Parašė Fulgur
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
[VLN] Vilniaus šaligatviai ir pėsčiųjų takai
Collapse
X
-
Turbūt, kad koks žioplas vaikas nenuvažiuotų netyčia į gatvę, kur eismas vyksta 80+ km/h.
- 3 patinka
-
Aš tai galvočiau, kad yra sąlygos tam tikros:
- bortas gana aukštas
- eismas yra gana intensyvus ir didelio greičio (apie 70)
- tiltu turėtų vykti ir dviračių eismas, o vietos labai daug nėra prasilenkimui
To gal kaip ir turėtų užtekti. Ar galėtų atskirti pastatomais vazonais? Aišku galėtų.
Komentuoti:
-
Pagal tokią logiką, reiktų visame mieste atitvarų, kur šaligatvis neatskirtas nuo važiuojamosios dalies žalia juosta.Parašė Fulgur Rodyti pranešimąLietaus latakai šalia šaligatvių tikrai yra atgyvenęs sprendimas.
Nebent įrengti atitvarą tarp jų
Gali koja įstrigt tarp borto ir gatvinio transporto.
Komentuoti:
-
Tai, neatsiprašant, nafig tada yra tiltams turėklai? Ką, bijai į upę nukrist? Jeigu normaliai važiuosi dviračiu ar pėsčias eisi, gi nenukrisi ir be turėklo?Parašė Maalinauskas Rodyti pranešimą
O nuo žemesnio borto nukristi į tokį eismą nebaisu? Ir jeigu normaliai važiuojant dviračiu kažkas praranda pusiausvyrą nei iš to nei iš šio, tai reiktų dar pasimokyti juo važiuoti prieš išriedant į gatvę, nes tai banaliai pavojinga. Kiek dešimetmečių dviračiu važinėju, nei karto nėra buvę kad šiaip lygioje vietoje prarasčiau pusiausvyrą.
Atsiprašau, bet man atrodo kad tiesiog ieškote kur prisikabinti.
Atrodo, ieškai tik prie ko prisikabint ir paprieštaraut.
Aš tau sakau savo perspektyvą: nejauku ten būdavo važiuoti šalia +-50 cm aukščio borto. Įtariu, kad ne man vienam taip, tai ir deda turėklą.Paskutinis taisė Riedutis; 2025.11.23, 14:11.
- 11 patinka
Komentuoti:
-
Lietaus latakai šalia šaligatvių tikrai yra atgyvenęs sprendimas.
Nebent įrengti atitvarą tarp jų
Komentuoti:
-
↑ VMS dabar bijo, kad pėstieji įkris į lietaus latakus, tai juos naikina:
1) [2025-10-23] https://tvarkaumiesta.lt/pranesimai/455661Latakai prie šaligatvių <...> kelia pavojų pėstiesiems <...> – padidėja <...> kojos įstrigimo rizika.
2) [2025-10-29] https://tvarkaumiesta.lt/pranesimai/456920
3) [2025-11-13] https://tvarkaumiesta.lt/pranesimai/459750
- 1 patinka
Komentuoti:
-
O nuo žemesnio borto nukristi į tokį eismą nebaisu? Ir jeigu normaliai važiuojant dviračiu kažkas praranda pusiausvyrą nei iš to nei iš šio, tai reiktų dar pasimokyti juo važiuoti prieš išriedant į gatvę, nes tai banaliai pavojinga. Kiek dešimetmečių dviračiu važinėju, nei karto nėra buvę kad šiaip lygioje vietoje prarasčiau pusiausvyrą.Parašė Riedutis Rodyti pranešimą
Daug dviračiu tuo šaligatviu važiuoja - pavojus, jog momentaliai praradus pusiausvyrą nuo aukšto borto nukris į eismą. Pats daug kartų esu važiavęs ir riedėjęs, dėl itin aukšto borto tikrai nejauku.
Atsiprašau, bet man atrodo kad tiesiog ieškote kur prisikabinti.
- 2 patinka
Komentuoti:
-
Aš irgi esu važiavęs.
Klausimas - kaip nukristi, jei troleibusų atramos yra palei pat šaligatvio kraštą? Nejauku ten važiuoti. Nebent girtam (bet taip negalima).
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Daug dviračiu tuo šaligatviu važiuoja - pavojus, jog momentaliai praradus pusiausvyrą nuo aukšto borto nukris į eismą. Pats daug kartų esu važiavęs ir riedėjęs, dėl itin aukšto borto tikrai nejauku.Parašė Fulgur Rodyti pranešimą
Ten bortai tokie, kad automobilis niekaip ant šaligatvio neužvažiuos. Kam tie atitvarai? Vizualinė tarša?
- 2 patinka
Komentuoti:
-
Ten bortai tokie, kad automobilis niekaip ant šaligatvio neužvažiuos. Kam tie atitvarai? Vizualinė tarša?Parašė Arunasx Rodyti pranešimąPo penkerių metų pertraukos – eismas Valakampių tiltu atvertas visomis eismo juostomis www.delfi.lt/auto
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Šiuo metu statomas pastatas greta, kurio projekte numatytas ir takas pro šią vietą: https://citify.eu/lt/pc-pikas/
Tai nebus ar perprojektavo po viaduku?
Komentuoti:
-
Trinkelės kiek geresnės nei tos neosovietinės, kur visur deda
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Ten peraukštėjimas didelis, nes takelis buvo į pakankamai statų šlaitą. Darant didesnį lanką yra maršrutas per tuos pačius nuotraukoje matomus šaligatvius ir be laiptų.Parašė Vinecko Rodyti pranešimąBe laiptų Vilnius nebūtų Vilniumi…
Tauro kalnas 2.0
- 5 patinka
Komentuoti:
-
-
Toje vietoje pėsčiųjų ir dviračių takų plotį reiktų maždaug dvigubinti, kad viskas būtų adekvatu pagal esamus žmonių srautus. Viena judriausių vietų visame mieste, šiaip. Bet kadangi to nebus, tai bent jau gerai, kad nors toks pagerinimas bus.Parašė Creatium Rodyti pranešimą
Atitraukinėja ir stotelėse nuo važiuojamosios dalies ir stato už stotelės ribų. Atrodo kaip ir ok, bet vietomis man toks atitraukimas kelia klausimų ar tai netrukdys ateityje tiesti dviračių takus ar pan. Taip pat tarkim tavo šitoje foto parodytoje vietoje (nesigilinant labai į erdvę aplink, tik ką matau foto) gal tas stulpas visgi galėjo būti palei gatvę arčiau, o takas - toliau?
- 3 patinka
Komentuoti:
-
Atitraukinėja ir stotelėse nuo važiuojamosios dalies ir stato už stotelės ribų. Atrodo kaip ir ok, bet vietomis man toks atitraukimas kelia klausimų ar tai netrukdys ateityje tiesti dviračių takus ar pan. Taip pat tarkim tavo šitoje foto parodytoje vietoje (nesigilinant labai į erdvę aplink, tik ką matau foto) gal tas stulpas visgi galėjo būti palei gatvę arčiau, o takas - toliau?Parašė John Rodyti pranešimąPastebėjau, kad Kalvarijų g. (gal ir kitose gatvėse) patraukia stulpus nuo šaligatvių, kas praktiškai praplatina šaligatvį tokiose vietose. Kažkoks suvokimas apie tokių dalykų reikšmę turbūt visgi yra atsiradęs
- 2 patinka
Komentuoti:
-
Čia dar nieko, dalyje Kalvarijų g. kur visą tą nuotekų infrastruktūrą tvarkė, lietvamzdžiai, kiek atkreipdavau dėmesį, lyg ir visi pajungtį į požemines nuotekas. Net negalėjau patikėti.
- 13 patinka
Komentuoti:
-
Pastebėjau, kad Kalvarijų g. (gal ir kitose gatvėse) patraukia stulpus nuo šaligatvių, kas praktiškai praplatina šaligatvį tokiose vietose. Kažkoks suvokimas apie tokių dalykų reikšmę turbūt visgi yra atsiradęs
- 10 patinka
Komentuoti:
Komentuoti: