Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

A, po 2020 rugsėjį naujai užgimusios pažinties su pora troleibusų vairuotojų, eidamas prie to žmogaus (ypač namų) ar universiteto, dar įsivaizduodavau savo ne tik kaip krovininę ar žemės ūkio transporto priemonę, bet... tuoj paaiškinsiu.
    Susipažinęs, važinėdamas kabinoje ėmiau nepaliaujamai klausinėti:
    - Kas maždaug 2008-2009 m. dirbo su 1543?
    - Ten Lionka.
    - O 1625?
    - Anžela.
    - O kas su 1612?
    - Šeši dvylika... A, ten dirbo šeima - tokia moteris juodais plaukais ir vyras su ūsais.
    - O kas su 2646? Nu toks, ant kurio ~2012 m. buvo užklijuota reklama "Globa - neįkainojama dovana"
    - Palauk, nelabai pamenu... aaaa, prisiminiau, ten tokia Jadzė buvo.

Tai aš, rašinėdamas visiems to klasioko draugams (kurie mokėsi kitose mokyklose nei aš, todėl manęs nėra gyvai matę ir manęs visai nepažįsta), bet jam pačiam - nė žinutės - tik praeidavau pro jo namus. Tai jei jis, tas mano dievaitis (ar kiti jo draugeliai), pradėtų diskutuoti "Kas čia toks mums vis rašo", tai tas mano sekiojamas žmogus, atsakytų tiems su manimi kartu nesimokiusiais "Ai, žinau, ten toks Kristupas buvo", įdomus ir keistas klasiokas toks. Tai aš, mintyse įsivaizduodamas tą jų galimą pokalbį, irgi lankstau galvą aukštyn-žemyn arba įsibėgėju į priekį su tokia didybe, kuomet žinau, kad apie mane šnekama ir mintyse dar prieš akis "išsišokinu" tokį vaizdelį - kažkoks vyras užveda troleibusą, pasukdamas tą rankenėlę, o tuomet bandau atgaminti 2011 m. rugpjūtį, kuomet Laisvės prospektu, tarp J. Matulaičio bažnyčios ir tos didelės sankryžos prie "Žuvėdros" fabriko, kur yra tokia mini nuokalnė, iš lėto leisdavosi troleibusas - 11 maršruto, neįvardinsiu konkretaus garažinio numerio, bet kažkodėl sugalvojau, kad vairuotojo vardas - Bazilijus.
    Tai va, dar skubėdamas prie jo namų bandydavau įsivaizduoti esąs ta Jadzė. t.y. žmogus, su kuriuo asmeniškai neteko bendrauti, bet per trečius asmenis daugiau mažiau susižinau, kas tai per ponia. Taip ir to mano klasioko kiti draugeliai - jie manęs asmeniškai nematė, nebendravo, bet iš jo šį tą susižinojo, kas aš toks maždaug.
    Paskutinis taisė Kristupas0220; 2023.09.02, 01:05.

Comment

Tiems kas sako, kad pas zuokalą skrupulų ir sąžinės 0:0, prisiminiau šitą:

Parodoje A. Zuoko gaivintas vyras neišgyveno

Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=74904250

Comment

Pašalino Liutass dėl neaiškių priežasčių. Visiškai suprantama - pašalinti nepatogų ar panašiai nereikalingą žmogų labai paprasta. Žr. Bulgakovą. O tema štai ir nukentėjo. Ir net labai. Ką norėjau pasakyti? Ogi kad gaila tų išrinktųjų ir pateptųjų. Teisėjų. Su siauru mąstymu.
        Skrydis- lyg amžinybės blyksnis

Comment

liutass pašalinimas visiškai nesusijęs su šia tema. Ką jau padarysi - gavosi toks side effectas, kad ši svarbi tema nukentėjo...

Comment

Parašė dr. Rodyti pranešimą
            Pašalino Liutass dėl neaiškių priežasčių. Visiškai suprantama - pašalinti nepatogų ar panašiai nereikalingą žmogų labai paprasta. Žr. Bulgakovą. O tema štai ir nukentėjo. Ir net labai. Ką norėjau pasakyti? Ogi kad gaila tų išrinktųjų ir pateptųjų. Teisėjų. Su siauru mąstymu.
            Gal tamsta norite būti mano išsigelbėjimu? T.y. vietoje liūto atsakinėti į mano nesąmones? Pvz. jei dar besimokydamas mokykloje, atėjęs į aukštesnę klasę, rugsėjį, sužinau, kad praeitais metais man bedėsčiusi mokytoja išėjo į pensiją ir jos daugiau nebebus - ar tuomet visas tas žinias, kuri ji man įdėjo į galvą ankstesniais metais, reikia išvalyti, t.y. atsimokyti atgal?
            Na panašiai, kaip kad jei mane kažkada vežęs troleibuso vairuotojas išėjo į pensiją, tai visus tuos važiavimus su juo man irgi reiktų ištrinti iš atminties, pragyventi iš naujo ir nebepavažinėti su juo.

Comment

Nieko tokio, aš grįžau tai šioje temoje nesąmonių užteks

Comment

Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą

Gal tamsta norite būti mano išsigelbėjimu? T.y. vietoje liūto atsakinėti į mano nesąmones? Pvz. jei dar besimokydamas mokykloje, atėjęs į aukštesnę klasę, rugsėjį, sužinau, kad praeitais metais man bedėsčiusi mokytoja išėjo į pensiją ir jos daugiau nebebus - ar tuomet visas tas žinias, kuri ji man įdėjo į galvą ankstesniais metais, reikia išvalyti, t.y. atsimokyti atgal?
                Na panašiai, kaip kad jei mane kažkada vežęs troleibuso vairuotojas išėjo į pensiją, tai visus tuos važiavimus su juo man irgi reiktų ištrinti iš atminties, pragyventi iš naujo ir nebepavažinėti su juo.
                Nebent galėsiu Liutass pavaduoti epizodiškai. Ryšium su tuo, kad šiuo metu turiu darbą.

Kas liečia atsimokymą pasikeitus mokytojai (ui) būčiau skeptiškas. Pavyzdžiui, ar reikia dabar Jums išsiatsiskaityti ir išsiatsirašyti nuo Liutass atsakymų, kai Jis pašalintas? Manau - kategoriškai ne. Beje, ar Liutass grįš į šią temą kai grįš į forumą, čia dar klausimas. Jis juk dabar skaito mūsų rašinius. Ir dedasi galvon tai, ką rašome.

Comment

Bet vis tiek keista namuose turėti daiktą, kai žinai, kad prieš kelis metus jį atvežęs kurjeris jau nebedirba... Bet gal liūtas pašalintas, kad pvz. jungėsi su anoniminiu (proxy) serveriu ar kaip ten... Buvo kažkokia taisyklė forume...

Comment

Bet vis tiek keista namuose turėti daiktą, kai žinai, kad prieš kelis metus jį atvežęs kurjeris jau nebedirba... Bet gal liūtas pašalintas, kad pvz. jungėsi su anoniminiu (proxy) serveriu ar kaip ten... Buvo kažkokia taisyklė forume...
                    Dabar jau to niekas nebepasakys. Nebent digital arba Liutass (jeigu jį reabilituos). Bet, domiuosi istorija, tad žinau, kad sugrįžę šneka mažai. Teisėjai dar mažiau. Ir, juoba, ne tokiuose sluoksniuose kaip mūsų. Pas mane namuose yra nemažai senų daiktų. Daugelis jų ir savo kurjerius pragyvenę. Jūsų klausimą, Kristupai0220, tuo metu ir man buvusį aktualiu, išsprendžiau daiktams įvesdamas kilmės klausimo senaties terminą.

Comment

Bet pastebiu, kad jei pašalinamas vieną kartą, kitą, tai paskui tampa reguliariai mėtomas lauk kas kažkiek laiko. Kaip tik praėjo lygiai mėnuo nuo liūto atbaninimo, tai gal užtenka ir užbanino vėl. kaip suprantu, viskas prasidėjo nuo to, kad jis kremliaus troliu palaikytas buvo. Gal neveltui jo paskutinės dvi raidės sutampa su ta naujienų agentūra?
                      Ką manote apie lankymąsį ten, kur būna/gyvena/mokosi konkretus tave dominantis asmuo?

Comment

Ką manote apie lankymąsį ten, kur būna/gyvena/mokosi konkretus tave dominantis asmuo?
                        Daug esu skaitęs apie tai. Beje, tik šioje temoje. Ir todėl daug apie tai galvojęs. Todėl negaliu duoti objektyvaus atsakymo. Atsakysiu remdamasis savo patirtimi: pas mane dominančius asmenis lankausi pranešęs iš anksto. Ir problemų nekyla, ir alkoholiu pavaišina (ir maistu, žinoma).
                        ​​​

Comment

Bet pastebiu, kad jei pašalinamas vieną kartą, kitą, tai paskui tampa reguliariai mėtomas lauk kas kažkiek laiko.
                          Trimseptintais (ypač) tas klausimas buvo išspręstas. Nebereikėdavo pakartotinai vargti su nepatogiais elementais.

Comment

Daug esu skaitęs apie tai. Beje, tik šioje temoje. Ir todėl daug apie tai galvojęs. Todėl negaliu duoti objektyvaus atsakymo. Atsakysiu remdamasis savo patirtimi: pas mane dominančius asmenis lankausi pranešęs iš anksto. Ir problemų nekyla, ir alkoholiu pavaišina (ir maistu, žinoma).
                            ​​​
                            Tai mano atvejis toks, kad aš domėdavausi žmogumi, kuriam aš ne tiek įdomus, kad mane kviestųsi. Jis gal net manęs šalintųsi, bet aš juo labai domėjausi, tad neliko nieko kito, kaip tik stebėti per atstumą, neprieinant prie jo iš arti.
                            O liutass tai man toks sumoteriškėjęs - drybso ant sofos, nedirba, žiūri serialus, bijo apokalipsės...

Comment

O liutass ...
                              Nesakykite... Pašnekovas jis puikus. Gaila, kad nebegirtauja. Bando spragą užpildyti sofke, serialais ar dar kuo, kaip kad Jūs sakote.

O feminizacija dabar ant bangos, netgi euratlantinės. Ta tema, kokia Jūsų nuomonė apie besiskinančias kelią išeigines dienas moterims jų mėnesinių laikotarpiu? Ar tai nepaniekina moterų, ar nepamina lygių teisių ir galimybių politikos?

Comment

Beje, mes kiek panašūs: aš taip pat turiu baimę. Tik ne automašinos ratų treko. Aš bijau praleisti moterį į priekį, atidaryti jai duris ir panašiai. Bijau, nes tokiomis manieromis paniekinu moterų lygias galimybes ir teises. Mano košmaras: skęsta laivas, o kapitonas šaukia: pirma moterys ir vaikai!!! Ar gali būti didesnis pažeminimas buv. silpnajai lyčiai?

Comment

Man įdomiau, kaip reikia suformuoti savo žemės sklypą? Nuo ko pradėti, į ką kreiptis - kaip suprantu, tame dalyvauja mažiausiai 3 institucijos - NŽT, Registrų centras, taip pat rajono, kuriame formuoji sklypą, savivaldybės administracija. Dar ir susimokėti kažkiek turbūt reikia, už valstybinės žemės naudojimą ar ne? Kokio mažiausiai dydžio turi būti žemės lopinėlis, kad būtų galima jį teisėtai prisiskirti sau?

Comment

Jis pašalintas? Jis juk dabar skaito mūsų rašinius. Ir dedasi galvon tai, ką rašome.
                                    Kai esi išbatas skaityti negali, redirectina į informaciją apie išbaninimą. Atsujungus turbūt galėtim skaityti, nebandžiau.

Comment

Man įdomiau, kaip reikia suformuoti savo žemės sklypą? Nuo ko pradėti, į ką kreiptis - kaip suprantu, tame dalyvauja mažiausiai 3 institucijos - NŽT, Registrų centras, taip pat rajono, kuriame formuoji sklypą, savivaldybės administracija. Dar ir susimokėti kažkiek turbūt reikia, už valstybinės žemės naudojimą ar ne? Kokio mažiausiai dydžio turi būti žemės lopinėlis, kad būtų galima jį teisėtai prisiskirti sau?
                                      Jūsų vietoje, ko gero, kreipčiausi į savo savivaldybės administraciją. Ir būtinai raštu.

Comment

Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

Kai esi išbatas skaityti negali, redirectina į informaciją apie išbaninimą. Atsujungus turbūt galėtim skaityti, nebandžiau.
                                        Man tai nesuprantama, kaip kai kuriems iki šiol tai nedaėjo. Aš visada forumą skaitau atsijungęs, o prisijungiu tik tuomet, kai pamatau, kad yra kažkokia tema, kurioje turiu ką pasisakyti-parašyti, tuomet taip - prisijungiu. O visą dalį iki tol perskaitau kaip atsijungęs. Man tik vienas klausimas - kai esi pašalintas, ar kvėpuoti, eiti į WC tau galima, ar ši teisė irgi atimama? Nes ekrane rodoma tik informacija iki kada pašalintas, daugiau nieko.

Kažkur esu skaitęs anokio lietuvių keliautojo atsiliepimus, kad Italija - tai šalis, kurioje sutalpinta visa žmonijos istorija. Kažką panašaus, tik ne apie istoriją, o apie dabarties laikus, galėčiau pasakyti tą patį apie Vilniaus mieste esančią ORŠOS gatvę. Kiek joje gyvenu ar vaikštau, joje yra pravažiavę kone visi mano buvę klasiokai, dalis klasiokų tėvų, netgi viena mokytoja mano buvusi, jau nekalbant apie kai kurias mašinas, kurias esu matęs visai kitose Vilniaus vietose nakvojant, vieną dieną anksčiau ar vėliau jie prasineša pro minėtą gatvę. Tiesa, daugumai joje jiems nieko nereikia, jie pravažiuoja ją tik tranzitu, nors tranzitui labiau tinkama Kernavės gatvė, o ne šita parodija, kur trijose vietose net prasilenkti nesustojant sudėtinga.

Comment

Man tai nesuprantama, kaip kai kuriems iki šiol tai nedaėjo. Aš visada forumą skaitau atsijungęs, o prisijungiu tik tuomet, kai pamatau, kad yra kažkokia tema, kurioje turiu ką pasisakyti-parašyti, tuomet taip - prisijungiu. O visą dalį iki tol perskaitau kaip atsijungęs. Man tik vienas klausimas - kai esi pašalintas, ar kvėpuoti, eiti į WC tau galima, ar ši teisė irgi atimama? Nes ekrane rodoma tik informacija iki kada pašalintas, daugiau nieko.
                                          O kam naršyti atsijungus jeigu galima prisijungus?

Comment

Working...
                                          X