Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Nutiks KET pažeidimas.

    Comment


      Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
      Nutiks KET pažeidimas.
      Panašiai. Kaip jau išsiaiškinome, stotelėje su lengvąja mašina sustoti lyg ir galima, jei netrukdai viešajam transportui, na bet iš moralinės pusės tikrai negražus pasipuikavimas prieš likusius stotelėje laukiančius žmones.

      Comment


        Tai kad daugiau niekas nelaukia.

        Comment


          Mano rodos, kad 2 žmonės buvo, tad aš nenorėjau mintyse tokio paveikslo "mes 3 nelaimėliai, mus tiesiai tarsi į veidą apšiko mūsų akivaizdoje įsėsdama į mašiną, kuomet mes laukiam autobuso" ar kažkaip taip. Man tiesiog gaila žmonių, kurie tuo metu irgi stovi stotelėje. Aišku, jeigu juos kas nors taip pasisiūlytų paimti, manau jie nedvejodami sutiktų, irgi negailėtų tų, kurie neturi pas ką taip paprašyti. Kaip ir krepšinyje - patys griebiasi už galvos, gavę pergalingą metimą į savo krepšį paskutinę sekundę, tačiau esant progai taip pat nepasigailėtų varžovų ir juos nubaustų.

          Comment


            Kodėl reiktų gailėti laukiančių stotelėje? Juk rožinestriukė moteris dabar kankinasi kamščiuose metalinėje skarbonkėje, vežama sužvėrėjusio automobilizmo maniako, vietoje komfortiško važiavimo autobusu.
            -

            Comment


              O tais atvejais, kai kokios nors institucijos pareigūnas prie tavo akių surašo protokolą, tai gavus jį, galima tą baudą iškart ir sumokėti (turiu omeny aišku ne grynais į rankas - čia būtų kyšis), bet kai pvz. keleivių kontrolė surašo, tai galima su tuo lapu iškart keliauti į "Perlo" terminalą ar reikia palaukti, kol ta bauda tau įkris į el. paštą?

              Comment


                Kelių policija turi kortelių skaitytuvus automobilyje, gali vietoje susimokėti.
                -

                Comment


                  Dažnai moki?

                  Comment


                    Parašė digital Rodyti pranešimą
                    Tai kad daugiau niekas nelaukia.
                    O gal autobuse yra laukiantys išlipti, kuriems sutrukdys sustojęs automobilis?

                    Comment


                      Parašė digital Rodyti pranešimą
                      Dažnai moki?
                      Praktiškai pastovai. Paskutinį kartą 2013 m. rugsėjį.
                      -

                      Comment


                        Parašė digital Rodyti pranešimą
                        Dažnai moki?
                        Neteko nėkart, bet man įdomu, kaip tai atrodo. Arba pvz. tuo atveju, kai protokolas surašomas tau už akių - koks būna laiško, gauto iš VMI, pavadinimo tekstas.
                        O aš tik neseniai supratau, kad tas futbolo klubas Amsterdamo "Ajax", tai čia turėtas omeny tas graikų dievas. Anksčiau galvojau, kad jie pavadinimą pasiskolino iš vonios įrangos valiklio - būdavo (o gal ir tebėra) toks plastmasinis buitinės chemijos valikliukas, atsimenu dar kaip mano mama aname bute prieš man einant maudytis nušveisdavo su kempine vonią, prieš tai ant jos užpylusi to "Ajax`o".

                        Comment


                          Bet tai vat iš ko atpažinsi, kad žmogus laukia ne viešojo transporto priemonės, o kad kažkas paims jį su mašina - tai, jog stovi ne ties laukimo paviljonu, kur susispietę dauguma keleivių, bet neįprastose vietose, pvz. pačiame įvažos gale arba pradžioje. Čia tipo, kad jį/ją geriau pastebėtų tas avtomobilistas, tipo, kad nereiktų akimis tarp masės žmonių ieškoti to savo paimamojo?
                          Šįryt, paryčiais vėl sapnavau Šarkaičių kaimą (ne, ne Šalčininkų rajone, kurį Googlas kažkodėl išmeta aukščiau). Gal tikrai kas nors galite mane iki ten pamėtėti arba nuvykti patys ir papleškinti nuotraukų, kadangi Google street view ten nenufotografavo.
                          Paskutinis taisė Kristupas0220; 2023.05.06, 13:33.

                          Comment


                            Bet kai pagalvoji, pažeidimų fiksuotojams kaip KEdas, John - jūsų visų "arkliuku" be 417-ojo 2 dalies dar galėtų tapti ANK 366 straipsnis. Tai dar lengviau - pvz. jei fiksuoji netinkamai pastatytą automobilį, tai egzistuoja tikimybė, kad pro langą kas nors išlįs rėkdamas "ė, ką če fotkini", o vat nufotografuoti neleistinoje vietoje užklijuotą skelbimą - niekam nesukelsi įtarimo, nes dauguma galvos, kad fotografuoju tam, kad dar labiau paskleisti žinią (pasidalinti socialiniuose tinkluose) apie kažkam nutikusią nelaimę. Nebent pradėtum plėšti, tada reakcijos gali būti nenuspėjamesnės.
                            Taip pat, nustojau sekioti tą žmogų ne vien dėl paraginimo, bet tikrai, įvairiais savo gyvenimo laikotarpiais savo asmeniniame gyvenime vykstančius nutikimus, emocijas ar pokyčius aš sugretinu su kokios nors valstybės istorija ar šiųmetine padėtimi. Tai pvz. gavęs perspėjimą dėl sekimo tikrai pasijutau kaip kokia imperinė valstybė, kuri vis dar nenori paleisti nepriklausomybės nuo jos paskelbusių tautų, nesusitaiko su ne itin teisėtai užsigrobtų teritorijų praradimu - kad ir serbai, kurie nenorėjo taikiai atsisveikinti su Kosovu ir tik įsikišus NATO buvo priversta patraukti šalin rankas nuo ten daugumą sudariusių musulmonų albanų. Yra daugiau valstybių, kurių (geo)politinę ar ekonominę padėtį esu sutapatinęs su savo asmeniniame gyvenime tam tikrais periodais vykusiais nutikimais. Pvz. pirmi mėnesiai po mokyklos baigimo tai įsivaizdavau esąs Armėnija - iš dalies ir dabar toks esu - ta šalis mažiausiai pasikeitus nuo SSRS žlugimo - nuskurdusi, ne per daugiausiai užsienio investicijų, gatvėmis rieda daug senų mašinų, žodžiu - sovietmetis ten užstrigęs labiausiai. O vat mano gyvenimas irgi panašiai kabo sustojęs ties 2019-ųjų gegužę, kuomet baigiau vidurinę mokyklą - niekur nesimokau, nedirbu, t.y. nebesivystau. Beje, jei po TBT arešto orderio ukrainiečiai sukūrė traukinio maršrutą ПУТИН - ГААГА, tai įdomu, kokį maršrutą sugalvotų tas mano 3,5 metų sekiotas žmogus? Spėju būtų koks nors "Kristupas - PK apklausa". Nors čia reiktų klausti jo paties, pavadinimus mano maršrutui, kuriuo užsibaigia visi mano imper-draugystiniai kėslai, kuomet siekiu išlaikyti ryšį su buvusiu bendramoksliu, drąsiai galite siūlyti ir jūs. Skambiausio autorių apdovanosiu premija.

                            Comment


                              Aš galvoju, aš dar kaip koks žmonių sąmoningumo lygio kėlėjas esu - pastebiu kitų daromus nusižengimus. Pagal tai, kiek jų užfiksuoju, galėtų ir premiją kokią sumokėti man. O jau 3-4 metus iš eilės, artėjant rugsėjui (kuomet studentai sugrįžta į auditorijas), aš mintyse būdamas namie įsivaizduodavau esą tvarkąs, ruošiąs savo kombainą DON1500A ir ramiai, užtikrintai sakydamas sau "Kulsim". T.y. paskutiniai pataisymai ir jau ryt išvažiuoju į laukus kulti grikių. T.y. savo ėjimą stebėti to žmogaus prie universiteto aš sutapatindavau su grikių kūlimu - abu dalykai prasideda rudenį. Ir ar negausiu bano, jei sukursiu naują temą "Tvarkau miestą. Skelbimai"?

                              Comment


                                Jau pradedu sapnuoti ne tik mokyklą, bet ir darželį.
                                Beje, kas prieš kelis metus iš forumo narių yra pasakęs kažką panašus į "Apgaudinėti švedus ir norvegus - ne nusikaltimas. Jie mums - aukštas bankų palūkanas ir LGBT pažiūras..."
                                Spėčiau gal rat (Trydenis)?

                                Comment


                                  Manyčiau, jog vienintelis dalykas, už kurį negalima kaltinti žmogaus - jo vaizdų ir garsų visuma, patiriama miegant (sapnai). Net jei kažkokiame sapne tu įvykdei sunkią nusikalstamą veiką, nuo to tu netampi blogesniu žmogumi - prabudęs suvoki, jog tai tik sapnas, todėl jokie pasaulio prisiekusieji tavęs už tai nenuteis. Buvo kartą toks durnas, net ne sapnas, bet sakyčiau, nutikimas, nes buvau pusiau miego būsenoje, ir praėjus gal valandai, prabundu pusiau apsisapnuodamas, ir man stovi toks vaizdas - kad tas žmogus, kurio vardo, kaip sakė liutass, minėti negalima, su kažkuo sveikinasi su kažkuo. Bet sveikinasi ranką ištiesdamas ne į priekį ir kiek žemiau, bet taip labiau į viršų, taip ne diplomatiškai, bet kaip su kokiu senu draugeliu - toks labiau ne kaip rankos paspaudimas, bet visa esmė ta, kad taip susiliečiant delnams girdisi toks garsus pokštelėjimas. Ir viso to fone man kažkaip kažkas apie skiepus nuo COVID - kad skiepai žudo ar kažkas tai tokio. Tai vat - lilipūtinas ir "žudantys" skiepai - man ketinant vėl numigti, prieš akis stovėjo tas draugiškas pasisveikinimas (pokštelėjimas) rankomis ir adata su kuriomis Austrija jau nuo 2022 m. kovo vidurio buvo pasiruošusi priverstinai subadyti visus savo piliečius.

                                  Comment


                                    O dar tarp kitko, vienas man nesuvokiamas dalykas - darželinukai, kurie į darželį atsigauna tėvų atvežami su jų nuosavomis mašinomis. Juk maži vaikai dar negali turėti teisių į vairavimą? Taip, suprantu, kad vairuoja ne tas 5 m. vaikutis, o jo mamutė ar tėtukas, na bet vis tiek man šis vaizdelis kažkaip (ne)dera - toks mažas vaikutis, o tėvai šitokie žiaurūs - vairuoja automobilį! O jei jie pakeliui ką nors partrenks? - greitosios sirenos, ašaros, klyksmai, kraujai, ligoninė, klizmos prieš operaciją ligoninėje, kurios metu nebus galima niekur keltis ir eiti... O darželyje "ant vaiko" to nesimato - jis po grupę vaikšto pėsčiomis, žaidžia su kitais, skaito knygutes, valgo, eina pietų pogulio miego... O iš darželio tėveliai - tie patys, kur draugiškai paplepa su auklėtoja apie savo vaiko reikaliukus, netrukus įsisodina jį į savo gelda ir... vėl šiaušia per gatves. Mašinytėje, vaikutis galima pasakoja savo dienos nuotykius, mašinoje! Kai žiauriai tai atrodo. Kame žiaurumas? Na gal tai, jog to vaiko (ir aišku, tėvų) gyvenamoji vieta bei darželis, tikėtina, yra gan nutolę nuo artimiausio institucijos, atliekančios tokius dalykus, kaip valstybinių numerių plokštelių išdavimas/vairuotojo pažymėjimų keitimas - Regitros, padalinio. T.y. man prieš akis toks vaizdelis - vaikas - berniukas, darželyje su grupės draugais iš kaladėlių stato pilį, ir tuo pačiu metu, pamąstau apie tai, kad "va, jei to berniuko, vardu Sajus, tėveliui Giedriui, baigsis vairuotojo pažymėjimo galiojimas, Regitra jam jį pakeis (pratęs/atnaujins) galimai ir nuotoliniu būdu". T.y., gyveni vienoje miesto vietoje, kur be mašinos esi kaip be rankų, o Regitra padalinys - kitame taške. Bet tam žaidžiančiam vaikui tai nerūpi. O ką daryti kitiems grupės vaikams, kurie nenori matyti Sajaus savo akyse, nes jo tėtis Giedrius turi reikalų su VĮ "Regitra", o Sajaus mama Žimgilė kartais taip pat prisėda prie savo sutuoktinio vardu registruoto automobilio, t.y. formaliai sėdi prie vairo mašinos, kurios savininkė yra ne ji pati, o kažkas kitas, o telefono numerį už vairo palieka retas. Įsivaizduok, paskambins policija tikram savininkui, tai jis atsakys, kad šiuo metu mūsų ML klasės Mersedesą okupavusi mano žmona, reikia susisiekti su ja. O ana nekelia, nes susirinkimas - ji dirba ten reklamos agentūroj su projektais biški. Dar man nepatinka tai, kad tas berniukas pasakoja, kad namuose turi šunį Keksą. Kai suvažiuoja giminė - tėčio Giedriaus iš pa Utenas, ir Žimgilės iš Šakių r. Bezdūnų kaimo, visi nešini dovanomis apstoja tą šuniuką norėdami juo pasigrožėti, bet jis to nesupranta, ir iš baimės pradeda lakstyti ratu iškišęs liežuvį aplink aplink jį apstojusius žmones. O tie ploja "Koks fainas tas jūsų Keksas. Taip ir norisi atsikąst". Pas žmones, kurie namuose laiko kokį nors gyvūną - automatiškai menkesni higienos standartai. Juk tas gyvūnas sėdinėja ant grindų su neaišku kiek švariu pauodegiu. Net įėjus į butą kartais jauti, kad "šitas žmogus turbūt kažką laiko". O jei aš, 5 metukų vaikas esu grynakraujis vilnietis, tai ar tas mano grupiokas, kurio nė vienas iš daugybės tėvų nėra vilnietis, o tik imigravo čia, tai kaip man su juo bendrauti? Aukštaitiškai pagal tėvą - ji ėmė paskolą kotedžiukui Kalnėnuose, (kur miegoti trukdo kaimynų kalaitė Luknė (geras vardas, Luknė, tiesa?), jo vardu registruotas automobilis. Gerai, kad nors adresas sutampa su gyvenama vieta. Ar suvalkietiškai (tiksliau - zanavykiškai), nes vaikas vis tiek dažniausiai būna labiau mamos, o ne tėvo šlovėje (globoje). Paskaldo, pakapoja gerai tų kilometriukų tiek į Uteną, tiek į Šakių rajoną - atlieka posūkius sankryžose tokiomis kryptimis, kokiomis jokie VT maršrutai nevažiuoja. Kaip taip galima?
                                    Paskutinis taisė Kristupas0220; 2023.05.10, 14:08. Priežastis: pataisyta klaida

                                    Comment


                                      O gal kas nutuokiate, kaip per valstybinius brandos egzaminus, kurių metu kaip žinia, į patalpas draudžiama įsinešti bet kokias ryšio perdavimo priemones, jei vis dėl to jas įsineši ir tau tas telefonas suskamba arba jį demonstratyviai išsitrauki, kaip mokinys (egzamino metu - kandidatas) būna išprašomas palikti patalpas? Variantai galimi 2:
                                      1. Triukšmingas - prižiūrinti mokytoja (egzamino metu vadinama vykdytoja) pamačiusi pašoka iš savo vietos ir priėjusi arčiau taria "TAIP! SUSIRENKI DAIKTUS - KELIAUJI!
                                      2. Pamačiusi nieko nešaukia, tiesiog tyliai prieina, paima iš kandidato užduočių lapus ir pašnibždomis pasiūlo palikti egzaminavimo patalpą.

                                      Comment


                                        2017 metais, kuomet intensyviausiai keliavau po Lietuvą autobusais, tai Vilniuje, kur važiuojant autobusų stoties link, (grįžtant nuo magistralinių kelių A4/A16) kur autobusai atlieka dešinįjį posūkį iš Savanorių prospekto į Vilkpėdės g., pavažiavus kokį 100 metriukų pirmyn, jau sutemus, po dešine atrodo regėdavau nelabai gramatiškai su linksniais derantį apšviestą užrašą-pavadinimą "BIRŽA BŪSTA". Po dar kiek laiko, vienąkart pagooglinęs kažką tuo adresu lyg ir buvau radęs. Tačiau dar kiek vėliau - visiškai nieko. Ar man tik prisisapnavo ta neoninė iškaba, ar kas čia per atsiprašant, x**nia kažkokia?

                                        Comment


                                          O "Medicinos bankas" tai ten tipo kaip komercinis bankas, teikiantis finansines paslaugas, ar kažkas su medicina ir gydymu susiję?
                                          O "Bolt" paspirdukai, ten reikia sus`mokėt ar nemokamai atsirakini ir varinėji?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X