Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    RokasLT , čia kartais ne jūsų istorija aprašyta, kaip paskui jus kažkas sekiojo į kelis iš eilės barus? Tik ten ne Rokas, o Robertas, bet gal tyčia susikeitėte vardus?

    Drąsūs žmonės dalijasi partnerio paieškų realybe – nuo neprašomų atvirų nuotraukų iki persekiojimo
    https://www.lrt.lt/naujienos/gyvenim...i-persekiojimo

    O su persekiojimu/policija tai kaip supratau yra taip, kad nori kreipiesi, nenori - ne? Na jei pvz. tau netrukdo, kad žmogus stovi už 40-50 m. nuo tavo langų, bet artyn neina ir nieko nekalbina, neprašo, o tiesiog stebi, arba greitai prasineša pro šalį ir tiek?

    Pala, bendrai ką aš čia tik sau rašau... Gal ir man pasiimti biuletenį? Iki kada liutass nedarbingass bus?,

    Comment


      Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
      RokasLT , čia kartais ne jūsų istorija aprašyta, kaip paskui jus kažkas sekiojo į kelis iš eilės barus? Tik ten ne Rokas, o Robertas, bet gal tyčia susikeitėte vardus?
      Aš daug vardų turiu. Vienas jų - NEO.

      Comment


        O jūs esate pagal veidą kiek nors panašus į tą Robertą, kurio nuotrauka yra tame straipsnyje? Aš tamstą įsivaizduoju būtent kažkaip taip.

        Comment


          Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
          O jūs esate pagal veidą kiek nors panašus į tą Robertą, kurio nuotrauka yra tame straipsnyje? Aš tamstą įsivaizduoju būtent kažkaip taip.

          Comment


            Čia jūsų antrininkas?
            O šiaip tikite tomis nesąmonėmis ir kliedesiais, kur apie mane rašė Robotas, tipo "Jei eisi su juo susitikt, pasiimk dujų balionėlį, nes kitaip... <>"

            Comment


              O kas per bjauri mada pas žmones, prie perėjų, kur automobiliams ištisai dega žalias, o raudonas užsidega tik tuomet, kai nuspaudi tą ant šviesoforo stulpo esantį mygtuką, taip tarsi "prašydamas" žalio signalo, tai žmonės nuspaudžia tą mygtuką, tačiau vos po kelių sekundžių, užtaikę tinkamesnį momentą, kuomet iš abiejų pusių niekas neatvažiuoja - ima ir pereina per raudoną. Tuomet galiausiai automobiliams užsidega raudonas, pėstiesiems - žalias. Žalias per kurį niekas neina, o mašinos tuščiai stovi prie raudono. Kodėl jie tokie kiaulės? Man tai negaila, tegu eina per kokią nori šviesą, bet... Jei žinai, kad esi linkęs nepaisyti šviesoforo, tai kokio velnio spaudi tą mygtuką ir veltui stabdai eismą?
              Šiandien Antakalnio g. teko garbė taip sudrausminti vieną vaiką - paspaudė, o paskui pamatė, kad tuščia - ir bėga... o kad mašinos veltui stovės prie raudono... Bėda ta, kad dabar pavojinga mažesnio amžiaus vaikams gatvėje kažką sakyt, kalbint. Ne, ne kad galvon gausi, bet kad vaikas pasiskųs, ne taip interpretavęs mano žodžius. Gi žinote pastarųjų kelių mėnesių įvykius su nepilnamečių užpuldinėjimais. Buvo kažkada rašyta, kad neva Vilniuje policija ieško vyro, kuris S. Stanevičiaus g. kalbino mergaitę ir kvietėsi pas save į namus "pažiūrėti filmukų". Tas asmuo buvo nustatytas, bet tuomet išaiškėjo tai mergaitei nepatogi tiesa - iš tiesų tas vyras tiesiog sudrausmino tą mokinukę, kad ji eidama per gatvę niekaip nesugebėjo atplėšti akių nuo telefono, tai keldama pavojų sau pačiai. Atrodo tokia maža, o jau taip moka meluoti...

              Comment


                Gal forume yra gerų matematikų, kurie galėtų pasakyti formulę, kaip apskaičiuoti - kiek turi turėti pinigų vienas žmogus, kad kiekvienam iš 2,8 mln. Lietuvos piliečių galėtų pervesti į sąskaitą po melejoną jėvrų? T.y. jei aš pasiekčiau tokią šlovę ir turtingumą, tai aš kiekvienam Lietuvos piliečiui, turinčiam banko sąskaitą, padovanočiau po milijoną. Bet tokių piliečių bus apie 2 milijonus. Tai klausimas - kiek milijonų eurų tam reikės, jei kiekvienam gyventojui pervedam po 1,000 000 eur, o tokių žmonių šalyje yra virš 2, 800 000? Ir kodėl iki šiol pasaulyje neatsirado toks turtuolis-fundatorius, kuris savo turtu, uždirbtu pelnu pasidalintų su kiekvienu planetos gyventoju?

                Comment


                  Tik jei ką, primenu, kad savo istorijų keletą esu nupasakojęs ir teisiniame saite Infolex, kur esu pasivadinęs Sankumi (sankausko trumpinys), garbei:
                  https://www.infolex.lt/portal/start....3D27&groupID=1

                  Taip pat, mėgstu pagal moteriškų pavardžių galūnes (nesvarbu ar mergautinė, ar ištekėjusios pavardė) bandyti nustatinėti, kaip galėtų skambėti jos vyro/tėvo pavardė. Jei pvz. kokia nors Linkytė, tai tėvas bus kas? Linkis? Yra toks grožio srityje naudojamas terminas - L-linkis.

                  Comment


                    Bet tada, kai liūtąą pašalino praėjus vos 3 minutėms po paskutinio pranešimo, aš irgi mirtinai išsigandau - nejaugi ir mane išpers lauk visiškai už nieką? Bet jau tuomet tapo aišku, kad šioje temoje rašysiu pats sau, nebent ir mane dėl neaiškių priežasčių paliuosuos.
                    O šiaip, nežinau ar kitų galvose verda tokie minčių srautai, bet pvz. man, kai kas nors,
                    dirba įrankiu, skleidžiančiu vyriškus-triukšmingus garsus - negera taip pas`daro
                    musėt tuo įrankiu į žmogų kokį dirbama, antai
                    kaip kaime gal 10-met kokių prieš - močiutė su žoliapjove šienavo kiemą
                    lyg ir man prieš tai žadėjusi duoti, bet pabijojusi, kad vadinamųjų "barzdų" (neužgriebtos žolės ruoželių palieku),
                    šienavo pati, tai
                    pamaniau aš kažkodėl, prisiminęs vieną iš U-XX amžiaus LVKR trenerį Paulių Juodį, kad kažkas
                    komentarą anoniminį apie jį rašė, kad
                    jam tik "darželyje mergaites treniruot" tiktų. Kaži kur dabar tas Juodis? Kuom užsiima?
                    Paskutinis taisė Kristupas0220; 2023.05.15, 14:48.

                    Comment


                      Ei, o ką daryti, jei tavo komanda prasileido tritaškį paskutinę akimirką, ir tavo komanda atsakymui palikta su vos 0,1 sekundės, kaip čia?
                      https://www.youtube.com/watch?v=8b0CWo1qyrU

                      Taip pat, jau žinau, ką darysiu nuo tada, kai Vilniuje bus paleista nauja e.bilieto sistema, kurios kol kas privengsiu, o nuvažiuoti susimokėti kasmėnesinį PSD juk kažkaip reiks. Tai eisiu pėsčiomis, o po to turėčiau eiti prie to savo žmogaus namų, nes ta parduotuvė yra pakeliui į ten (ta jo gyvenama gatvė pavadinta upelio vardu), bet jis prašė manęs nesekioti, tai jau žinau - eisiu į gatvę, kuri yra kitapus po žmogaus gyvenamos gatvės (pavadinta vieno lietuvių rašytojo vardu), kurią skiria dar viena magistralinė miesto gatvė (pavadinta mistinio susapnuoto gyvūno vardu). Tai čia bus panašiai, kaip tame savo kaime, kur norėtųsi patekti į sunkiau pasiekiamą kitos upės krantą. O ten beeinant man mintyse skambės viena daina užsienio kalba, kurioje apdainuojamas vienos seniai nebeegzistuojančios valstybės žlugimas ir yra tokie žodžiai, kaip "Tu stovi kitame krante... bet aš ten patekti - negaliu, negaliu, negaliu". T.y. mano atveju aš galėsiu stovėti gatvėje, kuri eina lygiagrečiai su to žmogaus gyvenama gatve, ir jas skiria 150 metrų, per tiek aš galėsiu tik iš tolo paspoksoti į jo gyvenam daugiabutį, bet patekti į tą kitą "kranto" pusę iš arčiau man uždrausta.

                      Comment


                        Vilniuje, Oršos gatve kone kiekvieną darbo dieną prarieda rudos spalvos automobilis, dėl kurio numerių raidžių nesu tikras, bet skaičiai yra 162, o už vairo sėdi moteriškė rausvu švarku ir garbanotais plaukais, tai pamaniau rimtai, jog ten EiMin ministrė Aušrinė A. Bet ar gali būti, kad ji rieda su tokiu kledaru, kur priekinis ratas neturi ratlankio ir yra tik tos daug skylučių, kur žiūrint į jas mintyse girdi garsą "drыn drыn drыn!"Antra, ar tokias aukštas pareigas užimančiam asmeniui leidžiama turėti vairuotojo pažymėjimą (toliau - VP)? O kas bus, jei tokia įžymybė partrenks ką nors? Kaip elgsis po avarijos, kuomet visi supuolę fotografuos, kaip atgailaus teisme?

                        Comment


                          O ta paspirdukų (™ - KEdas) ir pavežėjimo platforma "Bȯlt", tai čia kodėl toks pavadinimas? Tipo Usain Bolt? T.y. su šia kompanija savo kelionės tikslą pasieksi taip greit, lyg tave bėgdamas ant kupros užsisodinęs neštų pats Usainas Boltas? Ar šio bėgiko sutikimas buvo gautas steigiant įmonę tokiu pavadinimu?

                          Comment


                            O yra kokia profesija, kur ne reikalaujama, bet priešingai - draudžiama turėti vairuotojo pažymėjimą?

                            Comment


                              Dabar pora liūdnesnių nutikimų iš mano senovės:
                              1. Namuose.
                              Namuose turėjau tokią gan didoką dėžę ant ratukų susidėti žaislams, su kuria varinėdavau po visą butą įsivaizduodamas esąs autobusas ar pan. Tai užvairuodavau ir į senelio kambarį ir vairuodamas komentavau kažką panašaus į "va važinėju, kad pasipuikuoti prieš skurdžius, kurie neturi kuo važinėti" ar kažkaip taip, tai senelis tiesiog šėlte pašėlo:
                              - Skurdžiaiii? Ir puolė mane gaudyti, bet aš spėjau įbėgti į kambarį ir laikydamas duris už rankenos, atrėmiau jo puolimą. Matyt pavartodamas žodį skurdžiai, užgavau jo jautrią vietą - jo paties šeima jo vaikystėje, kiek man buvo žinoma, buvo itin varganai aprūpinta, ten jei tėvas kurią dieną parnešdavo maišą grūdų, tai jau būdavo labai gerai.
                              2. Mokykloje.
                              Kai atėjau į pirmą klasę, mūsų mokytoja buvo kątik (t.y. pavasarį) išleidusi ketvirtokus, kurie mano pirmais mokslo metais jau buvo penktokai. Tai pas tą mano pradinių klasių mokytoją vis užsukdavo apsilankyti toks Justas - pernai pradinę mokyklą pas ją baigęs dabartinis (tuometinis) jau penktokėlis. Kažką gal padėdavo, pašnekėdavo... Toks garbanotais plaukais, su ausinėmis. Man jis atrodė dičkis. Tai kažkada mokytoja su mumis kažką diskutavo ir vienas mano klasiokas, vardu Benediktas, užsiminė kad tas Justas jau rūko už parduotuvės kampo su draugais - matyt draugų įtaka patapo svarbesnė už sentimentus buvusiai pirmajai mokytojai, tuomet jis gal ir nustojo pas ją užsukinėti. Mokytoja dar pasitikslino, tai Benediktas patvirtina: "Taip taip, nu tas su akiniais". Tuomet mokytoja lengvai šokiruota atsidūsta ir su apgailestavimu taria:
                              - Ojezau, kaip pagedo mano Justukas...

                              Comment


                                Skubu pasidalinti savo šionakčiu sapnu - aš buvau prie savo aukos namų, po beveik 2 mėnesių neatlaikęs draudimo, apsilankiau prie jo namų, ir prie manęs pristabdo policijos automobilis - jame sėdi neuniformuota tyrėja šviesiais, banguotais plaukais, kuri parodo man kažkokio įtariamojo iš Šiaulių foto ir sako, kad aš labai panašus į jį, bet atsiprašo ir nuvažiuoja. O pamaniau, kad per sekundę gavo mano GPS signalą, kad atsiradau draudžiamoje vietoje. Tačiau įdomybės tik prasideda.: tarp manęs ir tos mašinos, pasiramsčiuodamas lazdele ėjo profesorius Vytautas Landsbergis. Jis pasakė, kad gyvena to namo 1 bute (kuomet mano persekiojamasis - 2 ar tai 3-iame). Ir mes su juo įėjome, 2 buvo durys buvo pravertos, o viduje kažkas šmėžavo. Širdis tiesiog nusirito į kulnus suvokus, kad tas žmogus tik ir laukė, kol pasirodysiu prie jo namų, kad galėtų kreiptis į policiją. Klausiu Landsbergio - "Jūs ten su apsauga gyvenate, jus saugo?". Jis atsakė teigiamai. Tačiau šalia jo nieks nėjo ir nelydėjo, matyt apsauga buvo tik pačiame bute. Jis tik pypt kortelę prie aparato šalia durų, ir įšliaužė vidun. O man beliko tik galvoti - ką tas žmogus iš 2 ar tai 3 buto pamanys. AT-Atkuriamojo Seimo pirmininko palydėjimas į butą, kuriame, taip jau sutapo, kad gyvena man auka, ne pasiteisinimas. Kaži ką tai reiškia? Gal šis sapnas bus pranašiškas?

                                Comment


                                  Darželyje atsimenu buvo toks Mantas. Jis kaip suprantu, buvo iš mokyklos grąžintas atgal į darželį dėl savo elgesio. Tad mėgdavo muštis. Atsimenu man yra spyręs į blauzdą. Bet auklėtoja iš kitos grupės Loreta irgi pavaišino jį lengvu spyriu į sėdynę. Kartą su tokiu Žygimantu mes subadėme tokią lentutę, tai aš apkaltinau Mantą, kadangi jis mušeika toks buvo, bet tiesa išaiškėjo, tai auklėtoja sakė "Tu šmeiži". Bet pamenu ir vieną gerą akimirką su Mantu - darželyje mes turėjom tokius kaip ir pratybų sąsiuvinius, tai Mantas priėjęs paprašė, kad pas save užrašyčiau kažką panašaus į "Vladas Bladas p*darastas". Nu ir užrašiau. Vedamas iš darželio pasakiau tai mamai, ji paklausė, kodėl taip pasielgiau, bet per daug irgi nesmerkė. Nes pas mus grupėje buvo toks Vladas, kuris irgi lankė šokius kaip aš, bet nuo jo kažkodėl kartais nešdavo šlapimu. O Vilniaus Viršuliškių mokykloje (VVM), kurioje praleidau tik 9 klasę, buvo toks Žygimantas S. (ŽygisNePovilionis), kuriam aš būdavau labai patogus taikinys. Kaip ir sakiau, su visais gyvenime sutiktais Žygimantais labiau nesutardavau, negu sutardavau. Jis ir rūbinėje į spintelę mane stūmė, ir užgauliodavo, o kartą, per technologijų pamoką, buvau biški geresnės nuotaikos, man mintyse skambėjo Regimanto Šilinsko daina "Mano žemė Lietuva", bet čia pat viską sugadino tas Žygis: "Traukis, tuoj kaip p*siu į galvą!". O dar toje VVM, kur mūsų buvo vos viena 9-okų klasė - rugsėjį startavome su 20 mokinių, baigėme vos su 16. Tai net 3 klasiokų mamų vardas buvo Ilona. Kaip apskaičiuoti, kiek tai būtų procentais nuo visos klasės mokinių?

                                  Comment


                                    Tėveliai šiuolaikiniai žiūriu vieni nuo kitų nusižiūri madas, kuo lepinti savo vaikus. Labai populiarus kažkoks agregatas, kur priekyje 2 ratukai, o gale vienas bendras, ties viduriu. Tėveliai tą įrenginį turi stumti iš galo, kur yra tokia kaip rankena. Kažkoks keistas naujas, net nežinau pavadinimo, kaip oficialiai jis vadinasi. Štai šiandien mačiau tėtuką su dviem vaikais - vieną pasisodinęs ant dvirko į tą kėdutę sau už nugaros, kur vaiko veidą ir tėvo kai ką, ko minėti negalima, skiria vos keletas centimetrų, o antrąją atžalą tempia prisikabinęs ant dviratuko, kurio priekinis ratas užblokuotas ir pakeltas nuo žemės, o galinis rieda kaip įprastai, vaikas gali imituoti, kad tipo irgi vairuoja. O kad kai automobilis pertrenkia žmogų, tai būdamas pradinukas manydavau, kad žmogus parblokštas tvarkingai atsigula ant asfalto, o mašina praslenka virš jo, nė nekabindama jo paties. Realybėje tai kaip skaitau, turbūt ant kapoto, kaukšt į stiklą ir atšokama atgal, ar ne?
                                    O su tais sekiojimai tai tikrai bus visuomet jauku prisiminti, kaip nepaisant oro sąlygų ar karantino suvaržymų, skubėdavau pas tą žmogų, nors gi žinodavau, kad gyvo kontakto greičiausiai vengsiu, o didžiausias adrenalinas - praeiti pro pat jį nusisukus, apsimetant, kad naršai telefone ar žiūri atgal. Ypač žiūrėti atgal mėgsta ūkininkai laukuose dirbdami ūkio darbus - jie pastoviai atsisukinėja ir žiūri ar viskas gerai. Tokie didingi tie epizodai - vasaros vakarą, kai vėjas papučia - aš einu Ten. Ruduo - kulsim grikius tuoj (t.y. prie jo mokslo įstaigos kulniuosiu). Žiemą, kai nukrypęs nuo šaligatvio, statęs koją pusnin prisemsi batus sniego - irgi einu. Jei pavasaris, o laisvė, o atgimimas gamtos - irgi skrosiu Vilniaus gatves, kad pristatyčiau save į vietą, kur reziduoja tas pilietis.

                                    Comment


                                      Bet tai kai pagalvoji, kokioje tobuloje giarovės valstybėje mes gyvename? Ne, nu gal netobuloje - iki Singapūro švaros ir tvarkos gatvėse mums dar toli, na bet pas mus visa ta įstatyminė bazė, visi taip vadinamieji instrumentai - tarkime, už kiekvieną įmanomą nusižengimą ar nusikaltimą yra numatytas ar tai ANK ar tai BK straipsnis - netgi asmens persekiojimas - ir tas jau kriminalizuotas. Nors žvelgiant iš šalies tikrai atrodo romantiškai...

                                      Comment


                                        Va iki kokio lygio nueina viešasis transportas - 3/4 sėdynių apvalkalo yra Solaris pagrindo, tačiau likęs 1/4 - paimtas iš Castrosua. O dar būdamas mažas, pastebėdavau, ir iš kitų akcentavimo suprasdavau, kad senelis gyvena apsileidęs taip truputėlį, tai ant jo kambario durų viršaus priklijavau savo ranka rašytą popieriaus skiautę su užrašu - "ARCHYVAS". Matyt tuomet man buvo kažkur susišvietę, kad žodis "Archyvas" reiškia kažką apleisto, netvarkingo, na tokia jovalynė. Tai man artimieji dar ilgai turėjo aiškinti, kad archyvas kaip tik reiškia sutvarkytą vietą. O aš tą buvau jam užklijavęs, kad susiprastų ir truputėlį apsikuoptų.
                                        Attached Files

                                        Comment


                                          Šiąnakt sapnavau, kad atbanintas liūtaSS, bet pasirodo klydau - tai tik sapnas.
                                          Dar man juokinga, kai sako, kad "Geriausias Lietuvoje disko metikas" ar "Kauno "Žalgiris" - stipriausi Lietuvoje", tai o gal aš pvz. savo namo požeminiame parkinge 7 metus uždaręs laikau ultra-super-geriausius įvairių sporto šakų atstovus pasaulyje, tik jie yra ant tiek aukšto lygio, kad jiems per žema varžytis visokiuose Europos, pasaulio ar olimpinėse žaidynėse. Gal būtent jie ir yra "geriausi pasaulyje", tik aš jų nekišu į viešumą, jie žaidžia tik mano daugiabučio požeminėje lygoje ir niekam nesirodo? Beje, kodėl tiek daug įvairaus sporto renginių vyksta Orbanistane (®™ - Tomas Vytautas Raskevičius)? Juk jie irgi buvusi imperinė valstybė, jų tautos venomis irgi teka imper-revanšistinis kraujas, kaip ir kokių nors serbų ar tų pačių rusų, tik jie taip aiškiai to nedemonstruoja, nes pirmos dvi mano paminėtos šalys yra mažesnės.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X