Parašė jan
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Geležinkelių elektrifikacija Lietuvoje
Collapse
X
-
Baltarusijos degaliėse degalai parduodami "į nuostolį" (net įvertinus visus PVM-akcizus-kavos pardavimus).
-
Elektrifikacija yra būtina norint išvengti krizės ES.
Kuro kainos suvaldytos laikinai o čia jau norit stabdyti elektrifikaciją.
išsiblaivykit.
Ikikarinius atsiperkamumo skaičiavimus mesti šiukšliadežėn.
Reikia imti visus laisvus savo ir ES pinigus ir elektrifikuoti visą viešą transportą ir visus traukinių koridorius.
ir kelti akcizus kurui tol kol dauguma kelionių bus atliekama elektrifikuotu transportu.
Visos fūros kurios gali būti užkeltos ant traukinio turi būti užkeltos kaip alpėse.
kiekvienas centas kurui nesvarbu iš kur jis remia Putiną ir artina karą prie Lietuvos.
Visi besipriešinantys elektrifikacijai ir energetinei nepriklausomybei yra 5 kolona.
- 4 patinka
Komentuoti:
-
Tiesiog atiduoti LTG grupei - pirkti atsargines dalis riedmenims, mokėti algas darbuotojams ir t.t.Parašė John Rodyti pranešimąKą siūlytum daryti su nepanaudotais 200+ milijonų ES lėšų?
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Po 15 metų (tingiu ieškot tikslaus skaičiaus dabar - man rodos, kad buvo STRATA parengtoje Žmogiškasis kapitalas Lietuvoje 2021 suvestinėje), kai trečdalis populiacijos bus apie >= 70 metų, tai tas mikrūškių pirkimas ir naujų visuomenėje labai populiarių maršrutų tokių kaip namai - Santariškės atsiradimas, bus įprasta praktika.Parašė rmss Rodyti pranešimąO gal tiesiog mikruškių nupirkt už 200 mln?
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Būtent, čia visiems elektrifikuotojams biudžetas guminis ir EU pinigai nėra visų pinigai, todėl svarbu juos įsisavinti. Vieni įsisavina į plyteles ir trinkeles, kiti išelektrifikuotų visus geležinkelius, net ir tuos, kur dabar traukiniai nevažinėja, vietoj to, kad pvz., būtų pasinaudota sėkmingomis Taivanio ar Singapūro investavimo strategijomis.Parašė evil Rodyti pranešimąKad elektrifikuotus geležinkelius turėti būtų visiems smagu, turbūt net nekyla klausimų, bet man įdomu, kurią valstybės išlaidų dalį siūlytumėte sumažinti idan rasti pinigų geležinkelių elektrifikavimui, naujiems riedmenims ir etc.? Įdomu už kurią kitą valstybės finansuojamą paslaugą geležinkelių elektrifikavimas yra svarbiau? Nukerpam krašto apsaugai išlaidas ar sveikatos apsaugai?
- 2 patinka
Komentuoti:
-
Nepaeis, visi sojūziniai pinigai paskirti vienai ar kitai sričiai. Nebent pensininkams išdalinti su prierašu, kad turės po stulpą pastyt šalia geležinkelioParašė Ignalina Rodyti pranešimą
Gal geriau pensininkams išdalinti pagal tokią logiką?
Komentuoti:
-
Gal geriau pensininkams išdalinti pagal tokią logiką?Parašė evil Rodyti pranešimą
Įsisavinti! Bet turbūt nėra taip lengva?
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Įsisavinti! Bet turbūt nėra taip lengva?Parašė John Rodyti pranešimą
Ką siūlytum daryti su nepanaudotais 200+ milijonų ES lėšų?
Komentuoti:
-
Ką siūlytum daryti su nepanaudotais 200+ milijonų ES lėšų?Parašė evil Rodyti pranešimąKad elektrifikuotus geležinkelius turėti būtų visiems smagu, turbūt net nekyla klausimų, bet man įdomu, kurią valstybės išlaidų dalį siūlytumėte sumažinti idan rasti pinigų geležinkelių elektrifikavimui, naujiems riedmenims ir etc.? Įdomu už kurią kitą valstybės finansuojamą paslaugą geležinkelių elektrifikavimas yra svarbiau? Nuerpam krašto apsaugai išlaidas ar sveikatos apsaugai?
Komentuoti:
-
Kad elektrifikuotus geležinkelius turėti būtų visiems smagu, turbūt net nekyla klausimų, bet man įdomu, kurią valstybės išlaidų dalį siūlytumėte sumažinti idan rasti pinigų geležinkelių elektrifikavimui, naujiems riedmenims ir etc.? Įdomu už kurią kitą valstybės finansuojamą paslaugą geležinkelių elektrifikavimas yra svarbiau? Nukerpam krašto apsaugai išlaidas ar sveikatos apsaugai?
- 2 patinka
Komentuoti:
-
Ir vėl jis apie "atsipirkimą" kaip užsikirtusi plokštelė. Romai, nu negi mažas vaikas esi? Jau aptarėm apie tai, kad "atsipirkimo" logika tiek geležinkeliams, tiek automašinų keliams yra šleiva. Ir vėl tu čia ją kiši. Please, baik.
- 4 patinka
Komentuoti:
-
Jonai, nepyk, bet aš nesuprantu tavo logikos ir visur kaišiojamo A14 kelio. <ano manymu jis nieko bendro neturi su šia temaParašė John Rodyti pranešimąRomai, aš ne apie kelius kalbu, o apie tavo šleivą logiką. Kelių pavyzdys skirtas tik parodyti, koks absurdiškas yra tavoo siūlymas nutraukti investavimą į geležinkelius. Tas faktas, kad iškart puoli į asmeniškumus, bet pabrukęs uodegą vengi klausimo, rodo, kad matyt ir pats tai supranti.
Apie tą kelią toje temoje esu pasisakęs ne kartą ir nėra reikalo kartotis.
Yra natūrali žmogiška savybė matyti tik geras naujienas, tačiau nustebino tai, kad kai kurie kolegos (o gal dauguma) visiškai ignoravo , kad galimybės ir poreikis vykdyti projektą iš emės pasikeitė
Niekas nesako kad reikia braukti ir raukti investicijas geležinkeliuose, tačiau pati esmė kam jis reikalingas DABAR, ir kaip jis atsipirks pakibo ore.
Ir pats "investuotojas" LTG Infra tapo nuostolingia dirbančiu pinigų prašytoju ių valstybės
Beje, neaišku, kokia yra to projekto eiga, kaip keičiasi finansavimo poreikis, iš ko jis bus kofinansuojamas, kieik vęluos ir ar iš viso bus baigtas pilnoje apimtyje.
Projekto svetainėje tebekabo senas grafikas

https://elektrifikavimas.lt/
O dar prieš nutrūkstant krovinių srautui pati LTG Infra pradėjo nutraukimo su rangovu procedūra, tik paskui nebuvo inforumuojam, kaip sekėsi
15min.lt 2021.10
„LTG Infra“ laikinai stabdo geležinkelio Plungė–Šateikiai statybas
https://www.15min.lt/verslas/naujien...as-667-1579156
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Gal pas juos gelžkeliai privatūs ir moka skaičiuoti pinigus?Parašė Aleksio Rodyti pranešimąJAV visi kroviniai vežami ne elektra, bet dyz.kuru, ir jie nemato tame problemos.
Komentuoti:
-
JAV visi kroviniai vežami ne elektra, bet dyz.kuru, ir jie nemato tame problemos.
Komentuoti:
-
O tai kaip su Geležinio Vilko tilto ir A14 atsipirkimu? Gal gali pateikti skaičiavimus?Parašė ifl Rodyti pranešimą
Žinoma, jūsų pasaulyje atsiperkamumas nukritus srautams išauga, tikriausiai atsipirks per 3, mea culpa.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Žinoma, jūsų pasaulyje atsiperkamumas nukritus srautams išauga, tikriausiai atsipirks per 3, mea culpa.Parašė John Rodyti pranešimą
Taigi rašei, kad bus nuostolinga:
Komentuoti:
-
Taigi rašei, kad bus nuostolinga:Parašė ifl Rodyti pranešimą
Ne aš pateikiau, o Romo pateiktuose straipsniuose buvo nurodytas anksčiau apskaičiuotas atsiperkamumas 19 metų.
Kas čia dabar darosi? Vienas deda į krūmus išsigandęs klausimo, kitas slepiasi už denančio į krūmusParašė ifl Rodyti pranešimą
Ar aš kažką minėjau apie dėjimą į banką? Tema buvo apie geležinkelio Vilnius - Klaipėda likusios dalies elektrifikaciją (prie ko čia provincija?), kuri pagal dabartinius duomenis, panašu, kad bus nuostolinga.
Komentuoti:
-
Ne aš pateikiau, o Romo pateiktuose straipsniuose buvo nurodytas anksčiau apskaičiuotas atsiperkamumas 19 metų.Parašė John Rodyti pranešimą
Faktai tokie patys, kaip ir tie, kuriuos pateikei dėl elektrifikacijos nuostolingumo
Komentuoti:
-
Faktai tokie patys, kaip ir tie, kuriuos pateikei dėl elektrifikacijos nuostolingumoParašė ifl Rodyti pranešimą
Kur faktai tokiam teiginiui pagrįsti? Ar čia vėl iš serijos, kad pusė UK streikuoja ir panašių forumiečių teiginių.
Komentuoti:
Komentuoti: