Tai jas turėtų dar šlifuoti, ne? Lyg ir buvo apie tai kalba. Ne skitu atveju tai čia būtų visiška nesąmonė, dviračiam ne tik netinkamas, bet ir pavojingas paviršius.
Jeigu “pamirš” nušlifuoti, tai vairuotojai eismą “optimizuos” ir vietoj vienkrypčių dviračių takų atsiras parkingas tik vienoje pusėje
Tai jas turėtų dar šlifuoti, ne? Lyg ir buvo apie tai kalba. Ne skitu atveju tai čia būtų visiška nesąmonė, dviračiam ne tik netinkamas, bet ir pavojingas paviršius.
Basanavičiaus g. važiuoti dviračiu ar ypač paspirtuku bus turbūt beveik blogiau nei buvo. Maniau perdės senas trinkeles, bet dedea naujas kirviu iškapotas, kažkas panašaus į tai raudonas trinkeles aplink rotušę. Tas pats ir važiuojamosios dalies šonuose, kur kaip suprantu turėjo būti kažkas panašaus į dviračių juostas. Nuotraukoje gal nelabai matosi. Trakų g. atrodo tokios bėdos nebus, takas lygus.
Praėjau vakar, tai iš pirmo žvilgsnio nesijaučia, kad būtų platesni šaligatviai toje dalyje. Kur jau kur, o parkavimą iš ten tikrai reikėjo išgrūst. Na, bet gal po 50 metų daeis.
Tai kad šita atkarpa ir nebūdavo kažkokia probleminė. Man įdomiau bus pamatyti, kaip atrodys tokios vietos po rekonstrukcijos (2,5 plytelės pločio takelis):
Praėjau vakar, tai iš pirmo žvilgsnio nesijaučia, kad būtų platesni šaligatviai toje dalyje. Kur jau kur, o parkavimą iš ten tikrai reikėjo išgrūst. Na, bet gal po 50 metų daeis.
Ta vieta turėtų būti atiduota restoranams, kurių ten netrūksta. O parkingo užtektų tiek kiek reikia kurjeriams kiss+ride į darželį. Ilgalaikis parkingas šitoje vietoje, ypač toje dalyje link Vokiečių g. yra nesąmonė.
Restoranai pas mus be parkingo neveikia. Juk svečiai išsičiustiję į restoraną nevažiuos su varguoliais (čia paga FB komentarus) viešuoju transportu
Ta vieta turėtų būti atiduota restoranams, kurių ten netrūksta. O parkingo užtektų tiek kiek reikia kurjeriams kiss+ride į darželį. Ilgalaikis parkingas šitoje vietoje, ypač toje dalyje link Vokiečių g. yra nesąmonė.
Tai kad dar iš darbų foto sunku pasakyt, ar tikrai bus aukšti tie bortai. Bet kokiu atveju, progresas yra: aiškiai atskirtas dvirtakis (darau prielaidą, jog nuotraukos centre esanti dalis bus dvirtakis, nepatikrinau atskirai), ženkliai susiaurinta važiuojamoji dalis, praplatinti šaligatviai. Ką žinau, man visai gerai kol kas atrodo.
Jokio ten dviračių tako nebus, čia gyvenamoji zona.
O pagal projektą toje vietoje yra parkingas.
Tai kad dar iš darbų foto sunku pasakyt, ar tikrai bus aukšti tie bortai. Bet kokiu atveju, progresas yra: aiškiai atskirtas dvirtakis (darau prielaidą, jog nuotraukos centre esanti dalis bus dvirtakis, nepatikrinau atskirai), ženkliai susiaurinta važiuojamoji dalis, praplatinti šaligatviai. Ką žinau, man visai gerai kol kas atrodo.
Aš tai sakyčiau, kad per daug bortų. Nors aš už gatves, kur pėstieji ir transportas būtų viename lygyje, neatskirti bortais, bet ši Trakų g. galbūt pernelyg intensyvaus eismo, kad galėtų būti toks sprendimas. Tačiau bortai neturėtų būti aukšti, nes pas mus tipiškai bortų aukštis gerokai didesnis, nei daug kur Europos centrinėse miestų dalyse. Kitas dalykas, kad pvz. stovėjimo vietos galėtų būti formuojamos be papildomo borto, o toje pačioje plokštumoje kaip šaligatvis, tik atskiriant kuoliukais. Tokiu atveju tokios epizodiškai naudojamos vietos kaip pvz. K+R, nesant ten automobilių, galėtų tarnauti kaip šaligatvio dalis.
Senamiestyje iš sovietmečio daugumo gatvių ir aikščių būklė labai bloga, iki tol buvę merai skyrė mažai dėmesio, o Benkunskas parodė dėmesį, tikrai pertvarkos ir brangios ir jų daug
Komentuoti: