Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Daugiabučių renovacija Vilniuje

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• Valiukas
    replied
    Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

Na tai todėl ir yra tokia neefektyvi renovacija pas mus kad nepasinaidojama progra renovuojant pastatą jo sutvarkyti normaliai. Na bent jau nustojo dėti tas aliuminio paneles kurios tik laukia kibirkšties kad uždegti visą namą.
    Ką reiškia "neefektyvi renovacija"? Ar yra kažkokių pavyzdžių iš "ne pas mus", kur tikrai būtų taip daroma kaip čia diskutuojam (vedant šildymo vamzdžius per kiekvieną butą į kiekvieną kambarį? Ir kur tada renovacija jau tampa "efektyvi"?
    Aš suprantu, kad yra "kūrybinių sprendimų", ten kažkaip tuos vamzdelius po kokiais nors plintusais slėpt ar palubėje ir ten kokiu gipsu uždengt, nu bet čia tas pats - remonto darbai kiekviename bute, kiekviename kambaryje, derinimasis prie kiekvieno gyventojo individualaus interjero, na tiesiog nerealu mano supratimu. Įsivaizduokit tokį standartinį blokinį devynaukštį, ten koks 150 butų viename name, tai kokios apimties čia projektas gaunasi, kiek derinimo ir kiek rizikų, kad tikrai atsiras tokių, kurie tiesiog neįsileis į savo butą, nes "aš čia kątik naują remontą pasidariau, dabar čia man viską išdraskys, tikrai neleisiu ir nemokėsiu ir eikit jūs nx su savo renovacija yada yada yada"

Komentuoti:

• MedinisStrazdas
    replied
    Parašė Valiukas Rodyti pranešimą

Tai keliais post'ais aukščiau ir buvo mano klausimas: "su vamzdžiais grindyse?". Ale jūs suprantat, kad tokiu atveju namo renovacija tampa ir paties buto kapitaliniu remontu? Taigi čia ne nauja statyba, renovuojamame name žmonės gyvena ir tik įleidžia trumpam darbininkus pakeisti radiatorius/vamzdžius, išgręžiant po kelias skylutes grindyse/lubose ir viskas. Jei dabar tau pasakytų žėk, štrabinsim tavo grindis/sienas visam bute, visuose kambariuose, turėsi čia iš naujo paskui apdailą susitvarkyt, parketą susidėt, nusidažyt ir t.t. Spėk kiek norinčių atsirastų tokios renovacijos
    O kad visi butai strategiškai patogūs, nu tai čia default
    Na tai todėl ir yra tokia neefektyvi renovacija pas mus kad nepasinaidojama progra renovuojant pastatą jo sutvarkyti normaliai. Na bent jau nustojo dėti tas aliuminio paneles kurios tik laukia kibirkšties kad uždegti visą namą.

Komentuoti:

• Valiukas
    replied
    Žodžiu, laukiam kol spekas paaiškins koks sprendimas, nes labai įdomu

Komentuoti:

• Valiukas
    replied

Vamždžiais sienose/grindyse kaip tai daro moderniuose namuose. O radiatorius taip pat gali perkelti, centriniam vamzdžiui esant laiptinėje butas gali įsirengti pagal savo norus, nors ir grindinį šildymą.

P.S. cituojant matosi paveiksliuko pavadinimas, strategiškai patogus
    Tai keliais post'ais aukščiau ir buvo mano klausimas: "su vamzdžiais grindyse?". Ale jūs suprantat, kad tokiu atveju namo renovacija tampa ir paties buto kapitaliniu remontu? Taigi čia ne nauja statyba, renovuojamame name žmonės gyvena ir tik įleidžia trumpam darbininkus pakeisti radiatorius/vamzdžius, išgręžiant po kelias skylutes grindyse/lubose ir viskas. Jei dabar tau pasakytų žėk, štrabinsim tavo grindis/sienas visam bute, visuose kambariuose, turėsi čia iš naujo paskui apdailą susitvarkyt, parketą susidėt, nusidažyt ir t.t. Spėk kiek norinčių atsirastų tokios renovacijos
    O kad visi butai strategiškai patogūs, nu tai čia default

Komentuoti:

• MedinisStrazdas
    replied
    Parašė Valiukas Rodyti pranešimą

Aha jo. Va random buto planas tipiniam blokiniam name (radau šiame skelbime: : 3-jų kambarių butas strategiškai patogioje vietoje! (ntbumas.lt)). Radiatoriai yra kiekviename kambaryje po langais. Dabar įsivaizduokit kaip įgyvendinti be "jokių negražių vamzdžių" buto viduje, jei įvadas atsiranda laiptinėje. Kaip ta šiluma iki radiatorių po langais į kiekvieną kambarį nuskris be vamzdžių?
    Click image for larger version

Name:	3-ju-kambariu-butas-strategiskai-patogioje-1375174580_large.jpg
Views:	830
Size:	37,4 kB
ID:	2157372
    Vamždžiais sienose/grindyse kaip tai daro moderniuose namuose. O radiatorius taip pat gali perkelti, centriniam vamzdžiui esant laiptinėje butas gali įsirengti pagal savo norus, nors ir grindinį šildymą.

P.S. cituojant matosi paveiksliuko pavadinimas, strategiškai patogus

Komentuoti:

• Valiukas
    replied
    Vamzdžius perkeli į laptinę, padarai skaitiklį (ne kolktorių) įvade į butą, viskas, kiekvienas moka už save, jokių negražiū vamzdžių o šildymo tipą gali įsirengti kokį nori.
    Aha jo. Va random buto planas tipiniam blokiniam name (radau šiame skelbime: : 3-jų kambarių butas strategiškai patogioje vietoje! (ntbumas.lt)). Radiatoriai yra kiekviename kambaryje po langais. Dabar įsivaizduokit kaip įgyvendinti be "jokių negražių vamzdžių" buto viduje, jei įvadas atsiranda laiptinėje. Kaip ta šiluma iki radiatorių po langais į kiekvieną kambarį nuskris be vamzdžių?

Name:	3-ju-kambariu-butas-strategiskai-patogioje-1375174580_large.jpg
Views:	830
Size:	37,4 kB
ID:	2157372

Komentuoti:

• MedinisStrazdas
    replied
    Vamzdžius perkeli į laptinę, padarai skaitiklį (ne kolktorių) įvade į butą, viskas, kiekvienas moka už save, jokių negražiū vamzdžių o šildymo tipą gali įsirengti kokį nori.

Komentuoti:

• Valiukas
    replied
    Parašė taccido Rodyti pranešimą

Dėl dviejų šildymo vamzdžių kambariuose: koks galimas variantas? Tuos vamzdžius perkelti į šoną ir paslėpti, ar čia dar kažkoks kitas sprendimas?
    Aha, man irgi įdomu koks sprendimas? Kolektorinė sistema su vamzdžiais grindyse?

Komentuoti:

• SoulMulticast
    replied
    Parašė spekas Rodyti pranešimą
    Taip pat pristatyta daliklių, kurie išvis turėtų būti uždrausti (galėčiau paaiškinti kodėl)
    Paaiskinkit

Komentuoti:

• taccido
    replied
    Parašė spekas Rodyti pranešimą
    Net estetikos nereikia, kuri, sakyčiau, nėra prioritetas (nors ji man yra svarbi). Prioritetu turėtų būti kokybiškas visos šildymos sistemos (š. punktas, vamzdynai, radiatoriai) atnaujinimas. To nesiruošiant daryti, aš net siūlyčiau renovacijos iš vis nedaryti, nors esu didelis renovacijos entuziastas ir labai ją palaikau. Tai vat, kokia dalis iš minėtų žmonių aukščiau tai supranta, žino?... Net jei APVA techninio skyriaus vadovas, ar vienas jų, man telefonu aiškino, kad tokia šildymo sistema, kurią įsirengėme savo daugiabutyje, neegzistuoja... Aš nejuokauju jei ką : ) - taip sakė.

Mačiau ne vieną renovuotą daugiabutį Vilniuje kur daug kas atnaujinta: fasadai, stogas etc., bet šildymo vamzdynai, nors ir pakeisti, bet kaip kerta butą keliose vietose, taip kerta - ir matosi tie siaubingi du vertikalūs vamzdžiai kambariuose. O juos galima lengvai pašalinti už maždaug tokią pačią kainą tik kitokio techninio sprendimo. Taip pat pristatyta daliklių, kurie išvis turėtų būti uždrausti (galėčiau paaiškinti kodėl). Arba yra variantų kur išvis šildymo sistema sena palikta...
    Dėl dviejų šildymo vamzdžių kambariuose: koks galimas variantas? Tuos vamzdžius perkelti į šoną ir paslėpti, ar čia dar kažkoks kitas sprendimas?

Komentuoti:

• spekas
    replied
    Net estetikos nereikia, kuri, sakyčiau, nėra prioritetas (nors ji man yra svarbi). Prioritetu turėtų būti kokybiškas visos šildymos sistemos (š. punktas, vamzdynai, radiatoriai) atnaujinimas. To nesiruošiant daryti, aš net siūlyčiau renovacijos iš vis nedaryti, nors esu didelis renovacijos entuziastas ir labai ją palaikau. Tai vat, kokia dalis iš minėtų žmonių aukščiau tai supranta, žino?... Net jei APVA techninio skyriaus vadovas, ar vienas jų, man telefonu aiškino, kad tokia šildymo sistema, kurią įsirengėme savo daugiabutyje, neegzistuoja... Aš nejuokauju jei ką : ) - taip sakė.

Mačiau ne vieną renovuotą daugiabutį Vilniuje kur daug kas atnaujinta: fasadai, stogas etc., bet šildymo vamzdynai, nors ir pakeisti, bet kaip kerta butą keliose vietose, taip kerta - ir matosi tie siaubingi du vertikalūs vamzdžiai kambariuose. O juos galima lengvai pašalinti už maždaug tokią pačią kainą tik kitokio techninio sprendimo. Taip pat pristatyta daliklių, kurie išvis turėtų būti uždrausti (galėčiau paaiškinti kodėl). Arba yra variantų kur išvis šildymo sistema sena palikta...
    Paskutinis taisė spekas; 2024.10.05, 15:28.

Komentuoti:

• ttttt
    replied
    Parašė justinas adam Rodyti pranešimą
    Tokios gairės jau prieš 15 metų turėjo būti sukurtos. Apskritai duotų gyventojams katalogą ir tegul renkasi galutinį produktą, o ne kaip dabar - vienas šaukia noriu geltono balkono, kitas balto.
    Šitas dalykas man irgi yra visiškai nesuprantamas. Tipo duodam absoliučioje daugumoje nieko nesuprantantiems žmonėms (visiokioms vienišoms mamoms, +75 pensininkams and so on) nuo nulio daryti visus su renovacija susijusius pasirinkimus - what could possibly go wrong...

Ir paskui stebimės, kad pasirinkta kas yra elementariai pigiausia, o apie kažkokią estetiką nieks net nebuvo galvojęs

Nežinau ar tą ir turėjot omeny rašydamas "galutinį produktą", bet sakyčiau reiktų katalogo, kuriame tiesiog kiekvienai daugiabučių serijai būtų po kokius 5 skirtingus dizaino variantus ir nebūtų galimybės keisti projektų.

Komentuoti:

• justinas adam
    replied
    Tokios gairės jau prieš 15 metų turėjo būti sukurtos. Apskritai duotų gyventojams katalogą ir tegul renkasi galutinį produktą, o ne kaip dabar - vienas šaukia noriu geltono balkono, kitas balto.

Komentuoti:

• Creatium
    replied
    Pristatomos naujos Daugiabučių modernizacijos architektūros gairės: visuomenė kviečiama teikti siūlymus

Vilniaus miesto savivaldybė kartu su daugiabučių renovacijos projektus administruojančia įstaiga „Atnaujinkime miestą“ ir „2XJ“ architektais pristato Daugiabučių modernizacijos architektūros gaires. Tikimasi, kad architektų ir renovacijos ekspertų parengta studija ateityje padės užtikrinti kokybišką ir estetišką namų atnaujinimą.

Spalio 14 d. 15 val. renovacijos proceso dalyviai ir visi, kurie domisi daugiabučių atnaujinimu, kviečiami atvykti į renginį Vilniaus miesto savivaldybėje. Renginio metu kūrėjų komanda išsamiai papasakos apie Daugiabučių modernizacijos gaires ir supažindins su pagrindiniais principais. Renginį bus galima stebėti ir internetu – „Atnaujinkime miestą“ feisbuko platformoje. Ketinančius dalyvauti kviečiame registruotis https://forms.office.com/e/YCUjxzJSv5

Kviečiame susipažinti su studija (I dalis ir II dalis) ir jos santrauka. Pasiūlymus Daugiabučių modernizacijos gairėms kviečiame teikti el. paštu info@amiestas.lt iki 2024 m spalio 31 d.
    https://vilnius.lt/lt/2024/10/02/pri...ikti-siulymus/

Padaryta gana nemaža standartinių daugiabučių analizė, paruoštos nemažos apimties ir gana smulkios rekomendacijos, labai verta paskaityt visą apimtį:

1 dalis https://vilnius.lt/wp-content/upload...8-atvartai.pdf
    2 dalis https://vilnius.lt/wp-content/upload...8-atvartai.pdf
    Santrauka: https://vilnius.lt/wp-content/upload...atvartai-1.pdf

Komentuoti:

• Valiukas
    replied
    Su tom durim tai čia toks, sakyčiau, visuomenės bendras supratimas. Va google vaizdų paieška "laiptinės durys": laiptinės durys - „Google“ paieška

Komentuoti:

• John
    replied
    Duris turbūt pasirenka patys gyventojai, nes "išdaužys" (tikėtina, kad kažkiek tiesos tame gali būti) ir kad "saugiau". Tokie dalykai kaip estetika ar jaukumas dar nėra reikšmingi faktoriai dabartinėje Žirmūnų visuomenėje, gyvenančioje tuose daugiabučiuose.

Komentuoti:

• gangstarr
    replied
    Parašė SoulMulticast Rodyti pranešimą
    Na tos paliktos laiptiniu seifo durys jaukumo neprideda. Zinovai, pasakykit, kokia prasme deti tuos 5 cm aukscio plastikinius rusio langus vietoj to kad tas skyles tiesiog uzdengti?
    Langai varstomi, tai taip palieka natūralų vėdinimą rūsiuose. Pigiau būtų įrengti automatines termostatines orlaides.

Komentuoti:

• SoulMulticast
    replied
    Na tos paliktos laiptiniu seifo durys jaukumo neprideda. Zinovai, pasakykit, kokia prasme deti tuos 5 cm aukscio plastikinius rusio langus vietoj to kad tas skyles tiesiog uzdengti?

Komentuoti:

• alchsh
    replied
    Pilkas dangus ,pilkas asfaltas,pilki namai ir pilki žmonės. Sveiki atvykę į rytų Europą.

Komentuoti:

• Globalus
    replied
    Tuskulėnų 24, 26

Name:	P40923-190525.jpg
Views:	1438
Size:	1,52 MB
ID:	2155207 Click image for larger version

Name:	P40923-190800.jpg
Views:	1444
Size:	1,23 MB