ribojamas važiavimo per iešmą į atšaką greičiu ir yra kiti stoties bei depų kelynai, kuriuose greitis ribojamas dėl eismo organizavimo ir technologinių priežasčių. Todėl teiginys, kad depo kelynas bus tiesiamas pagal HSR, o ES kitokio nefinansuos yra ... įdomus.
Vėl konstruoji šiaudines baidykles. Aš kalbėjau apie visą ruožą pro Gustonis. Ten bus projektuojamas HSR dvikelis, pradžioje bus tiesiamas vienkelis ant dvikelio pylimo. Su kuria dalimi tu nesutinki ir ką tavo keisti pasvarstymai apie kelis šimtus metrų bėgių Gustonių stotyje (nereikšminga dalis) prideda šitoje diskusijoje?
Komentuoti: