Ir vėl pro šalį liūtass. Teisingas atsakymas - tai krepšinio arenoje esanti, tam tikro dažnio garsą skleidžianti sirena. Tokią vieną vienintelę esu girdėjęs Belgrado "Hala Pionir" arenoje, ir tai, tai ne kėlinio pabaigą skelbianti sirena (pastaroji šiuose senuose sutriušusiuose rūmuose yra tokia džeržgianti, ausis pjaunanti), bet apie minutės pertraukėlę skelbianti sirenytė, jog garsą raidėmis užrašyčiau kaip tokį vidutinio ilgio plonytį "Pyyyypt!". Tai vat man išgirdus tą minutės pertraukėlę skelbiantį garsą, pirmasis galvoje užgimęs žodis-kratinys ir buvo "vengrytė". Man rodos, gal ir lietuvių krepšininkė kažkada tokia buvo. Dar, šį žodį mano atmintis iškėlė troleibuse nr. 2613, kur uždarant duris irgi nuskamba apie tai informuojantis signalas, o jį išgirdus, tuo metu šią mašiną vairavo tokia jauna moterytė su kasyte. Kaip vyresni diedai (vairuotojai) šalia dispečerinės į ją spoksodavo... Deja, deja, ji jau turi vyrą ir netgi vaikelį.
O dabar dar atsakykite - jeigu toks troleibuso vairuotojas, kaip Arūnas Kupčiūnas iš tiesų egzistavo - ar jis mokėjo/būtų mokėjęs perspausti pedalus į kairę?
O dabar dar atsakykite - jeigu toks troleibuso vairuotojas, kaip Arūnas Kupčiūnas iš tiesų egzistavo - ar jis mokėjo/būtų mokėjęs perspausti pedalus į kairę?
Comment