Parašė Milwaukee
Rodyti pranešimą
Esu pro ten važiavęs, bet beveik prieš dešimtmetį, ir beje pagrindiniai keliais, tai ne koks įspūdis po Lenkijos. Prešovas nelabai patraukliai atrodė, toks pramoninis ir beveik sovietinis. Nesitikėjau, kad buv. Čekoslovakijos miestai taip gali prastai atrodyti. Čekija, kai pirmą kart važiavau, nelabai skyrėsi nuo Austrijos, pro kurią irgi pirmą kart važiavau.
Košicė turi didesnį ir baisesnį taborą nei Vilniaus taboras - Lunik IX. Stipriai nublanksta prieš Vilnių, o Vilniaus taboras turi šansų netgi išnykti. Košicę pravažiavom greitkeliais, tai nežinau kaip atrodo. Slovakijos miestai ne tokie jaukūs kaip kaimyninių šalių, susidarė įspūdis, kad prasčiau prižiūrima infrastruktūra ir ji pati iš savęs prasčiau atrodo. Bent jau toks įspūdis, tiek iš gyvai, tiek iš YouTube, tiek iš Google Street View. Man labai tipiškas vaizdelis Slovakijoje - https://goo.gl/maps/U7eBYj6dNYrb7vaV7
Rytų Slovakijos apylinkės man pasirodė tada malonesnės nei Lietuvos, gal, kad kalvotos, gamta gražesnė, gal ir architektūra šiek tiek gražesnė. Bet žmonių ten visokių yra. Tai ir sakau, aplenkinėjam, gal jau aplenkėm.
Komentuoti: