Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilniaus sporto rūmų ir Žalgirio stadiono teritorija

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Įdomu, ar tuos sklypus vienas savininkas valdo? Kaip suprantu, ten yra ir gyvenamųjų namų.

Comment

Aukštingumas, įvertinus pagal kitus šalia stovinčius pastatus - apie 35m. Vaizdas iš kitos pusės:

Comment

Trecias pastatas tai tikrai saugotinas, o tie pirmi du tai borderline. As paprastai buciau uz nauja statyba, bet cia truputi perspausta. Galetu paieskoti kazkokio jautresnio varianto. Nebent naujas pastatas butu konservatyvaus stiliaus, pvz:

Attached Files
        Paskutinis taisė kasparas.v; 2023.02.13, 17:01.

Comment

Parašė kasparas.v Rodyti pranešimą
          Trecias pastatas tai tikrai saugotinas, o tie pirmi du tai borderline. As paprastai buciau uz nauja statyba, bet cia truputi perspausta. Galetu paieskoti kazkokio jautresnio varianto.
          Tai kad trečias jau frankenšteinizuotas ir apleistas.

https://goo.gl/maps/sgVorUoyLXqsV61b9

Comment

Parašė Sula Rodyti pranešimą

Uoj, nezinojau. Pasirode kad tarpukarinis

Comment

Parašė Sula Rodyti pranešimą

Juk čia buvo LFF būstinė. Po to buvo dar vienas aukštas lipdomas.

Graudu, kai BP leidžia statyt bet ką, nepaisant nusistovėjusio konteksto, sklypų dydžio, aukštingumo.

Comment

Parašė Zefyras Rodyti pranešimą

Juk čia buvo LFF būstinė. Po to buvo dar vienas aukštas lipdomas.

Graudu, kai BP leidžia statyt bet ką, nepaisant nusistovėjusio konteksto, sklypų dydžio, aukštingumo.
                Štai kur buvo LFF būstinė, o tas pastatas kiek laiko aš jį pamenu visada buvo arba apleistas, arba tvarkomas, arba tvarkomas IR apleistas, arba tvarkomas po to kai buvo apleistas po paskutinio nedatvarkymo and so on...

Comment

Bratislava. Gal toks variantas būtų geresnis?

Click image for larger version  Name:	Immagine 2022-09-07 204300.png Views:	0 Size:	2,66 MB ID:	2030011
                  Click image for larger version  Name:	Immagine 2022-09-07 204400.png Views:	0 Size:	2,36 MB ID:	2030012

Comment

Aš būčiau prieš tokius buterbrodus.

Comment

Realiai toks paaukštinimas ir būtų nutikęs kokiame XIX amžiuje. Man tai net ne stiklas ar kitoks medžiagiškumas kliūna, tiesiog iš principo paėmė plėtotojas, išsipirko tris sklypus, juos sujungė, padarė maks. užstatymo įvertinimą ir siūlo monstriuką, kokį jam leidžia statyt lankstusis BP.

Comment

Parašė Blaze Rodyti pranešimą
                        Bratislava. Gal toks variantas būtų geresnis?

Click image for larger version Name:	Immagine 2022-09-07 204400.png Views:	0 Size:	2,36 MB ID:	2030012
                        Ne. Vietos kontekstas yra visiškai kitoks, jūsų pavyzdy toks paaukštinimas atrodo logiškas nes sukuriamas vienodo aukštingumo perimetras (toje Šeimyniškių gatvės vietoje pavieniai 2 aukštų pastatai), bet išpildymas yra labai prastas, ta nauja dalis labai stipriai išsiskiria ir tiesiog šaukia "mane prilipdė". Tokie paaukštinimai kartais būna sėkmingi, bet dažniausiai ne.

Comment

Man tas Šeimyniškių g. užstatymas labai gražus, nepaisant to, kad pastatai ten nėra vertingi. Labai gaila matyti tokius planus, kurie visiškai neatsižvelgia į kontekstą, ta gatvė praras savo šarmą. Kita vertus, jei miestas leidžia, kodėl vystytojas neturėtų spausti eurų iš kiekvieno kvadratinio metro? Kai leidžiam sau nesaugoti, taip ir nutinka.
                          Lietuva visiems.

Comment

Parašė ttttt Rodyti pranešimą

Ne. Vietos kontekstas yra visiškai kitoks, jūsų pavyzdy toks paaukštinimas atrodo logiškas nes sukuriamas vienodo aukštingumo perimetras (toje Šeimyniškių gatvės vietoje pavieniai 2 aukštų pastatai), bet išpildymas yra labai prastas, ta nauja dalis labai stipriai išsiskiria ir tiesiog šaukia "mane prilipdė". Tokie paaukštinimai kartais būna sėkmingi, bet dažniausiai ne.

Labai gerai ta nauja dalis įsipaišo. Taip, šaukia "mane prilipdė", bet manau tai ir buvo toks sumanymas. Tokia truputi stilizacija, žemiau ir dešiniau esančių pastatų. Bet ne feikinė kopija, ir ne stiklainis ant stogo. Iš vienos pusės, matosi, kad naujai pristatyta, iš kitos pusės, nesistengta šokiruoti kontrastu.

Comment

Parašė ttttt Rodyti pranešimą

Man regis, kad ir nėra tikslo taip smarkiai imituoti senovę, kad neatskirtum. Bratislavos atveju gan kontekstualus prilipdymas, ne iš karto krenta į akis, bet galima suprasti, kad anstatas. Istorinėje Vilniaus dalyje naujose statybose mėgstamas stiprus kontrastas - Verslo centras 2000, Misionierių šiltnamiai, Bokšto XXI A, Maironio 27A.

Toje Šeimyniškių gatvės pusėje, kur planuojama plėtra, tai yra 4 mažaaukščiai pastatai. 3 iš jų rengiamasi nušluoti. Kažin koks bus 4-ojo likimas? Dar liks 12 aukštų geltonplytis daugiabutis.

Comment

Pristatyti ir plėstis yra natūrali žmonijos praktika.
                                Mūsų pačių Valdovų Rūmai yra dviejų stilių-apatiniai aukštai Renesansas, viršutinis-Barokas. Onos bažnyčia pradėta vienaip, užbaigta kitaip. Sudegusi perstatyta Klasicistinė Katedra su Baroko koplyčia, ir tt ir pan. Visiems gražu ir niekas nesiparina. Čia gal labiau klausimas koks kontrastas geriau, subtilus ar radikalus. Man asmeniškai labiau patinka subtilus, nes derinimas į prie to kas jau yra, vietoj vietinio audinio suardymo ir pabrėžimo kad va, "aš esu kitoks".
                                ​​​​

Comment

Parašė B.S. Rodyti pranešimą
                                  Pristatyti ir plėstis yra natūrali žmonijos praktika.
                                  Mūsų pačių Valdovų Rūmai yra dviejų stilių-apatiniai aukštai Renesansas, viršutinis-Barokas. Onos bažnyčia pradėta vienaip, užbaigta kitaip. Sudegusi perstatyta Klasicistinė Katedra su Baroko koplyčia, ir tt ir pan. Visiems gražu ir niekas nesiparina. Čia gal labiau klausimas koks kontrastas geriau, subtilus ar radikalus. Man asmeniškai labiau patinka subtilus, nes derinimas į prie to kas jau yra, vietoj vietinio audinio suardymo ir pabrėžimo kad va, "aš esu kitoks".
                                  ​​​​
                                  Na tai kaip tu tuomet laikaisi subtilumo principo ir cituoji architektūros laikotarpius, kai apie paveldą apskritai nebuvo galvojama...

Comment

Na, pas mus sėkmingai tęsiama sovietinė architektūrinė tradicija. Statyti naują kaip kontrastą buržuazinei atgyvenai. Tą puikiai įgyvendino mūsų dievinami korifėjai, tokie kaip Nasvyčiai ar Čekanauskas. Nors jų architektūra labai gera, tačiau tai tie patys Nasvyčiai, kurie sunaikino puikius neorenesansinius rūmus, jų interjerą ir pirmą aukštą. Kalbu apie buvusį Centrinio pašto pastatą, kur dabar kuriasi ISM universitetas. Žinau, kad daugumai tai nepatiks, bet manau, kad ten mes daugiau praradome, nei laimėjome.

Comment

"Gerosios antstatų praktikos" toli žvalgytis nereiktų - Laisvės alėja 90 )))
                                      Click image for larger version

Name:	Laisves al 90.PNG
Views:	2578
Size:	845,7 kB
ID:	2030450

(Nuotrauka paimta iš https://sa.lt/)

Comment

bendras vaizdas:
                                        Click image for larger version

Name:	334711758_23854481817380549_8211356471636829636_n.png
Views:	1671
Size:	1,62 MB
ID:	2039767

Comment

Parašė mr_miegas Rodyti pranešimą
                                          bendras vaizdas:
                                          Norėtųsi North East renovuoti, o tą jų botanikos sodą po pilioriais humanizuoti.
                                          Paskutinis taisė digital; 2023.03.28, 01:25. Priežastis: ištrinta cituota nuotrauka
                                          Aviate, navigate, communicate

Comment

Working...
                                          X