Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Kristupas0220
    replied
    Žiū, o jei patyrinėjus gražiausiai skambantį lietuvišką moterišką vardą - Dezida, tai pagalvojus, priešdėlis de- reiškia kažko neutralizavimą, panaikinimą, pvz. demilitarizacija, demerkurizacija, dezinfekcija, destalinizacija, degazacija. Tai Dezida galimai galėtų reikšti eliminavimą tų žmonių, kurie pritardami kam nors pvz. revoliucijai, sako "Да" (rus. - Taip)

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    Vrūūūūm, vrūūūūūm, vrūūūūūm! Papadžiulaa, papapapapapapapa-Mandžulaaaaa! liutass - budinu aš jus iš deathly sleeep`o. Nors aptašalintas buvote šiandien, panašu, kad pakol jūsų nepataginsiu, jūs nesuprasite, nuo ko pradėti (atkurti) diskusiją su manimi. Taigi klausimūks užsilikęs būtų toks:

    ​​​​​​​O kaip nuėjus į kinoteatrą nusipirkti (pakliūti) į reikiamą seansą? Tipo, tokiu pat principu, kaip perkant bilietus į tolimojo susisiekimo autobusus? Nu, kartą Kauno autobusų stotyje girdėjau prieina tetulytė pas kasininkę ir paduodama pinigus sako:

    - Į Sedą!
    - 15:35?
    - Taip!

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    Bet kažkaip tikrai gaila Gapšiuko - tai leidžia daryti prielaidą, kad vien lenkiškų akinukų nešiojimas (kas laikoma inteligento, moksliuko bruožu) neatleidžia tavęs nuo bausmių ar net kalėjimo. Tikrai supūdytas bus kalėjime jis tarp švirkštų ir kitų zonos paniatijų. Jis savo išvaizda panašus į mane, tik aš dėl tingėjimo skustis dažnai būnu su barzda ir ūsais. Aš aišku neteisinu paties kyšininkavimo kaip nusikalstamos veikos, bet tikrai paėmė toks liūdesys, kad pvz. aš galiu planuotis savo dienotvarkę kaip noriu, o vat Gapšius turi laikytis vidaus tvarkos režimo, o jei panorėtum slapta pabėgti iš kalėjimo - gausi dar daugiau metų nelaisvės. Kai pagalvoji - eilinę 2006 metų dieną jam tebuvo 24 metukai - visai kaip man dabar - o štai praėjus 18 metų tokios padorios išvaizdos žmogeliui bus atimta galimybė džiaugtis laisve.

    Antra, kalbant apie bausmių vykdymą bendrai, kodėl pvz. ANK ar BK nėra numatyta, kad žmogus negali būti traukiamas atsakomybėn savo gimimo dieną? Sulaikomas ir panašiai? Arba keleivių kontrolieriai - nebausti už važiavimą pamiršus bilietą, jei tavo 3 eilės pusbroliui prieš savaitę susirgo onkologine liga? Arba moderatoriai nešalinti iš forumo prieš gražiausias metų šventes? Arba, kaip ir sakiau, akinių nešiojimas, kaip patikimo žmogaus atributas, automatiškai tavęs a priori neatleidžia nuo atsakomybės pagal vieną ar kitą straipsniuką.

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    O už sapnuose "padarytus" nusikaltimus realiame gyvenime atsakyti nereikia?

    Šįryt turėjau tokį kraupų sapną, kad ta mano kaimynė, kurios vyras labai panašus į buvusį SAD ministrą Liną Kukuraitį, tai pas tą moterį atėjo gyventojas iš priešingo namo ir klausė tos moters, ar tai ne jos berniukas laksto po gatvę su ginklu, ar jo neturi. Ji buvo gan abejinga. Tuomet veiksmas persikėlė į mano seniau gyventą daugiabutį Justiniškių mikrorajone, tai ten visi pradėjome ne evakuotis, bet slėptis namo 1-o aukšto apačioje po laiptais, nes 4 aukšte, viename iš butų užsibarikadavo kažkoks skerdikas. Kaip tik tuo metu iš to aukšto leidosi jau sužeistas vyras, kuris su baime kalbėjo, kad tas užpuolikas grasina sužaloti jo dešinę koją. Paskui veiksmas staiga vyksta mano pirmojoje mokykloje - Šeškinės vidurinėje. Ten visi esame įkalinti, mus įkaitais paėmė vienas mūsų buvęs klasiokas Dominykas - dar jam būnant mažam, jo motina paliko jį augti su močiute, o pati išėjo pas naują vyrą. Tai jis jautėsi nemylėtas ir va taip nusprendė mums atkeršyti. Visi buvo įbauginti, tik va aš vienas nusprendžiau su juo susigrumti. Kažkaip išspyriau vieną durų stiklą, kitą, ir pamažu išverčiau visas duris kartu su pertvara. Tokiu būdu pats tapau teroristu ir manęs šturmuoti atvyko "ARAS" pareigūnė - nedidutė senstelėjusi moteriškė garbanotais plaukais, kuri man sako "Mesk ginklą!". Aš dar dvejojau - ar žūti nuo jos kulkos ir būti laisvam danguje, ar sėsti iki gyvos galvos (kurios nepaglostys pas mane į kamerą užsukęs Nausėda Gitaras), bet pasirinkau būtent šį variantą ir čia sapnas nutrūksta.

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    Šiurpą keliantis PSO įspėjimas: naujų vėžio atvejų iki 2050-ųjų padaugės 77 procentais

    https://kauno.diena.lt/naujienos/sve...entais-1159253

    Bet tai kokia pati nuotrauka straipsnio. Galima pagalvoti, kad tą nuplikimą sukelia pats vėžys, kuomet iš tikrųjų - to vėžio gydymas. Aš anksčiau būdamas mažas ir galvodavau, kad galvą taip nuplikina liga, ir tik vėliau supratau, jog tai - šalutinis vaistų poveikis. Gal tuomet geriau išvis nesigydyti nuo vėžio? Tam matau kelias priežastis:

    1. Tikėtina, kad vėžio gydymui skirta įranga - tos gulimos-sėdimos kėdės ant kurių būnama lašinant vaistus, aparatai, kur tau sėdint sulašina tuos vaistus, tikėtina, yra pagaminti komunistų užgrobtoje valstybėje (Kinijoje)
    2. Ta įranga iš tos diktatūrinės šalies buvo gabenama, tikriausiai, jūriniame konteineryje - kaip žinia, viso pasaulio jūrų uostai turi vieną bendrą bruožą - jie yra aptverti spygliuota viela/aukšta tvora/prismaigstyta vaizdo stebėjimo kamerų. Net Google Street Viewmobilis į nei vieną jų nebuvo įleistas iš arti. Man netelpa galvoje - kodėl į jūrų uosto teritoriją patekimas tarp konteinerių, sustatytų eilėmis, pašaliniams asmenims griežtai ribojamas, pilna apsauginių (kurių dauguma rūko - palinkėkim jiems plaučių vėžio), tačiau liestis, ar net būti prijungtam prie tos įrangos - jau galima. Tai jei galima prie jos liestis Santaros klinikose, kodėl negalima iš arti ateiti apžiūrėti į uostą to jūrinio konteinerio, kątik atplaukusio į Klaipėdą ir atplukdžiusio tą vėžiui gydyti skirtą įrangą, prieš nuvežant jį išmuitinti ir tuomet - į ligoninę, kur ta įranga bus išpakuota, užnešta į viršų?
    3. Galiausiai - į tą šalį lietuviams vizų reikia, tačiau norint nusipirkti/pasinaudoti/prisiliesti prie tenai pagaminto daikto jau LT teritorijoje, kažkodėl vizos jau nebereikia, gali čiupinėti laisvai. Na kad ir žaizdoms užlipdyti skirta vata - juk ji gaminama iš medvilnės. Kur ji auga? Ogi Vidurinės Azijos šalyse, iš kurių, tikėtina, fūromis buvo transportuota į Lietuvą tranzitu per mums priešišką Rusiją. Ar moralu pirkti tokią vatą, ar ją pirkdamas neparemsi rusų šalies nei centu? Arba kad ir ta pati Turkmėnija - viena šalių, kur auga medvilnė - toje šalyje turizmas ribojamas, daug ką gali daryti tik su gidais, sunku gauti vizą ir t.t. - tačiau jų prezidentas Serdaras Berdimuchamedovas jau nebeprieštaraus, jei nuspręsiu susitvarstyti žaizdą su vata, pagaminta iš medvilnės, užaugintos jo šalyje.

    Nelogiška?

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    Žinote, kodėl 2017 m. rudenį (pati 11 klasės pradžia), per biologijos pamokas, kai kelias pamokas iš eilės ėjome tą pačią temą, mane itin trigerindavo vadovėliuose aprašomas ir mokytojos kartojama frazė "Turgorinis slėgis"?

    Kadangi liutass pašalintas buvo lapkričio 6 d., tai reabilituotas bus tik vasario 6, jei ne gegužės 6 išvis (jei išbanintas pusei metų), tai atsakysiu į savo klausimą pats.

    todėl, kad 2017 m. vasarą pradėjau keliauti po Lietuvą tolimojo susisiekimo autobusais, ir kai važiuodavau (tiksliau - grįždavau) į Vilnių nuo Kauno krypties (automagistralės A1), aš mėgdavau išlipti Gariūnuose, o Gariūnai garsėja ne kuo kitu, kaip turgumi, todėl "turgoras" man skambėdavo kaip turgus (Gariūnų), todėl už**sdavo, kad turiu sėdėti mokykloje ir klausyti nesąmonių, o ne toliau tyrinėti maršrutus jais keliaujant. .

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    O čia šiomis dienomis žiniasklaidoje praskanduojamas kažkoks stepukonis, tai čia tikriausiai ne tas Aivaras Stepukonis, kur kažkada išgarsėjo tuo, kad labai prastai pareprezentavo Lietuvą "Eurovizijoje"?

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    "Jeigu keleivis keleivių kontrolės metu kontrolei nepateikia galiojančio kelionės bilieto, (jis turi būti išlaipinamas iš transporto priemonės) jam turi būti surašomas administracinio nusižengimo protokolas ir skiriama bauda".

    pritariate šitam teiginiui ar nelabai?

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    Amintir`inu, kaip dar valstiečių Seimo kadencijoje buvo susidariusi tokia graudi situacija, kurią nušvietė net "Dviračio žinios" - kad pas mus vyriausybėje nėra nei vienos ministrės moters. Visi ministrai - vyrai, tad mūsų šalis atsidūrė greta tokių šalių kaip Irakas, Kiribatis, Belizas... Kaip mane pramušė Belizas... Atsimenu, dar gal net nėjau į pirmą klasę, namie turėjau kažkokį žaidimą su pasaulio šalių vėliavomis, tai vienoje kortelės pusėje būdavo vėliava, o kitoje - 2 įdomūs faktai apie tą šalį. Tai man pasirodė labai panašu, kad Belizo vėliavoje, kur pavaizduoti kažkokie 2 vyrai, vienas jų yra mano močiutės brolis!

    Taip pat prisiminiau dar vieną faktą, kartais rodantį mano neadekvatumą. 2009 m. rudenį, per 3 klasės rudens atostogas su močiute vykome į kaimą, tai man daiktus, reikalingus praleisti savaitę kaime, mama sukrovė į kuprinę, su kuria į mokyklą vaikščiojau 1-2 klasėse (3 jau gavau naują, su kuria ištempiau net iki 8 klasės galo). Tai ateinu į aikštelę, kur manęs jau laukia močiutė Joana (vardas pakeistas) ir močiutės brolis Balys (vardas pakeistas). Ir aš įlipdamas į mašiną jiems abiems sakau "Va, šita kuprinė, aš su jau ėjau į mokyklą 1 ir 2 klasės..."

    - Laba diena, pirmiausia! - taria močiutė, duodama suprasti, kad pirmiau reikėjo pasisveikinti, o ne kažkam primygtinai vos atėjus užsipulti su beverte, niekam neįdomia informacija, kur kada ir su kokia kuprine kur aš ten naudojausi.

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    Bet kaip gerai, kad Sapas Aleksijus iš pašalinimo sugrįžo. Nesitikėjau, kad taip greitai bus parpūstas atgal į forumą. Taip išeina, kad kitų įžeidinėjimas ir raginimai nusižudyti nelaikomi pavojingesne veika, nei gąsdinimas karu (liutass atvejis).
    Antra, ar moderatoriai neskirs man pražangos, jei į šią temą pamažu sukelsiu visa tai, ką forume pridergė ir vos per valandą pašalintas buvo saravia1 apie galvos aparatus? Nors ten - kliedesiai visiški, aš spėjau išsisaugoti tą Microsoft Word failo dokumentą. Kas įdomiausia, kad lietuvių tautybės serijinių žudikų ar protinių atsilikėlių pavardės savo skambesiu panašios, kaip ir normalių žmonių - t.y. iš pavardės Janulevičius, negalėtum pagalvoti, kad žmogus tokius vėjus apie neegzistuojančius galvos aparatus rašys:

    GALVOS APARATAI / HEAD APARATS.
    NAUJOS PASAULIO SITUACIJOS.
    NEW WORLD SITUATIONS.


    Darbą atliko: Aivaras Janulevičius

    Lazdijai, 2023 metais

    ...

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    Apie reiškinį, vadinamą "pažinimu".

    Žiūrėkite, šūmakariai gerbiamieji: čia kur aš, kaip sako kai kurie kaimynai "vaikštau palei gatvę kaip durnelis", vienoje iš 2 esančių teritorijų, į kurias atvyksta sunkvežimiai, kuriuos aš lydžiu, dirba tokie 2 darbininkai. Jų paskirtis - ką teritorijos savininkai paprašo, tą jie ir padaro - pagražina pastato sienas, žiema valo sniegą, daužo varveklius nuo stogų, pašluoja dulkes, sugrėbia lapus, moka ir ką nors pagręžti ar pavirinti. Su abiem jų normaliai sveikindavomės, būdavo ir pasikalbėdavai, tik štai vienas jų kažkodėl ėmė manęs nemėgti - tai pasireiškė tokiu metu, kai pastato savininkui pranešiau, kad atsiklijavo detalė nuo atraminio stulpelio, ant kurio nusileidžia užtvaras. Tai savininkas pavedė jiems priklijuoti tą detalę - tereikėjo tik užtepti klijų ir prispausti ją - viskas, ji priklijuotas. Tas darbininkas tuomet pradžioje juokais klausia "Nu, Vaitiekau Rimša, kodėl sulaužei?", tačiau po kelių minučių sakė jau kažkaip "Geriau nelįsk kur nereikia, nes gali į nosį gauti". Aš, kadangi nesu konfliktiškas žmogus (nors kaimynai, kurių svečiai pagal mano pateiktas foto už blogą parkavimą gavo baudas, taip nepasakytų), tuomet nieko neatsakiau, bet nesupratau kas blogo, kad pranešu apie gedimus ar kitas pastebėtas pastato problemas. Juk jis moka atlikti visus tokius smulkius darbus, be problemų priklijavo tą detalę, bet... Ar tai sovietmečiu dvokiantis požiūris, pavadinimu "Nesikišti į ne savo reikalus", kurį per kasmėnesinį susitikimą man pratransliuoja ir senelis, ar kažkas daugiau. Šiandien to pastato savininkas kažko laukė, aš juo persimečiau pora temų, ir pamačiau, kad iš kito galo ateina tas darbininkas su kopėčiomis, tai spėjau pasitraukti nuo šaligatvio, kad duoti jam praeiti, bet prasilenkėme kaip niekad arti nuo tos metų senumo situacijos, kai pagal mano pranešimą jis turėjo pritvirtinti tą detalę ir man vapėjo kažką apie "gauti į nosį". Tai jis praėjo pro mane arti ir tokiu staliniškai surūgusiu žvilgsniu išspaudė vos ne kažką į "kaip pisiu tau...". Klausimas - iš kur pas jį toks žiaurumas, tokia neapykanta? Jis savo mašinai turi vietą teritorijos viduje, jo nė karto nebuvau pridavęs policijai dėl kažkokių pažeidimų. Gal jis, matydamas, kad aš bendrauju su pastato savininku (tiesioginiu jo darbdaviu), galvoja, kad mes esame draugai. Ar tiesiog pavydi, kad pats turi kasdien keltis į darbą, o aš gyvenu čia pat ir ateinu kada noriu ir stoviu kiek noriu? Kodėl išvis žmonėms norisi griebtis smurto? Aš irgi mintyse esu daug kartų prakeikęs ar pamąstęs mintyse, kaip atlieku tam tikrus veiksmus su žmonėmis, kurie stato draudžiamoje vietoje, kuriems aš atrodau tik skundikas, kurių automobilių signalizacijos netvarkingos, bet niekada, niekada nesu viešai kažkam pagrasinęs smurtu.
    Čia man primena tokį atvejį 2016 m. rudenį, kai 10 klasėje kiekvieną dieną po pamokų važinėdavau 8/25 maršrutais. Ten buvo toks vairuotojas, kurį dėl tam tikrų asociacijų praminiau Spyriu-Dūriu. Toks vidutinį amžių perkopęs rusakalbis, nuo rūkymo išdžiuvęs diedas. Pradžioje domėdavosi manimi, vėliau pradėdavo klausinėti, kur tavo tėvai, ar jie turi diržą, na o vėliau mane pamatydavęs, sakydavo kažką maždaug "B**t, ir vėl tu čia? Nu b**t!" Paskui galiniame punkte per stiklą, skiriantį kabiną nuo salono, kažką aiškino, kad "tai būtų paskutinis kartas, nes problemų man nereikia". ??
    Paskutinis taisė Kristupas0220; 2024.01.27, 13:18.

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    O už ką puolamas Eidvis? Nu lyg ir nepastebiu, kad varytų propagandą? Jei kartais šiek tiek nusišneka iš nesusigaudymo - ar reikia jį dėl to teisti? Aš irgi kažkuomet ten rašiau kažką apie Venesuelą ir jos dujas. Ar dujos, ar nafta, iš esmės ta pati energetikos sritis, čia Arūniokas specialistas.

    Antra, ką, gerbiamieji, galvojate apie pilietybės suteikimą Alison Reed? Viskas būtų lyg ir nieko, tik štai vienintelis trūkumas - pagooglins radau, kad miestas JAV, kuriame ji gimė, yra labai keistu, neamerikietiškai skambančiu pavadinimu - kažkoks ten Kwalazuzu ar kaip ten... Kažkur girdėta, ane? Bet ko norėti, yra daugiau šalių, kuriose esančių miestų pavadinimai savo skambesiu visiškai neprimena pagrindinės šalies titulinės tautos kalbos skambesio - pvz. jei paklausčiau, kokioje šalyje yra miestas Birobidžanas, turbūt retas atsakytų teisingai.

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    O kas per išradimas yra galvos aparatai (heads aparats), apie kuriuos rašė toks neadekvatas, kuris per kokią valandą už tai ir buvo ir išperstas lauk iš forumo? (saravia1)
    Antra, kada bus atbanintas liutass? Vasario 6 dieną - spauskite vienetą. Reabilituos gegužės 6 dieną - spauskite dvejetą. Pašalintas visam laikui - spauskite trejetą. Pašalintas už karo baimės kurstymą - spauskite ketvertą. Kiti variantai - spauskite penketą.

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    Bet jau kontrolierės morda kokio baisumo... Su tokia bijau susidurti, net jei turiu bilietą, net jei einu pro šalį ir tą dieną nevažiuoju VT. Kaip tokias priima į darbą? O man tai net nepaskambino kai nusiunčiau CV, nors mano, kaip asmenybės, vienas privalumų - neturiu draugų, su gimine daug metų nekalbėjęs, kai kurių išvis nepažįstu, taigi tokios situacijos, kuomet "pagavau be bilieto savo pažįstamą - ok, jį paleisiu, nes jis mano giminaitis, kažkaip gaila bausti". Visi valstybės tarnautojai turi būti tokie žmonės kaip Kristupas - draugų neturėjimas, ryšio su gimine nepalaikymas iki nulio sumažina viešų-privačių interesų konflikto apraiškų tikimybę. Beje, o būna tokių kontrolierių, kurie pasinaudoję tualetu, nesiplauna rankų? Kaip tokiems duoti savo asmens dokumentą, paskui paimti jį atgal jau apčiupinėtą, paimti protokolą. Juk protokolus surašantys tyrėjai pagal fizionomiją/anatomiją tokie pat žmonės, kaip ir pažeidėjai - negi pas juos ten kažkas kitaip?

    Attached Files

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    Šiąnakt sapnavau, kad buvom savo kaime su mama bei močiute, tai su močiute laukuose bandžiau kažką su ja susirėkti, tai mama žiūrėjo į mane tokiu priekaištingu žvilgsniu, maždaug "ko tu su ja bendrauji", nors aš suvokiau, kad močiutei ne tiek ir daug beliko gyventi. Ir tuomet pradėjau "matyti" tai, ko iš to taško tikrai nesimatys - ūkininkas Noreika su kombainu DON1500A važiavo kulti kviečių savo lauke, esančiame kitapus mūsų valdos. Aš močiutei tai pabrėžiau su tokiu entuziazmu, o ji kažkaip nereagavo, tai aš jos klausiau, ar jis jau nukūlė lauką, esantį arčiau upės. Ji berods sakė, kad ne. Tuomet tuo keliu pro mūsų namą prarieda jo "kombainas" - čia ir prasideda nesąmonės. Viskas būtų savo vietose, tik visa jo dalis esanti į galą už kabinos - ne raudona, bet tas pilkšvai-melsvai žalsvas 20 pėdų jūrinis konteineris su užrašu CHINA SHIPPING. Ir, kai jis kuldamas privažiavo lauko galą, jis kiek padavė atgal, kad pasisuktų dešinės imti kitą liniją. Tai kai jis sukosi, šalia esančiame kibire (ko gero Audi A3) sėdėjo 2 merginos ir kai tas kombainas pasisukęs pradeda imti javus, jau po kelių sekundžių pro jo galą dideliu greičiu išlekia susmulkinti šiaudai, tai kadangi tos merginos nebuvo spėjusios užsidaryti, ta iš kombaino lekianti smulkintų šiaudų ir dulkių krūva jas gera apdrėbė. Bet tai jų nesugniuždė, nepravirkdė, jos tik žvengė. Kiek toliau stovėjo... ne, ne vilkikas, bet vadinamasis autotraukinys su priekaba. Nuo jo sklido nekoks kvapelis. Prie jos buvo pritvirtinti kažkokie neaiškūs numeriai. Išsiaiškinau, kad jis atvykęs iš Mongolijos ir šiuo metu tiesiog ramiai snaudžia viduje vairuotojas.

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    kas yra Kaja Elena Brilė?

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    Užvakar sapnavau, kad prie vadinamojo Olandų žiedo aš artėjau pėsčiomis nuo Žirmūnų tilto pusės ir ten atdaromis durimis, atbulomis ant šaligatvio slinko senas Škoda troleibusas, gar. nr. 1614 su ta žydra "Vytauto" reklama kokį aš jį prisimenu iš 2008-ųjų, tai aš į judantį jį įšokau pro galines duris, be manęs sėdėjo dar kokie 3 žmonės, tai lipantį jį mačiau ant trafareto užrašą "iki 1-ojo parko", tai maniau, kad jis, kaip tais senais laikais, kai nebuvo nutiesti laidai kairiajam posūkiui iš Antakalnio gatvės į Žolyno, jie gi ir važiuodavo apsisukti iki to žiedo. Tai pamaniau, kad sekanti stotelė turėtų būti Leono Sapiegos, bet ne, per garsiakalbį išgirstu, jog važiuojame link st. Šv. Petro ir Povilo bažnyčia. Tai pamačiau, kad joje laukia kontrolieriai, o aš gi be bilietuko, tai širdis kone sustojo. Nors žinau, kad jau yra kontrolės bilietas, vis tiek gaila tarsi į unitazą nuleisti tuos 8 eurus, kai žinau, kad šioje stotelėje man jau reikia išlipti. Ir durims atsidarius jie stovi prieš duris lauke, bet į vidų neina. Aš ramiai išsmunku, o tuomet jie ima mane vytis. Aplink vyko šaligatvio tvarkymo darbai, visus supilti žemės kupsteliai, viskas iškasinėta ir aš bėgau per gatvę į žiedo vidurį. Ties šia vieta sapnas nutrūko. Pabudau. Klausimas - kodėl sapnuoju tokius košmarus? Gal sapnai yra siejami su prieš tai praėjusios dienos nutikimais realiame gyvenime? Esu ne kartą sapnuose važiavęs be bilieto ir artėjant prie stotelės užmatydavau kontrolę, bet jie kažkaip netikrindavo transporto priemonės, kurioje aš būdavau. Tačiau dabar pirmas kartas, kad aš važiuojąs be bilieto susipratau kaip tik prieš stotelę, kurioje laukia tie "širdžių daužytojai" ir jie mane realiai patikrino, bet aš pabėgau.

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    Mano durnos istorijos kaip lobynai - jos neišsemiamos.

    Pradžioj toks lengvesnis pamokslavimas - jei tu nukentėjai nuo kokio nors nusikaltimo, ir paskui teisme liudiji prieš tą nusikaltėlį, savo ausimis pamatai ir akimis išgirsti kaip ir kiek metų jis pasiunčiamas už grotų... Nu vis tiek kažkaip nefaina būtų - aš toliau gyvensiu laisvu laiku, galėsiu planuotis savo dienotvarkę kaip noriu, keliauti į Kirgiziją ar dar kur... O tas nuteistasis, vargšas, turės kaliūzėje laikytis griežto dienos rEžimo, valgyti tik tai, ką paruošia virėjos, o ne savo nusipirktą maistą, praustis galės tik kartą į savaitę (kuomet aš laisvai rinktis - 12 nakties ar 12 dienos). Taip sakant "...vadovauja man čia uniformuoti diedai, o dar-ne skamba laisvės dainos". Nepagalvokite, jog pateisinu jų padarytas nusikalstamas veikas, tačiau tikrai kažkaip neskanu pasidaro, kai tam tikra dalis visuomenės gali planuotis savo dienotvarkę kaip norsi patys (tarp jų ir aš), o nuteistieji turi taikytis prie kitų sugalvotos tvarkos. Kodėl tokia neteisybė? Nu, nusidėjo žmogelis, bet kam jį įkišti į patalpą kartu su kitais narkomanais, labiau patyrusiais vilkais, kurie iš jo visaip tyčiosis? Nepamirškite, kad aš po 12 klasių baigimo irgi planavau vykti į vieną Afrikos valstybę pasiprašyti įkalinimo iki gyvos galvos už dalyką, kurio realiai nepadariau (tik planavau), bet lietuviuose jis dekriminalizuotas nuo 1993 metų. Arba kaip ir mūsų Beavis Nausėda siūlė už perversmo organizavimą bausti įkalinimu iki gyvos galvos. Nu gal tikrai jaunystė-kvailystė kokiam 19 m. bičui - norėdamas padaryti įspūdį klasiokei merginai, išsinuomavo jis iš KAM šarvuotį, įvažiavo su juo į prezidentūros kiemą, išlaužė duris, įriedėjęs į vidų pokštelėjo vieną šūvį... ir dabar už tai jį visam gyvenimui, visus likusius 80+ metų supūdyti kalėjime? Graudu. Nebent čia nukreipta prieš visokius juraitininkus ir švenčioninikus.

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    Šiąnakt sapnavau tokį grožio košmarą: neva su 7 troleibusu (ilgu, 3 tiltų Solaris) važiavau Rygos gatve (kur net kontaktinio tinklo nėra) ir iš jos ruošėmės sukti į Justiniškių gatvę dešinėn. Aš stovėjau priekyje ir laukiau, kol atsilaisvins viena vieta. Troleibusas davė gazo toliau. Priartėjus Taikos stotelę, pradėjo dėtis keisti dalykai. Patekau į kažkokią aukštumoje esančią automobilių stovėjimo aikštelę, kurioje stovėjo keli apleisti, neeksploatuojami automobiliai. Aikštelės danga pagrinde buvo smėlis, supustytas į kopas, ypač arčiau vietų, kur stovėjo ilgai nejudinamos mašinos. Bijojau prisemti batus smėlio. Iš aikštelės, kažkur gilyn vedė trys pramindžioti takeliai. Pasirinkau vidurinį. Ten einant reikėjo saugotis augalų aštriais spygliais, kurie tik ir taikėsi į mane įsisegti ir subraižyti. Jaučiau, kad leidžiuosi kažkur žemyn. Nusileidus - itin negili, bet platoka upė. Prie kranto, pusiau vandenyje dar buvo įmontuotas tas miestietiškas nuotekų ar ko tai, šulinys. Supratau, jog ten upė Širvinta, tik ne ties tuo mano kaimu, bet gerokai prieš jį - kur kita kranto pusė dar lygi, o vandens gylis - patogus perbridimui - užtenka nusiauti batus ir žygiuoti. Kelnėse esančio telefono upės vanduo nepasieks ir nesugadins. Tačiau kažko delsiau. Sužinojau, kad kažkur žemyn paėjėjus yra požeminė upės perbrida. Atsimenu save jau stovintį apačioje, kur į viršų link "žemės" veda aukštai einantys laiptai, kur pro plyšelį kiek matėsi dangus. Buvo taip tuščia, nusprendžiau pasinaudoti proga ir išsitraukti telefoną nufotografuoti šį grožį. Bet tuomet pasipylė visokie mažmožiai - kas šen, kas ten. Tuomet nusprendžiau užsukti į WC, bet pabijojau užsirakinti iš vidaus, nes esu girdėjęs, kad spynelei sudurniavus, nebeatsirakina žmonės, lieka įkalinti viduje. Ir tuomet prasidėjo - į mano kabiną nelauktai užsuko kažkoks aplinkui naru dirbantis aukštas vyras su tais pusdebiliškais akiniais, ir dar bent 2 žmonės. Šalia buvusios ir viską stebėjusios moteriškės teigė, kad užtrukau labai ilgai. Jos, kaip suprantu, buvo širvintiškės. Ties šia vieta, šis sapnas nutrūko.

    p.s. Vėliau po kelių valandų, dar sapnavau, kad įsidarbinau tolimojo susisiekimo autobuso vairuotoju, tai Vilniaus AS atsistojus aikštelėje, (berods turėjau važiuoti reisu Vilnius-Troškūnai), į autobusą įlipo tokia bukaprotė moteris, kuri norėjo važiuoti į Ukmergę ir vos įlipusi man kišo kažkuriame Vilniaus miesto autobuse pažymėtą 50 % nuolaidos talonėlį. Saku jai, kad čia jau ne miesto autobusas, čia reikia pirkti bilietą kiekvienąkart. Ji pasimetė, nes neturėjo pakankamai pinigų, tad gerai, kad šalia buvo kokių 8 m. mergaitė, kuri mielai pagelbėjo tai suaugusiai moteriai.
    Paskutinis taisė Kristupas0220; 2024.01.17, 12:34.

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    O parduotuvėse būdavo kažkuriuo metu kažkokie "Šalkausko kopūstai", pardavinėjami supakuoti į plastmasinius maišelius? Aišku, ten greičiausiai turėtas omenyje ne tas Juozas Šalkauskas, kur rytais skaitydavo laikraščius per LRT.

    Komentuoti:

Working...
X