Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    O žiūrėkite, ten kur iš krepšinio srities ilgai nesupratote išsireiškimo "Esant apylygiam rezultatui, specialiai pramesti antrąjį baudos metimą, kad kamuolys atšoktų tau į rankas ir galėtum staigiai pelnyti greitus taškus iš žaidimo iš artimesnio nuotolio", tai kadangi šį, panašu įsisavinote, dabar imam iš viešojo transporto srities: kaip suprantate frazę "Grįžti į parką iš to galinio punkto, kuris yra labiau nutolęs nuo paties parko". Kaip tai paveikia keleivius? Labiau teigiamai ar neigiamai? Atsakykite remdamasis savo arba mano asmenine, kultūrine patirtimi!

    Comment


      nelabai suprantu, apie kokius cia parkus kalbama. Apie olandu lunaparkus? Betkokiu atveju gryzimas is kazkur i kazkur turetu gerai nuteikti, nes musu visu esme yra gryzimas i pradini taska

      Comment


        Ne, nu į autobusų/troleibusų parkus - ten kur jie nakvoja. Gi nematėte naktį turbūt niekada galiniame punkte stovinčio viešojo transporto - naktimis jie visada sugrįžta į parkus - aptvertas ir saugomas tvirtoves. Priemiesčio maršrutai gal kitaip, kai kuriuose rajonuose, kaimuose gyvenantys vairuotojai laiko juos savo kieme, taip išvengiama tuščių reisų iš miesto, o vakare - į jį.

        Comment


          tai gal i garaza?

          Comment


            o tu nenoretum Bolte sudmaisti po butus nesioti? Dirbi kada nori, kiek nori, gal ir i to veikejo buta reiketu atnesti?

            Comment


              Parašė liutass Rodyti pranešimą
              tai gal i garaza?
              Vilniuje būna parašyta kaip "parkas", kituose miestuose gal vadinama ir garažu.
              Dėl maisto ne, nes neišvengiamai bus butų su šunimis, t.y. per tas kelias sekundes, pakol iš manęs paims maistą, tuoj pribėgs aploti koks nors keturkojis - man ir šlykštu, nemalonūs tie šunys, kai lenda apuostinėti kojas, bijau, kad nesusilaikęs panaudosiu dujų balionėlį, o šunelio šeimininkė, Riomeryje baigusi teisę, žinotų kaip laimėti bylą prieš mane dėl jos augintinio sveikatos sutrikdymo, nors tai jos šuo pirmas šoko ant manęs, o ne aš pradėjau purkšti dujas. Šunys - turbūt vienintelis padaras, kurio taip bijau, tad vengčiau bet kokio darbo, kur tektų su jais susidurti. Ir tuomet dar atsiras prievolė deklaruoti pajamas, dar išsiaiškink kokie įmokų kodai, kaip sumokėti. Man paprasčiau dabar, kai mano SoDros duomenis patikrinus - ten visiškai tuščia. Be to, bijau važinėti liftais, o į 12 aukštą laipiojant nesunku įsivaizduoti kokia bus mano nugara, jau dabar kaip koks prakeiksmas su tuo prakaitavimu...

              Comment


                O tai kaip jums gerai, ar normalu, kad į parką grįžtama iš labiau nuo jo nutolusio galinio punkto? Žinote, kuo tai blogai tūpiems keleiviams, kas verčia mane nervuotis?

                Comment


                  Kas?

                  Comment


                    Žiū: pirmiausia supraskite elementarų dalyką - maršrutas, (jei ne žiedinė trasa), į parką sugrįžinėti, t.y. apverčia kartoninius trafaretus ar pakeičia švieslentėje kryptį, nurodančią, kad bus grįžtama į parką, gali iš kažkurio vieno iš dviejų savo galinių punktų. Dažniausiai į parką grįžtama iš to maršruto galo, kuris yra artimesnis parkui. O iš tolimesnio, labiau nuo parko nutolusio punkto dažniausiai grįžta tik paskutinis, vėliausias reisas, kai keleivių stotelėse jau nelabai būna. Bent jau Vilniuje taip yra. Bet pasitaiko ir išimčių, pvz. kai abu maršruto galiniai punktai yra vienodai toli nuo parko, arba maršrutas neproporcingai ilgas ir tuomet nebeužtenka darbo/poilsio valandų. Kai į parką grįžtama iš arčiau jo esančio punkto, tuomet keleiviams dažniausiai jokių klausimų dėl trasos, kuria bus važiuojama, nekyla - juk kai parkas šitaip netoli, mažai improvizacijų dėl nulinės trasos, kaip galėtų būti važiuojama. Tuo tarpu, kai dar piko/dienos metu, pagal tvarkaraštį turi būti grįžtama iš tokio pradinio punkto, nuo kurio iki parko - nemažas atstumas, mane itin nervuoja, kai keleiviai dvejoja - lipti ar ne, galima pagalvoti, kad tas parkas kažkur už tūkstančių kilometrų. Arba klausia, kur tas parkas yra... Atrodo, per tiek metų gyvendamas mieste nesugebėjo to išsiaiškinti. Arba tiesiog, kadangi į parką grįžtama per visą miestą, kiti tiesiog elementariai nežino kokia trasa bus vykstama - juk gatvių daug, pilna variantų galima prigalvoti. Todėl sakau, kad dienos metu turi būti grįžtama tik iš to taško, kuris yra arčiau parko - tuomet trasa visiems bus daugiau mažiau aiški.

                    Comment


                      Va del to ir nevazineju VT

                      Comment


                        Na pvz. pateikiu pavyzdį su Kaunu, tarkime maršrutas Petrašiūnai - Šilainiai, o autobusų parkas būtų kur nors Muravoje, tai kaip tamstai atrodo, iš kurio galinio punkto būtų logiškiau vairuotojo darbo pabaigoje leisti jį į parką - iš Petrašiūnų ar iš Šilainių? Kuriuo atveju keleiviams kiltų mažiau klausimų, kokiomis gatvėmis bus grįžtama į parką?

                        Comment


                          Vienodai, man atrodo

                          Comment


                            Man Petrašiūnai atrodo šiek tiek arčiau. O vat jei važiuoti iš Šilainių, iš keleivių jau pasipiltų daugiau klausimų - per kur važiuosite ar išvis tokių daužtų kaip iš medžio nukritusių "O kur yra tas autobusų parkas?".

                            https://www.nvi.lt/chemoterapija/

                            Dabar žiūrėkim toliau - va čia susipažinti nusprendžiau, kas yra chemoterapija, kaip ji vyksta. Ir taip moderniai viskas įrengta, tos gulimos kėdės ant ratukų, visa kita įranga - taip viskas nauja, taip kvepia, atrodo dar šviežiai įrengta... Tačiau ko gero ši įranga pagaminta ne Lietuvoje ar išvis net ne toje ligoninėje. Ką tai reiškia? Ogi tai, kad vis ši moderni įranga buvo gabenama su fūra, o fūristas tikrai nešiuolaikiškos, nemediciniškos išvaizdos - cigaretė dantyse, apranga - treningai, kabinoje - moterų nuotraukos ir t.t.

                            Comment


                              Tiems kam leidžia tuos vaizdus, pochui kaip buvo gabenama ta iranga. Jie tik galvoja kaip cia neapsitriesti is blogumo suleidus dozę

                              Comment


                                Tai taip, bet kai pagalvoji, visi aplinkui mane esantys daiktai namuose, parduotuvėje, ligoninėje, mokykloje - viskas buvo gabenama su didelių gabaritų sunkiasvore mašina, kurių vairuotojai dažnai yra chamiškų manierų ir išvaizdos, o ne atjaučiantys ir malonūs, kaip kad mokytojai ar gydytojai, kurie yra savo srities specialistai, kurie apmokyti naudotis tų bedančių fūristų atgabenta įranga ar vaistais.

                                Comment


                                  Furos yra ekonomikos kraujagyslės

                                  Comment


                                    Būtent.
                                    O gal išvis Kinijoje viskas pagaminta... Čia tai išvis žiauru... Kodėl viskas ten? Ir man dar įdomu, ar "pagaminta Kinijoje" gali būti kokybiška? Man mama nuo mažens sakė, kad kiniškos prekės būna nekokybiškos, greitai lūžta, arba yra aštriais kampais, lengva susižaloti, na žodžiu mane vos ne kaip nuteikinėjo prieš tą šalį ir man iki šiol Kinija asocijuojasi su NEkokybe, nešvara, prastumu... Negaliu suvokti, kaip viena greta mano namų esanti elektrotechnikos parduotuvė vežasi telekomunikacines spintas iš Kinijos. Taigi kiniška lygu nekokybiška - sulūš benešant, įjungus užsiliepsnos ar pastrigs... Ne? Argumentai, laukiu!

                                    Comment


                                      Kiniškų prekių yra labai kokybiškų, visus apple ir kitus sudus gamina Kinijoje, nes jie sugeba. Kompiuteriu detalės visos ten gaminamos. O lietuviai pripratę prie pigių ir nekokybiškų prekių. Pvz Omnitel savo laiko state 4G bazinrs stotis Huaweikas buvo lyderiai savo srities. Ir taip toliau ir panašiai. Ir medicinos visą įrangą gamina Kinijoje, nesvarbu koks vardas užrašytas ant irangos.

                                      Comment


                                        Įdomu, kodėl tuomet tie fūristai nesirengia reprezentatyviai, o priešingai - vaikšto apiplyšę, kas antras - rūko... Kodėl tokį svarbų vaidmenį ekonomikai turinčios profesijos atstovai negali būti pasitempę? Arba kad ir koks svarbus yra žemės ūkis - be kaimuose užauginamo maisto, miestiečiai badautų. Kodėl tuomet laukuose su kombainais dirbantys ūkininkai ar prie jų privažiuojantys grūdų supirkėjai su traktoriumi ir priekaba, nesirengia kostiumais su kaklaraiščiu, ar bent jau džinsais, na bet gal ne su treningais su paloskėmis? Ir be rūkstančios cizos dantyse?

                                        Comment


                                          Čia požiūrio klausimas kas yra reprezentatyvu o kas ne.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X