Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Korupcija Lietuvoje

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• MedinisStrazdas
    replied
    Parašė Galys Rodyti pranešimą

Kaip sakė ekonomikos guru A. Butkevičius: Negalima lyginti, bet palyginkime. Galima pradėti nuo žuvies galvos, t.y. aukščiausių politinių postų, Lietuvoje jie visi renkami sąžininguose demokratiniuse rinkimuose, rusijoje realiai rinkimų nėra, nes įsigalėjusi grupuotė, pasinaudodama savo susikurta sistema tiesiog imituoja rinkimus ir toliau valdo. Tai ties šita vieta ir galima baigti, kas beveik ir atitiktų digital teiginį, kad čia nepalyginami dalykai.
    Kad pas mus demokratija, o ten diktatūra niekas ir nesiginčija. Bet tai nėra tas pats kaip korupcija.

Komentuoti:

• Galys
    replied
    Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

Tai tame ir esmė mano komentarų, kad jeigu yra tokie nuosprendžiai kyla pagrįstas klausimas ar tikrai "nepalyginamai". O jūs čia visus vatnikais išvadinote.
    Kaip sakė ekonomikos guru A. Butkevičius: Negalima lyginti, bet palyginkime. Galima pradėti nuo žuvies galvos, t.y. aukščiausių politinių postų, Lietuvoje jie visi renkami sąžininguose demokratiniuse rinkimuose, rusijoje realiai rinkimų nėra, nes įsigalėjusi grupuotė, pasinaudodama savo susikurta sistema tiesiog imituoja rinkimus ir toliau valdo. Tai ties šita vieta ir galima baigti, kas beveik ir atitiktų digital teiginį, kad čia nepalyginami dalykai.

Komentuoti:

• Sula
    replied

Tai tame ir esmė mano komentarų, kad jeigu yra tokie nuosprendžiai kyla pagrįstas klausimas ar tikrai "nepalyginamai". O jūs čia visus vatnikais išvadinote.
    Jeigu bajorai stato rūmus ar jachtas carui, tai tiesiog nėra korupcija. Toks reiškinys turėtų vadintis kitaip.

Komentuoti:

• MedinisStrazdas
    replied
    Parašė digital Rodyti pranešimą
    Niekas ir nesako, kad pas mus gerai. Tiesiog pas mus yra nepalyginamai geriau, negu rusijoje, minimum dešimt kartų, tik tiek noriu pabrėžti.

Komentuoti:

• digital
    replied
    O šiaip tai jeigu korupciją išteisina bet ministro posto negauna tai dar nereiškia kad labai gerai pas mus yra.
    Niekas ir nesako, kad pas mus gerai. Tiesiog pas mus yra nepalyginamai geriau, negu rusijoje, minimum dešimt kartų, tik tiek noriu pabrėžti.

Komentuoti:

• digital
    replied
    Parašė Zygis Rodyti pranešimą
    Apgailetina.
    Apgailėtini yra tie, kurie transliuoja kacapstano propagandą - tarkim, kad ir "Lietuvoje korupcija valdžios sluoksniuose yra panaši į rusijos".

Komentuoti:

• Zygis
    replied
    Jokių pavyzdžių aš nepateikinėsiu, man ši diskusija nelabai įdomi, ypač mėtymasis konkrečiomis bylomis (nes tada kitas pateiks dar kažką, trečias dar ir taip pasaka be galo). Tam ir yra rodikliai, pagal kuriuos nustatomas šalies korupcijos lygis. Jei nesunku, nueik kad ir į wikipedia ir palygink Lietuvos ir kacapstano rodiklius.
    Tau si diskusija nelabai idomi, bet butent tu uzsipuolei, pradejai perkelinet pranesimus ir aktyviausiai cia varai savo ir po to vel apie tuos pacius indeksus, kurie nieko apie politini sluoksni nerodo svaigsti. Apgailetina.

Komentuoti:

• MedinisStrazdas
    replied
    Jokių pavyzdžių aš nepateikinėsiu, man ši diskusija nelabai įdomi, ypač mėtymasis konkrečiomis bylomis (nes tada kitas pateiks dar kažką, trečias dar ir taip pasaka be galo). Tam ir yra rodikliai, pagal kuriuos nustatomas šalies korupcijos lygis. Jei nesunku, nueik kad ir į wikipedia ir palygink Lietuvos ir kacapstano rodiklius.
    Jau buvo diskutuota kodėl tie rodikliai neparodo esmės.

O šiaip tai jeigu korupciją išteisina bet ministro posto negauna tai dar nereiškia kad labai gerai pas mus yra.

Komentuoti:

• digital
    replied
    Parašė Zygis Rodyti pranešimą
    O siaip tai akivaizdziai nesupranti skirtumo tarp visuomeneje esancios korupcijos ir valdzios sluoksniuose. Man rodos niekas niekur neteige, kad Rusijos visuomene tiek pat ar maziau korumpuota. Buvo kalbeta apie politika ir bendrai valdzios sluoksni.
    Bendrai valdžios sluoksnis kacapstane yra tiek korumpuotas, kad ne tik su Lietuva, turbūt net su kokia nors Tadžikija neišeitų lyginti. Kiek pamenu nesupranti rusiškai - aš, deja, suprantu, ir per paskutinius 10 metų esu tiek pavyzdžių matęs, kad plaukai šiaušiasi.

Komentuoti:

• digital
    replied

Komentuoti:

• Zygis
    replied
    Tai kur tas pavyzdys?

tiesa va - gal nuteis moterele paemusia 2 lentynas 10 eur vertes:

https://m.delfi.lt/lietuvoje/article.php?id=91525921

O siaip tai akivaizdziai nesupranti skirtumo tarp visuomeneje esancios korupcijos ir valdzios sluoksniuose. Man rodos niekas niekur neteige, kad Rusijos visuomene tiek pat ar maziau korumpuota. Buvo kalbeta apie politika ir bendrai valdzios sluoksni.

Komentuoti:

• digital
    replied
    Jo, šitas girtas tik į suaugusiu įvažiavo, tai nesiskaito.
    Lygini nelyginamus dalykus -
    Radzevičiaus neišteisino, tik palengvino bausmę ar pan. kacapai tuo tarpu 5 kartus blogesnėje situacijoje pilnai išteisino, ir tokių atvejų ten šimtai.

Dar kartą - kas sako, kad Lietuvoje korupcija tokia pati kaip rusijoje - vatnikai.
    Paskutinis taisė digital; 2022.10.19, 11:35.

Komentuoti:

• Zygis
    replied
    Jūs gal nejuokaukit su Masiulio pavyzdžiu. rusijoje kai girtas valdininkas užmuša kelis vaikus su automobiliu užlėkęs ant šaligatvio, tyrimas nustato, kad 5 metų vaikas buvo girtas ir valdininkas išteisinamas. Čia neįmanoma lyginti nei su Masiulio, nei su Radzevičiaus pavyzdžiais - visai kita kategorija.
    Pateik nors viena pavyzdi per pastaruosius 10 metu, kur aukstesnio lygio valdininkas/veikejas butu gaves realia laisves atemimo bausme Lietuvoje uz korupcija

Komentuoti:

• MedinisStrazdas
    replied
    Parašė Bmweda Rodyti pranešimą

Čia lyg tik pirmas kėlinys? Dabar vyksta antras ir tikėtinas pratęsimas (Lietuvos Aukščiausiasis Teismas).
    Ar turi bent vieną pavyzdį kur korupcijos nuosprendis būtų pakeistas aukščiausiame teisme?
    Jūs gal nejuokaukit su Masiulio pavyzdžiu. rusijoje kai girtas valdininkas užmuša kelis vaikus su automobiliu užlėkęs ant šaligatvio, tyrimas nustato, kad 5 metų vaikas buvo girtas ir valdininkas išteisinamas. Čia neįmanoma lyginti nei su Masiulio, nei su Radzevičiaus pavyzdžiais - visai kita kategorija.
    Jo, šitas girtas tik į suaugusiu įvažiavo, tai nesiskaito.

Komentuoti:

• Bmweda
    replied

Po šitokių sprendimų kyla įtarimas kad gal ir nėra žymiai geriau:https://www.15min.lt/naujiena/aktual...ems-56-1668472
    Čia lyg tik pirmas kėlinys? Dabar vyksta antras ir tikėtinas pratęsimas (Lietuvos Aukščiausiasis Teismas).

Komentuoti:

• digital
    replied

Komentuoti:

• mantasm
    replied
    Parašė Stadionas Rodyti pranešimą

yra, nes jei korupcija būtų kaip Rusijoje, Masiulis būtų tapęs premjerų, o dabar būtų opozicijos lyderis.
    Nebūtų chronius įvažiavęs į miegančius saugumiečius - gal taip ir būtų.

Komentuoti:

• MedinisStrazdas
    replied
    Parašė Stadionas Rodyti pranešimą

yra, nes jei korupcija būtų kaip Rusijoje, Masiulis būtų tapęs premjerų, o dabar būtų opozicijos lyderis.
    Jau pabuvojo ministru jis, o jo partija yra valdančiojoje koalicijoje.

Komentuoti:

• Stadionas
    replied

Po šitokių sprendimų kyla įtarimas kad gal ir nėra žymiai geriau:https://www.15min.lt/naujiena/aktual...ems-56-1668472

Komentuoti:

• MedinisStrazdas
    replied
    Aišku, kad pas mus yra žymiai geriau, nei rusijoje, čia net nėra ką diskutuoti.

Komentuoti:

Working...
X