Parašė Zygis
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
LT-BY. Lietuvių - gudų santykiai. LDK palikimo dalybos
Collapse
X
-
- 1 patinka
-
Parašė tajus2 Rodyti pranešimą
Na, pagal komentarą įtariu neteko susidurti su IT darbuotojais, kurie yra labai talentingi, bet ir turi visą aibę pažiūrų. Viena iš tų pažiūrų su kuria tenka tikrai susidurti yra tai, kad jie laiko save "pasaulio piliečiais" ar kažkas panašaus ir dėl to nenumato mokytis lietuviškai, nes anglų kalba tarptautinė ir jos turi pilnai viskam užtekti. Į valstybines pareigas brautis nežada, tai kam jiems ta lietuvių kalba?
Pagal nuomones forume supratau, kad jei neišmokai lietuviškai per 10 metų, tai tave reikia grūsti lauk. Mano nuomone, tai neteisinga ir pagal kalbos nesimokymą nereikėtų baltarusių skirstyti.Paskutinis taisė 10.000; 2023.08.21, 19:49.
Komentuoti:
-
Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
Be Wargaming yra dešimtys kitų baltarusių IT kompanijų ir taip, niekas iš bado nemirtų jeigu jos išeitų, bet jeigu mūsų tikslas yra 'nemirti iš bado', tai sakyčiau kad ne tokius tikslus mes sau keliamės.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Parašė Zygis Rodyti pranešimą
Atrodo iki to wargaming atejimo lietuviai istinusiais nuo bado pilvais vaiksciojo. Isejo Barclays - niekas is bado nemire. Nereik sudievint ir to Wargaming.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Čia dar reiktų pridėti, kad tai yra tik dvi įmonės, o tų įmonių yra ir daugiau. Dar reikia pridėti, kad Lietuvos ekonomika bus tuo stipresnė, kuo joje bus sukuriama daugiau prekių ir paslaugų, o kadangi Lietuvos ekonomika maža ir ji visiškai priklauso nuo užsienio prekybos, tai esminis Lietuvos ekonomikos variklis yra prekių ir paslaugų eksportas. Dėl to grubiai tariant nors Sodros mokesčius moka ir Wargaming programuotojas ir ligoninės daktaras, bet jeigu nebūtų pirmojo - tai ir antrasis negautų atlyginimo, kartu nesumokėtų ir mokesčių. Tai, kad į Lietuvą persikėlė tiek baltarusių IT kompanijų - yra aukso puodo laimėjimas Lietuvai, bet to turbūt nelabai kas įvertins, kol jos nebus išgrūstos ir jų netekimo realiai nepajaus per savo pinigines.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Pagal nuomones forume supratau, kad jei neišmokai lietuviškai per 10 metų, tai tave reikia grūsti lauk. Mano nuomone, tai neteisinga <…>.
- 2 patinka
Komentuoti:
-
Parašė Kaimai
Aš konkrečiai su baltarusių programuotojais nesu susidūręs ir bendravęs gyvai Vilniuje (nes nėra jie tokie ir skaitlingi). Žinau kad Arfoje gyvenantys tarpusavyje kalba rusų kalba it tobuli maskviečiai. Kokia kalba jie bendrauja su lietuvišku paslaugų sferos aptarnaujančiu personalu? Anglų? Rusų? Aš suprantu kad jų profesinėje sferoje su rusų kalba jie toli nenuvažiuotų, tad ta užsiklijuota pasaulio piliečio etiketė vien dėl programavimo talento, didelio atlyginimo ir anglų kalbos mokėjimo tokia šiek tiek abejotina.
Komentuoti:
-
Na, pagal komentarą įtariu neteko susidurti su IT darbuotojais, kurie yra labai talentingi, bet ir turi visą aibę pažiūrų. Viena iš tų pažiūrų su kuria tenka tikrai susidurti yra tai, kad jie laiko save "pasaulio piliečiais" ar kažkas panašaus ir dėl to nenumato mokytis lietuviškai, nes anglų kalba tarptautinė ir jos turi pilnai viskam užtekti.
Komentuoti:
-
Parašė Kaimai
IT darbuotojų yra tik 5.000 iš 58.000.
Komentuoti:
-
Parašė TrippleA Rodyti pranešimą
Niekur tiek Wargaming, Tiek Epam, ar kitos didziosios IT firmos nesikels is Lietuvos, del keliu opoziciniu litvinistu pasukavimo. Jos yra tarptautines kompanijos ir jom nelabai rupi kazkokiu pusudrniu grasinimai ir kalbos, kaip cia Lietuvoj baltarusius musa, jei jos matytu gresme is paciu litvinistu, jos pacios baltarusijos opozicijai paaiskintu, kaip reikia su kuo bendrauti. Esminis faktorius bendrai paemus yra tas, kad opozicija yra visiskai bedante ir neigali sustvarkyti grupeles dalbajobu, kurie dirba pagl KGB, FSB plana kelti kipisa Lietuvoj. Taip pat jie neigalus isaiskinti saviem ,kad net ir laikinas buvimas salyje reiklauaja lojalumo ir bent kazkokios integracijos toj saly. Jei jie patys to nesugeba, teks mum tai padaryt. Epam ir Wargaming tik padekos uz tai.
Pagal nuomones forume supratau, kad jei neišmokai lietuviškai per 10 metų, tai tave reikia grūsti lauk. Mano nuomone, tai neteisinga ir pagal kalbos nesimokymą nereikėtų baltarusių skirstyti.
Beje, taip pat noriu pastebėti, kad dirbant savo srityje su baltarusiais tenka susidurti dažnai, o su atvykusiais ukrainiečiais iš viso netenka. Taip, matau juos pardavinėjant gėles, kirpyklose ar kepant bandeles, bet išskyrus aptarnavimo sektorių daugiau niekur su jais nesusidūriau didesnę vertę kuriančiuose sektoriuose. Tai padeda suprasti, kaip pasisekė Lietuvai, kad pritraukėme tiek kvalifikuotų žmonių kurti pas mus. Daugiau mums turbūt gali taip ir nepasisekti, reikės dar labai ilgai ir daug dirbti, kad galėtume prisikviesti tokius kvalifikuotus imigrantus.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Parašė Kaimai
IT darbuotojų yra tik 5.000 iš 58.000.
Komentuoti:
-
Parašė TrippleA Rodyti pranešimąNiekur tiek Wargaming, Tiek Epam, ar kitos didziosios IT firmos nesikels is Lietuvos, del keliu opoziciniu litvinistu pasukavimo
Parašė manometras Rodyti pranešimąkad ir kaip jiems į šiknas lįs lietuviai su pažadais rusifikuoti savo šalį.
Komentuoti:
-
Čia dar reiktų pridėti, kad tai yra tik dvi įmonės, o tų įmonių yra ir daugiau. Dar reikia pridėti, kad Lietuvos ekonomika bus tuo stipresnė, kuo joje bus sukuriama daugiau prekių ir paslaugų, o kadangi Lietuvos ekonomika maža ir ji visiškai priklauso nuo užsienio prekybos, tai esminis Lietuvos ekonomikos variklis yra prekių ir paslaugų eksportas. Dėl to grubiai tariant nors Sodros mokesčius moka ir Wargaming programuotojas ir ligoninės daktaras, bet jeigu nebūtų pirmojo - tai ir antrasis negautų atlyginimo, kartu nesumokėtų ir mokesčių. Tai, kad į Lietuvą persikėlė tiek baltarusių IT kompanijų - yra aukso puodo laimėjimas Lietuvai, bet to turbūt nelabai kas įvertins, kol jos nebus išgrūstos ir jų netekimo realiai nepajaus per savo pinigines.
- 2 patinka
Komentuoti:
-
Aš niekada nesakiau, kad visi baltarusiai ITšnikai yra vatnikai ir vilnia-našistai ir visus reika išmest ar kad nenoriu nė vieno rusakalbio imigranto. Bet Fiipp Daineka yra vilnianašistas ir jį reikėtų išmest.
Sakiau, kad Rytų IT sektorius ir kiti protingieji turtingieji rusakalbiai patys gali bet kada palikti Lietuvą dėl dar geresnių algų arba svajonių gyventi geresniame negu Vilnius mieste, kad ir kaip jiems į šiknas lįs lietuviai su pažadais rusifikuoti savo šalį.
Komentuoti:
-
Parašė tajus2 Rodyti pranešimąMan rodos kiekvienam skaičiuoti mokančiam yra aišku, kad baltarusų IT yra labai vertingas dalykas Lietuvos biudžetui. Tai įmonės, kurios sumokėjo virš 50 mln. EUR Sodrai per paskutinius metus. ir tai yra beveik 2% nuo visų Sodros įplaukų.
Komentuoti:
-
Parašė R.D. Rodyti pranešimąTwitterio/X litvinistai turi naują priešą - aršųjį lietuvisą Kasčiūną:
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Man rodos kiekvienam skaičiuoti mokančiam yra aišku, kad baltarusų IT yra labai vertingas dalykas Lietuvos biudžetui. Tai įmonės, kurios sumokėjo virš 50 mln. EUR Sodrai per paskutinius metus. ir tai yra beveik 2% nuo visų Sodros įplaukų.
Visgi, kaip girdėjau vienoje iš šių įmonių jau yra duota užduotis ieškoti persikėlimo galimybių virš 1000 darbuotojų. Kaip suprantu juos persivilioti bandoma į Šiaurės Ameriką, kad mums nereikėtų kentėti jų čia.
- 4 patinka
Komentuoti:
-
Vien Wargaming ir EPAM Lietuvoje yra sukūrusios 2500 aukštos kvalifikacijos darbo vietų su vienais aukščiausių atlyginimų šalyje, daug didesniais, nei tam pačiam Danske banke. Jeigu sunku suprasti skaičius, tai palyginimui didžiausia plyno lauko investicija yra Kaune įsikūrusi Continential su 800 darbuotojų ir žymiai mažesniais atlyginimais. O be Wargaming ir EPAM yra dešimtys kitų į Lietuvą persikėlusių IT kompanijų.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Tu labai klįsti dėl mano 'mandagaus balso', kad neva aš esu kažkoks humanistas, kuris nori padėti rusakalbiams. Yra viskas 180° priešingai. Aš viską vertinu per savanaudiškumo prizmę ir vienintelis mano kriterijus yra - ar tai naudinga Lietuvai. Ukrainiečių pabėgelius, dėja, aš nelaikau kaip naudingus Lietuvai, nerasi nei vieno mano tokio pasisakymo. Nors ir suprantu, kad yra humaniška padėti nuo karo bėgantiems žmonėms, kaip ir suprantu, kad tai gerina Lietuvos demografinę situaciją, bet visur ir visada aš kalbėjau, kad imigracijos politika turi būti protinga, protinga reiškia naudinga Lietuvai, o didžiausia nauda yra iš aukštos kvalifikacijos jaunų imigrantų, nes jie gauna didelius atlyginimus, o tai reiškia yra labai naudingi mūsų ekonomikai ir tada tų pačių imigrantų mums reikia mažiau, o jauni naudingi dėl to, kad jų integracija lengvesnė, kalbą lengviau įsisavima ir mokesčius į biudžetą moka 40 ar 50 metų prieš išeinant į pensiją, o ne 10 ar 15. 50-metė Maksimos pardavėja iš Mariupolio, dėja, bet nėra labai naudinga Lietuvai ilgoje perspektyvo. Aš puikiai sugebu atskirti tarp to, kas yra naudinga ir kas nenaudinga Lietuvai ir deja tiek tu, tiek Kaimai, to nesugebate. Tu pats esi sakęs, kad tu nenori matyti jokių rusakalbių imigrantų, net jeigu tai reiškia, kad per kurį laiką Lietuva dėl demografinių poblemų sunyks ir taps Lenkijos dalimi, tiek ir Kaimai yra pasakęs, kad jam nelabai svarbu jei per 100 metų Lietuva dėl demografinių problemų susinaikins. Dėja, mano vertinimo skalėje (kas yra naudinga Lietuvai) susinaikinimas ar tapimas Lenkijos dalimi nėra prie naudingų mums procesų. Aš visiškai nežinau kas yra ta Karac, tiesą sakant man tai nelabai įdomu, bet aš matau, kad cherry pickingo būdu yra rankiojami visokie neigiami atvejai, jie išpučiami ir bandoma sudaryti paveikslą - kad visi baltarusių imigrantai tokie, o tai reiškia, kad visus juos reikia grūsti lauk. O tai atitinkamai reiškia, kad iš Lietuvos turi būti išgrūstos ir čia persikėlusios baltarusių IT kompanijos. Tų kompanijų persikėlimas į Lietuva yra antras naudingiausias Lietuvos ekonomikai įvykis per nepriklausomybės laikotarpį (pirmasis - paslaugų centrų pritraukimas į Lietuvą) ir jeigu tas negebėjimas atskirti kas yra Lietuvai gerai, kas blogai ir visų baltarusių imigrantų tapatinimas su vatnikais, priešais, lipančiais mums ant galvos ir pan. tęsis - tai tos kompanijos Lietuvą gali ir palikti, nes jos yra laukiamos visame pasaulyje, tame tarpe ir JAV silicio slėnyje. Tik bėda ta, kad toks požiūris Lietuvą prives prie didelių ekonominių sunkumų ir Lietuvą tada paliks ne tik tie baltarusių imigrantai, bet ir labai daug lietuvių jaunimo, kurie nori gyventi pažangiose ir ekonomiškai išsivysčiusiose šalyse, o ne atvirkščiai.
- 2 patinka
Komentuoti:
Komentuoti: