Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    O tai kas tau suteikė tą diagnozę (jei neklystu, esi minėjęs, kad tai yra generalizuotas nerimo sutrikimas) ? PDS ?

    Ir kaip tu išvis atsidūrei tame stacionare ? Pats sugalvojai ten kreiptis ?

    Comment


      Nu, pratrūkęs viduje po eilinio kažkokios mašinos sustojimo kažką paimti iš stotelės, kreipiausi į savo poliklinikos PSC (galima tiesiogiai, be šeimos gydytojo siuntimo), tada aš nuėjęs padaviau jai lapelį, kur užrašiau, kad mane nervina kai kažkas kažką paima iš stotelės ir kad esu gėjus, ir kankinuosi niekaip nerasdamas savo žmogaus. Tai ji permetė akimis tą lapuką ir kitai dienai išrašė siuntimą - tiksliai nežinojau kur, bet ėjau kur buvo užrašytas kabineto nr. ir užlipus į 4 aukštą - oba, Psichiatrijos dienos stacionaras! Tai jau užlipau ir galvoju, nu kur dabar bėgsiu atgal. Manęs, panašu prie posto su nematomu šlagbaumu jau laukė 2 gydytojos Regina ir Ina. Tuomet nuvedė pas gydytoją vedėją, ji per 2 valandas surinko mano anamnezę, tuomet sudarė užsiėmimų grafiką ir jau kitą savaitę - pirmyn lyg vėl į mokyklą. Ir kažkur maždaug per viso to proceso vidurį man nustatoma ir įrašoma ta diagnozė, kurios paklausti susipratau tik paskutinę dieną. Taip, PDS`e be diagnozės negydoma - jei nuėjai, kažkokią tikrai gausi. Ir vaistukų.

      Pvz. čia pagrindinės šalies psichiatrijos ligoninės PDS`as, bet esmė visoje šalyje panaši - dienos metu gauni visą pagalbą ir kasdien esi išleidžiamas namo, t.y. neatitrūksti nuo savo įprastos aplinkos, pvz. interneto forumo, skirtingai nuo tikro gulėjimo stacionare, kur jau reikia nakvoti.
      Tiesa, vilnietiškose realijose, dar vienas nepaminėtas dalykas - nuolat girdima rusų kalba. Ne tik kad dauguma pacientų yra rusakalbiai, bet... Gali netgi gydytojos tarpusavyje kacapiškai apsikeisti pora frazių, o tai gali dar labiau pabloginti mano būklę, nes mane nervina girdėti šią kalbą, juk aš esu savo šalyje. O gi laikoma, kad tai įstaiga, padedanti grįžti į normalų gyvenimą.

      https://rvpl.lt/paslaugos/dienos-stacionaras/
      Paskutinis taisė Kristupas0220; 2023.10.01, 14:18.

      Comment


        Keista. Nueini pasakai, kad gejus ir prašom, maloniai kviečiame pas beprocius i palatą

        Comment


          O tai jums būtų priimtina pusantro mėnesio kiekvieną darbo dieną nuo kokių 9 iki 14 val. eiti per/į muzikos, meno, judesio ir kitas terapijas? Ten užsiėmimuose pasikalbėtumėte tiek su terapeutėmis, tiek su kitais pacientais, o kur dar kone privaloma dalis - pokalbis su socialine darbuotoja, kuri pasidomės tavo užimtumu, ką planuoji veikti baigęs gydymą ir pan. Čia jau jūsų arkliukas būtų, jūs patyręs šioje srityje.

          Comment


            Būtų gal nieko, bet man užtektų poros dienų, paskui atsibostu tas sudo malimas

            Comment


              Ten labai norint galima viską nutraukti, aišku, gydytojos savo žvilgsniais tave taip pasmerks... arba gali tiesiog neateiti porą dienų ir tave išbrauks, aišku, prieš tai paskambins, ar nieko neatsitiko.

              Comment


                Bet, kai pagalvoji, o kokia man is to nauda būtų?

                Comment


                  Parašė liutass Rodyti pranešimą
                  Bet, kai pagalvoji, o kokia man is to nauda būtų?
                  Nauja patirtis, nauji pojūčiai, diagnozė ligos istorijoje.
                  O ten kur man taip kontrastuoja vaikas darželinukas ar pradinukas ir tėvai, atvežantys jį nuosava mašina, tai tiesiog man tas nedera visiškai, kad vaikas dar toks gležnas, bejėgis, jo kojytės dar nepasiektų pedalų, nesugriebtų vairo, tačiau jo artimiausi žmonės - tėvai yra tokie monstrai, kad geba pasukti baranką, perjunginėti pavaras. o vaikas dar toks trapus... Ir kaip man, jei pvz. mano tėvai nevairuoja ir atveda mane pėsčiomis ar troleibusu, kaip man būnant vienoje grupėje dalintis žaisliukais kartu su kitu vaiku(-ais), kurių tėvai turi VAIRUOTOJO pažymėjimą?

                  Comment


                    Negaliu nesutikti

                    Comment


                      O ką šiaip gydo psichiatras?

                      Comment


                        Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
                        O ką šiaip gydo psichiatras?
                        Nieko, tik slopina vaistais. Geriau jau alu gerti, poveikis tas pats.

                        Comment


                          Čia buvo klausimas, kai per sekundę nebesugalvoju, ko dar jūsų čia paklausinėjus...
                          Pvz. Vilniuje esančiame Vasaros gatvės dienos stacionare, tai ten ir valgyti duoda, ir netgi nemokamą mėnesinį viešojo transporto bilietą gydymosi laikotarpiu! Tai kaip tai ciniškai nuskambėjo, kai tą pasiūlė man, kuomet mane dar tebenervino, kuomet kažkas kažką paima su mašina ir dėl šios priežasties aš ir didesnius atstumus nueidavau pėsčias. Tiesa, į Vasaros dienos stacionarą kaip pagrindinę priežastį nurodžiau jau nebe "stotelių problemą", o kai ką kita. Smulkiau nedetalizuosiu, nes tuomet man šiame forume "Lietuvos laukai suskambės".

                          Comment


                            Tai nemokamas socialinio transporto bilietas nesuviliotų, jei Kaune būtų tokia pati gydykla? Skanus maistas? Pats valgęs nesu, bet ten tikrai kažkas daugiau, nei daktariška dešra ant batono ir sviesto gabaliukas. Visi, kam pasiūlau ten gerai praleisti laiką, klausinėja kokia jiems iš to nauda. Nu tiesiog, įdomu bus, pamatysite, liūte, nebijokite, galite kreiptis tiesiogiai bandyti, arba per savo šeimos gydytoją. Paskui pasidalinsite, ką veikėte per užsiėmimus, kaip sekėsi sutarti su kitais "kolegomis" (pacientais).

                            Comment


                              Man ten nebus komforto, kurį turiu dabar, tai yra, darau ką noriu ir kada noriu. Dažniausiai miegu, žiūriu youtube ir niekas nepisa proto su gyvenimo mokyklom.

                              Tu dar jaunas, gal tau kažkas dar įdomu, kažką dar nori sužinoti, patirti, o man jau viskas dzin, žinau kad nieko naujo negali būti, ir man neįdomu kitų pastangos aiškinti kažką man, beveik pensininkui apie gyvenimą. Ypac kai jaunesni bando aiškinti
                              Paskutinis taisė liutass; 2023.10.01, 21:03.

                              Comment


                                Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                                Antpečių aš neturiu, bet mano IQ yra virš 200. O visi, kas kritikuoja LTG yra vatnikai.
                                Kadangi standartinės IQ testų skalės baigiasi ties maždaug 170, tai arba matavai liniuote, arba sudrebėjo ranka.

                                O kad antpečių neturi - blogai. Tapai civilioku.

                                Comment


                                  O dar daug iki penCijos jums? Kažkada savo kambaryje (ar tiksliau - nosyje) pajutau kažkokį keistą, ne itin malonų kvapą ir pamaniau, kad būtent taip kvepia tos Tecios Siliuk namai.

                                  Comment


                                    Plius minus kažkiek nedaug iki tos pensijos, bet as jos vistiek negausiu, nes neturiu stažo

                                    Comment


                                      O tai iš ko gyvensite? Ir ar tikrai tiesa, sąžiningai kalbant, kad jūsų šeimos pajamos mažesnės ir jums priklauso kompensacija. Gal kažką slepiate, gaunate grynais?

                                      Comment


                                        Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
                                        O tai iš ko gyvensite? Ir ar tikrai tiesa, sąžiningai kalbant, kad jūsų šeimos pajamos mažesnės ir jums priklauso kompensacija. Gal kažką slepiate, gaunate grynais?
                                        Gyvensiu iš žmonos, o pajamų jokiu neslepiu, nes ju neturiu. Kaip galima kažką slėpti neturint to?

                                        Comment


                                          Nu pvz. dirbti nelegaliai, gauti vokelyje... Tai pas jus per mažas stažas... O ką man teks daryti, jei per visą gyvenimą nesusirasiu darbo, o senatvėje norėsiu nusipirkti kruopų, verdamų ant dujinės viryklės, o dujos ateina iš Dujotekanos, kuri, dar buvo straipsnis, kad įsteigta padedant rusų spectarnyboms?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X