Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

EU. Eurozonos ekonomikos aktualijos

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• mantasm
    replied
    Parašė Gator Rodyti pranešimą

Aš kalbu apie perteklinius reguliavimus, o ne visus ar juolab tokius teisingus ir esminius kaip paminėti.
    Pateik pavyzdžių ką laikytum pertekliniais.

Dėl mano minėtų daug verslų spjaudosi. Ir juos suprantu, tikrai trukdo generuot ikanomiką.

Komentuoti:

• Gator
    replied
    Parašė Stadionas Rodyti pranešimą

o kas yra teisinga kas ne?
    Čia priklauso nuo žmogaus vertinimo.
    Vieno vertinimu nereikalingas reguliavimas sudaro 10 proc, kito 20proc, trečio 40 proc.

O paminėti pavyzdžiai tai patenka į reikalingiausių ir teisingiausių reguliavimų top 1proc, tai net keista juos minėti kai visiškai ne apie tai kalba yra.

Komentuoti:

• Stadionas
    replied

Aš kalbu apie perteklinius reguliavimus, o ne visus ar juolab tokius teisingus ir esminius kaip paminėti.
    o kas yra teisinga kas ne?

Komentuoti:

• Gator
    replied
    Parašė mantasm Rodyti pranešimą

Nu kaip. Reguliavimai pvz maistui visai nieko. BDAR irgi visai nieko. Atostogų 4 savaitės visiems irgi. Gal geriau gyventi civilizuotai, nei ginirot ikanomiką.

Komentuoti:

• mantasm
    replied

Netikrinau, bet ar nebus, kad iš prieš 10 metų skaičiaus neišminusavo UK?

Ps: čia forume kai kalbėjom apie reguliavimus, tai atsirado ginančių ir aiškinančių, kad tai gerai
    Nu kaip. Reguliavimai pvz maistui visai nieko. BDAR irgi visai nieko. Atostogų 4 savaitės visiems irgi. Gal geriau gyventi civilizuotai, nei ginirot ikanomiką.

Komentuoti:

• Gator
    replied

tai po to ir gaunasi Novi Sad stotis
    Čia kalbi apie statybų ar projektavimo kokybę, aš kalbėjau apie biurokratizmo laiką imant sklypus ir vertinant aplinką, kas nereiškia pačios statybos kokybės.
    Ps: aš nesakau, kad CCP stiliumi nusavinti sklypus yra gerai, aš tik paaiškinau, kad mano supratimu, tai yra reguliavimo nebuvimas o ne reguliavimo buvimas kaip sula galvoja.
    Paskutinis taisė Gator; 2025.02.08, 16:19.

Komentuoti:

• Stadionas
    replied

Taip, mes skirtingai suprantame reguliavimą.
    Aš - kaip procedūras lelėtinančias projekto įgyvendinimą, tu kaip procedūras (arba jų nebuvimą) greitinančias projekto įgyvendinimą.

Pas mus pvz, kad pastatyti traukinio liniją ir dėl jos generuoti papildomą vertę užtrunka 10 metų visokiomis procedūroms, aplinkos vertinimas, sklypų paėmimams ir tt.
    Pas juos jei CCP pasako, kad reikia linijos tai galima ir po metų pradėt statyt.
    tai po to ir gaunasi Novi Sad stotis

Komentuoti:

• Gator
    replied
    Parašė Sula Rodyti pranešimą

Kasdien beveik dirbu su kinais
    Projektų "stūmimas" ir yra reguliavimas.
    Mes apie skirtingus dalykus kalbame.
    Mano mintis ta, kad dereguliacija tiesiogiai nelemia ekonomikos augimo. O ir pats reguliavimas gali būti įvairus.
    Beje, RF ekonomika irgi auga sparčiau negu Europoje.
    Taip, mes skirtingai suprantame reguliavimą.
    Aš - kaip procedūras lelėtinančias projekto įgyvendinimą, tu kaip procedūras (arba jų nebuvimą) greitinančias projekto įgyvendinimą.

Pas mus pvz, kad pastatyti traukinio liniją ir dėl jos generuoti papildomą vertę užtrunka 10 metų visokiomis procedūroms, aplinkos vertinimas, sklypų paėmimams ir tt.
    Pas juos jei CCP pasako, kad reikia linijos tai galima ir po metų pradėt statyt.

Komentuoti:

• Sula
    replied

Na jei nežinai tokio plačiai žinomo dalyko kaip ten dideli projektai stumiami (pbzgali laisvai nugriauti šimtus namų be jokių ten verkšlenimų ir dešimtmečio procedūrų kaip pas mus), tai tada dar abejoju ar galiu pasitikėti tavo kitomis žiniomis apie projektus ten.
    Kasdien beveik dirbu su kinais
    Projektų "stūmimas" ir yra reguliavimas.
    Mes apie skirtingus dalykus kalbame.
    Mano mintis ta, kad dereguliacija tiesiogiai nelemia ekonomikos augimo. O ir pats reguliavimas gali būti įvairus.
    Beje, RF ekonomika irgi auga sparčiau negu Europoje.

Komentuoti:

• Gator
    replied

Nežinau kaip dėl didelių projektų, bet žemesniame lygmenyje ten biurokratija kaip reikalas.
    Na jei nežinai tokio plačiai žinomo dalyko kaip ten dideli projektai stumiami (pbzgali laisvai nugriauti šimtus namų be jokių ten verkšlenimų ir dešimtmečio procedūrų kaip pas mus), tai tada dar abejoju ar galiu pasitikėti tavo kitomis žiniomis apie projektus ten.

Komentuoti:

• Sula
    replied

Kad priešingai ten net giga projektus bet kokius panorėję gali prastumti ir įgyvendinti greitai.
    Nežinau kaip dėl didelių projektų, bet žemesniame lygmenyje ten biurokratija kaip reikalas.

Komentuoti:

• Lettered
    replied

dabar toks pamatimui, ko skiriasi Walmartas Kalifornijoje ar Dakotoje ir LIDL Vokietijoje ar Lietuvoje?
    Nesiskiria niekuom, bet skiriasi čipai, softas, AI, karinė technika ir t.t.

Komentuoti:

• Gator
    replied

Kaip tuomet su KLR, kur reguliavimų irgi daug?
    Kad priešingai ten net giga projektus bet kokius panorėję gali prastumti ir įgyvendinti greitai.

Komentuoti:

• Stadionas
    replied
    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

Bet taip ir yra iš tikrųjų, tiesiog kadangi pas mus labiausiai augo ekonomika ir realios žmonių pajamos tarp visų ES šalių ir nuo bulkos laikų likęs stereotipas apie geriausią pasaulyje vokišką tvarką ir kokybę nematom to bendro vis didėjančio ES atsilikimo nuo JAV ir Kinijos. AI panašu tą tik dar labiau pagilins.

dabar toks pamatimui, ko skiriasi Walmartas Kalifornijoje ar Dakotoje ir LIDL Vokietijoje ar Lietuvoje?

Komentuoti:

• Sula
    replied

Ps: čia forume kai kalbėjom apie reguliavimus, tai atsirado ginančių ir aiškinančių, kad tai gerai
    Kaip tuomet su KLR, kur reguliavimų irgi daug?

Komentuoti:

• Lettered
    replied

kažkaip skaičiai nesueina,bet matant tą pliurpalo povyzą nelabai ko ir verta tikėtis. Šiaip pastebėjau, kad automatiškai po Dragio pranešimo, kiekvienas influenceris, gavo "carte blanshe" pasakyt kaip va JAV "all good",o EU blogai, to pačių ne žodžio nesugebant paminėti nei minimaliai veiksnių, struktūros ir šiaip JAV, kad r federacinė bet valstybė turinti vieną valiutą, kariuomenę, belenkiek iškasenų ir kas svarbiausia didžiausia kapitalo rinką pasaulyje. Kai Europos sąjunga yra sąjunga skirta provincijos fasadus renovuoti ir ūkininkams šelpt.

https://tradingeconomics.com/european-union/gdp
    https://tradingeconomics.com/united-states/gdp
    https://tradingeconomics.com/china/gdp
    Bet taip ir yra iš tikrųjų, tiesiog kadangi pas mus labiausiai augo ekonomika ir realios žmonių pajamos tarp visų ES šalių ir nuo bulkos laikų likęs stereotipas apie geriausią pasaulyje vokišką tvarką ir kokybę nematom to bendro vis didėjančio ES atsilikimo nuo JAV ir Kinijos. AI panašu tą tik dar labiau pagilins.

Komentuoti:

• Gator
    replied
    Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
    Per paskutinius 10 metų JAV savo ekonomiką padidino 50%, Kinija 70%, ES 7%

Komentuoti:

• Stadionas
    replied
    kažkaip skaičiai nesueina,bet matant tą pliurpalo povyzą nelabai ko ir verta tikėtis. Šiaip pastebėjau, kad automatiškai po Dragio pranešimo, kiekvienas influenceris, gavo "carte blanshe" pasakyt kaip va JAV "all good",o EU blogai, to pačių ne žodžio nesugebant paminėti nei minimaliai veiksnių, struktūros ir šiaip JAV, kad r federacinė bet valstybė turinti vieną valiutą, kariuomenę, belenkiek iškasenų ir kas svarbiausia didžiausia kapitalo rinką pasaulyje. Kai Europos sąjunga yra sąjunga skirta provincijos fasadus renovuoti ir ūkininkams šelpt.

https://tradingeconomics.com/european-union/gdp
    https://tradingeconomics.com/united-states/gdp
    https://tradingeconomics.com/china/gdp

Komentuoti:

• Arunasx
    replied
    Paskutinis taisė digital; 2025.02.08, 12:32. Priežastis: [URL]https://youtu.be/lthHh0pPqXE?t=1996[/URL] pakeista į [YOUTUBE]lthHh0pPqXE?start=1996[/YOUTUBE]

Komentuoti:

• Taj Mahal
    replied
    Kodėl Europos pramonė žlunga? Tikrosios krizės priežastys

Galima TLDR?

Komentuoti:

Working...
X