Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[VLN] Vilniaus viešasis transportas
Collapse
X
-
Pasirodo, kad šiandien pradėjo dirbti tie nuomuojami 12m Man autobusai. Bent man pavyko 3 surasti.
4201 - 18 maršrutas (trafaretas), 4205 - 87 maršrutas (net be trafareto, o tiesiog su lapeliu) ir 4211 - 49 maršrutas (trafaretas).
Panašu, kad švieslentes jiems sukrauti nespėjo.Paskutinis taisė Vinecko; 2025.07.22, 18:06.
Komentuoti:
-
Parašė sleader Rodyti pranešimą
Nesistebiu, ypač tekus apsilankyti Antakalnio TP ir pamačius kokios "modernios" ten darbo sąlygos, aplankius vieną baisiausių per kelis metus matytų tualetų ir t.t. Kai pagalvoji apie tokias sąlygas, tai nesistebi kokio lygio vairuotojai dirba VVT ir kaip teikia paslaugas.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Parašė Vinecko Rodyti pranešimąO šiaip tai net vairuotojai laukia parko Liepkalnyje
- 2 patinka
Komentuoti:
-
Parašė Nikas Rodyti pranešimą2TP - tikrai ne, beveik visi 200x metų Volvo 7700.
O jei vis dar nerimtai, tai gal ženklas, kad autobusams nakvoti Verkių g. nesaugu ir jiems būtų ramiau Liepkalnio parke..?
O šiaip tai net vairuotojai laukia parko Liepkalnyje
Komentuoti:
-
2TP - tikrai ne, beveik visi 200x metų Volvo 7700.
O jei vis dar nerimtai, tai gal ženklas, kad autobusams nakvoti Verkių g. nesaugu ir jiems būtų ramiau Liepkalnio parke..?
Komentuoti:
-
Parašė Nikas Rodyti pranešimąMatant dvidešimties metų senumo, dūmų debesyse skestančius ir kriokiančius VVT autobusus, neatrodo, kad ten būtų ką saugoti
Komentuoti:
-
Matant dvidešimties metų senumo, dūmų debesyse skestančius ir kriokiančius VVT autobusus, neatrodo, kad ten būtų ką saugoti
- 2 patinka
Komentuoti:
-
Vakar apšaudė 18 VVT autobusų.
Žmogus padarė skilę tvoroje, pateko į VVT teritoriją ir apšaudė 18 autobusų.
Aš niekaip nesuprantu kodėl nesiimta saugos priemonių, kodėl niekas neprižiūri parkus kaip reikia, bent laikinai iki tol, kol nepagaus.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Parašė Vinecko Rodyti pranešimąKeisčiausia logiką turintis autobusas.
Tam, kad atidaryti duris reikia:
1. Baltai apvestą mygtuką reikia paspausti, kad atblokuoti duris (jis aktyvuoja ir atidarymą mygtuku iš išorės)
2. Paspausti žaliai apvestą mygtuką (jis turi keistą logiką ir atidaro tik 2-4 duris
3. Tam, kad atidaryti pirmas duris atskirai reikia nuspausti geltonai apvestą mygtuką
4. Užtat uždarant duris užtenka tiesiog išjungti mygtuką, apie kurį pasakojau 1 punkte.
Parašė Vinecko Rodyti pranešimąKalbinau vairuotoją , kuris šiandien dirbo šiame autobuse, sako, kad atidaro visas duris, nes taip keleiviai greičiau įlipa ir išlipa, bet mini, kad patys keleiviai net atidarius pirmas duris vis tiek bėga prie antrų.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Keisčiausia logiką turintis autobusas.
Tam, kad atidaryti duris reikia:
1. Baltai apvestą mygtuką reikia paspausti, kad atblokuoti duris (jis aktyvuoja ir atidarymą mygtuku iš išorės)
2. Paspausti žaliai apvestą mygtuką (jis turi keistą logiką ir atidaro tik 2-4 duris
3. Tam, kad atidaryti pirmas duris atskirai reikia nuspausti geltonai apvestą mygtuką
4. Užtat uždarant duris užtenka tiesiog išjungti mygtuką, apie kurį pasakojau 1 punkte.
Kalbinau vairuotoją , kuris šiandien dirbo šiame autobuse, sako, kad atidaro visas duris, nes taip keleiviai greičiau įlipa ir išlipa, bet mini, kad patys keleiviai net atidarius pirmas duris vis tiek bėga prie antrų.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Parašė Vinecko Rodyti pranešimą
Dabar apie 220 troleibusų, kurie skaitosi kaip galintys dirbti. Iš jų realiai žiemos grafikais dirbo 177 troleibusai. Liks 205 galintys dirbti troleibusai, tačiau realiai dirbs 185 troleibusai. Tai troleibusų gatvėse bus 8 daugiau, o prisimenant, kad uždarys 12 troleibusą, tai viso bus 17 troleibusai laisvi, kurių užteks lengvai.
- 2 patinka
Komentuoti:
-
Parašė Vinecko Rodyti pranešimąVisgi Viršuliškių TD sulauks rekonstrukcijos. Panašu, kad vandeniliniai autobusai nakvos ten pat. Tik nesuprantu kokioje vietoje ten Justiniškės, jeigu tai Viršuliškės.
«Žaliojo vandenilio ekosistemą Vilniuje sudarys trys pagrindiniai elementai: gamykla, išpilstymo stotelė ir autobusai. Gamyklą planuojama atidaryti 2026 m. antrą ketvirtį Vilniaus termofikacinėje elektrinėje. Pirmoji vandenilio degalinė atsiras Justiniškėse, rekonstruojamame troleibusų parke, o 16 naujų vandenilinių autobusų turėtų pasirodyti tais pačiais metais.»
Komentuoti:
-
Visgi Viršuliškių TD sulauks rekonstrukcijos. Panašu, kad vandeniliniai autobusai nakvos ten pat. Tik nesuprantu kokioje vietoje ten Justiniškės, jeigu tai Viršuliškės.
«Žaliojo vandenilio ekosistemą Vilniuje sudarys trys pagrindiniai elementai: gamykla, išpilstymo stotelė ir autobusai. Gamyklą planuojama atidaryti 2026 m. antrą ketvirtį Vilniaus termofikacinėje elektrinėje. Pirmoji vandenilio degalinė atsiras Justiniškėse, rekonstruojamame troleibusų parke, o 16 naujų vandenilinių autobusų turėtų pasirodyti tais pačiais metais.»
Paskutinis taisė Vinecko; 2025.07.20, 20:37.
- 2 patinka
Komentuoti:
-
Dabar apie 220 troleibusų, kurie skaitosi kaip galintys dirbti. Iš jų realiai žiemos grafikais dirbo 177 troleibusai. Liks 205 galintys dirbti troleibusai, tačiau realiai dirbs 185 troleibusai. Tai troleibusų gatvėse bus 8 daugiau, o prisimenant, kad uždarys 12 troleibusą, tai viso bus 17 troleibusai laisvi, kurių užteks lengvai.
- 5 patinka
Komentuoti:
-
Parašė Bluefox Rodyti pranešimą
Įdomumo dėlei, kuo Scania autobusai prastesni nei Solaris ar MAN? Bent jau man atrodo pakankamai solidūs ir gerai laikosi.
- 2 patinka
Komentuoti:
-
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
Tikrai? Kaip iš 205 troleibusų gatvėse sudarysime 500+ troleibusų? Turi ne tik rezervas mažėti, be dažnėti reisai ir plėstis maršrutų tinklas.
Komentuoti:
-
Parašė sleader Rodyti pranešimą
Šitą buvau pamiršęs, kad VVT dar tokių turi, nes kažkaip senokai neteko matyti.
Tai čia esmė ir yra viešųjų pirkimų specifika. Dėl to ir replikavau pasakymui, kad "gera įmonė" jau tokių tai nepirktų, nes savivaldybės įmonems tas sudėtingiau dėl viešųjų pirkimų reikalavimų. Jeigu tai būtų vien VVT pirkimai, tai tikėtina, kad ir tų pačių Scania gatvėse nematytume, nes vargu ar jų nenukonkuruotų Solaris, MAN ar kt.
Komentuoti:
-
Pabaikim tuo, kad mažinamas rezervas, o išleistų į gatves troleibusų skaičius augs. Jeigu įdomu, pažiūrėkite ankstesnius mano komentarus, apie tai ten viską parašiau.
- 4 patinka
Komentuoti:
Komentuoti: