Na o jei staiga mamai baiginėjasi pinigai ir ji pradeda varyti ieškotis darbo, kad padėti išsimokėti už nuomą (taip jau yra buvę ne kartą, bet kas nors išgelbėdavo), o aš to nenoriu, tai ką daryti? Bėgti? Arba jei vieną dieną staiga išstato visus mano daiktus už durų, tai reikia būti apsvarsčius, kur kelčiausi.
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Šiaip nesąmonės ir kliedesiai
Collapse
X
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąAs tai susirinciau visas pasalpas issinuomociau 1 kambario butą ramioje vietoje ir gyvenciau sau tyliai ramiai
Comment
-
Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
Gal, bet tame ir bėda, kad kol gyvenu kartu su mama, ji nerekomenduoja įprasti prie pašalpų, nes tai ritimasis dugnan. Kai buvau nepilnametis rodos irgi priklausė kažkas, bet mamai orumas neleido ją imti.Paskutinis taisė liutass; 2023.04.20, 14:28.
Comment
-
Bet tai jei pradėsi susiveikinėti tas pašalpas, ar, kaip siūlė senelis dar ir neįgalumus dėl savo turimų diagnozių, tai mamos žodžiais, aš atsistosiu į eilę su visais tais nelaimėliais - invalidumą turinčiais, bedarbiais, tuberkulioznykais, iš įkalinimo įstaigų grįžusiais, iš vaikų namų išėjusiais, kurie net nemoka elgtis pasinaudoję tualetu ar žinoti iš kur atsiranda duona, nuo svaigalų priklausomais ir pan. bėdžiais.Paskutinis taisė Kristupas0220; 2023.04.20, 14:47.
Comment
-
O jums nebūna taip, kad susapnavus sapną su kažkokiu jums gerai pažįstamu asmeniškai žmogumi, jei tame sapne su juo nutiko kažkas negero/negražaus, tai jūs sutikę tą žmogų gyvai nesijaučiate nepatogiai prieš jį, net jei suprantama kad tai sapnas ir tas žmogus greičiausiai net nežino, kad buvo susapnuotas kažkieno galvoje?
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąTai kai bus tokia situacija tada ir nuspresi ka daryti.
Beto, per prievartą tikrai nenuvarys dirbti. Esu įsitikinęs kad ir pašalpų jums daug priklauso, tik nemokate pasiimti. Ir kompensacijų.
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąTai as turejau omeny tu vienas keliesi i kitą butą ir gyveni iš pašalpų. Aisku, pašalpa bus kazkur apie 200-300€/men tai dar reikes likusius pinigus vistiek iš giminių susirinkti.
O dėl pašalpų ir kompensacijų, tai tikrai realu, kad koks nors savivaldybės tarnautojas būtent taip ir pasakys - ar ne per gerai, ponia, gyvenat - nuomojatės butą už 700 ir dar norite lengvatų? Tai gal tikrai persikelkite į paprastesnį būstą?
Comment
-
Įdomumas nebent po visko, kai problema jau būna išspręsta įsikišus pagalbai. Iki tol būna labai baisios laukimo minutės. Didesnė pramoga - tai tas sekiojimas, bet kadangi man buvo pasakyta nebelįsti, tai to stengiuosi ir prisilaikyti, nes man tas žmogus buvo kone dievaitis, o būtent dėl šios priežasties aš jį gerbiu ir vykdau jo prašymą. Bet tai nėra taip nepakeliama, netgi su šypsena galiu kam nors papasakoti, pradedant fraze "Dabar mano judėjimo galimybės po miestą - gerokai suvaržytos". Tuomet jie ima klausinėti kas gi nutiko ir pan. Bet tai tik dalis tiesos. Dar yra tie mane užknisę skelbimai... Bet tikrai degu noru sėsti į seną Škoda troleibusą ir prasilėkti.
O močiutė, nors su ja nebendraujam, kokį kartą į metus perveda po porą tūkstantukų - dabar beveik iš tol ir laikomės, nes antraip tektų man eiti dirbti, nes tam tikrais mėnesiais mamos išlaidos už būstą ir maistą, viršija gautas pajamas iš darbo. Toks ten ir bendravimas su močiute - gali su ja nekalbėti, bet kai norės - perves į mamos sąskaitą. O jei tik kiek nors atsiversim, vėl sugrįš jos kontroliavimas, ji mus seks panašiai kaip aš tą pažįstamą - t.y. jei sužinos tikslų mūsų namo adresą, periodiškai pro jį praeidinės, stabtelės, o sutikta sakys, jog "netyčia" arba sugalvos kokią nors priežastį, kodėl jai reikėjo pro čia prasinešti. Nu lygiai tas pats, ką 3,5 metų dariau aš.Paskutinis taisė Kristupas0220; 2023.04.20, 20:53.
Comment
-
1938 m. gimimo. Kaip tas Joe Dassin. Ji gan vėlai susilaukė mano mamos, bet mama manęs - kaip tik būdama labai jauna.
O aš būdamas pradinukas manydavau, kad kai automobilis partrenkia žmogų, tai žmogus tvarkingai pagula po automobilio dugnu, o automobilis pravažiavęs virš jo, kažkur už 10-20 metrų, sustoja. Iš tikrųjų, kaip suprantu, atsimušama į mašinos kapotą/stiklą ir tuomet - nukrentama į šoną arba, jei smūgis stiprus, pasiliekama su galva įstrigus dužusiame stikle. Realybėje čia taip žmones partrenkia nebent transporto priemonės aukštu viršumi - traktoriai, fūros, tie patys troleibusai, apie kuriuos ruošiuosi sukurti miniatiūrą. Tik reikia pradžiai susirašyti visus garažinius numerius, kuriuos tuomet žinojau, o tada prisiminsiu, kas su konkrečia mašina dirbo ir pagal to vairuotoj charakterį nupasakosiu, kaip jis elgiasi po avarijos vietoje, teisme ir t.t.
Comment
-
Tai čia kaip ir aišku. O kaip yra su policija, teismais ir kt. institucijomis? Tipo nori kreipiesi, nori ne? Pvz. jei tavo butą apvogė, gi nėra privaloma pranešti, ar a pvz. jei tau po langais stovi tavo buvęs klasiokas, bet nieko negadina, nerėkauja? Irgi nori kreipiesi, nori - ne (jei pvz. manai, kad kaltininko nepavyks surasti)?
Comment
-
Parašė liutass Rodyti pranešimąDel buto vagystės gali ir nesikreipti jeigu tau dzin. Bet pvz jei draustas turtas tai reikia registruoti įvykį policijai, kad gautum draudimo išmoką. Jei lauke pamatai klasioka ir skambini policijai, tai jie nereaguos, dar baudą gaus skambinantis, kad trukdo policijos darbą
Comment
Comment