Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
    O kaip spėjate, kas, pagal mano mąstymą, galėtų būti vadintina "vengryte"?
    P.S. Su orbanistanu nieko bendro.
    Troleibusas su nuleista padanga?

    Comment


      Ir vėl pro šalį liūtass. Teisingas atsakymas - tai krepšinio arenoje esanti, tam tikro dažnio garsą skleidžianti sirena. Tokią vieną vienintelę esu girdėjęs Belgrado "Hala Pionir" arenoje, ir tai, tai ne kėlinio pabaigą skelbianti sirena (pastaroji šiuose senuose sutriušusiuose rūmuose yra tokia džeržgianti, ausis pjaunanti), bet apie minutės pertraukėlę skelbianti sirenytė, jog garsą raidėmis užrašyčiau kaip tokį vidutinio ilgio plonytį "Pyyyypt!". Tai vat man išgirdus tą minutės pertraukėlę skelbiantį garsą, pirmasis galvoje užgimęs žodis-kratinys ir buvo "vengrytė". Man rodos, gal ir lietuvių krepšininkė kažkada tokia buvo. Dar, šį žodį mano atmintis iškėlė troleibuse nr. 2613, kur uždarant duris irgi nuskamba apie tai informuojantis signalas, o jį išgirdus, tuo metu šią mašiną vairavo tokia jauna moterytė su kasyte. Kaip vyresni diedai (vairuotojai) šalia dispečerinės į ją spoksodavo... Deja, deja, ji jau turi vyrą ir netgi vaikelį.

      O dabar dar atsakykite - jeigu toks troleibuso vairuotojas, kaip Arūnas Kupčiūnas iš tiesų egzistavo - ar jis mokėjo/būtų mokėjęs perspausti pedalus į kairę?

      Comment


        jei tas Kupciunas kaip musu Kupcinskas, tada jis nieko nemokejo

        Comment


          Tai aišku, kad mokėjo. Pirmiausia tu atėjęs mokytis vairuoti, klausaisi teorijos, vėliau esi išleidžiamas po miestą su tuščiu troleibusu su M raide, patyręs instruktorius tau viską paaiškina, ir tik tuomet tau pačiam leidžia sėsti už vairo, ir tai dar tau vairuojant pirmomis dienomis, šalia tavęs sėdi labiau patyręs vairuotojas-instruktorius, kuris dar prižiūri, ar tikrai gerai moki pedalų pagalba nuvaryti elektros srovę į kairę. Jeigu nemokėtum tinkamai perspausti pedalų, kad iešmo mechanizmas tinkamai sudirbtų - tavęs savarankiškai po miestą vežioti keleivių neduotų. Todėl atsakymas elementarus - visi kažkuriuo metu dirbę troleibusistai žinojo, kad kur yra linijų išsišakojimas, tai kai tau reikia į dešinę - nieko daryti nereikia, mechanizmas automatiškai pasuktas dešinėn, o vat kai į kairę reik - su dešine koja spaudi gazą, o su kaire laikai įmynęs stovimąjį stabdį. Prieš tai reikia kiek sulėtinti, t.y. jausti, ties kuria laido vieta tuo metu yra srovės imtuvų antgaliai, nes reikia, kad tas gazo davimas (troleibuso bėgėjimasis) vyktų ant tos vietos, kai tie imtuvų antgaliai slenka pro tą laidų linijų šakotuvą. Tik taip mechanizmas "pajunta", kad iš jo imama elektra ir tam kelių sekundžių praslinkimo momentui pasikreipia į kairę.

          Comment


            durniu laivas kazkoks

            Comment


              Parašė liutass Rodyti pranešimą
              durniu laivas kazkoks
              Kodėl? O prisimenate, į ką, praeidamas pro mašinas, kreipdavau dėmesį 2018-2019 m. (m.) ir į ką dabar? Pasakau tiek, kad to, ką bandau nuspėti dabar, nustatyti neįmanoma.

              Comment


                man atrodo kazkaip juokinga tuose troleibusuose makaluoti tai pedalais. O jei pravaziuoji ta laidu susikryziavima? Tada islipes rankomis turi permesti tas antenas? Nu juokinga, nesakyk.

                Kreipi demesi i numeri. Kur registruota masina gal?

                As pirkau bmwa Kaisiadoryse, tai ir numeris kaisiadorietiskas. Registravome ju vietineje regitroje

                Comment


                  To antenų permetimo rankomis reikia itin retai, nes absoliuti dauguma troleibusistų tikri savo srities profesionalai, per daugelį metų atidirbę, mintinai žino visas iešmų ir kryžmių vietas, kaip tenai neužstrigti ir pan. Kiek esu važinėjęs savarankiškai (~15 metų), toks atvejis, kad vairuotojas suklydo pasirinkdamas liniją, buvo vos 1 kartą, ir tai, nes užsikalbėjo su kolega - atrodo rašiau, kad tai buvo pan Eduard su 1497, 19 maršrute, Žirmūnų g., beprivažiuojant Šilo tiltą, kai jis perspaudė pedalus į kairę, nors jam reikėjo nieko nedaryti ir antenos būtų automatiškai nuslinkusios į dešinę.
                  Tais metais žiūrėdavau - mechaninė ar automatinė pavarų dėžė. Dabar į tai beveik neatkreipiu dėmesio, užtat dabar, pažiūrėjęs į valstybinį numerį, bandau įžvelgti nematomas auras, pagal kurias galėčiau nustatyti, ar ji registruota Vilniaus mieste, ar už jo ribų. Čia aišku tik teisėsaugos institucijos galės atsakyti, man taigi nieks be reikalo to nepasakys. Regitroje yra kažkokia spraga, kad tiesiog norint įregistruoti automobilį, užtenka būti deklaravus gyvenamą vietą LT teritorijoje, ir niekas nežiūrės, kad toji vieta - kaime, kur tave dar būdamą mažą, vos gimusį, užregistravo tėvai, o dabar nuomojiesi butą kažkur didmiestyje.

                  Comment


                    Lietuva tokia maza, kad skirstytis automobiliu numerius pagal gyvenama vieta dar didesnis durniu laivas butu negu tie troleibusai su savo pedalais

                    Comment


                      Tai registravote Kaišiadoryse, bet jų Regitra gi vis tiek iš gyventojų registro išsitraukusi jūsų duomenis mato, kad esate registruotas Kaune (ir tokį adresą atvaizduoja registracijos liudijime).
                      O kokią alternatyvą siūlytumėte tiems pedalų perspaudimams? Tiesa, dabar atsiranda vis daugiau autonominių iešmų, valdomu pulteliu, kur vairuotojas kabinoje ant pultelio turi nuspausti tam tikrą mygtuką. Tuos naujus šakotuvus galima įveikti didesniu greičiu.

                      Comment


                        registracijos liudijime nurodo kaisiadoriu regitra, daugiaunieko. O negalima padaryti taip, kad tie laidai nesikirstu, vietoje tu pedalu-mygtuku?

                        Comment


                          Parašė liutass Rodyti pranešimą
                          registracijos liudijime nurodo kaisiadoriu regitra, daugiaunieko. O negalima padaryti taip, kad tie laidai nesikirstu, vietoje tu pedalu-mygtuku?
                          Taigi dar yra grafa "Savininko adresas", aš apie tą kalbu.
                          O kaip tie laidai gali nesikirsti? Nebent visame mieste būtų tik vienas troleibuso maršrutas, tada jo, laidai nesikirstų ir nesišakotų, panašiai kaip traukinys vienbėgis (monorail).

                          Comment


                            Nera savininko adreso

                            Comment


                              Nu musu sudarankiai nesugeba padaryti taip, kad laidai nesikirstu

                              Comment


                                cia biski sokau pro raudona, tai kameros akis viska pamate ir pabelde tiem kam reikia. Tie pasiule geruoju atiduoti teises 6 men., nes jei ne, tai

                                Comment


                                  Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                  Nera savininko adreso
                                  Kaip tai nėra, va pavyzdys:
                                  C.1.3 grafa

                                  https://www.regitra.lt/lt/paslaugos/...ijimo-pavyzdys

                                  Comment


                                    Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą

                                    Kaip tai nėra, va pavyzdys:
                                    C.1.3 grafa

                                    https://www.regitra.lt/lt/paslaugos/...ijimo-pavyzdys
                                    aa, paziurejau, tai ten man gyvenamas adresas

                                    Comment


                                      Skambinau į paštą, tai man pasakė, kad mato tik tiek, kiek aš - kad nepavykus įteikti, siunta grąžinta siuntėjui. Ir kad ji suruošta Vilniaus mieste. Viskas. Nejaugi net ir pašto darbuotojos negali pasakyti, iš kokio adreso (kokio asmens) tas dalykas man buvo siųstas? O aš tikėjausi, kad bent pasakys siuntėją ar netgi su juo susisieks, kad pakartotų siuntimą, tik gal jau už mano pinigus, nes kažkas už siuntimą mokėjo, o nieko nesigavo, taip išeina, jis išmetė pinigus... Sakau, giminės mūsų adreso nežino, iš visų epolicijų visus dokumentus gaunu el. paštu...

                                      Comment


                                        Ko noreti is to Lietuvos pašto

                                        Comment


                                          Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                          cia biski sokau pro raudona, tai kameros akis viska pamate ir pabelde tiem kam reikia. Tie pasiule geruoju atiduoti teises 6 men., nes jei ne, tai
                                          Tai kas dabar tamstai gresia likus be teisių? Kelionės socialiniu transportu į Ožeškienę ir dar kur nors?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X