Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Elektromobiliai
Collapse
X
-
Tai gal nebus lubose ta kaina, konkurencinga, tiksliau normali jei užkraut kokį 100 km ir važiuot toliau kol dešrainį suvalgysite
-
Parašė miurdock Rodyti pranešimą
Tikrai futuristiniai dalykai nusimato šalia Kauno
https://www.bustonaujienos.lt/kelyje...rovimo-taskai/
- 1 patinka
Komentuoti:
-
VST laidų nepaklojo, ar kame reikalas kad tokia baltoji zona už Kryžkalnio.
Komentuoti:
-
„Enefit“ elektromobilių vairuotojams turi gerų naujienų – šalia magistralės Kaunas-Klaipėda ruošia keturis naujus 320 kW galios įkroviklius. Jie bus įrengti prie viešbučio-restorano „Via Baltica“.
320 kW galios įkrovikliai transporto priemonę, priklausomai nuo jos modelio ir baterijos talpos, 100 km kelionei leidžia įkrauti vos per 5-8 minutes, skelbia bendrovė.
Projektui įgyvendinti prireiks daugiau nei metų. Tai bus viena pirmųjų Baltijos šalyse ir Lenkijoje vystomo „Enefit Volt“ elektromobilių įkrovimo erdvė, pasižyminti ne tik įkrovos galia, bet ir ypatingu dizainu – specialiose poilsio zonos stoginėse, teikiančiose prieglobstį nuo lietaus ar kaitros, planuojama sumontuoti saulės elektrines, kuriose generuojama elektros energija realiu laiku bus pasitelkiama elektromobiliams krauti.
https://www.bustonaujienos.lt/kelyje...rovimo-taskai/
- 3 patinka
Komentuoti:
-
Parašė vaidasp Rodyti pranešimą
Turi suprasti, kad nemokamas krovimas tau duodamas kaip bonusas. Galbūt dėl to tau mažiau premijos skirs ar mažiau atlyginimą kels. Bent jau aš darbdavio vietoje taip daryčiau.
Komentuoti:
-
Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimą
Įdomu kokia procento dalis Lietuvoje turi įvadą kuris net nepajėgia 3kW išbezdėti, spėju nelabai didelė.
Komentuoti:
-
Turi suprasti, kad nemokamas krovimas tau duodamas kaip bonusas. Galbūt dėl to tau mažiau premijos skirs ar mažiau atlyginimą kels. Bent jau aš darbdavio vietoje taip daryčiau.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Komentuoti:
-
Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
Kai gyvenau tarpukariu statytame name, tai vienu metu galėjai arba siurbti grindis, arba plauti drabužius. abu vienu metu - nepakanka galios ir išmuša saugiklius. O jūs čia apie elektromobilių krovimą kalbate
Komentuoti:
-
Arba darbdavys leidžia dykai krautis, arba neleidžia. Čia jo reikalas. Gali prisikrauti powerbanką jam nematant, bet elektromobilio nelabaiar aš esu komunistėlis, jeigu naudojuosi tuo, ką man duoda? gal dar ir atostogų neiti?
Komentuoti:
-
Krovimas nuo 32A trifazės nelabai yra lėtas naminis krovimas, čia jau neblogai pažengęs krovimas. O aš labiau lenkiu į lėtąjį krovimą nuo paprastos rozetės, tokio tikrai turėtų pakakti.
Komentuoti:
-
Parašė PukiS Rodyti pranešimą
tu kaip suprantu iš darbo kavą turšinukus ir cukrų namo velki?komunistėlis visame gražume.
ar aš esu komunistėlis, jeigu naudojuosi tuo, ką man duoda? gal dar ir atostogų neiti?
- 2 patinka
Komentuoti:
-
Parašė gerietis Rodyti pranešimą
šiuo požiūriu teoriškai vienfazis 9 kW būtų geriau nei 9 trifazis, nes nereiktų balansuoti tarp fazių. Nu tipo 3kW EV kroviklis + virdulys 2kW, kaitlentė 2 ir orkaitė 2 ant vienfazio įvado dirbtų, o trifaziam jau viršytum 16A kažkurioje fazėje.
Problema įvado galioje, o ne tame kad vienfazis.
Komentuoti:
-
Jūs darbe ir telefono nesikraunat, ir į tualetą nevaikštot? jeigu darbas leidžia mašiną krautis dykai, tai nesinaudosit specialiai?
Mes, kiek supratau, apie lengvuosius diskutuojam? ar jau apie fūras? Dar šimtas metų iki fūrų elektrifikacijos/vandenilizacijos su dabartiniais tempais. O lengvąją mašiną gali pirkti kad ir dabar. Ir eksploatuoti gali be problemų, priešingai negu su vandenilinėmis, kurią „krauti“ galima tik Rygojekomunistėlis visame gražume.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Parašė ojojoj Rodyti pranešimąO šiaip klausimas kodėl nėra "brandinių" EV įkroviklių didesnių nei 22kW? Arba aš nematau. Pas mane įvadas 35kW, tai norint išnaudoti visus kW neišeis, nes pasiūloj tik iki 22kW, o visi kiti turbūt konstravimo būdu padaromi ar čia kažkur kitur yra apribojimas?
Komentuoti:
-
O šiaip klausimas kodėl nėra "brandinių" EV įkroviklių didesnių nei 22kW? Arba aš nematau. Pas mane įvadas 35kW, tai norint išnaudoti visus kW neišeis, nes pasiūloj tik iki 22kW, o visi kiti turbūt konstravimo būdu padaromi ar čia kažkur kitur yra apribojimas?
Komentuoti:
-
na, buityje trifazių prietaisų nelabai daug. "Trifazis" EV AC įkroviklis įtariu kad irgi dirba kaip trys vienfaziai.
Komentuoti:
-
Parašė gerietis Rodyti pranešimą
šiuo požiūriu teoriškai vienfazis 9 kW būtų geriau nei 9 trifazis, nes nereiktų balansuoti tarp fazių. Nu tipo 3kW EV kroviklis + virdulys 2kW, kaitlentė 2 ir orkaitė 2 ant vienfazio įvado dirbtų, o trifaziam jau viršytum 16A kažkurioje fazėje.
Problema įvado galioje, o ne tame kad vienfazis..
Beje, iš anksčiau turiu keitikį iš vienfazio į trifazį
Komentuoti:
-
Parašė Savitarnos kasa Rodyti pranešimąVat būtent normalus paskirstymas ir padeda - atsimenu vienfaziame kaime (pačiame tikriausiame, Lietuvos glūdumoje) negalėdavai elektrinės plytelės, virdulio ir kineskopinio televizoriaus įjungti vienu metu.
Problema įvado galioje, o ne tame kad vienfazis.
Komentuoti:
-
Net ir pro sovietinių nuosavų namų kvartalus važiuojant matosi keturi laidai einantys į namą... Gal tolimuose kaimuose ir nėra trifazės, negaliu atsakyti. Sodų kvartaluose nuo sovietmečio nebūdavo trifazės, ten mano žiniomis tikrai prasčiau.
Tik tiek kad visam rajone kol kas tik 1 EV - pas mane. Galvojame apie antrą.
Prieš ~9 metus ESO nenorėjo net 3kW įvesti be investicijų (atseit reikia keisti laidus), paskui pastatė naują TP ir duoda vartoti kiek kas prašo.
Apribojimai buvo tik SE atidavimui, bet irgi situacija pagerėjo per paskutinius metus.
Vienu žodžiu progresas yra, ir "pakeisti visus tinklus per 10 m." neskamba baisiai, nes A) visų keisti nereikia B) kur reikia yra modernizuojami jau.
Komentuoti:
Komentuoti: