Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Korupcija Lietuvoje

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• Lettered
    replied
    Parašė digital Rodyti pranešimą
    "Indeksai nieko nerodo". "Lietuvos valdžios sluoksniuose korupcija tokia pati kaip rusijoje".
    Kad tokia pat kaip Rusijoje manau niekas nesako. Kas vyksta Rusijoje tai net ne korupcija, o kur kas baisiau už ją, tiesiog banditizmas.
    Paskutinis taisė Lettered; 2022.12.08, 11:22.

Komentuoti:

• bato_usai
    replied
    Įvairius Šilutės savivaldybės konkursus laimėjusios statybų įmonės, įtariama, atsidėkodamos statė namą administracijos vadovui Virgilijui Pozingiui.

Komentuoti:

• MedinisStrazdas
    replied
    Parašė abruo Rodyti pranešimą

Dažnai tokie indeksai labai prasilenkia su asmenine patirtimi. Pvz. man visiškai nesueina, kaip Lietuva galėtų būti taip aukštai, kai man ir mano artimiesiems tenka susidurti su daugybės institucijų (Policijos, VMI ir net eilinių biudžetinių įstaigų vadovų) korupcija. Bet mums gal tiesiog nepasisekė. Dėl to sunku adekvačiai vertinti tokius indeksus.
    Man keista kad USA taip aukštai kad ten kyšininkavimas yra de fakto legalus. Nors gal kadangi legalus tai jau nebe korupcija?

Komentuoti:

• abruo
    replied
    Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
    Jeigu indeksas matuoja atvirą (overt) korupciją bet nematuoja paslėptos (covert) korupcijos tai jis tikrai nieko nesako gal nebent tai kad vakaruose geriau slepiama.
    Dažnai tokie indeksai labai prasilenkia su asmenine patirtimi. Pvz. man visiškai nesueina, kaip Lietuva galėtų būti taip aukštai, kai man ir mano artimiesiems tenka susidurti su daugybės institucijų (Policijos, VMI ir net eilinių biudžetinių įstaigų vadovų) korupcija. Bet mums gal tiesiog nepasisekė. Dėl to sunku adekvačiai vertinti tokius indeksus.

Komentuoti:

• MedinisStrazdas
    replied
    Jeigu indeksas matuoja atvirą (overt) korupciją bet nematuoja paslėptos (covert) korupcijos tai jis tikrai nieko nesako gal nebent tai kad vakaruose geriau slepiama.

Komentuoti:

• digital
    replied
    Čia sarkazmas buvo, jei ką.

Komentuoti:

• PoDV
    replied
    Parašė digital Rodyti pranešimą
    "Indeksai nieko nerodo". "Lietuvos valdžios sluoksniuose korupcija tokia pati kaip rusijoje".
    Ko gero gudriausi sako: "korupciją sunku/beveik neįmanoma pamatuoti".

Komentuoti:

• digital
    replied

Komentuoti:

• Blaze
    replied
    Global Risk sudarė naują korupcijos indeksą. Estija 5! Lietuva 23-ia.

Click image for larger version

Name:	GCI_Ranking_2022-scaled-1.jpg
Views:	670
Size:	282,1 kB
ID:	2016466
    https://estonianworld.com/business/i...-in-the-world/

Komentuoti:

• bato_usai
    replied
    Parašė uzdvidesimt Rodyti pranešimą
    Kažkaip įdomiai į metų galą pasipylė korupcijos skandalai iš giedro dangaus. Nejaugi institucijos pradėjo dirbt savo darbą? Ar tiesiog šiaip priešrinkiminė akcija?
    STT prieš mėnesį juk užbaigė bendrą savivaldybės struktūros grėsmių valdymo tyrimą, tai mano teorija, kad kažką išsiaiškino ir išplėtė į atskirus tyrimus. Antras papildantis faktorius - artėjantys sav. rinkimai ir gal remiamasi praktika, kad geriau pagreitinti vykstančius tyrimus susijusius su rinkimų asmenimis, kad nereikėtų po to šitų dalykų skelbti jau prasidėjus agitacijų laikotarpiui, tuo amerikietišku October surprise variantu.

Komentuoti:

• uzdvidesimt
    replied
    Kažkaip įdomiai į metų galą pasipylė korupcijos skandalai iš giedro dangaus. Nejaugi institucijos pradėjo dirbt savo darbą? Ar tiesiog šiaip priešrinkiminė akcija?

Komentuoti:

• bato_usai
    replied
    Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnai, vadovaujami Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorų, atlieka ikiteisminį tyrimą dėl įtariamos sisteminės korupcijos Šilutės rajono savivaldybėje.
    Antradienį sulaikytas Šilutės rajono savivaldybės administracijos direktorius Virgilijus Pozingis, jam pareikšti įtarima...

Komentuoti:

• MedinisStrazdas
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą

Vis kažkaip prieš rinkimus tokie dalykai ištraukiami į paviršių. Šiaip įdomu, kas labiausiai nori Visocko dingimo iš politikos? Ir kam labiausiai simpatizuoja STT/FNTT/prokuratūra ir panašios sovietinio ir postsovietinio palikimo institucijos?
    Kad Visocką jau ne pirmą kartą bando bet nieko nepavyksta jiems, o kad jis draugauja su tuo nelegalius statinius statančiu "verslininku" kurio vardo minėti negalima nes pakvies į teismą tai čia vieša paslaptis.

Komentuoti:

• bato_usai
    replied
    Parašė John Rodyti pranešimą
    Vis kažkaip prieš rinkimus tokie dalykai ištraukiami į paviršių. Šiaip įdomu, kas labiausiai nori Visocko dingimo iš politikos? Ir kam labiausiai simpatizuoja STT/FNTT/prokuratūra ir panašios sovietinio ir postsovietinio palikimo institucijos?
    Tas tyrimas jau senai vyksta, ankščiau statusas turėjo buvo kitoks, o dabar pakeistas į įtarimąjį.

Teisėsaugos įtarimai – dėl „Šiaulių gatvių apšvietimo“ viešojo pirkimo aplinkybių
    2022.06.09

Šiaulių miesto savivaldybės meras Artūras Visockas ketvirtadienį telefonu buvo nepasiekiamas. Pavakarę jis išplatino kreipimąsi, kuriame teigė, jog jam „šiek tiek apmaudu“ dėl „nepozityvios žinios“.

„Atsiradus galimybei ir kalbant apie konkretų tiriamąjį įvykį ir esant galimybei, kai bus galima plačiau komentuoti, būtinai tą dalyką padarysiu“, – įraše teigė A.Visockas.
    Jokio komentaro lygtai pateikta ir nebuvo.

Komentuoti:

• mantasm
    replied
    Parašė Gator Rodyti pranešimą

Jo, bet mano mintis apie tai, kad reketuojami kyšio, tokioje pozicijoje būti nenori. Nesvarbu ar kažkada reikalaus inspektoiaus atsilyginti už tai. O kadangi reketuojami kyšio būti nenori, tai ir stt pranešti turėtų.
    Skirtingai nuo kontraboso pirkėjų, kurie visi savo laisva valia schemoje dalyvauti nori.
    Geriausia kai abi sandorio pusės iš jo gauna naudos Jei kažkas tau bando primest nenaudingą sandorį - neretai lengviausias būdas būna tiesiog tame rasti naudos ir sau.

Komentuoti:

• John
    replied

Komentuoti:

• Gator
    replied
    Parašė mantasm Rodyti pranešimą

Jei yra kyšių prievartavimas, anksčiau ar vėliau atsiras noras ir gauti „paslaugą“ už „mokestį“. Jei inspektorius šiaip ar taip gauna kyšį, ar jam bus sunku nepastebėti realaus pažeidimo? Šiek tiek didesnis kyšis gali būti daug pigiau nei normalus išsprendimas.
    Jo, bet mano mintis apie tai, kad reketuojami kyšio, tokioje pozicijoje būti nenori. Nesvarbu ar kažkada reikalaus inspektoiaus atsilyginti už tai. O kadangi reketuojami kyšio būti nenori, tai ir stt pranešti turėtų.
    Skirtingai nuo kontraboso pirkėjų, kurie visi savo laisva valia schemoje dalyvauti nori.

Komentuoti:

• bato_usai
    replied
    Ikiteisminiame tyrime dėl galimai neskaidrių Šiaulių miesto savivaldybės valdomos įmonės organizuojamo Europos Sąjungos (ES) lėšomis finansuojamo viešojo pirkimo ...

Komentuoti:

• mantasm
    replied
    Parašė Gator Rodyti pranešimą

Bet tema buvo užduota apie reketuojamus parduotuvių savininkus, o ne tuos, kurie noriai siūlo kyšius, kad każko blogo nepastebėtų inspektoriai.
    Jei yra kyšių prievartavimas, anksčiau ar vėliau atsiras noras ir gauti „paslaugą“ už „mokestį“. Jei inspektorius šiaip ar taip gauna kyšį, ar jam bus sunku nepastebėti realaus pažeidimo? Šiek tiek didesnis kyšis gali būti daug pigiau nei normalus išsprendimas.

Komentuoti:

• Gator
    replied
    Parašė Stadionas Rodyti pranešimą

aš apie korupcijos abipuse naudą sektoriuje.
    Bet tema buvo užduota apie reketuojamus parduotuvių savininkus, o ne tuos, kurie noriai siūlo kyšius, kad każko blogo nepastebėtų inspektoriai.

Komentuoti:

Working...
X