Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
    O kodėl kiti kažką pasiekia būdami chamais? Pvz. vienas mano klasiokas (ar net keli), kurie pamokų metu visaip įžūliai tyčiodavosi iš mokytojų, ignoruodavo jų pastabas, rūkydavo, kalbėdavo visokias nešvankybes, vėluodavo į pamokas, nedarydavo namų darbų ir buvo ant pašalinimo ribos, šiuo metu jie žiba padangėje - vienas užsiima, kaip pats sakė, kažką su aITy, o kitas, patarnavęs šauktiniu, dabar pats įsitaisė karmijoje. O štai aš, per 12 mokslo metų nė karto nepavėlavęs į pamokas, buvęs pavyzdinis mokinys, šiuo metu sėdžiu be nieko ir esu visiškai priklausomas nuo kitų žmonių dotacijų?
    O kodėl nestojai į jokį universitetą ?

    Comment


      Parašė 10.000 Rodyti pranešimą

      O kodėl nestojai į jokį universitetą ?
      Nes tam reikėjo būti išlaikius matematikos valstybinį egzaminą, kurio aš sąmoningai nesirinkau, nes matematika kaip ir kiti tikslieji mokslai nėra mano arkliukas. Dar atrodo, jeigu ne privaloma, tai bent jau geriau būtų buvę laikyti, negu nelaikyti anglų kalbos egzaminą, nes universitetinėse studijose šio dalyko irgi daug kur gali prireikti. Kai kuriose studijų programose net vienas iš semestro dalykų yra "Dalykinė anglų kalba". Tai aš ten pražūčiau, nes tikrai nesu įvaldęs šios kalbos taip, kad ja šnekėčiau laisvai. Pamenu kaip greta mano namų stovėjo lietuvių porelė, kuri tarpusavyje kalbėjo pusiau lietuviškai, pusiau angliškai... Kažko dauguma mano kartos žmonių, pastebiu, anglų kalba mintis reiškia dar lengviau nei gimtąja lietuvių. Man taip kaip tik lietuvių kalba yra vienintelė, kuria galima taip turiningai išsireikšti. Pats bandau kurti naujus žodžius, jų junginius. Mėgstu rašyti į įvairias institucijas paklausimus - neseniai, nesvarbu, kad jau 9 metus nebuvęs savo kaime, pajudinau vieną reikalą - apleistos sodybos likučiai. Dabar mano dėka, Ukmergės r. savivaldybė pradėjo turto pripažinimo bešeimininkiu, procedūras. O niekas iš vietinių, reiškia, nepasidomėjo, nepranešė.
      Dar kodėl nestojau - nenoriu, nemėgstu bendrauti su savo bendraamžiais - daug lengviau sutariu su vyresniais suaugusiais, kurie kur kas rimtesni, negu tie pacaniukai, šniaukiantys elektronines cigaretes ir įsivaizduojantys esą kieti, ir visos jų kalbos - kažkokios linksmos istorijos iš nuotykių su draugais, kurias pasakojant palydima garsiu žvengimu ir daugybe "karoče". Tai čia tikrai ne mano publika. Nesinori nieko bendro turėti su tokiais. Ir dar ta visų, kurie turi mašinas ir kurių fakultetai yra Saulėtekyje, visi it susitarę link miesto iš Saulėtekio al. varo ne į kairę pro tą IKI sankryžą ir tuomet pro Antakalnio žiedą ir Lizdeikos g. po troleibusų laidais ir tada tuo kilpiniu nusileidimu jau beveik arti tilto, bet kažkodėl visi pasuka į dešinę, tuomet patolsta nuo miesto tuo Nemenčinės pl. kone, kaip kažkada juokavau, vos ne kažkur iki pat Zarasų, ten užtaikę progą apsisuka ir tuomet įsišovę pradeda skrieti atgal link miesto O. Milašiaus gatve.

      Taigi jei trumpai, taip - neišlaikyti reikiami egzaminai (nesisekė matematika, užsienio kalba, kas rodo, kad aš netinku universitetams) bei nenoras bendrauti su savo kursiokais-bendraamžiais. Taip pat neradau tinkamos specialybės, nes domiuosi viskuo po truputį ir nenoriu gilintis į kažkokią vieną konkrečią siaurą sritį, kuriai turėčiau paskirti bene 4 metus. Kam studijuoti kokią nors logistiką ar muitinės tarpininko veiklą, jei prie mano namų atvažiuoja fūros ar jūriniai konteineriai su prekėmis ir aš pas vairuotojus galiu paklausti tokių dalykų, kaip "kas yra prekių iš 3-iųjų šalių išmuitinimas, kaip jis atrodo" ar "per kokias valstybes (kokiu maršrutu) dažniausiai vykstama tranzitu vežant krovinį iš Turkijos į Lietuvą".

      Comment


        O iš visų 60 Lietuvos savivaldybių, jei visas jas ir jų gyventojus laikyti tarsi atskiromis valstybėmis ar net tautomis, tai man patys keisčiausi yra kupiškėnai. Kiek teko pažinoti ar girdėti, visi kažkokie savaip trenkti. Be to, tos visos jų tradicijos, kažkokios ikona tapusios "Kupiškėnų vestuvės" (turbūt kažkuo itin skiriasi nuo įprastų vestuvių?), paskui kažkur mačiau, kad yra kažkoks jų senovinis žaidimas "Kepeliušį velia" ir daug kitų. Kodėl tas kraštas toks išskirtinis, kas taip nuodija jų protus? Gerai, tarkime jei koks nors kvailas visaginietis, tai suprantama, kad radiacijos apšvitintas nuo atominės elektrinės, jei iš kokios N. Akmenės - cemento apsiuostęs. O daugybės anomalijų, nusikaltimų - Kėdainių kraštas - savaime suprantama, krematoriumas žmonių protus veikia. O Kupiškyje kas?

        Taip pat gal kas žinote, ką daryti, jei į plaukus įstrigo kramtomoji guma? Vieni sako, kad nieko nebus ir reiks iškirpti, o kiti - kad gumą reikia iškramtyti.

        Comment


          O ta logistikos kompanija, kur yra užrašas NNL, tai man jį norisi skaityti kaip "Ninel", kas iš priešingo galo gaunasi kaip "Lenin".
          enigma, jūs iš Panevėžio kaip supratau, tai šnekant kalėjimo žodynu, jūs būtumėte kebabas, kaip kas aš - portugalas.
          Yra koks nors darbas, kur nereiktų visiškai turėti JOKIO gyvo kontakto su kitais žmonėmis? Na išskyrus sutarties pasirašymą. Ne, aš ne covido bijau, bet AšNeRobotas ten ką sako...
          Normalu uostyti iš žiebtuvėlio išeinančias dujas? Radau pamestą praeitą savaitę ant šaligatvio, tai kadangi ugnies įjungti nemoku, belieka tik numynus tą knopkutę išleidinėti tą aromatą.

          Comment


            Iš Kristupo krepšinio kronikų (KKK)

            Gal kokiais 2014 ar tai 2015 m. kuomet Eurolygoje Madrido "Real" namuose įveikė Miuncheno "Bayern" juokingiausiu regėtu rezultatu 111:87, tai po to lryte būdavo kassavaitinė to turo apžvalga bei aprašymas. Tai ten buvo parašyta, kad "Bayern" treneriui Svetislavui Pešičiui buvo skirta nuobauda už "nepagarbų elgesį su teisėjais". Bet niekur nebuvo išsamiau aprašyta, kuo pasireiškė ta nepagarba. Tai aš, kad užpildyti tą mano galvoje esančią tuštumą, sugalvojau, kad jis, kuomet teisėjai būdavo nusisukę nuo jo nugara, bet stovėdavo pakankamai arti jo, tai jis (t.y. treneris) jiems prie nugaros kilnodavo kojas, imituodamas spyrį į tą vietą.

            O šiąnakt, ypač jaukiai ir turiningai susapnavau dar vieną savo 9 metus neregėtų apylinkių vietą - šįkart tai buvo Minderiškių kaimas. Jis toks paslaptingas, kad nė Google street view jo neaptinka (berods tik Regia rodo, gal dar koks maps.lt). Tai paskutinis Ukmergės r. esantis kaimas, prieš iščiuožiant iš šios savivaldybės, į kaimyninę, Ž. Pinskuvienės diriguojamą Širvintų r. savivaldybę, kur kaip ir sakiau, riba tarp šių savivaldybių eina tokioje pasakiškoje vietoje, kad vieškelis, įsispraudęs tarp aukštų medžių, staigiai neria į apačią, pačiame žemiausiame kelio taške išilgai jo dangos teka upelis, ir tuomet kelias vėl staigiai šauna į viršų, ir štai, pranėręs pro tuos medžius išneri jau kitoje savivaldybėje. Tai sapnavau tą atkarpą nuo savo namo iki to kelio, su vandeniu vidury važiuojamosios dalies, daubos. Tai sapne regėjau kaitrią vasaros dieną regimus laukus, pavienes sodybas su piktais, kelią pastojančiais šunimis ir tą gamtos didybę, kuomet paskutinis kilometras iki tos ribos - tikra dykynė, kelias vingiuoja tiek į vieną, tiek į kitą pusę, po aplink - nė gyvos dvasios, jei kas atsitiks, pagalbos neprisišauksi.

            Comment


              Vilniaus universiteto studentas sudegina nieko verta diploma

              https://www.youtube.com/watch?v=jCygXMJvxeo

              Comment


                Gal MedinisStrazdas nežinote, kodėl visi žmonės, kuriems diagnozuotas (ir gydomas) vėžys, kodėl jie būna visiškai nuplikę? Čia kažkoks vaistų šalutinis poveikis ar kas?
                Ir ar privaloma gydytis, jei sužinai tokią diagnozę, ar tai tavo pasirinkimas, pvz. kaip ir su kreipimusi į policiją vagystės atveju - nori kreipiesi, nenori ne?

                Comment


                  Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
                  Gal MedinisStrazdas nežinote, kodėl visi žmonės, kuriems diagnozuotas (ir gydomas) vėžys, kodėl jie būna visiškai nuplikę? Čia kažkoks vaistų šalutinis poveikis ar kas?
                  Šalutinis poveikis po chemoterapijos arba dėl radiacijos

                  Ir ar privaloma gydytis, jei sužinai tokią diagnozę, ar tai tavo pasirinkimas, pvz. kaip ir su kreipimusi į policiją vagystės atveju - nori kreipiesi, nenori ne?
                  Na, Lietuvoj privalomo gydymosi nėra jei nenori, gali tiesiog nesikreipti į gydytoją dėl vėžio prevencijos, arba pvz jei gauni siuntimą pas onkologus į kokį nors NVI, gali tiesiog ten nenueiti

                  Comment


                    Parašė 10.000 Rodyti pranešimą

                    Šalutinis poveikis po chemoterapijos arba dėl radiacijos



                    Na, Lietuvoj privalomo gydymosi nėra jei nenori, gali tiesiog nesikreipti į gydytoją dėl vėžio prevencijos, arba pvz jei gauni siuntimą pas onkologus į kokį nors NVI, gali tiesiog ten nenueiti
                    O ten gal kokiais 2017 m. kai buvau koks 10-okas, tai atsimenu DG buvo nuskridusi į Finliandiją, kurios prezidentas Saulis Ninysto pareiškė, kad jei Rusija užpuls Lietuvą, jie mūsų negins. Tiesa, jo nuomonė gal kiek pasikeitė, dabar gi patys tapo naujausiais NATO nariais, bet dėl savo ankstesnių žodžių tikriausiai neatsiprašė taip ir. Tai aš šią minutę lygiai taip pat galiu pareikšti, kad jei mudviems su žmona einant gatve, ją užpultų koks nors nesveikas, tai aš jos irgi neginsiu. Kodėl turėčiau dar labiau sugadinti dieną plėšikui, kuris plėšimui ryžosi galbūt kaip tik todėl, kad jam tądien bloga diena - buvo atleistas iš darbo, ar taip pat apiplėštas?

                    Ir aš turbūt kaip koks dinozauras, kuris kaip tik mėgsta žvyrkelius ir nenori, kad ten atsirastų asfaltas. Pvz. čia mano kaimo bendruomenės pirmininkė su vyru važiuodami džiūgauja, kad tas kaimas su Vilniumi greitai bus sujungtas asfaltu, kuris iš abiejų galų pamažu artėja. Pirma - jei apsigyvenote kaime, tai ten ir pasilikite, kokio velnio dar turėti reikalų su triukšmingumu pasižyminčiu Vilniumi? Antra, video filmuojamas, kaip bandau nuspėti iš vaizdų, ar tik ne tame mistiškai paslaptingame Šarkaičių kaime. Aš dar norėjau spėti pasidžiaugti žvyrkeliu, nes nuo pat mažens, kuomet man buvo pasakojama apie tą "kaimo galą", tai tikėjausi ir pėsčiomis pro ten praeiti, ir prasivažinėti, o ten prasinešti laimė teko vos kartą, 2014 m. birželio gale, iš kur nelabai ką pamenu, o dabar viskas, tie mano išsvajoti kaimai jau išasfaltuoti, jau civilizacija veržiasi ir į mano protėvių žemę, jau nebeteks pajusti, kas yra žvyrkelio Šarkaičiai ar žvyrkelio Mančiušėnai...
                    https://www.youtube.com/watch?v=QgCxJamFg9g

                    Comment



                      Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

                      Paprastesniems yra kitas variantas - atvažiuoti girgždančiu 5 trūlu, išlipti prie Kalvarijų turgaus ar Žaliojo tilto, ir dar pusę kilo eiti iki darbo. Kaip nėra viešojo transporto? Jau nežinia ko norit.

                      5 troleibuso nebėra jau beveik 10 metų. Liepos 1-ąją kaip tik sueina dešimtmetis nuo maršrutų reformos, kuri man yra kaip atskaitos taškas visos Vilniaus raidos istorijoje.

                      10.000 A, tai taip išeina nuplinkama grynai nuo radiacijos? Vėžys gydomas radiacija? Negi tai neiškankina organizmo dar labiau nei pats vėžys kaip liga? Tai reiškia, kad jei bulbafiureris Lūfčenka slapta nakčia sugalvos pasprogdinti Astravą, tai mes irgi pradėsime plikti ir taip suprasime, kad atominė elektrinė driokstelėjo?

                      Comment


                        1. Kodėl taip populiaru nemėgti konservatorių? Ką jie pakenkė Lietuvai, jos žmonėms?
                        2. Kodėl TS-LKD vadinami būtent "konservatoriais", kas jiems suteikė tokį vardą, kuris partijos pavadinime šiaip jau nefigūruoja? Juk oficialiai partija vadinasi "Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai".

                        Comment


                          Papasakosiu dar vieną situaciją, kurioje pasijusti teko panašiai kaip situacijose, aprašytose pranešime #1784.

                          Kai būdavau kaime, dar vasaromis tarp darželio, tai ten kiekvienąryt, maždaug apie 9 valandą pro mūsų kaimą pravažiuodavo toks nedidukas sunkvežimiukas, berods Mercedes markės, kuris surinkdavo pieną iš karves laikančių gyventojų. Tai turėdavau nerašytą tradiciją išeiti prie kelio (mūsų namas nuo kelio nutolęs žymiai toliau, negu įprastai būna trobos - gal net 70 metrų) ir iš arti pažiūrėti, kaip jis pravažiuoja. Jį visad vairuodavo toks pat vairuotojas, kuriam buvau net sugalvojęs vardą. Tiesa, atsimenu vieną kartą, kuomet jį vieną dieną pavadavo kitas vairuotojas, kuriam pagal aprangą ir veido bruožus taip pat buvau sukūręs vardą. Tai tas nuolatinis vairuotojas pravažiuodamas visuomet pypteldavo (tik iki šiol nesuprantu - ar man, kad nesugalvočiau išbėgti į kelią, ar pranešdavo žmonėms, kad jis jau pakeliui, išneškite pieno bidonus). Jo valstybinis numeris buvo PKC 466. Keista. Juk mūsų kaimas - Vilniaus apskrityje, o vidurinė tos mašinos numerio raidė K reiškia, kad jis registruotas kažkur Kauno apskrityje. Nebent Jonavos r., kuris yra anapus Širvintos upės, kur norint nusigauti reikia daryti didžiulį lankstą. Tai kartą buvome su močiute nuėję pas vienus kaimynus, pas kuriuos jis reguliariai užsukdavo. Atsimenu juos gerai, tokie pagyvenę žmonės - Stefa ir Leonas. Tai kai kartą į jų kiemą paimti pieno įriedėjo tas 466-asis PKC`as, ji ant jo kad užriko:
                          - Liuoooni, nu traukis į šoną, ar nematai, kad mašina atvažiuoja!?

                          O šiaip, visažinis MedinisStrazdas, gal pasakysite, yra tokios 2 įstaigos valstybinės - Nacionalinis bendrųjų funkcijų centras ir Standartizacijos departamentas. Net panaršęs po jų svetaines niekaip negaliu suprasti - tai ką jie iš esmės veikia, kuo užsiima? Ar visada turi darbo? Ypač - pirmasis.
                          ​​​​​​​

                          Comment


                            Nacionalinis bendrųjų funkcijų centras yra iš esmės žmogiškųjų išteklių valdymas valstybės tarnautojams. Pvz atsakingi už atostogų biurokratiją. Ką veikia Standartizacijos Departamentas nežinau.

                            Comment


                              O jei tavo namas dega, tai jei tau dzin, irgi gali nekviesti gaisrinės, ar tada jau pats būsi apkaltintas, kad leidai susinaikinti savo turtui visuotinai pavojingu būdu?
                              Dar atsimenu pas mus kaime periodiškai pravažiuodavo dujos, tai lėkdamas pro šalį ta mašina irgi signalindavo, kad visi išgirstų, tipo, gal kam reikia dujų baliono...

                              Comment


                                Kurie iš forumiečių, dingus jūsų artimam šeimos nariui, klijuotų apie tai skelbimus gatvėse, įskaitant ant neleistinų vietų? Kas taip, spauskite "Patinka" po pranešimu. Norėsiu su jumis šnektelėti.
                                Ar žmogiška yra krepšinyje, jau pirmaujant dideliu skirtumu, neleisti varžovams įmesti paprasto metimuko iš po krepšio, kad bent kiek sumažinti atsilikimą?
                                Ar galima gauti visam laikui išbelsto lauk Trydenio (rat) el. paštą, kuriuo galėčiau su juo susisiekti ir pasisemti jo aštrių idėjų, pasisakymų?
                                Ar tebeprasminga skiepytis nuo Covid`o? Jaučiu užsukęs į veterinarijos kliniką, kaip kokie kunigai sakys "tai kas jūs per piliečiai, jei iki šiol nedasiskiepinote?"

                                Comment


                                  Kodėl taip vadinamose humanizuotose gatvėse nėra Humanos parduotuvių? Vartotojų teisių apsauga, alio?

                                  Comment


                                    Parašė rmss Rodyti pranešimą
                                    Kodėl taip vadinamose humanizuotose gatvėse nėra Humanos parduotuvių? Vartotojų teisių apsauga, alio?
                                    Tai niekaip nesusiję dalykai. Man įdomu, jei aš stoti kur nors sugalvosiu būdamas kokių 40-50 m. diedu, tai papulsiu į tas pačias auditorijas kartu su tais jaunais, vos mokyklą baigusiais? Kažkaip keistai žiūrėsis. Ar yra kokia nors amžiaus riba, nuo kurios įstojusieji jau kreipiami į 3-iojo amžiaus universitetus (TAU)?

                                    Comment


                                      Ne nesąmonė ir ne kliedesiai, bet nerandu tinkančios temos.
                                      Ne kartą mačiau ar girdėjau kad "gratitude journaling" labai naudingas.
                                      Ar esat bandę? Kaip įspūdžiai ar nuomonės?

                                      University of Berkeley: Gratitude Journal (pdf)
                                      Pdf yra 2 psl ir turi daugiau info.

                                      Comment


                                        Parašė Taj Mahal Rodyti pranešimą
                                        Ne nesąmonė ir ne kliedesiai, bet nerandu tinkančios temos.
                                        Ne kartą mačiau ar girdėjau kad "gratitude journaling" labai naudingas.
                                        Ar esat bandę? Kaip įspūdžiai ar nuomonės?

                                        University of Berkeley: Gratitude Journal (pdf)
                                        Pdf yra 2 psl ir turi daugiau info.
                                        O kodėl, mano nelaimei, kai vasarį dingo Myša Dovidonis, kodėl buvo paneigtas tas stereotipas, kad "lietuvis džiaugiasi, kai kaimyno tvartas dega"? Gi kaip visi susitelkė, komentaruose raudojo "Dėvė, Dėve, kaip gaila, dingo", pasiskirstę grupelėmis šukavo upės pakrantes, skatino pažeidinėti taisykles klijuojant skelbimus ir taip toliau?
                                        Beje, šiąnakt sapnavau ne tik savo kaimą, bet ir kad už kažką buvau išbelstas lauk iš forumo kokiam mėnesiukui.

                                        Comment


                                          O kur pardavinėjami pinigai? Kur galima jų nusipirkti? Iš dangaus kad kristų, matyti neteko... Ant medžių lyg ir neauga? Tiesa, buvo ten tokia miško aukciono reklama, bet...

                                          Comment

                                          Working...
                                          X