Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    tokios laidos nesu mates. Ar tas storas jau nemires?

    Comment


      Parašė liutass Rodyti pranešimą
      tokios laidos nesu mates. Ar tas storas jau nemires?
      Jo, miręs.
      Gal kas nors galite patarti kokią nors formalią priežastį dėl ko tektų apsilankyti savo buvusioje mokykloje, kur baigiau 12 klasę? Na apsilankyti vien dėl apsilankymo, kaip darydavo kai kurie buvę mokiniai, su gėlėm pas buvusią auklėtoją kažkaip atrodytų ne mano madoms ir nyku, nes nieko nenuveikiau, neturiu kuo pasidalinti, kad įstojau į kokį Harvardą ar pan. Na kažko su dokumentais, arba su kokia nors byla susipažinti ar dar kuo? Kas nors gali būti? Atestatą jau atsiėmiau praėjus metams po baigimo, kuomet jo paprašė kariuomenė, kai bandžiau eiti kaip savanoris, nors jau po gydymosi dūrkėj, tai žinojau, kad nepaims manęs ten. Tuomet nuėjęs tarsi su "svarbia" priežastimi, visai užsukčiau pas kai kurias mokytojas pasidalinti ką išdarinėj(a)u. Atsimenu su chemike tai aš ją kartais taip užšnekindavau, kad visą pamoką prašnekėdavom nieko nedarydami - kai jai pasakiau, kad noriu įteikti tam klasiokui voką su pinigais - ji tiesiai pasakė - "Kristupai, nebūk durnas!"

      Comment


        gudriai tu ten su ta kariuomene suzaidei

        Comment


          as jau 13 metu nedirbu, bet 2 pakopoje pas mane daugiau pinigu sukaupta, negu pas zmona, kuri dirba visa gyvenima

          Comment


            O tai galite ką nors pasiūlyti, su kokiu reikalu apsilankyti mokykloje? Taip be tikslo, kaip kiti, nejauku man pačiam, esu labai formalus žmogus, nemėgstu tokių neformalių santykių. Bet jei va atėjus su kokia svarbia priežastimi, tuomet visai pakalbinčiau kai kuriuos mokytojus. Mane traukia sužinoti, kas per dalykas yra mokinio byla ir kokie duomenys jose kaupiami, kodėl baigus mokyklą mums jų neatidavė.

            Comment


              del mokyklos tai nezinau. Gal pas koki drauga ten, jei turi

              Comment


                Tai kad praeitais metais baigė paskutinė abiturientų laida, su kuria dar vaikščiojome tais pačiais koridoriais tuo pačiu metu. Šiųmetinių dvyliktokų jau nebežinau, jau nekalbant apie mažesnes klases. Tiesa, kai aš žengiau į paskutinius mokslo metus, mūsų gimnazija vėl pradėjo rinkti pirmokėlius, dabar jie jau penktokai, bet abejoju ar kuris nors mane prisimins. Be to, su draugu geriau susitikinėčiau už mokyklos ribų, nes budinti gali išprašyti. Reikia užeiti su tokiu tikslu, kad užėjimas į vidų būtų neišvengiamas, pvz. į raštinę.

                Comment


                  nebus tokios priezasties

                  Comment


                    Parašė liutass Rodyti pranešimą
                    nebus tokios priezasties
                    Tai va galvoju parašyti į raštinę, paklausti, ar tebesaugote mano kaip mokinio, bylą ir ar galėčiau su ja susipažinti. Nes baigus mokyklą niekas mums tų bylų į rankas neatidavė.

                    Comment


                      nezinau ar is viso tokios bylos yra

                      Comment


                        Yra, yra, kažkada kažką nugirdau, kad "įrašys į bylą" ar pan. tik nieko konkrečiau - kas dar jose saugoma, kiek laiko ar pan.

                        Comment


                          tai jei tokios bylos istikruju buvo, tai, be abejo, privalo jas tau grazinti. O kam jiems reikalingos jos, kai mokinio jau nebera? Ir vieta uzima, ir siaip, kam?

                          Comment


                            Parašė liutass Rodyti pranešimą
                            tai jei tokios bylos istikruju buvo, tai, be abejo, privalo jas tau grazinti. O kam jiems reikalingos jos, kai mokinio jau nebera? Ir vieta uzima, ir siaip, kam?
                            Į pirmą savo mokyklą, kurioje praleidau pirmus 8 metus, parašęs gavau atsakymą, jog bylos saugomos iki 3 metų po baigimo, kas reiškia, kad mano byla seniai sunaikinta. O štai pažymiai saugomi 50 metų. T.y. jei liutass šiandien sumąstytų stoti į kokią profkę (mokytis niekada ne per anksti ir ne per vėlu), tai jei nuo jūsų baigimo dar nepraėjo 50 metų, jūsų pažymius, kuriuos reiktų pateikti stojant, taip pat dar atkapstytų. Vienas pažįstamas autobuso vairuotojas prieš keletą metų taip sugalvojo įgyti papildomą statybininko profesiją, tai jam irgi reikėjo tų pažymių - kadangi nuo mokyklos baigimo jam dar nepraėjo 50 metų, jo mokymosi duomenis taip pat rado.

                            Comment


                              tai pazymiai atestate surasyti, kri as turiu. O tas mokyklos bylas sunaikina? Neatiduoda i VSD?

                              Comment


                                Dar kartą sakau - pažymiai saugomi 50 metų mokykloje, o bylas praėjus 3 metams po tavo išėjimo - sunaikina.

                                Comment


                                  Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
                                  Dar kartą sakau - pažymiai saugomi 50 metų mokykloje, o bylas praėjus 3 metams po tavo išėjimo - sunaikina.
                                  bet tai teisiu pazeidimas naikinti tas bylas. Turi grazinti. Gal ten smeizto apie tave prirasyta, galetum paduoti i teisma

                                  Comment


                                    Tai vat sunaikina ir viskas, šmeižto nebėra, jei toks ir buvo. Pažymiai ir mokinio byla - 2 visiška skirtingi dalykai. O Pabaigus pasaugo tuos 3 metus gal tam, kad jei pvz. padarysi kokį sunkų nusikaltimą, policijai ir teismams prireiks įrodymų papildomai, pvz. tavo charakteristikų, koks buvai mokinys ar pan. Pvz. jei mokykloje turėjai daug nuobaudų, būdavai nuolatinis VGK svečias, tai nenuostabu, kad išėjęs į platųjį pasaulį toliau esi linkęs nusikalsti. O pažymius tai saugo greičiausiai todėl, kad tikrai jei bandysi kažkur įstoti...

                                    Comment


                                      nu jo, gal ir as kokiu 70metu sugalvosiu dar stoti kur nors.

                                      Comment


                                        O dėl VSD ar Seimo NSGK... Tai aš taip įsivaizduoju, kad duodamas interviu, kiekvienas jo vadas ar narys, turėtų pradėti nuo žodžių "...to toto, saugumo nacionalinio, to to to... valstybingumo, kurio mums reikia, kurio mums trūksta taip" arba būdamas ketvirtokas, įkvėptas žinios apie esperanto - dirbtinę kalbą, buvau pradėjęs kurti savo kalbą, bet tų užrašų greičiausiai jau neturiu. Buvau ir sugalvojęs mažos šalies, kurioje ta kalba vartojama, pavadinimą ir tikslią vietą, bei tai, kad jai vadovauja nuo galvos iki kojų juoda abaja pasirengusi moteris, rodanti tik veidą - Elena Jausvė Šabach, kuri, kaip prezidentė, kiekvieną savo kalbą ar interviu, kaip ir dera kiekvienam šalies vadovui, pradėdavo nuo frazės "Šį šalis...", nesvarbu apie ką kalbama.

                                        Comment


                                          A, po 2020 rugsėjį naujai užgimusios pažinties su pora troleibusų vairuotojų, eidamas prie to žmogaus (ypač namų) ar universiteto, dar įsivaizduodavau savo ne tik kaip krovininę ar žemės ūkio transporto priemonę, bet... tuoj paaiškinsiu.
                                          Susipažinęs, važinėdamas kabinoje ėmiau nepaliaujamai klausinėti:
                                          - Kas maždaug 2008-2009 m. dirbo su 1543?
                                          - Ten Lionka.
                                          - O 1625?
                                          - Anžela.
                                          - O kas su 1612?
                                          - Šeši dvylika... A, ten dirbo šeima - tokia moteris juodais plaukais ir vyras su ūsais.
                                          - O kas su 2646? Nu toks, ant kurio ~2012 m. buvo užklijuota reklama "Globa - neįkainojama dovana"
                                          - Palauk, nelabai pamenu... aaaa, prisiminiau, ten tokia Jadzė buvo.


                                          Tai aš, rašinėdamas visiems to klasioko draugams (kurie mokėsi kitose mokyklose nei aš, todėl manęs nėra gyvai matę ir manęs visai nepažįsta), bet jam pačiam - nė žinutės - tik praeidavau pro jo namus. Tai jei jis, tas mano dievaitis (ar kiti jo draugeliai), pradėtų diskutuoti "Kas čia toks mums vis rašo", tai tas mano sekiojamas žmogus, atsakytų tiems su manimi kartu nesimokiusiais "Ai, žinau, ten toks Kristupas buvo", įdomus ir keistas klasiokas toks. Tai aš, mintyse įsivaizduodamas tą jų galimą pokalbį, irgi lankstau galvą aukštyn-žemyn arba įsibėgėju į priekį su tokia didybe, kuomet žinau, kad apie mane šnekama ir mintyse dar prieš akis "išsišokinu" tokį vaizdelį - kažkoks vyras užveda troleibusą, pasukdamas tą rankenėlę, o tuomet bandau atgaminti 2011 m. rugpjūtį, kuomet Laisvės prospektu, tarp J. Matulaičio bažnyčios ir tos didelės sankryžos prie "Žuvėdros" fabriko, kur yra tokia mini nuokalnė, iš lėto leisdavosi troleibusas - 11 maršruto, neįvardinsiu konkretaus garažinio numerio, bet kažkodėl sugalvojau, kad vairuotojo vardas - Bazilijus.
                                          Tai va, dar skubėdamas prie jo namų bandydavau įsivaizduoti esąs ta Jadzė. t.y. žmogus, su kuriuo asmeniškai neteko bendrauti, bet per trečius asmenis daugiau mažiau susižinau, kas tai per ponia. Taip ir to mano klasioko kiti draugeliai - jie manęs asmeniškai nematė, nebendravo, bet iš jo šį tą susižinojo, kas aš toks maždaug.
                                          Paskutinis taisė Kristupas0220; 2023.09.02, 01:05.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X