Parašė digital
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Korupcija Lietuvoje
Collapse
X
-
Man keista kad USA taip aukštai kad ten kyšininkavimas yra de fakto legalus. Nors gal kadangi legalus tai jau nebe korupcija?Parašė abruo Rodyti pranešimą
Dažnai tokie indeksai labai prasilenkia su asmenine patirtimi. Pvz. man visiškai nesueina, kaip Lietuva galėtų būti taip aukštai, kai man ir mano artimiesiems tenka susidurti su daugybės institucijų (Policijos, VMI ir net eilinių biudžetinių įstaigų vadovų) korupcija. Bet mums gal tiesiog nepasisekė. Dėl to sunku adekvačiai vertinti tokius indeksus.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Dažnai tokie indeksai labai prasilenkia su asmenine patirtimi. Pvz. man visiškai nesueina, kaip Lietuva galėtų būti taip aukštai, kai man ir mano artimiesiems tenka susidurti su daugybės institucijų (Policijos, VMI ir net eilinių biudžetinių įstaigų vadovų) korupcija. Bet mums gal tiesiog nepasisekė. Dėl to sunku adekvačiai vertinti tokius indeksus.Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimąJeigu indeksas matuoja atvirą (overt) korupciją bet nematuoja paslėptos (covert) korupcijos tai jis tikrai nieko nesako gal nebent tai kad vakaruose geriau slepiama.
Komentuoti:
-
Jeigu indeksas matuoja atvirą (overt) korupciją bet nematuoja paslėptos (covert) korupcijos tai jis tikrai nieko nesako gal nebent tai kad vakaruose geriau slepiama.
- 4 patinka
Komentuoti:
-
Ko gero gudriausi sako: "korupciją sunku/beveik neįmanoma pamatuoti".Parašė digital Rodyti pranešimą"Indeksai nieko nerodo". "Lietuvos valdžios sluoksniuose korupcija tokia pati kaip rusijoje".
Komentuoti:
-
"Indeksai nieko nerodo". "Lietuvos valdžios sluoksniuose korupcija tokia pati kaip rusijoje".
- 2 patinka
Komentuoti:
-
Global Risk sudarė naują korupcijos indeksą. Estija 5! Lietuva 23-ia.
https://estonianworld.com/business/i...-in-the-world/
- 2 patinka
Komentuoti:
-
STT prieš mėnesį juk užbaigė bendrą savivaldybės struktūros grėsmių valdymo tyrimą, tai mano teorija, kad kažką išsiaiškino ir išplėtė į atskirus tyrimus. Antras papildantis faktorius - artėjantys sav. rinkimai ir gal remiamasi praktika, kad geriau pagreitinti vykstančius tyrimus susijusius su rinkimų asmenimis, kad nereikėtų po to šitų dalykų skelbti jau prasidėjus agitacijų laikotarpiui, tuo amerikietišku October surprise variantu.Parašė uzdvidesimt Rodyti pranešimąKažkaip įdomiai į metų galą pasipylė korupcijos skandalai iš giedro dangaus. Nejaugi institucijos pradėjo dirbt savo darbą? Ar tiesiog šiaip priešrinkiminė akcija?
Komentuoti:
-
Kažkaip įdomiai į metų galą pasipylė korupcijos skandalai iš giedro dangaus. Nejaugi institucijos pradėjo dirbt savo darbą? Ar tiesiog šiaip priešrinkiminė akcija?
Komentuoti:
-
Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Klaipėdos valdybos pareigūnai, vadovaujami Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorų, atlieka ikiteisminį tyrimą dėl įtariamos sisteminės korupcijos Šilutės rajono savivaldybėje.
Komentuoti:
-
Kad Visocką jau ne pirmą kartą bando bet nieko nepavyksta jiems, o kad jis draugauja su tuo nelegalius statinius statančiu "verslininku" kurio vardo minėti negalima nes pakvies į teismą tai čia vieša paslaptis.Parašė John Rodyti pranešimą
Vis kažkaip prieš rinkimus tokie dalykai ištraukiami į paviršių. Šiaip įdomu, kas labiausiai nori Visocko dingimo iš politikos? Ir kam labiausiai simpatizuoja STT/FNTT/prokuratūra ir panašios sovietinio ir postsovietinio palikimo institucijos?
Komentuoti:
-
Tas tyrimas jau senai vyksta, ankščiau statusas turėjo buvo kitoks, o dabar pakeistas į įtarimąjį.Parašė John Rodyti pranešimąVis kažkaip prieš rinkimus tokie dalykai ištraukiami į paviršių. Šiaip įdomu, kas labiausiai nori Visocko dingimo iš politikos? Ir kam labiausiai simpatizuoja STT/FNTT/prokuratūra ir panašios sovietinio ir postsovietinio palikimo institucijos?
Teisėsaugos įtarimai – dėl „Šiaulių gatvių apšvietimo“ viešojo pirkimo aplinkybių
2022.06.09
Jokio komentaro lygtai pateikta ir nebuvo.Šiaulių miesto savivaldybės meras Artūras Visockas ketvirtadienį telefonu buvo nepasiekiamas. Pavakarę jis išplatino kreipimąsi, kuriame teigė, jog jam „šiek tiek apmaudu“ dėl „nepozityvios žinios“.
„Atsiradus galimybei ir kalbant apie konkretų tiriamąjį įvykį ir esant galimybei, kai bus galima plačiau komentuoti, būtinai tą dalyką padarysiu“, – įraše teigė A.Visockas.
Komentuoti:
-
Geriausia kai abi sandorio pusės iš jo gauna naudosParašė Gator Rodyti pranešimą
Jo, bet mano mintis apie tai, kad reketuojami kyšio, tokioje pozicijoje būti nenori. Nesvarbu ar kažkada reikalaus inspektoiaus atsilyginti už tai. O kadangi reketuojami kyšio būti nenori, tai ir stt pranešti turėtų.
Skirtingai nuo kontraboso pirkėjų, kurie visi savo laisva valia schemoje dalyvauti nori.
Jei kažkas tau bando primest nenaudingą sandorį - neretai lengviausias būdas būna tiesiog tame rasti naudos ir sau.
Komentuoti:
-
Vis kažkaip prieš rinkimus tokie dalykai ištraukiami į paviršių. Šiaip įdomu, kas labiausiai nori Visocko dingimo iš politikos? Ir kam labiausiai simpatizuoja STT/FNTT/prokuratūra ir panašios sovietinio ir postsovietinio palikimo institucijos?
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Jo, bet mano mintis apie tai, kad reketuojami kyšio, tokioje pozicijoje būti nenori. Nesvarbu ar kažkada reikalaus inspektoiaus atsilyginti už tai. O kadangi reketuojami kyšio būti nenori, tai ir stt pranešti turėtų.Parašė mantasm Rodyti pranešimą
Jei yra kyšių prievartavimas, anksčiau ar vėliau atsiras noras ir gauti „paslaugą“ už „mokestį“. Jei inspektorius šiaip ar taip gauna kyšį, ar jam bus sunku nepastebėti realaus pažeidimo? Šiek tiek didesnis kyšis gali būti daug pigiau nei normalus išsprendimas.
Skirtingai nuo kontraboso pirkėjų, kurie visi savo laisva valia schemoje dalyvauti nori.
Komentuoti:
-
Ikiteisminiame tyrime dėl galimai neskaidrių Šiaulių miesto savivaldybės valdomos įmonės organizuojamo Europos Sąjungos (ES) lėšomis finansuojamo viešojo pirkimo ...
Komentuoti:
-
Jei yra kyšių prievartavimas, anksčiau ar vėliau atsiras noras ir gauti „paslaugą“ už „mokestį“. Jei inspektorius šiaip ar taip gauna kyšį, ar jam bus sunku nepastebėti realaus pažeidimo? Šiek tiek didesnis kyšis gali būti daug pigiau nei normalus išsprendimas.Parašė Gator Rodyti pranešimą
Bet tema buvo užduota apie reketuojamus parduotuvių savininkus, o ne tuos, kurie noriai siūlo kyšius, kad każko blogo nepastebėtų inspektoriai.
Komentuoti:
-
Bet tema buvo užduota apie reketuojamus parduotuvių savininkus, o ne tuos, kurie noriai siūlo kyšius, kad każko blogo nepastebėtų inspektoriai.Parašė Stadionas Rodyti pranešimą
aš apie korupcijos abipuse naudą sektoriuje.
Komentuoti:
Komentuoti: