Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

  • Kristupas0220
    replied
    Sakykite ką norite, bet kai kokiais 2010 m. mano mamos darbovietė išsikraustinėjo į naujas patalpas, jie persikėlinėjo ne kur kitur, o į Ulonų gatvę, esančią Šiaurės miestelyje. Tuomet, nenorėdamas pasirodyti kvailiu, mamos to nesiteiravau, bet mintyse pradėjau kelti sau klausimą - kas yra tos ulonos (ar - ulonai). Pagal žodžio skambesį, pirmas į galvą šovęs dalykas, man, tuomet dar pradinukui - tie vilkiko puspriekabės ratą sutvirtinantys, kiek išsikišę varžtai (kiekvieną jų, nuotraukoje pažymiu rodyklyte), kurie tarsi su kokiu varžtų pistoletu prišaudyti, prisriegti prie padangą laikančio metalinio disko. Kas galėjo pagalvoti, kad po kiek daugiau nei 10 metų persikelsiu gyventi į gatvę, kur teks garbė - galėsiu ne tik pasyviai stebėti, bet ir vadovauti, bendrauti su žmonėmis, kurie vairuoja tokias milžiniškas mašinas...
    Attached Files

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    O kodėl draugai visad ir visuomet eina viens už kitą? Rodos, pasiruošę galvą paguldyti vardan amžinos neužmušamos nenugalimos bendrystės idėjos... Kad gali netgi susivienyti prieš kažkokį bendrą priešą, na kad ir mane, jei aš kažkurį tos šaikos narį sekioju laukdamas prie universiteto ar reguliariai prazirzindamas pro jo namus?

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
    Išrinks tave metų kliedesio titului.
    Kaip tik šią naktį sapnavau L. Stankūnaitę, greičiausiai todėl, kad vakar ją čia paminėjęs buvau. Pagal sapną, ji su dukrele, kuriai dabar jau 19 metų, jau ~10 metų yra paslėpta... Pietų Afrikos Respublikoje! Kaip manote, ar tai teisinga ar ne? Kada nors svarstėte, kur ji galėjo būti paslėpta pagal liudytojų apsaugos programą, bendradarbiaujant Lietuvos ir tos X šalies teisėsauga? Informacija apie jų buvimo vietą prilyginama valstybės paslapčiai. Mes su mama kažkaip kalbėjom, tai ji sakė, kad gal kokioje Latvijoj ar Lenkijoj (kas esant reikalui, LT pareigūnai galėtų greitai pas jas nulėkti apklausti). Daug remiuosi paskutiniu jos žodžiu Lietuvai, kurį ji davė žurnalistei L. Lavastei. Ji minėjo, kad "mokausi anglų kalbos, nes ji universali, bet nuvykusios su dukryte pradėsime mokytis ir tos šalies kalbos", taigi PAR nelabai tinka, nes ten anglų k. kaip ir pagrindinė. Dar ji minėjo Norvegiją kaip blogą pavyzdį, kur už kažką tarnybos iš tėvų atėmė vaiką ir atidavė kažkokiai g*jų porai. Ji sakė "tikiuosi, kad šalyje, kur mes gyvensime, tokių dalykų nebus", taigi 2 šalys, pridėjus aišku, Lietuvą, iš 190-ies - atkrenta. Vienu metu ėmiau galvoti, gal koks Izraelis... Bet mįslė dar ir tai, kaip jie sugeba taip tobulai ne tik pakeisti išvaizdą ir asmens dokumentus, bet ir į naują šalį perkeltam asmeniui sukurti naują biografiją, pagal kurią jis, kam nors pasiteiravus, turės atsakyti. Tarkime, šiuo atveju, jos dvi perkeltos ir paslėptos gi nesakys, kad "va mano gimtoje šalyje Lietuvoje buvo sukurpta išgalvota pedofilijos istorija, teismui net ir išteisinus, visuomenė atsisakė patikėti ir t.t.". Kaip turi dirbti smegenys žmonių, kurie dirba su slapta informacija, tų, kurie ją kuria? Kas ten tokio ypatingo gali būti aprašyta, kad tai reikia užslaptinti (t.y. veiklos metodai saugant asmenį nuo nusikalstamo poveikio). Juk visi tie slapti dalykai aprašomi tais pačiais lietuviškais žodžiais, kokius vartojame mes visi kasdienėje kalboje. Kaip tie žodžiai gali būti sudėliojami, kad būtų aprašyta, kaip saugomi liudytojai, į kokias šalis Lietuva siunčia juos apsigyventi, kaip prisistatyti vietiniams kas tu toks ir iš kur esi? Pvz. nors mes visi esame balta rasė, aš pagal veido bruožus (net ir tų tautų, kurių gymis nėra labai tamsus) nesunkiai tarp 9 išrikiuotų lietuvių atpažinčiau kokį estą ar slovaką. Nu tiesiog pasižiūrėjus iš kažkokių ženklų atpažįsti, kad šitas lietuviškai nešnekės.
    O jūs ar kada turėjote minčių apie mano papasakotą istoriją - kur galėtų būti saugoma minėtos rezonansinės istorijos dalyvė ir kaip ją sugebėta taip paslėpti, kad nieks jos nesurado? Gi pilna tų patvorinių, kurie mano, kad "mergaitė negyva ir reikalauja parodyti jos kapo vietą". Tame interviu, kai žurnalistė jos paklausė, ar ji nebijo sutikti lietuvių, ji atsakė, kad toje šalyje, manau, lietuvių nesutiksiu. T.y. pasaulyje dar gali būti šalių, kur nebūtų reziduojančių mūsiškių?

    Komentuoti:


  • MedinisStrazdas
    replied
    Išrinks tave metų kliedesio titului.

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    Bet nieks daugiau forume nemoka kliedėti taip gerai, kaip aš. Liutass tik atsako, pataria, pritaria man, bet kai jo nėra, tai nors sekioti to klasioko eik dėl adrenalino trūkumo. Niekam galvoje daugiau nesidėlioja tokios šizotipiškai originalios mintys, kaip man. "Ėjimas per mašinų ratai", "burzgiantys boileriai" Žalgirio arenoje, "Aš - Vacys", sekiojimo patirtys. Pvz. jei paklausčiau tamstos, kaip galvojate, kodėl Vilniuje, važiuodamas 16 maršruto autobusu (Stotis-Skaidiškės), išgirdęs stotelės "Stankutiškės", pavadinimą, susigraudinu? Ogi todėl, kad šios gyvenvietės pavadinimas man primena Laimutę Stankūnaitę - kiek ji daug turėjo išgyventi dėl savo mažametės dukters globos, į tą mėsmalę patekusi tiesiai iš paauglystės - nuolatiniai teismai, grasinimai, visuomenės pasmerkimas, buvimas saugoma 24/7, paskui galiausiai tapatybės pakeitimas iš išvykimas gyventi į užsienį. Eina sau, kai pagalvoji, toks likimas...

    Komentuoti:


  • digital
    replied
    Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
    O ką jūsų pranešimas turi bendro su šia tema?
    Nemažai.

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimą

    Ačiū, taip skaniai šiandien dar nesijuokiau, ypač smagiai pramušė priešpaskutinė pastraipa
    O ką jūsų pranešimas turi bendro su šia tema? Kol liūtass nereabilituotass, geriau pakomentuokite, kuris savo srities profesionalas atkaklesnis ir rūstesnis - Kriščė ar Kaščia?

    Komentuoti:


  • Savitarnos kasa
    replied
    Parašė bimbam Rodyti pranešimą
    Taip, nes jie nori dekolonizuoti pasaulį nuo baltųjų heteronormatyvios hegemonijos, kuri turi būti sunaikinta iš vidaus ir išorės. "Kolonistinės" visuominės bruožai / whiteness, tai tokie dalykai kaip mandagumas, objektyvumas, laiko nuovoka / orientacija į ateitį, bet koks individualumas, konkurencija, o rinkimai ir demokratija - įrankiai kaip baltųjų valdžia save legitimizuoja. Ir šitai ne pačio išgalvotos repitloidinės sąmokslo teorijos, o nukopijuota iš kairuoliškų straipsnių.

    wokeistai patys supranta, kad yra vakarų pasaulio dalis ir jų idėjos yra apšvietos tęsinys, o apšvieta = vakarų civilizacija, ir todėl jie nemoko indėnų, afrikiečių ar hamas'o savo vakarietiškų moralų (kadangi tai būtu kolonializmas, plius moralai yra subjektyvūs), nors ir juos pasyviai remia, nes mato juos kaip dekolonizacijos judėjimus, kuriais save išsilaisvina.

    Ir taip, jie patys save naikina, nes marksizmas/wokeizmas su dekolonializmu yra apšvietos galutinė išvada. Todėl jie dekolonializuoja nuo ne tik vakarų civilizaciją, bet tuo pačiu ir savo pasaulėžiūrą. Galutinis tikslas tikslas yra pilnai dekolonializuotis, sunaikinti vakarų pasaulį (o tuo pačiu patį wokeizmą) ir visiškai išsilaisvinti, o tuomet chaose sukurti tobulesnę visuomenę iš naujo. tam paaiškinti naudojimas terminas aufheben. Gilesnis tikslas yra ne būti tiesiog labiau inclusive, o dekolonializuotis (dabar sako ir "uncolonize"), kas iš esmės reiškia decivilizaciją.

    pagooglinus "decolonizing critical theory" yra pilna straipsnių. viršutinį beveik visą perskaičiau (viso virš 6000 žodžių). faktas tas kad aš marksizmą, wokeizmą, Kritinę, Queer Teorijas, ir visą kairiųjų loginį mechanizmą esu perpratęs ir išmanau geriau ir tiksliau nei bet kas kitas forume.

    Galų gale, tai yra Kritinė Teorija, ir ji tuo pačiu turi kritikuoti ir naikinti ir save, tam kad atsidurti arčiau tiesos, teisybės, laisvės ar absoliučiosios idėjos. Galima tai visaip pavadinti. Kritinė Teorija kuri nekritikuoja savęs, yra faux
    Ačiū, taip skaniai šiandien dar nesijuokiau, ypač smagiai pramušė priešpaskutinė pastraipa

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    Žiūrėkite - čia kur yra tos asfalto klojimo mašinos VÖGELE, ar šis pavadinimas jums neprimena pavardės vieno teisininko, kuris kaip politikas išgarsėjo ~2021 m. pasakęs legendinę kalbą "Apie situaciją valstybėje"? Čia gal pagal jį taip pavadinta ši kelių tiesimo technika?

    https://www.wirtgen-group.com/ocs/en...products-94-c/

    P.S.Ir kodėl žmonės, neturėdami argumentų į mano nuomonę, pradeda pereiti į asmeniškumus, pvz. sakydamas apie "Ėjimą per mašinų ratai", teigia, kad aš nusišneku. Bet juk iš tiesų taip ir yra - mes eidami per gatvę kasdien atsistojame ant įsivaizduojamos (o kartais - ir provėžuotos vietos), per kurią rieda automobilių padangos, ir mes su savo avalyne ant ten atsistojame ir tai tos pačios padangos, kurias montuodami meistrai servise keikiasi remontuodami...

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    Mindžikuodamas vietoje, trypdamas kojomis, kiek sulenktomis per kelius, o rankas - per alkūnes, tyliu, bet ryžtingu balsu skanduoju:
    ...mes social-demokRATAI!...

    Ir gal kas žino, kaip įkelti nuotraukas, kad rodytų ne kaip "Attached files", kur jos visos sulipusios, bet atskirai, su tarpais, kaip tekstą, kur prieš kiekvieną jų galima trumpai aprašyti, ką su kiekviena jų noriu pasakyti.

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    O žinote, kodėl man nuo šiol, suvokus vieną dalyką, bus gan baisoka eiti pro tankiai gyvenamus daugiabučių komiblokų rajonus - tiek senos, tiek naujos statybos, o pažvelgus į langus viršun, nugarą išpila šaltas prakaitas ir pradedu drebėti iš siaubo?
    Ogi todėl, kad pakėlus akis į viršų, į vieną šalia kito sumūrytus jų langus ar balkonus - visi atrodo nekalti, vienodi jaukūs langiukai, juose degančios švieselės, balkonuose suverstas žmonių chlamas, tačiau kai kurie iš jų susieti su teisiniais terminais, kurie yra neaiškios kilmės ir skamba kraupiai. Pvz. Oršos gatvėje, kur reziduoju aš, išlindęs pro savo balkoną ir žiūrėdamas į priešais stovintį namą aš juk nežinau kurie konkrečiai butai, bet vis tiek yra tikimybė, kad tam tikram procentui jų yra padaryta HIPOTEKA. Čia kaip ir su tais suformuotais sklypais - tu gi eidamas gatve, ant asfalto, šaligatvio plytelių ar žolės gi nematysi tų sklypo ribas žyminčių linijų, kurios yra 3 institucijų šlovėje (t.y. įtakoje) - derini su savivaldybe1, NŽT2 sumatuoja, Registrų centras3 įregistruoja. Arba dar geriau Vilniaus Čeliabinsku žinomas (Didlaukio g. seni nutriušę daugiabučiai) - einu pro tas sovietines laiptines ir bala žino, gal pažvelgęs viršun, negrįžtamai susiteršiau savo akis pats to nežinodamas - gal kokiame viename iš butų (nors matau tik langus) priregistruota kokia sena močiutė, kuri jame gyvena UZUFRUKTO teise, kurią nustatė teismas (ne Seimas). Galiausiai, savo kaime pravažiuodamas pagrindiniu vieškeliu pro šių laukų sandūrą, matau keliuką, kuris veda į tolimesnius laukus, į kuriuos tiesiai nuo vieškelio nepateksi - norint pasiekti giliau nuo kelio esančius laukus, teks kirsti kitam ūkininkui priklausantį lauką. Nežinau kaip yra šiuo atveju* šioje vietoje, lauko, per kurį veda pravažinėtas keliukas, savininkas yra geranoriškas žmogus, bet jei jis nesutiko gražiuoju leisti, kad kiti ūkininkai tranzitu kirstų jo lauką, kad patektų į savuosius, gali būti, kad čia yra teismas nustatęs SERVITUTĄ (ar kokį troškintą servelatą).

    https://www.google.com/maps/@55.1075...6656?entry=ttu

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    O ten kur yra tas plokščias kvadratinis smulkintuvas, kurio foto esu rodęs, su kokiu ir mums kaime vienąkart smulkino pievą, tai tas jo po apačia besislepiantį peilį sukantis pailgas vamzdis (kardanas ar kaip ten), tai aš, anksčiau dumalaku vadindavęs patį smulkintuvą ar jo peilį, dabar imu galvoti, kad dumalakas iš tikrųjų yra tas peilį įsukantis įrenginys, jungiamas prie traktoriaus galo ir nueinantis į smulkintuvo centrą. Jis sukasi gan greitai, bet tas peilis kažkodėl - dvigubai greičiau ir taip numala viską, kas pasitaiko jam pakeliui, gal būtent todėl dar tada man kilo tokia to žemės ūkio padargo asociacija su tuo žurnalistu, kurio garbei netgi yra atskira tema, nes kai aš stovėdavau lakuose ir stebėdavau tą žolės pjovimą, tai maždaug - dumalakas numala žolę. Nu ar ne taip?

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    Nu bet vat kad ir šiose rungtynėse, nu aš neįsivaizduoju, kaip po tokios nesėkmės fiziškai neužpulčiau pergale besidžiaugiančios komandos ar nepasidaryčiau sau ko nors negero... Kokie sadistai turėjo būti šeimininkai, kad pasinaudotų varžovų klaida ir išsiplėšti sau pergalę? Kokie žiaurūs jie turi būti? Aš tai visus savo gatvės gyventojus ir kaimynus mokau būti tokiais, kad matyti ne tik save, bet ir kitus... Ant kiek dvasiškai reikia būti stipriam ir taip gėdingai pralošus, kai šeimininkų arena džiūgauja, ošia, tu turi nuleista galva palikti areną, kur praeini pro pat šėlstančius vietinius... Kaip tai ištverti, nors marškinius užsitrauk ant galvos ar persiplėšk ar apsižliumbk - pergalingo metimo autorius jaučiu nė už ką neatsiprašys už sugadintą dieną - nes čia yra krepšinis.

    Žiūrėti kulminaciją nuo 3:02 min :

    https://www.youtube.com/watch?v=6p9eN_ZXsQA

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    liutass , atbanintas kaip būsite, pirmas klausimas jums
    Kurį į atsakyti turėsite, bus, bet galite ir kiti apšviesti mane
    Atsakyti man - kas yra "katiūša"?
    Tik nekalta vaikiška dainelė ar kažkokia komunizmui artima ideologija, besiremianti rusofašizmu?
    Jūs gi vatnikas forumo mūsų užsislaptinęs, bent jau
    Kiti forumiečiai tą pastebi.
    Ir pila jus už tai atostogėlių trumpų...

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    Bet tai tas pagrindinis, normalus tenisas, kur varo Džokovičius, Federeris, Nadalis, ten gi irgi uždaroje patalpoje.
    Antra - malonu, kad prisijungėte prie šios temos.

    O ką tada vadiname pendeliu?
    Nežinau ar žūsiu, jeigu žūsiu aš
    Čia liūto žodžiais kalbu
    Jei kada atšalintas jis bu tai kada?
    Pabodo laukti man jau bet
    gąsdinti karu kitų jis neturi teisės
    Bet tyliai tyliai paklausti jo norėčiau
    Su kuriuo troleibusu jis labiau pasivėžint
    Norėtų - 2598 ar 2589?

    Realybėje gal ir tegu palaiko jį pašalintą, galvoju per šias 3 savaites būtų įvaręs dar daugiau panikos apie artėjančio karo nuojautą. Man tik įdomu, kas parašoma jam prie pražangos? Ar legendinis "ne į temą" ar "prašom nustoti skleisti baimę ir propagandą".

    Komentuoti:


  • booraz
    replied
    Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
    O kas yra padelis (ar padalis)?
    Tenisas kambaryje.

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    O kas yra padelis (ar padalis)?

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    Legendinis S. Schortsanitis atsidūrė ligoninėje

    https://www.lrytas.lt/sportas/krepsi...ineje-29337988

    Geras šitas žaidėjas. Aš atsimenu, kai jis žaidė Tel Avivo "Maccabi", tai prieš kažkurias rungtynes namų "Nokia" arenoje, kai vyko žaidėjų pristatymas, jis, norėdamas užvesti savo komandą sėkmingam žaidimui (t.y. varžovų pažeminimui), jis taip sulenkęs per alkūnę vieną savo ranką ir sugniaužęs į kumštį, ja kelis kertus taip staigiais judesiais padžiržgino pirmyn-atgal, lyg toje rankoje laikytų rankinį pjūklą ar kažkaip panašiai. Jei kada nors rasiu tą video - pasidalinsiu.

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    O forume čia esama tokių, pas kuriuos labiau ne tėtis, kaip pas daugumą, bet mama yra labiau iš kitos giminės*?

    * - ką tai reiškia, rašyta anksčiau (man atrodo).

    Komentuoti:


  • Kristupas0220
    replied
    VLADAI!!! Kas darosi?

    Komentuoti:

Working...
X