Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Kristupas0220
    replied
    Taip kaip esu sakęs, kad mėgstamiausias Kaščios patiekalas - cepelinai, o VMI darbuotojų - baltu padažu apipiltos bulvės, taip dabar ir jau seniai manau, kad mėgstamiausias Irano ajatolų valgis - bulviniai blynai.

    Bet Kaščia, jei per šiuos 6 mėnesius nesusimaus, neįsivels į kokį skandalą, jaučiu čia būsimasis prezidentas. Kažkuriam interviu yra sakęs, kad dėl šito susilažino su draugais dar būdamas studentu. Dar 5 metus pabręs, apsišlifuos galutinai ir tuomet žiūrėk tikrai šaus į aukščiausią karjeros viršūnę! Karo metui jis tikrai nepamainomas, jo kalbėjimo maniera artima manajai, o labiausiai jį gerbiu todėl, kad jis neturi vairuotojo teisių - lygiai kaip ir aš.

    P.S. jei kontrolieriai ir paleistų nebaigę pildyti protokolo, kai parodyčiau bilietą, tuomet netekčiau progos pamatyti, kaip atrodo ta pačios pabaigos dalis, kur kaip ir ką jie atsisveikindami pasako, ar supažindina su protokolu, ar pasako, kad būdamas visam gyvenimui fiksuotu pažeidėju per daug neliūdėtum, nesijaustum, kad esi blogas žmogus ar pan. Kartą tik nugirdau kažkokį fragmentą, kuomet per langiuką padavė tą popierių: "Va, prašau, čia bus 8 eurai!". Tik įdomu, kodėl nepasako, kad jei jautiesi teisus, gali skųsti tą baudą? Tiesa, kaip suprantu, jei bauda paskirta administraciniu nurodymu, reikia pratempti tas 2 savaites, jos nemokėti, tuomet sulaukti laiškelio nuo kokios Lakštutienės, kur ji padidina baudą iki kokių 17 eurų, ir va tą jos nutarimą jau gali skųsti pirmiausia SĮSP`ui, o tie savo kontrolės darbuotojus laiko dievais ir tiki tuo, ką nustatė jie tikrinimo metu, tad netenkinant jų sprendimui, jie privalo išsiųsti bylą teismui. Baisiausia kad tai (baudos panaikinimas) gali užtrukti ir kelis mėnesius. Toji lemtinga, visą tavo gyvenimą sugniuždanti akimirka, kuomet tu paklūsti jų prašymui paduoti dokumentą užuot bėgęs, jie ten pas save ekrane matyt nuspaudžia mygtuką "Pradėti AN teiseną" ir čia prasideda pažeidėjo siaubas - kelio atgal nebėra, tavo duomenis jie turi, jei nesumokėsi, yra tos 3 specialistės, kurios žinos ir tavo adresą, kur išsiųsti padidintą baudą, taip sakant, niekur nebedingsi, susiras tave. O teisėtas kelias, panaikinti nuobaudą teismo keliu yra ilgas, tikrai ne per vieną savaitę panaikins nuobaudą, pakol teismui prieis tavo eilė... Kaip tuo teismo laukimo metu dirbti, kaip užmigti, kaip kvėpuoti pagaliau iš tos nevilties, kad per artimiausias 3-4 dienas nuobauda dar bus galiojanti (jei teismas apskritai nutars bylą nutraukti)? Kaip gyventi belaukiant teismo, ar išgyvensi, kaip nepalūžti, kaip nesusirgti vėžiu iš to streso, kad baudos nieks nepanaikins taip greitai, kaip tu norėtum? Turi laukti marias laiko. Užvesti naują bylą lengva, o panaikinti joje priimtą sprendimą - taip sunku, toks ilgas košmariškas kelias... Tie kantralioršai gali sugadinti keleivį kaip žmogų, panašiai, kaip mano močiutė savo atšiauriu, kartais cinišku elgesiu sugadino mano senelį kaip vyrą.
    T.y. gal tu buvai pavyzdinis VGTU profesorius, tačiau per žioplumą pamiršai prasitęsti mėnesinį bilietą, o tie tave pačiumpa, skiria baudą, tuomet pasijunti toks blogas, ir irgi imsi pradėti rūkyti (nes tavęs iš troleibuso išlipti ir persėsti į raudonąjį autobusiuką paprašiusi kontrolierė pati yra rūkanti), tu irgi pradėsi kalbėti su rusišku akcentu (nes gal pusė kontrolierių Vilniuje - rusai) ir pan.

    Man čia ta situacija, kai įstatymų įgaliotas pareigūnas surašo protokolą paprastam civiliui, primena Rusijos-Ukrainos karą, kuomet maskvėnai iš savo šalies teritorijos nuolatos apšaudo ukrainiečių miestus, griauna jų namus, žaloja ir žudo žmones, o štai Ukrainai į Rusijos teritoriją šaudyti "negalima". T.y. ukrainiečiai mielai norėtų tai padaryti, bet vakarų šalys neduoda tokio nuotolio, galingumo ginklų, nes bijo branduolinio karo eskalacijos. Tai tas pats ir su administracinių baudų protokolais - tie keleivių kontrolieriai, atsiprašant, kakos tau ant galvos, o tu, įsižeidęs dėl jų paskirtos nuobaudos, mainais, principu "akis už akį" prisijungti prie tų jų naudojamų duomenų bazių ir registrų iš savo telefono ar kompiuterio ir atkeršyti tam kontrolieriui nubausdamas jį pagal kokį nors straipsnį (pvz. valstybinės kalbos nevartojimą - nekart girdėjau kontrolierius tarpusavyje rusiškai kalbant) jau negali. T.y. jie turi prieigas prie ANR per kurį patikrina tavo duomenis, suformina tau nuobaudą, o tu, nubaustasis, prisijungti prie ANR ir pamatyti, koks ten ekrano vaizdas, kas ten rodoma, jau negali, nes jis sutvarkytas taip, kad būtų ne viešas - čia vadinasi "Tu nesi įgaliotas pareigūnas, todėl prieigos prie ANR tau suteikti nėra pagrindo". O tie pusbomžiai nelietuviai kontrolės darbuotojai kažkodėl gali, o tu negali, tu gali pasiekti tik VMI bei IRD puslapius, kur tik matysi duomenis apie tau priskirtas baudas, bet pamatyti, kaip atrodo programa, per kurią jos skiriamos - jokių šansų, bandyk kiek nori kartų, tau kompiuteris meta atsakymą, kad "Per ilgai laukta serverio atsako", "Adresas anr.vrm.lt atsisakė prisijungti" ir t.t.

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    A vat kaip... Tiesiog keliu tokį pasvarstymą, kad pakėlęs galvą į konkretų daugiabučio balkoną/langą, neįmanoma pasakysi, \ar tas butas hipotekuotas, ar uzufruktinis. Lygiai kaip ir eidamas Vilniuje kokia nors gatve, kur pro mane zuja intensyvus transporto srautas, pasižiūrėjus į valstybinius numerius niekaip nepasakysi, kurių iš jų savininkų oficiali deklaruota gyvenamoji vieta yra už Vilniaus m. ribų, kitoje savivaldybėje. Tai gali būti ir Vilniaus r. esanti Riešė, ir Kelmės r., Kražių sen. Petrališkės kaimas, kur 2007 m. kovo 20 d. įvyko tas nusikaltimas.

    Taip pat, gal Strazdas atsakys, kodėl galimai sumelavo, kad pareigūnai į Administracinių nusižengimų registrą patenka "ne per naršyklę, o per specialią programą". Juk šioje nuorodoje randu štai tokią informaciją:

    https://ird.lt/lt/paslaugos/tvarkomu...i-nusizengimai

    ANR pasiekiamas per nuorodą https://atpr.vrm.lt . Vardas atpr.vrm.lt

    Tai taip išeina, kad teoriškai, jei esi IT specialistas, gali nulaužti tą sistemą ir priėjęs prie ANR nubausti kokį nors savo kaimyną už nieką. Naršant IRD žemėlapį, tarp nusikalstamų veikų, vienoje ar kitoje šalies vietoje vis būna toks straipsnis, kaip "Neteisėtas prisijungimas prie informacinės sistemos". Aišku, nežinau, kas slepiasi po konkrečiu straipsniu, nes ten nurodomas tik jo numeris ir data, bet nustatytų aplinkybių - ne. Bet gal tai ir buvo atvejai, kai paprasti piliečiai bandė prikišti nagus prie duomenų bazių, kur tik kontrolierė Genutė Karpovičienė gali. Panašiai, kai kariuomenėje išsitraukę esveikatos duomenis matė tik mano dgn. F41.1, bet ten detaliai neparašyta, kas po ja slepiasi, kokia anamnezė surinkta, t.y. "Kristupą nervina, kad eidamas pro stotelę pamato, kad kažkas paima savo pažįstamą iš stotelės su automobiliu ir labai supyksta".

    Komentuoti:


  • MedinisStrazdas
    replied
    Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
    Sudegusio daugiabučio Viršuliškėse gyventojai – neviltyje: už nutikusią tragediją visgi teks susimokėti patiems?

    https://www.tv3.lt/naujiena/zmones/s...tiems-n1330582

    Man tai baisu dar ir tai, kad eidamas pro eilinį komiblokų rajoną, tu pasižiūrėjęs į X aukšte esantį langą niekaip nepasakysi, ar butas draustas ar jam padaryta dar kokia nors nesąmonė, pvz. hipoteka. Galėtų būti ant kiekvieno lango užklijuota ar išrėžta peiliu, maždaug "šis butas yra užstatytas bankui", t.y. taip suprantu, kad jei nesugebėsi išsimokėti paskolos - sėsi į kaliūzę, o tavo užgyventą būstą perims keleivių kontrolierė Tecia S., kuri kiek padažiusi lubas, įsistiklinus bakoną, jame apsigyvens ir iki gyvos galvos užvaldys tavo turtą.
    Jei butas užstatytas bankui, tai jis bus draustas, kitaip bankas neduoda paskolos.

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    Kaip pramušė viename iš interviu su kontrolieriumi, pabraukta sakinio vieta:

    - Ar sulaukiate grasinimų akcentuojant „įtakingas pažintis“, „atleidimą iš darbo“?

    - Kontrolieriai iš darbo yra „atleidžiami“ kiekvieną dieną. Kartais net po kelis kartus. Vienas sakė, kad atvažiuos „Vilniaus brigada“ ir mus „patvarkys“. Sakė, kad visus autobusiukus išsprogdins, ratus nuleis.

    Įdomu būtų stebėti šią sceną - prieina koks teroristukas pingvinas su bombike ir ramiu veidu sako: Bum! Arba pritūpia, su peiliu tik džiaugšt į vieną ratą, džiaugšt į kitą, oras tik Pffffffyyyyyyyfffft! ir žiūrėk guma jau išsileidusi, padanga gėdingai susmukusi ant asfalto, o Cementas spausdamas pedalą ik dugno, nuo savo svorio ir jėgos sulaužo pedalą, jis trakšteli, o raudonas autobusėlis apsipila mėlynais dūmais ir tampa mėlynuoju autobusiuku Ot jei kokie nenuoramų būriai kasdien rengtų tokius pogromus, gal pagaliau SĮSP atstovai susės su IRD fanatikais ir išsiaiškins kame bėda, kad kontrolieriai surašo tūkstančius protokolų, tačiau tame viešame žemėlapyje paieškojus pagal ANK 446 straipsnį - tuščia. Gal tada kontrolierių skirtos baudos ir duomenys apie jas pradės pagaliau tinkamai persikelti į jį? O užklausus antstolių rūmų, jie man atrašė, kad "šio žemėlapio duomenys niekaip neatleidžia nuo prievolės sumokėti pradelstą baudą". O jeigu kontrolieriaus pavardė ne lietuviška, jei kontrolierius rūkantis, jei baigęs tik 10 klasių - gal galima prašyti, kad širdį protokolo pavidalu tau sudaužytų lietuvis, be žalingų įpročių ir pakankamo intelekto, kad pajėgtų baigti 12 klasių?

    O tos lakštutienės ir vaitkunskienės ar vaišnoraitės, jų funkcija kaip suprantu - padidinti baudas tiems, kurie jų nesumokėjo per 14 dienų, daugiau jos nieko neveikia. Jų lipant į troleibusus nesutiksi, jos - ofisinės darbuotojos - specialistės, nagrinėjančios bylas. Tai jos ne specialistės, o iš esmės - baudų padidintojos. Teko skaityti, kad keleivė atvyko į "bylos svarstymą", bet ten jos nieks neišklausė, o tik įteikė iš anksto paruoštą protokolą, surašytą vien pagal kontrolierių parodymus.

    Man įdomu, sako iki kokių 2012 metų Vilniuje dar būdavo galima susimokėti baudą grynais, neišlipant iš troleibuso. Tai sako, tos papingos matrioškos įsirėmusios į kokį keleivį visu svoriu it sumo imtynininkės, grubiu tonu šaukdavo ir bandydavo išpešti iš tavęs tuos 10 litų ar kiek ten. Tarp tų matrioškų tais laikais ko gero bazilijavo ir ta mano čia daug kartų praskanduota T. Siliuk.

    Ir dar įdomu, ar jie užduoda tokį klausimą kaip "Ar pripažįstate pažeidęs Vilniaus miesto keleivių ir bagažo vežimo taisykl...?". Tipo, jei pripažįsti, skirs pusę minimalios, jei ne - pilną 16 eurų. Bet esmė ne baudos dydyje, o baustumo administracine tvarka fakte, ir kad baudos suforminamos jų kompiuteriuose per sistemą, kurios aš pas save įsidiegti ar atsidaryti kažkodėl negaliu.

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    Dar man įdomu, kaip atrodo iš Susisiekimo "paslaugų" gautas popierinis laiškas registruotos gyvenamosios vietos* adresu, kuomet per 2 savaites nesumoki administraciniu nurodymu paskirtos 8 eur baudos ir tau ją padidina iki kokių 17 ar 23 eurų. Pirma, pagal ką nustatomi tokie kreivi skaičiai, antra, kas ją padidina? Ten JUDU kontaktuose kontrolierių sąrašo neradau, bet radau, kad kontrolės skyrius turi vadą Dainių Jasiukėną (toliau jį šioje temoje vadinsiu Komandoru Komandoiliu-Šefu), porą vadybininkų (turbūt jie sudarinėja mėnesio darbo grafikus kur kokioje stotelėje stovėti, vieno jų tokia net kontrolieriškai skambanti pavardė - Ovsenka. Su tokia pavarde tik kontrolieriumi ir dirbt, profesija tiesiog užkoduota genuose. Ir 3 specialistės - Vaišnoraitė1, Lakštutienė2 ir Vaitkunskienė3. Tikriausiai jos ir yra tos, kur ne važinėja raudonajame autobusiuke, bet sėdi ofise, seniau - Žolyno gatvėje, dabar - Laisvės pr., naujame biurų pastate, ne taip toli nuo Lazdynų, kur Kaščia užaugo. Tai joms prisijungus prie to ANR turbūt automatiškai išmeta piliečius, kurie per 2 savaites neapmokėjo pusės minimalios 8 eurų baudos ir tuomet jos negailestingai padidina baudą, remdamosis kontrolierių parodymais. Jaučiu, atsidaro duomenis, kur vienas ar kitas zuikis gyvena (tačiau po darbo jų paguosti, paglostyti galvos nenuvyks su puokšte gėlių), tuomet pasiima popieriaus lapą, kurio viršuje įkala tradicinį tekstą "Dėl nutarimo administracinio nusižengimo byloje XXXXXXXXXXX". Ir ten turbūt būna kažkurios iš tų moteriškių pavardė, pvz. "Vida Lakštutienė, SĮSP specialistas, nustačiau: <.........> ... Nuobauda: bauda 23 eurai."
    Įdomu, o jei be bilietuko įkliūtų ir baudos nesumokėtų kuris nors iš šių moterėlių giminaičių ar pažįstamų, ji irgi priimtų nutarimą jų atžvilgiu, o paskui per Kūčias lyg niekur nieko nenutikę vėl draugiškai susėstų prie stalo? Pvz. Vaišnoraitė savo vaišingajam tėvukui Vaišnorui, Lakštutienė savo tyliajai gyvenimo gegutei - Lakštučiui, arba ta Vaitkunskienė, kuri kaip mano vienos mokyklos socialinė pedagogė Velmunskienė...
    * - čia įdomiausia dalis ta, kad nors baudą skirianti institucija yra VILNIAUS MIESTO savivaldybės įmonė, tačiau jų prieigoje - visų nusižengėlių adresai, įskaitant ir registruotus už Vilniaus miesto ribų. Įdomu, kiek procentų zuikių yra ne vilniečiai, pagal oficialiai deklaruotą gyvenamą vietą? Pvz. atvyko į Vilnių susitaisyti dantų koks nors Petryla iš Papilio, Biržų rajone, nežinojo tvarkos, kaip čia Vilniuje viskas modernu su tom vilniečio kortelėm, M.ticketais ir nusprendė palėkti ani be jokią bilietą ir pokšt, Cement Bobrovič stovi užrėmęs duris, bilietą parodykit prašom, Karpovičienė protokolą rašo, tavo tyrą sielą virkdo, Cementukas prasižengimą liudija... Tai tos "specialistės" matys net ir tokių ne Vilniaus mieste registruotų piliečių adresus, nors jei įmonė yra veikianti Vilniaus m. ribose, tai jiems neturėtų leisti susipažinti su už Vilniaus ribų registruotų pažeidėjų adresais.
    Tai va, man įdomi ne tik autobusiuko viduje vykstanti pirštų prakirtimo, kad krauju duotum pirštų antspaudus, dalis, bet ir kas būna vėliau, jei per siūlomą laiką nesumoki mažiausios galimos 8 eurų baudos - atrodo, fu, paleido, praėjo 2 savaitės, nemokėsiu baudos, gyvensiu toliau savo kaime kaip bočius danguje nuo Vilniaus toli... Patikrinu seną klibančią nežydinčią pašto dėžutę, ten laiškas: p. Petrylai. Tame permatomame voko langelyje - Susisiekimo paslaugos" logotipas. Nerimauji, prie ko čia susisiekimo paslaugos, man nereikia jokių paslaugų... Atsikerpi voką, išsilankstai laišką - oba, padidino baudą, žiurkė, o maniau, kad gali nemokėti ir tave pamirš, dėl nesumokėtų 8 eurų nieks nesiplėšys išieškoti!

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    Esu svarstęs šį variantą, bet labai bijau, kad jeigu jau būsiu "prisipažinęs" kad "neturiu" bilieto ir jau padavęs asmens dokumentą, tai net jei paskui viduje parodysiu, kad bilietą vis dėl to turiu, jie atsisakys patikrinti šį faktą su savo aparatu bei laikys, kad aš gaišinau jų laiką/apgaudinėjau ir už tokį pokštą tikrai surašys protokolą, nes pas juos ko gero laikoma, kad jei kontrolės metu teigei neturįs bilieto, tai laikoma, kad tada sakei tiesą, net jeigu nuėjus į autobusiuką ir pasakysiu tikrąją tiesą, t.y. kad bilietas vis dėl to pas mane yra. Vis tiek, jei bus jau paėmę dokumentą, tai gali įsiminti mano vardą/pavardę ir pagal šiuos duomenis mane susiras. Taip sakant, jie autobusiuke užveda bylą, kur priimto sprendimo panaikinimas gali trukti iki kelių mėnesių. Ta viena lemtingoji akimirka - tu duodi dokumentą, jie susiveda ir viskas. Viena lemtinga klaida, sugadinsianti visą gyvenimą, kai galimai aukštojo išsilavinimo neturintis kontrolierius su rusiška pavarde turi prieigą prie tų duomenų bazių ir gali nubausti kokį garbų universiteto profesorių, tarsi apšikdamas visus jo gyvenimo nuopelnus.
    Aš keliu 4 klausimus, susijusius su kontrole:
    a) per kur jie patenka į tas duomenų bazes - interneto naršyklės URL laukelyje suvedę slaptą adresą ar darbalaukyje yra kažkokia ikonėlė ant kurios reikia staigiai su pele padaryti double-click.
    b) kodėl jau kelis metus jų surašytų protokolų nėra viešame žemėlapyje, kurį sužinojau iš Kedo, temoje apie parkavimą? Ar tai gali būti laikoma pagrindu nemokėti baudos?
    c) kodėl į darbą kontrolėje priima rūkančius, su nelietuviškom pavardėm ir tokie baisūs nežmonės gali nubausti tyrą lietuvį.
    d) ar per užmaršumą įkliuvimo jiems be bilieto faktas savaime nereiškia, kad tu esi blogas žmogus? Jie priverčia pasijausti tokiu kaltu, nors laisvalaikiu gal patys mėto nuorūkas ant šaligatvio... Lyg tai patys asmeniniame gyvenime viską dar tobulai. Kaip ir forume - liutass pašalinamas už gąsdinimą purtinu, propagandinių šaltinių dėjimą, bet ar tai reiškia, kad jis blogas žmogus? Juk mes, lietuviai, vieno kraujo broliai, viena didelė 3 milijonų šeima, kas mes tokie vieni kitiems, kad vieni kitus teistume, baustume, šalintume?

    p.s. Malonu, kad pagaliau kažkas pralaužė mano pranešimų šioje temoje vienvaldystę.

    Komentuoti:


  • digital
    replied
    Jei tamstai taip įdomu, kas ten vyksta, siūlau apsimesti, kad neturi bilieto, ir kai nusives į autobusiuką ir pradės pildyti protokolą, parodyti bilietą.

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    Prisegu nuotraukas iš Delfio Manto Stonkaus "Ką žmonės dirba visą dieną" reportažo, ten jis vienai dienai dirbo kontrolieriumi, kur jo vadovė buvo cementinė ledi Genutė K.
    Kaip kraupiai atrodo ta ant jų stalo sukrauta įranga su nešiojamu kompiuteriu priešakyje - kaip viskas suvedžiota, visur sujunginėti tie laidukai, visi jungikliai sukaišioti kur reikia. Primena berods 2004 m. Beslano įkaitų dramą, kur teroristai per rugsėjo 1-osios šventę užgrobė mokyklą sporto salėje ir apėmė įkaitais kelis šimtus mokinių. Tai ten irgi palubėse buvo išvedžioti visokie laidai su detonuojamais sprogmenimis - niekur nepaspruksi, taipsakant. Tai kontrolierių busike irgi - kompiuteris pajungtas, viskas suvedžiota kur reikia, visos lemputės šviečia, Administracinių nusižengimų registras dirba pilnu pajėgumu, ledinė Genė pasiruošusi sugadinti žmonėms dieną. Kadangi JUDU man atsakė, kad kontrolierių darbo procesų darbo detalizavimas yra paslaptis, laukiu, kol kas pasidalins, kokiais žodžiais jie paprašo išlipti, kada paima iš tavęs dokumentą, ar visuomet būtina sėsti gėdingai į vidų, ar pildydami protokolą sėdi akmeniniais veidais, ar bausdami guodžia, kad net ir gavus baudą įmanoma gyventi pilnavertį gyvenimą toliau? Bet vienas iš tų prietaisų ant stalo, tikrai atrodo, kad be bilieto pagautam keleiviui teks po juo pakišti visus 10 savo pirštų, kur jie bus prakirsti, o krauju pasruvusių pirštų pagalvėles teks išsimozoti, kol ji visa taps raudona, tuomet stipriai prispausti juos prie balto popieriaus lapo, (taip duodant pirštų antspaudus), tada, jei genutei bus gera nuotaika, galbūt užklijuos tau pleistrą. Ir būsi paleistas su protokolu, nors IRD žemėlapyje protokolų pagal 446 straipsnį - nerasta, tad bauda kaip ir nelabai legitimi, galima kvestionuoti jos apmokėjimo privalomumą

    Attached Files

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    Sudegusio daugiabučio Viršuliškėse gyventojai – neviltyje: už nutikusią tragediją visgi teks susimokėti patiems?

    https://www.tv3.lt/naujiena/zmones/s...tiems-n1330582

    Man tai baisu dar ir tai, kad eidamas pro eilinį komiblokų rajoną, tu pasižiūrėjęs į X aukšte esantį langą niekaip nepasakysi, ar butas draustas ar jam padaryta dar kokia nors nesąmonė, pvz. hipoteka. Galėtų būti ant kiekvieno lango užklijuota ar išrėžta peiliu, maždaug "šis butas yra užstatytas bankui", t.y. taip suprantu, kad jei nesugebėsi išsimokėti paskolos - sėsi į kaliūzę, o tavo užgyventą būstą perims keleivių kontrolierė Tecia S., kuri kiek padažiusi lubas, įsistiklinus bakoną, jame apsigyvens ir iki gyvos galvos užvaldys tavo turtą.

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    Ar reiktų uždrausti Vilniaus Vakariniu aplinkkeliu ir kitais Lietuvoje veikiančiais aplinkkeliais naudotis asmenims, kurie žodį "aplinkkelis" rašo su viena "K? Man tikrai būtų negarbė būti partrenktam automobilio, vairuojamo žmogaus, kuris šį ar kitus žodžius rašo su...

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    D. Arūnas ir A. Dumalakas. Ar tas pats?

    čia kaip pradinių klasių mokytoja 3 klasėje ant lentos užrašė ir manęs klausė: "0,5 ir ½ . Ar tas pats?

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    Įsivaizduoju kokią nors tipinę vilniečių šeimą prieš rinkimus - visi tokie apsitarę, išsipuošę prieš išžygiuodami į balsavimo apylinke sako "Eisim balsuoti už Ignį Vėgelę!". Nu ar kažkaip taip. Baisu tiek užsidirbti baudžiamąją bylą nuo jo štabo, jei jis atras, kad kabinėjuosi prie jo pavardės, bet baisu ir gauti pražangą čia, jei pasirodysiu esąs gėlininkas-vėgėlininkas. Aš pats nesiimu vertinti nei vieno žmogaus kaip asmenybės, aš pasiskaitau, ką apie konkretų objektą mano moderatoriai bei eiliniai forumo asai, kaip antai Arūnas, Ignalina, Robotas, ir tuomet, iš jų pusės bandau pasišaipyti iš visokių tų neigiamai vertinamų kandidatų (kaip Vaiktūs, Tutkūs), paprastų žmonių, antivalstybininkų ir kitų klounų. T.y. moderavimo politiką nustato kiti, o aš tik parašau tai, kas n`prieštarauja jų nuomonei, va cozzamara štai jau nužudytas. Įdomu, kuris forumavimo taisyklių punktas pažeistas? Tokio, kaip "buvimas mums nedraugiškos šalies samdytu atstovu" kaip ir nėra, tad belieka turbūt "Forumo taisyklių nepaisymas". O ar yra forumo taisyklėse, sukurtose prieš daug metų, yra konkreti taisyklė neplatinti tam tikrų teiginių?

    p.s. Pažadu, už Vögelę tikrai nebalsuosiu!

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    Čia forume ar dar kažkur socialiniuose tinkluose itin dažnai praskanduojama sąvoka "leftizmas". Gal galite kas žmoniška kalba paaiškinti, kas tai yra - ar tai labiau komunizmo atmaina, besiremianti valdiška nuosavybe, ar kaip tik pasisakanti už krikščioniškas vertybes - laisva, tačiau religinga šalis, tradicinė šeima, apkūni žmona, 4 vaikai, privati mokykla, miegamajame - Šūros portretas?

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    53 metų šiaulietė Sigita Stanevičienė ne vienus metus išradingai terorizavo kaimynus, kol jie kreipėsi į teismą. Ar teismo nuosprendis pristabdys siautėjančią šiaulietę, parodys laikas, nes ankstesnės baudos nesutramdė.

    https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...zymiu-31283878

    Hmm, tikrai niūru darosi unt Lietuvas pagalvojus, kad žymų žmogų primenanti pavardė tavęs neatleidžia nuo teisės pažeidinėjimų. Taip išeina, kad jei pasivadinčiau kokiu Nausėdumi, Adamkumi ar Šimonyčiu, bet imčiau traukti serenadas ir 150 rožių kažkam po langais ar važiuoti be bilietuko - atsakomybės neišvengčiau?

    * - Jei kas nesupratote, gi buvo toks rašytojas Simonas Stanevičius, gal čia jo anūkė kokia bus?

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    O tas kandidatas į prezidentus Vaitkus, ta čia ne naujasis Klaipėdos meras Vaitkus? Panašiai, kaip kad į Seimą prasprūdo kažkokia Rūta Miliūtė, nes dauguma atėjusių balsuoti, kai reikėjo reitinguoti, ją ko gero supainiojo su ta žymia, nuolatos rimto veido LRT žurnaliste Rita Miliūte.

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    Viskas būtų gerai, tegu gaudo jie tuos zuikius, bet vienintelė priežastis, už ką galima jų nekęsti - palaikykite užvedę pelės žymeklį ant nuotraukos. Tuomet paspauskite šią nuorodą https://maps.ird.lt/map/ ir susiaurinkite paiešką pagal mano nurodytus kriterijus.
    Attached Files

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    O Ignas Vegelė kritikuojamas kaip suprantu ne dėl to, kad jo pavardė labai primeną tą vokiečių asfalto klojimo mašinų gamintojo pavadinimą? Ir gal reikia, po paraliais, pagaliau suprasti, kad į jo pavardę reikia žiūrėti ne kaip į žuvį vėgėlę, bet kaip į V. (t.y. vė) Gėlė!

    Kada foruman parsipers liutass?

    P.S. Mano pranešimo vinis, aišku, pirmasis klausimas, kaip žmogui, mėgstančiam tyrinėti pavardžių skambesius, kilmę.

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    O ką manote apie Vilnius Coding School? Ten aukšto lygio (iš)mokymas ar ne? Kažkur skaičiau atsiliepimą, kad "jei atneši diplomą, kad baigei aną", tai į tave nežiūrės rimtai.

    Ir nakties laikrodžio persukimo proga siūlau prisiminti šiuos kultinius mano purvasklaidai siųstus straipsnius:

    https://www.delfi.lt/pilietis/voxpop...rusiu-82240591

    https://www.delfi.lt/pilietis/voxpop...nimis-82776605

    https://www.delfi.lt/pilietis/voxpop...inoti-83137241

    https://www.delfi.lt/pilietis/voxpop...viams-83389113

    https://www.delfi.lt/pilietis/voxpop...odais-83051221

    https://www.delfi.lt/pilietis/naujie...uokos-83957933

    https://www.lrytas.lt/bustas/nekilno...pleso-24602680

    https://www.lrytas.lt/bendraukime/ma...alete-26983389

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    Šiemet kelionių į Turkiją sezonas prasidėjo anksti

    https://kauno.diena.lt/naujienos/ver...anksti-1167635

    Iki šiol negaliu suprasti, nu ar žmonėm neatsibodo ta visų keliautojų nubūta Turkija? Ar ten dar koks nors Egiptas ar pan. masinio turizmo šalys? Koks malonumas gulėti prie viešbučio šalia baseino? Ar ne geriau į kokią Turkmėniją? Tai daug mažiau turistų lankoma šalis, apie kurią beveik nėra jokios informacijos lietuvių kalba. Vat tuo mane ir vilioja, be to, ji ribojasi su Afganistanu, man įdomu, ar į valdžią grįžus talibams išliko kokie diplomatiniai santykiai? Kas atstovaują tą šalį, ar tebeveikia jų ambasada Varšuvoje, kuri išduodavo vizas lietuviams?

    Antra, saugiausia šiuo metu Lietuvoje gyventini miestai yra Kristupo Vilnius ir sankausko Šiauliai. Kodėl? Ogi todėl, kad kol kas tik šituose dvejuose miestuose be bilieto pagautiems keleiviams yra galimybė įsigyti kontrolės bilietą. Kitur gi, be jokio pasigailėjimo būsi prievarta ištemptas iš troleibuso, tau uždėti antrankiai, gėdingai įsodins-pažemins į savo autobusiuką, iš kurio paleis prie kaktos prisegę protokolą, kuriame yra tavo adresas, bet nėra kontrolierės gyvenamosios vietos adreso, kad galėtum pas jį po darbo nuvažiuoti "pasikalbėti apie protokolą ir smulkiau išsiaiškinti aplinkybes". Todėl, J. Erlicko ar ko ten pasakymas, kad "ir Kaune gyventi įmanoma" - įgyja visiškai naują prasmę (reikšmę). Juk Kaunas, kaip ir sakiau, vienas tų miestų, kur pakliuvai be bilieto - viskas, bauda garantuota, o vat Šiauliai ir Vilnius jau nuėjo demokratėjimo keliu, kontrolės ten - jau nebe savaime suprantama diktatūra. Aišku, labai puiku, jei pavyksta nuo jų pabėgti. Nes jie žmones nubaudžia per programą, kurios mano kompiuteryje atsidaryti nepavyksta. O socialiniame tinkle Tiktok buvo video iš Kauno, kur kontrolierė, tokia papiktinta babulencija bandė užlaužti salono viduje filmuojantį asmenį. Pasižiūrėjus į jos mordą ir kalbėjimo manierą spėju, kad mėgstamiausias jos patiekalas - minkštai virtos bulvės, apipiltos skystu karštu baltu padažu, ir pabarstytos krapais bei svogūnų laiškais.

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    O kodėl pagrindinis kelias iš Lietuvos į Lenkiją veda ne pro Lazdijus, kaip kad turėtų būti, bet pro Kalvariją? Pastarajame toliau gerina sąlygas, platindami kelią tiek lenkuose, tiek mūsuose, kaip suprantu, būtent pro ten į Lietuvą patenka visos fūros, kurių nedidelis procentėlis atvyksta ir į mano gyvenamą gatvę... Kodėl kitos jungties neplatina, kodėl ji nusipelno tokio užmiršimo?

    Komentuoti:

Working...
X