- Minimalus 2.5 m plotis
- Keisis esama susikirtimo vieta su Rinktinės g., galimai takas atsidurs ten, kur dabar perėja pėstiesiems, tad įdomu ar kitoje pusėje atitinkamai koreguos taką, nes reikėtų visai nemažai pastumdyti
- Ties žiedu tarp Tuskulėnų ir Šeimyniškių g. pėsčiųjų takas atrodo kelsis gerokai toliau nuo kelio, o esamo šaligatvio vietoje liks tiks dviračių takas
- Lieka sužinoti, ar asfaltas bus lygus ir ar įvažiavimas į kiemą Šeimyniškių g. bus pėsčiųjų tako lygyje
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[VLN] Dviračių takai Vilniuje
Collapse
X
-
Galima pamatyti jau gyvai Šeimyniškių g. dviračių tako "projektą". Atrodo bus labai neblogai kaip darant iš akies, sujungs esamus takus, kai maniau jog tiesiog nutrūks ties sankryžomis.
- 7 patinka
-
O kodėl projektuoja dviračių takus abejose gatvės pusėse (Šiaurinė g., Gelvonų g.)? Kodėl jau pastatė abejose (Karaliaučiaus g., Pavilnionių g., Pilaitės pr., Neringos g. (nuo Smalinės g. į šiaurės vakarus))?
Komentuoti:
-
Tai dviračių takas ne tik tranzitui naudojamas būtų. Mindaugo g. vietiniam susisiekimui yra svarbi. Prie tos pačios Maximos nuvažiuot iš tos pačios Mindaugo g. Nevažiuosi specialiai ratu per Algirdo g., nėra logikos.
- 3 patinka
Komentuoti:
-
Tai koks skirtumas judri ar ne? Vistiek dviračių takas būtų atskirtas ir tai ne tiesiog dažai be apsaugos.Parašė Riedutis Rodyti pranešimą
Kodėl? Kokia to logika? Koks to teisinis reglamentavimas?
Ar važiuojantiems dviračiu būtų patogesnė kelionė prie judresnės gatvės nei prie ramesnės? Ar saugiau?
Komentuoti:
-
Kodėl? Kokia to logika? Koks to teisinis reglamentavimas?Parašė Kaid Rodyti pranešimą
Nes dviračių takas turėtų būti C kategorijos gatvėje (Mindaugo g.), o ne D kategorijos gatvėje (Algirdo g.)
Ar važiuojantiems dviračiu būtų patogesnė kelionė prie judresnės gatvės nei prie ramesnės? Ar saugiau?
Komentuoti:
-
Nes dviračių takas turėtų būti C kategorijos gatvėje (Mindaugo g.), o ne D kategorijos gatvėje (Algirdo g.)Parašė liudasbar Rodyti pranešimąKam dubliuoti Algirdo gatvės dviračių taką Mindaugo gatvėje?
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Geresnė ir tankesnė infra dviračiams skatina naudotis jais. Jeigu vietoj 3 juostos būtų dviračių takas gatvės pralaidumas tik išaugtų, nes galėtų per valandą naudotis daugiau žmonių.Parašė liudasbar Rodyti pranešimąKam dubliuoti Algirdo gatvės dviračių taką Mindaugo gatvėje?
- 7 patinka
Komentuoti:
-
Kam dubliuoti Algirdo gatvės dviračių taką Mindaugo gatvėje?
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Riovonių st. apsauga dar galima pateisinti tuo, kad ten gan staigi trajektorijos kaita su gan dideliu leistinu greičiu todėl čia kaip prevencija nuo keleivių žūties.Parašė spekas Rodyti pranešimą
Žiūrėkit! Man atrodo muziejus nusimato : DDD. Gal laikas atidaryti skyrelį pavadinimu ,,Kraustomės iš proto'' ar kažkaip panašiai?
Foto iš Savanorių, šviežiai po remonto:
Mindaugo g. tuo tarpu tikrai visiškas nesusipratimas. Reikia susimesti ant geltonų dažų ir perdaryti ją teisingai, su dviračių taku ir mažesnio pločio eismo juostomis.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Žiūrėkit! Man atrodo muziejus nusimato : DDD. Gal laikas atidaryti skyrelį pavadinimu ,,Kraustomės iš proto'' ar kažkaip panašiai?Parašė liudasbar Rodyti pranešimą
Foto iš Savanorių, šviežiai po remonto:
- 1 patinka
Komentuoti:
-
kad paprastai yra perdėta apsauga daroma, šaligatviai/dvirtakiai tiesiog nutrūksta arba daromos apylankos kad išsaugoti kokį pusiau nudžiuvusį medį kuris jau tokio amžiaus kad vis tiek reikėtų kirsti.Parašė NeViskasTaipPaprasta Rodyti pranešimą
Protokole iš open.vilnius.lt užmačiau, kad įsipareigojo "taikyti maksimalias priemones želdinių apsaugai". Bus įdomu pamatyti, ar iš tikrųjų saugos, nes kol kas retame projekte rangovai nenukerta banaliai šaknų be jokių apsaugų
- 2 patinka
Komentuoti:
-
Įmanoma Šeimyniškių g. dviračių tako projektą pamatyti? Atrodo turėtų būti labai paprastai ir greitai įrengta atkarpa, bet VMS moka nustebinti.
- 4 patinka
Komentuoti:
-
Protokole iš open.vilnius.lt užmačiau, kad įsipareigojo "taikyti maksimalias priemones želdinių apsaugai". Bus įdomu pamatyti, ar iš tikrųjų saugos, nes kol kas retame projekte rangovai nenukerta banaliai šaknų be jokių apsaugųParašė Ignalina Rodyti pranešimąŠeimyniškių dvirtakis netrukus turėtų pradėti judėti, šiandien pastebėjau ant šaligatvio sumarkiruotas statybininkų žymas.

Paskutinis taisė NeViskasTaipPaprasta; 2025.06.12, 09:29.
- 2 patinka
Komentuoti:
-
Karaliaučiaus g. Pasirodo, pati gatvė padaryta panašiu principu kaip nepasiteisinęs Kernavės g. variantas. Gal čia labiau pasiteisins (nors turbūt ne). Dviračių takai atrodo gerai ir dar abiejose gatvės pusėse. Bet kas erzina Pilaitėje, kad dviračių takų pritiesta visokiomis atkarpėlėmis palei naujesnius projektus ar šiaip palei kurią gatvę, bet labai prastai viskas (ne)sujungiama į normalų tinklą. Visgi, Karaliaučiaus g. dabar turbūt geriausia vieta Pilaitėje pagal dviračių takų infrastruktūrą

- 10 patinka
Komentuoti:
-
Šeimyniškių dvirtakis netrukus turėtų pradėti judėti, šiandien pastebėjau ant šaligatvio sumarkiruotas statybininkų žymas.
- 4 patinka
Komentuoti:
-
Vileišio g. fiziškai nėra kaip sutalpinti automobilių dviem kryptim, pėsčiųjų ir dviratininkų. Dėl upės šlaito ir pastatų tam tikrose vietose. Manau, padaryta avansu mūsų visuomenės brandai 30 metų į priekįParašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimąVažinėju dviračiu daug ir dažnai, bet ta gatvė, mano nuomone, be PR’o daugiau nieko gero neatnešė. Geras atskiras dvirtakis ir dvi eismo juostos su greičio apribojimo priemonėmis man atrodo būtų buvęs geriausias sprendimas.
Tragedijos nėra, padėtis gal net iš lėto gerėja, bet sektorinis radaras, sutinku, reikalingas.
- 11 patinka
Komentuoti:
-
Ten komentaras apie Vileišio g., tikrai ne Savanorių pr.Parašė Armae Rodyti pranešimą
Aš irgi važinėju dviračiu daug ir dažnai, važiuoju dažnokai ir savanoriais, bet siaurinti savanorius iki dviejų eismo tai jau kažkoks jau ypatingas nesigaudymas realybėje, Sorry! Be to kiek pravažiuoja dviratininkų - max 10 per parą. Kiek važiuoju - esu vienišas dviratininkas nuo Savanorių žiedo iki titnago gatvės.
O dėl Vileišio - ten būtinai reikia sektorinio matuoklio irba tranzito ribojimo. Idealiu atveju - betoniniai blokai po abiem tiltais.
- 5 patinka
Komentuoti:
-
Aš irgi važinėju dviračiu daug ir dažnai, važiuoju dažnokai ir savanoriais, bet siaurinti savanorius iki dviejų eismo tai jau kažkoks jau ypatingas nesigaudymas realybėje, Sorry! Be to kiek pravažiuoja dviratininkų - max 10 per parą. Kiek važiuoju - esu vienišas dviratininkas nuo Savanorių žiedo iki titnago gatvės.Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimąVažinėju dviračiu daug ir dažnai, bet ta gatvė, mano nuomone, be PR’o daugiau nieko gero neatnešė. Geras atskiras dvirtakis ir dvi eismo juostos su greičio apribojimo priemonėmis man atrodo būtų buvęs geriausias sprendimas.
- 1 patinka
Komentuoti:
Komentuoti: