Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] Vilniaus šaligatviai ir pėsčiųjų takai

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• Ginthus
    replied
    Parašė Nikas Rodyti pranešimą
    Tikrai ne bedravimo, o proto problema. Akivaizdu, kad buvo padaryta OK. Ir nuo to kas patvirtino laiptų išardymą, iki kas ardė, jau eina idiotų grandinė.
    Atsiprašau kuriame čia etape buvo ok?

Komentuoti:

• Nikas
    replied
    Tikrai ne bedravimo, o proto problema. Akivaizdu, kad buvo padaryta OK. Ir nuo to kas patvirtino laiptų išardymą, iki kas ardė, jau eina idiotų grandinė.

Komentuoti:

• Ginthus
    replied
    Parašė Nikas Rodyti pranešimą
    Čia įdomiau, čia viskas buvo daroma vieno UABo. Ir kai padarė, atvažiavo keturi rimti vyrai su A4 lapeliu ir ilgai žiūrėjo. Kažkas negerai, bet kur buvo prasileista...
    Manau tiesiog bendravimo grandinės problema, kai problemą spręsti pavedama kažkam žemiau, tas dar žemiau ir gaunama atitinkama sprendimų kokybė. Čia drąsiai būtų tilpusios 4 rampos šonuose ir dar vieni laiptai centre (kam norisi palaipiot) ir taip išlaikyti praėjimai nuo visų parkingų

Komentuoti:

• spekas
    replied
    Nuoroda į istorijos priešistorę.

Click image for larger version  Name:	Capture.JPG Views:	0 Size:	132,3 kB ID:	2209946

Tęsiu Kosciuškos 36 šaligatvio užblokavimo istoriją - buvau parašęs vėl tik kitokia formuluote:

Aš:

Ką tik paklotas šaligatvis ties Kosciuškos 36, ir naujas troleibusų stulpas pastatytas tiesiai per vidurį šaligatvio, ir perėjos ženklo stulpas blokuoja šaligatvį. Deja, šioje vietoje pėstieji beveik neturi kaip praeiti. Galimi sprendimo būdai (gal jų yra ir daugiau): A) nupjauti mirštantį medį, vietoje jo pastatyti KT stulpą, ant jo perkelti perėjos ženklą ir perėjos ženklo stulpą pašalinti. B) KT stulpą perstatyti į užbrukšniuotą asfalto zoną, ant jo perkelti perėjos ženklą ir perėjos ženklo stulpą pašalinti. Dėkoju.
    Atsakė:

Atsakymas
    Informuojame, kad kontaktinio tinklo atramos ties T. Kosciuškos g. 36 buvo pakeistos 2024 m., todėl šiuo metu jų perkėlimas nėra planuojamas. Informuojame, kad kelio ženklai įrengti ant kryptinio apšvietimo atramos. Kelio ženklų stulpelių nurodytoje vietoje nėra. Informuojame, kad kontaktinio tinklo atramos ties T. Kosciuškos g. 36 buvo pakeistos 2024 m.. Šiuo metu jų perkėlimas nėra planuojamas.
    Atsakingas padalinys
    Infrastruktūros grupė
    Atsakingas padalinys
    Infrastruktūros grupė

Ketinu vėl rašyti tik kita formuluote. Aš jiems ketinu rašinėti, kad negalėtų ramiai gyventi kol neištaisys ką pridarė.

Manau, kad ši situacija susiklostė, nes skirtingi skyriai elementariai nebendrauja net dėl eilinių dalykų. Pvz čia juk KT stulpo statytojai galėjo pranešti, kad neturim vietos kur statyti stulpo. O juk beveik mirusį medį matė - juk akis pakelia nuo asfalto ypač kaip stulpų statytojai : ). Ir Želdinių skyrius turėjo nupjauti medį ir tada KT stulpą galėjo statyti vietoje medžio. O dabar...
    Paskutinis taisė spekas; 2025.07.14, 10:05.

Komentuoti:

• Nikas
    replied
    Projekte viskas buvo OK. Ir jau buvo padarę pagal projektą, tačiau vėliau išardė, ir padarė tą rampą. Taip pat, trūksta vieno tako nuo automobilių stovėjimo vietų.

Komentuoti:

• Valiukas
    replied
    A jobtv... kaip??

Komentuoti:

• Nikas
    replied
    Čia įdomiau, čia viskas buvo daroma vieno UABo. Ir kai padarė, atvažiavo keturi rimti vyrai su A4 lapeliu ir ilgai žiūrėjo. Kažkas negerai, bet kur buvo prasileista...

Komentuoti:

• felar
    replied
    Čia apžvalgos aikštelės trumpam stabtelėti ir pasižvalgyti kaip parkuojasi troleibusai.

Komentuoti:

• John
    replied
    Aš irgi ten praėjau šiandien. O tu viešpatie dieve šventas. Kernavės gatvė tik gėlytės, palyginus su šituo fakapu. Ir vėl tas atvejis, kai praktiškai abu dalykai - "valdiškas" šaligatvis ir projekto šaligatviai - buvo daromi nuo nulio. Nu jo*****mat, kaip taip įmanoma?

Komentuoti:

• digital
    replied
    Ten irgi manau visai verta kreiptis.

Komentuoti:

• Nikas
    replied
    VMS tipo ne prie ko. Čia kitiems žmonėms buvo atsakyta per tvarkaumiesta:

Dėkojame už Jūsų kreipimąsi ir išreikštą susirūpinimą dėl laiptų įrengimo prie Viršilų g. 6 namo. Informuojame, kad vykdant Viršilų g. rekonstrukcijos darbus, pirminiai sprendiniai buvo koreguoti dėl objektyvių priežasčių, todėl kai kuriose vietose numatyti laiptai buvo demontuoti arba neįrengti. Dėl konkretaus sprendinio rekomenduojame kreiptis į sklypo valdytoją – bendrovę „Omberg group“, kuri yra atsakinga už šio sklypo vystymą ir sprendinių derinimą. Tikimės, kad gausite visą reikiamą informaciją.

Komentuoti:

• digital
    replied
    Parašė mrwanwan Rodyti pranešimą
    Kam reiktų reportinti šitą? Užregistravau jau Tvarkau miestą, bet gal dar galima kur?
    Emailu atitinkamo VMS skyriaus darbuotojams.

Komentuoti:

• mrwanwan
    replied
    Parašė digital Rodyti pranešimą
    Būtinai reikia reportinti, kažkokia nesąmonė.
    Kam reiktų reportinti šitą? Užregistravau jau Tvarkau miestą, bet gal dar galima kur?

Komentuoti:

• DeSadas
    replied
    kazkas skaito foruma, ir panaikino kvailus laiptus

Komentuoti:

• digital
    replied
    Būtinai reikia reportinti, kažkokia nesąmonė.

Komentuoti:

• mrwanwan
    replied
    Ėmėm ir persigalvojom, o jūs mielieji skersai įstrižai per krūmelius ir žolytę. Tokio wtf naujam projekte dar nesu matęs.

Click image for larger version

Name:	IMG_4880.jpg
Views:	908
Size:	1,50 MB
ID:	2209267

Name:	IMG_4877.jpg
Views:	902
Size:	1,50 MB
ID:	2209268

Name:	IMG_4879.jpg
Views:	898
Size:	1,32 MB
ID:	2209271

Palyginimas su kas buvo birželį iš +- to paties kampo:

Parašė Creatium Rodyti pranešimą
    Čia dar mano keletas. Prasilenkėm su digital matyt.

Name:	IMG_4876.jpg
Views:	894
Size:	1,23 MB
ID:	2209270

Parašė Creatium Rodyti pranešimą

Name:	IMG_4878.jpg
Views:	894
Size:	1,24 MB
ID:	2209269

Paskutinis taisė mrwanwan; 2025.07.09, 22:07.

Komentuoti:

• spekas
    replied
    Parašė Riedutis Rodyti pranešimą

Ok, jei "remonto" būdu, vis tiek mano lūkestis yra toks, jog remonto darbai būtų standartizuoti ir aprašyti techninėje specifikacijoje (rangos darbų pirkime). Nejaugi tiek daug laisvės paliekama rangovui savo nuožiūra interpretuoti ir darbus atlikti..?
    Man atrodo rangovas/ai, kaip beje ir patys man sakė ne kartą ir ne viename objekte, daro tik VMS atstovo nurodymus. O VMS atstovui/ams, kiek rodo mano patirtis, laisvė yra beveik neribota. Tai ir atsispindi tokios, pavadinsiu dosniai, interpretacijos darbuose.

Komentuoti:

• Riedutis
    replied
    Parašė spekas Rodyti pranešimą

Patikslinkit ką vadinate projektu? Tokio kaip oficialaus projekto kaip suprantu nebuvo. Buvo tik mano daryti brėžiniai ir rangovas sau irgi kažkiek pasibraižęs, bet jo pabraižymai kaip suprantu yra skirti koordinuoti žmonių darbą tik rangovo vidinėje komunikacijoje tarp savo darbuotojų. Čia darbai eina po legendinio paprastojo remonto šydu.
    Ok, jei "remonto" būdu, vis tiek mano lūkestis yra toks, jog remonto darbai būtų standartizuoti ir aprašyti techninėje specifikacijoje (rangos darbų pirkime). Nejaugi tiek daug laisvės paliekama rangovui savo nuožiūra interpretuoti ir darbus atlikti..?

Komentuoti:

• spekas
    replied
    Pagalvojus plačiau - kas formuoja infrastruktūros įrengimo principus miesto mastu? Nemanau, kad tai prasideda Infrastruktūros skyriaus pvz vadovo lygmenyje, spėju nurodymai ateina iš aukščiau?

Pasvarstant kokie infros remonto ir įrengimo principai galėtų būti užduoti, manau gera pradžia būtų tokios ar panašios formuluotės:
    - Mieste infrastruktūra, kuri neatitinka STR, šiuolaikinių susisiekimo rekomendacijų, remontuojama gatvės elementus įrengiant taip, kad atitiktų STR, susisiekimo rekomendacijas.

Tokia formuluotė ne tik atlaisvintų rankas savivaldybei veikti be jokių projektų, bet ir nebūtų reglamentų ir įstatymų pažeidimas, nes laikomasi STR, neišeinama iš gatvės kaip statybų objekto ribų.

Senamiesčiui galėtų būti reikalavimas daryti rengiant projektus ir juose suprojektuojama šaligatvių ir eismo dalių aukščių sulyginimas, lietvamzdžių pajungimas į nuotakynę ir tt., arba be projektų, bet tuomet remontuojant privaloma įgyventinti aukščiau aprašytus reikalavimus jei tai nekenkia paveldui. O ar tai yra paveldas turi būti įrodymai ir jie turi būti iki 1940 m - tai yra, tai, kas įrengta po 1940, nebėra traktuojama kaip paveldas.

Komentuoti:

• spekas
    replied
    Kalbant apie brėžinius, kiek rangovas man rodė, tai jo ir mano brėžiniai sutampa didele dalimi tose vietose kurias mačiau. Tik deja matyt yra skirtumai tose vietose kurias rodau pranešimuose aukščiau ir tai būtų nenuostabu, nes rangovas matomai parengs brėžinius pagal tai ką jam uždavė daryti. Šito iki galo nežinau, bet logiška būtų.

Komentuoti:

Working...
X