Parašė MedinisStrazdas
Rodyti pranešimą
Dar šiąnakt sapnavau turbūt patį baisiausią sapną gyvenime - esu Vilniuje, Antakalnio g. ties sankryža su Šilo gatve ir Šilo tiltu. Šalia manęs stovi kažkoks jaunuolis, kažką kalba apie popppers (toks narkotikas), tuomet sako, einu už kampo. Pradžiai pagalvoju, jog atlikti gamtinių reikalų, tačiau užėjęs pamatau itin kraupų vaizdą - pastato kampe yra tokios aukštos betoninės sienos, kur eina laiptai žemyn į cokolinį aukštą, ir jų apačioje, iš užtemdyto rūsio išlenda visą galvą chaki spalvos audiniu dengiantis vyras. Kaip ir pro kur jis mato - neįsivaizduoju - visa galva akylai slepiama. Žodžiu, tam jaunuoliui jis paduodamas kažkokius paketus pasako kažką panašaus į "va, vieną tokį, ir vienas va va toks". Supratau, jog tame pusrūsyje įsikūręs pusiau oficialus narkotikų prekybos taškas. Automatiškai kilo mintis - reikia kam nors pranešti, kaip ir apie kiekvieną pastebėtą pažeidimą.
tuomet nežinau kaip, bet jau po kelių minučių save atsimenu sėdintį tame nykiame tamsiame pusrūsyje po žeme, kur ir tamsu, ir rodos, trūksta oro. Kažkaip sužinojau, jog čia būsiu įkalintas visą likusį gyvenimą - matyt už tai, kad norėjau kažkam pranešti - ar jie nuskaitė mano mintis ar ką, bet pabandžiau ištrūkti, bet žinojau, jog atbėgs dar kažkas įstumti manęs atgal ar panašiai. Tuomet jau norėjau pulti atsiprašinėti ar pan., bet giliai buvau įsitikinęs, kad tai aš esu teisus ir toks blogis triumfuoti negali. Prakeikiau tą akimirką, kad smalsumo vedinas, nusprendžiau pažiūrėti, ką tas jaunuolis ten nuėjo padaryti - o tas uždengtgalvis matyt pamatė, kad aš jį pastebėjau. Bet tikrai atrodė šiurpiai, pabudęs dar gerą pusvalandį negalėjau užmigti - kai pagalvoji - gal kur nors, nebūtinai Lietuvoje, išties dedasi tokie dalykai - kad jei juos pamatai ar praneši, tai tave užsidarę į vidų pas save laiko iki mirties. Kai sako - dingo žmogus, dingo žmogus, tai gal būtent į tokias landynes ir prapuola, kad nesuranda? Tokius ištraukti - be šansų. Ir nė skelbimai ant stulpų nepadės...
Visas veiksmas, kiek atgaminu, turėjo vykti kažkur šitam kampe ir jo požemiuose:
https://www.google.com/maps/@54.7051...7i13312!8i6656
Comment