Nu, pratrūkęs viduje po eilinio kažkokios mašinos sustojimo kažką paimti iš stotelės, kreipiausi į savo poliklinikos PSC (galima tiesiogiai, be šeimos gydytojo siuntimo), tada aš nuėjęs padaviau jai lapelį, kur užrašiau, kad mane nervina kai kažkas kažką paima iš stotelės ir kad esu gėjus, ir kankinuosi niekaip nerasdamas savo žmogaus. Tai ji permetė akimis tą lapuką ir kitai dienai išrašė siuntimą - tiksliai nežinojau kur, bet ėjau kur buvo užrašytas kabineto nr. ir užlipus į 4 aukštą - oba, Psichiatrijos dienos stacionaras! Tai jau užlipau ir galvoju, nu kur dabar bėgsiu atgal. Manęs, panašu prie posto su nematomu šlagbaumu jau laukė 2 gydytojos Regina ir Ina. Tuomet nuvedė pas gydytoją vedėją, ji per 2 valandas surinko mano anamnezę, tuomet sudarė užsiėmimų grafiką ir jau kitą savaitę - pirmyn lyg vėl į mokyklą. Ir kažkur maždaug per viso to proceso vidurį man nustatoma ir įrašoma ta diagnozė, kurios paklausti susipratau tik paskutinę dieną. Taip, PDS`e be diagnozės negydoma - jei nuėjai, kažkokią tikrai gausi. Ir vaistukų.
Pvz. čia pagrindinės šalies psichiatrijos ligoninės PDS`as, bet esmė visoje šalyje panaši - dienos metu gauni visą pagalbą ir kasdien esi išleidžiamas namo, t.y. neatitrūksti nuo savo įprastos aplinkos, pvz. interneto forumo, skirtingai nuo tikro gulėjimo stacionare, kur jau reikia nakvoti.
Tiesa, vilnietiškose realijose, dar vienas nepaminėtas dalykas - nuolat girdima rusų kalba. Ne tik kad dauguma pacientų yra rusakalbiai, bet... Gali netgi gydytojos tarpusavyje kacapiškai apsikeisti pora frazių, o tai gali dar labiau pabloginti mano būklę, nes mane nervina girdėti šią kalbą, juk aš esu savo šalyje. O gi laikoma, kad tai įstaiga, padedanti grįžti į normalų gyvenimą.
https://rvpl.lt/paslaugos/dienos-stacionaras/
Pvz. čia pagrindinės šalies psichiatrijos ligoninės PDS`as, bet esmė visoje šalyje panaši - dienos metu gauni visą pagalbą ir kasdien esi išleidžiamas namo, t.y. neatitrūksti nuo savo įprastos aplinkos, pvz. interneto forumo, skirtingai nuo tikro gulėjimo stacionare, kur jau reikia nakvoti.
Tiesa, vilnietiškose realijose, dar vienas nepaminėtas dalykas - nuolat girdima rusų kalba. Ne tik kad dauguma pacientų yra rusakalbiai, bet... Gali netgi gydytojos tarpusavyje kacapiškai apsikeisti pora frazių, o tai gali dar labiau pabloginti mano būklę, nes mane nervina girdėti šią kalbą, juk aš esu savo šalyje. O gi laikoma, kad tai įstaiga, padedanti grįžti į normalų gyvenimą.
https://rvpl.lt/paslaugos/dienos-stacionaras/
Comment