Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] Dviračių takai Vilniuje

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• liudasbar
    replied
    Kam dubliuoti Algirdo gatvės dviračių taką Mindaugo gatvėje?

Komentuoti:

• Vinecko
    replied
    Parašė spekas Rodyti pranešimą

Žiūrėkit! Man atrodo muziejus nusimato : DDD. Gal laikas atidaryti skyrelį pavadinimu ,,Kraustomės iš proto'' ar kažkaip panašiai?

Foto iš Savanorių, šviežiai po remonto:

Click image for larger version

Name:	Capture2.JPG
Views:	1041
Size:	120,6 kB
ID:	2205360
    Riovonių st. apsauga dar galima pateisinti tuo, kad ten gan staigi trajektorijos kaita su gan dideliu leistinu greičiu todėl čia kaip prevencija nuo keleivių žūties.

Mindaugo g. tuo tarpu tikrai visiškas nesusipratimas. Reikia susimesti ant geltonų dažų ir perdaryti ją teisingai, su dviračių taku ir mažesnio pločio eismo juostomis.

Komentuoti:

• spekas
    replied
    Parašė liudasbar Rodyti pranešimą

Name:	Screenshot 2025-06-13 at 00.13.21.png
Views:	1965
Size:	2,60 MB
ID:	2205195
    Žiūrėkit! Man atrodo muziejus nusimato : DDD. Gal laikas atidaryti skyrelį pavadinimu ,,Kraustomės iš proto'' ar kažkaip panašiai?

Foto iš Savanorių, šviežiai po remonto:

Name:	Capture2.JPG
Views:	1041
Size:	120,6 kB
ID:	2205360

Komentuoti:

• spekas
    replied
    Būtų mano valia tai aš Mindaugo g padaryčiau dvipusio eismo, dvirtakį, parkavimą lygiagretų.
    (Reikia neprisišnekėti, nes sakau iš akies primesdamas, bet atrodo, kad viskas tilptų.)

Click image for larger version  Name:	Capture.JPG Views:	0 Size:	102,8 kB ID:	2205355
    Click image for larger version  Name:	Capture2.JPG Views:	0 Size:	122,2 kB ID:	2205354
    Paskutinis taisė spekas; 2025.06.13, 17:56.

Komentuoti:

• MedinisStrazdas
    replied
    Parašė NeViskasTaipPaprasta Rodyti pranešimą

Protokole iš open.vilnius.lt užmačiau, kad įsipareigojo "taikyti maksimalias priemones želdinių apsaugai". Bus įdomu pamatyti, ar iš tikrųjų saugos, nes kol kas retame projekte rangovai nenukerta banaliai šaknų be jokių apsaugų
    kad paprastai yra perdėta apsauga daroma, šaligatviai/dvirtakiai tiesiog nutrūksta arba daromos apylankos kad išsaugoti kokį pusiau nudžiuvusį medį kuris jau tokio amžiaus kad vis tiek reikėtų kirsti.

Komentuoti:

• gangstarr
    replied
    Įmanoma Šeimyniškių g. dviračių tako projektą pamatyti? Atrodo turėtų būti labai paprastai ir greitai įrengta atkarpa, bet VMS moka nustebinti.

Komentuoti:

• NeViskasTaipPaprasta
    replied
    Parašė Ignalina Rodyti pranešimą
    Šeimyniškių dvirtakis netrukus turėtų pradėti judėti, šiandien pastebėjau ant šaligatvio sumarkiruotas statybininkų žymas.
    Protokole iš open.vilnius.lt užmačiau, kad įsipareigojo "taikyti maksimalias priemones želdinių apsaugai". Bus įdomu pamatyti, ar iš tikrųjų saugos, nes kol kas retame projekte rangovai nenukerta banaliai šaknų be jokių apsaugų

Click image for larger version  Name:	shared image (1) - Copy.jpeg Views:	0 Size:	96,5 kB ID:	2205017
    Paskutinis taisė NeViskasTaipPaprasta; 2025.06.12, 08:29.

Komentuoti:

• John
    replied
    Karaliaučiaus g. Pasirodo, pati gatvė padaryta panašiu principu kaip nepasiteisinęs Kernavės g. variantas. Gal čia labiau pasiteisins (nors turbūt ne). Dviračių takai atrodo gerai ir dar abiejose gatvės pusėse. Bet kas erzina Pilaitėje, kad dviračių takų pritiesta visokiomis atkarpėlėmis palei naujesnius projektus ar šiaip palei kurią gatvę, bet labai prastai viskas (ne)sujungiama į normalų tinklą. Visgi, Karaliaučiaus g. dabar turbūt geriausia vieta Pilaitėje pagal dviračių takų infrastruktūrą

Komentuoti:

• Ignalina
    replied
    Šeimyniškių dvirtakis netrukus turėtų pradėti judėti, šiandien pastebėjau ant šaligatvio sumarkiruotas statybininkų žymas.

Komentuoti:

• paprastas_zmogus
    replied
    Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą
    Važinėju dviračiu daug ir dažnai, bet ta gatvė, mano nuomone, be PR’o daugiau nieko gero neatnešė. Geras atskiras dvirtakis ir dvi eismo juostos su greičio apribojimo priemonėmis man atrodo būtų buvęs geriausias sprendimas.
    Vileišio g. fiziškai nėra kaip sutalpinti automobilių dviem kryptim, pėsčiųjų ir dviratininkų. Dėl upės šlaito ir pastatų tam tikrose vietose. Manau, padaryta avansu mūsų visuomenės brandai 30 metų į priekį Tragedijos nėra, padėtis gal net iš lėto gerėja, bet sektorinis radaras, sutinku, reikalingas.

Komentuoti:

• Armae
    replied
    Tada atsiprašau !

Komentuoti:

• Ignalina
    replied
    Parašė Armae Rodyti pranešimą

Aš irgi važinėju dviračiu daug ir dažnai, važiuoju dažnokai ir savanoriais, bet siaurinti savanorius iki dviejų eismo tai jau kažkoks jau ypatingas nesigaudymas realybėje, Sorry! Be to kiek pravažiuoja dviratininkų - max 10 per parą. Kiek važiuoju - esu vienišas dviratininkas nuo Savanorių žiedo iki titnago gatvės.
    Ten komentaras apie Vileišio g., tikrai ne Savanorių pr.

O dėl Vileišio - ten būtinai reikia sektorinio matuoklio irba tranzito ribojimo. Idealiu atveju - betoniniai blokai po abiem tiltais.

Komentuoti:

• Armae
    replied
    Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą
    Važinėju dviračiu daug ir dažnai, bet ta gatvė, mano nuomone, be PR’o daugiau nieko gero neatnešė. Geras atskiras dvirtakis ir dvi eismo juostos su greičio apribojimo priemonėmis man atrodo būtų buvęs geriausias sprendimas.
    Aš irgi važinėju dviračiu daug ir dažnai, važiuoju dažnokai ir savanoriais, bet siaurinti savanorius iki dviejų eismo tai jau kažkoks jau ypatingas nesigaudymas realybėje, Sorry! Be to kiek pravažiuoja dviratininkų - max 10 per parą. Kiek važiuoju - esu vienišas dviratininkas nuo Savanorių žiedo iki titnago gatvės.

Komentuoti:

• Obi-Wan Kenobi
    replied

Komentuoti:

• Maalinauskas
    replied
    Parašė Ignalina Rodyti pranešimą

Nes tie dviratininkai už*isa, neleidžia 60 km/h pravažiuot?
    Na tiesiog nematau kam yra objektyviai geriau nuo to, kad kelis kilometrus važiuosiu iš paskos pavieniam dviratininkui ~15 km/h greičiu. Suprantama, jeigu tai keltų pavojų dviratininko saugumui (vis dėl to dviračių gatvė, jiems yra pirmenybė), bet reikalauti kad kažkas tuščioje gatvėje važiuotų iš paskos lėtai važiuojančio dviratininko gali nebent patologinis mašinų nekentėjas, kuriam piktdžiugišką malonumą kelia vien pats faktas, kad automobilistai patiria nepatogomus.

Komentuoti:

• alga
    replied
    Savanorių prospekto šiaurinio kranto tako būklė. Koks trečdalis jau asfaltuotas, koks trečdalis sutankinto pagrindo, bet yra ir dalis kur tiesiog beformiai smėliai ar kažkokios duobės. Panašu, kad tiesiog vietoj prasto šaligatvio bus juodo asfalto bendras takas, ties stotelėmis ir sankirtomis pavirstantis į šaligatvio plyteles. Titnago g., kur šitas takas turėtų jungtis su grindiniu "Senojo kelio atkarpa" nieko naujo, prasti šaligatviai su stačiais bortais, tenka važiuot gatve.
    Attached Files

Komentuoti:

• Ignalina
    replied
    Parašė Maalinauskas Rodyti pranešimą
    Ir netgi pats lenkiu jei yra vietos
    Nes tie dviratininkai už*isa, neleidžia 60 km/h pravažiuot?

Komentuoti:

• Maalinauskas
    replied
    Nenoriu jūsų liūdinti, bet aš, kaip ten pastoviai važinėjantis (tiek dviračiu, tiek mašina) nuolat matau lenkiančius, tiek piko metu, tiek ne. Ir netgi pats lenkiu jei yra vietos

Komentuoti:

• Riedis
    replied
    Pasitaikė proga pakeliauti Vileišio dviračių gatve piko metu. Maloniai nustebino kaip kritinė išsibarsčiusių po 1, po 2, po 4 dviratininkų masė privertė važiuoti 9 iš 10 automobilių nelenkiant. Ir nieko. Ir važiavo ~20km/h. Ir nuvažiavo kur jiems reikėjo. Didžiausias kontrastas nuo gatvės įrengimo pradžios, kad didesnė dalis net nebandė rasti progų aplenkti ir ramiai važiavo per atstumą su "srautu". Gal čia tik sutapimas.

Asociatyvi nuotrauka

Name:	vlcsnap2.PNG
Views:	1162
Size:	1,16 MB
ID:	2203818

Komentuoti:

• Kaid
    replied
    Projektas yra, tik jis ne toks, kurį reikėtų pristatyti visuomenei. Viešinimas daromas rekostravimui arba naujai statybai.

Gal vertėtų tiesiog paprašyti projekto sprendinių, nemanau, kad tai yra kažkokia paslaptis.

Komentuoti:

Working...
X