Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie JAV aktualijas. D. Trumpo administracija

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• Tomizmas
    replied
    Apie šituos Epšteino failus įdomiausia dalis yra visuomenės reakcija. Bandau įsivaizduoti, koks šokas būtų daugumai kokiais 1990 - 2000 metais išgirdus tokius dalykus. Kaip taip gali būti, kur tai matyta - žmonių reakcija būtų buvusi audringa. Nes dalykai apie kuriuos juose kalbama yra tokie... Na, visiškai sick, visiškai ugly, sick as hell. Bet dabar, dauguma žmonių yra maždaug tokie "Meh, na jo, baisu... Bet kažko tokio ir tikėjomės".

Nesiimsiu spręsti kiek tai yra tikra - tai teisėsaugos institucijų reikalas tai išsiaiškinti (jeigu apskritai bus aiškinamasi). Bet jeigu paviešinti dalykai yra TIKRI, tikitės kad kaltieji bus nubausti, lėks iš postų, atsidurs už grotų?
    Paskutinis taisė Tomizmas; 2026.02.01, 20:30.

Komentuoti:

• Eidvis
    replied
    Įsivaizduokit, kad koks Lietuvos vienas didžiausių verslininkų dabar skirtų milijoną eurų propagandiniam Nausėdienę šlovinančiam filmui sukurti. Manau dauguma suprastų, kad tai yra atvira korupcija. JAV tai jau yra norma. JAV labai sparčiai rieda į bedugnę. Tai, ką dabar daro Trumpas, lygiai taip pat, kaip tai ką daro Putinas, turės ne trumpalaikes, o ilgalaikes pasėkmes. Trumpas griauna JAV, kaip patikimos šalies įvaizdį, griauna pasitikėjima jos ekonomika ir atitinkamai griūna pasitikėjimą doleriu. Ir apie tai jau kalba net ne kažkokie 'leftistai', o FOX.

Komentuoti:

• Galys
    replied
    Parašė Sula Rodyti pranešimą

Esmė tame, kad Trumpas gali išžaginti šešiametę ir po to perrėžti jai gerklę ant Kapitolijaus kalvos, ir tai sveikns daugmaž gera pusė visų Valstijų!
    O tenkinti kad baisiausias fantazijas milijardieriams kažkokioje tolimoje rančioje - iš vis niekis - nesudaro nusikaltimo sudėties.
    Kas galima Jupiteriui, negalima jaučiui.
    Dėl to dalinai galima sutikti, gal tik ne dėl 50%.

Kažkokie vakarykščiai vietinės reikšmės rinkimėliai(apie~ 100 000 balsavusių berods) Texas'e. demokratai nuo minus 17%(praėjusiuose rinkimuose) iki plius 14%(vakarykščiuose rinkimuose). 31% gan nemažai. Nedarau kažkokių toli siekiančių išvadų, gal toks skirtumas ir pačių kandidatų efektas. Iš kitos pusės , tai tokie rezultatai nelabai stebina žiūrint ir į pačio trumpo reitingus.

Komentuoti:

• Sula
    replied
    Parašė Galys Rodyti pranešimą

Epsteino byloje pagrindinis kaltinamasis "nusižudo" kameroje, būtent tuo metu kai sugrybauja kamera. O visa medžiaga leidžiama ją redeguoajnt ir neaišku kiek tos medžiagos apskritai pašalinant. Tai apie kažkokius įrodymus čia šnekėti apskritai absurdiška. Bet turbūt žinot tą posakį: jei kažkas atrodo, kaip antis, plaukia kaip antis ir kvaksi kaip antis, tai greičiausiai tai ir yra antis. Juolab,kai mes šnekame apie politiką, kurioje asmenims taikomi, aukštesni moraliniai standartai.. hmm.. hmm.
    Esmė tame, kad Trumpas gali išžaginti šešiametę ir po to perrėžti jai gerklę ant Kapitolijaus kalvos, ir tai sveikns daugmaž gera pusė visų Valstijų!
    O tenkinti kad baisiausias fantazijas milijardieriams kažkokioje tolimoje rančioje - iš vis niekis - nesudaro nusikaltimo sudėties.
    Kas galima Jupiteriui, negalima jaučiui.

Komentuoti:

• Lettered
    replied

Epsteino byloje pagrindinis kaltinamasis "nusižudo" kameroje, būtent tuo metu kai sugrybauja kamera. O visa medžiaga leidžiama ją redeguoajnt ir neaišku kiek tos medžiagos apskritai pašalinant. Tai apie kažkokius įrodymus čia šnekėti apskritai absurdiška. Bet turbūt žinot tą posakį: jei kažkas atrodo, kaip antis, plaukia kaip antis ir kvaksi kaip antis, tai greičiausiai tai ir yra antis. Juolab,kai mes šnekame apie politiką, kurioje asmenims taikomi, aukštesni moraliniai standartai.. hmm.. hmm.
    Matant, kiek daug turtingų žinomų žmonių ir net įtakingų milijardierių lankėsi toje saloje, tai nieko keisto, kad buvo daug norinčių tą Epšteiną pašalinti.

Komentuoti:

• Galys
    replied
    Parašė Sula Rodyti pranešimą

Ko įrodymų? Pirma turi būti fiksuota nusikalstama veika. Epsteino byloje apskritai buvo vos 2-3 oficialūs kaltinamieji.

Komentuoti:

• Sula
    replied
    Parašė andyour Rodyti pranešimą

Panašu, kad neturi įrodymų.
    Ko įrodymų? Pirma turi būti fiksuota nusikalstama veika. Epsteino byloje apskritai buvo vos 2-3 oficialūs kaltinamieji.

Komentuoti:

• andyour
    replied
    Vakar išėjo nauja porcija epšteino failų.

Šiokia tokia santrauka:

Timothy Snyder
    JAV pareigūnai pripažįsta, kad net ir šis dokumentų kiekis gali neatsakyti į visus visuomenės keliamus klausimus.

https://www.delfi.lt/naujienos/uzsie...mete-120205809
    Panašu, kad neturi įrodymų.

Komentuoti:

• Galys
    replied
    Vakar išėjo nauja porcija epšteino failų.

Šiokia tokia santrauka:

Timothy Snyder
    Huh. This entire administration is an Epstein Island afterparty.

Komentuoti:

• Dundorfas
    replied
    Parašė tajus2 Rodyti pranešimą

Taip, istoriškai iki 2025 metų JAV investuoti buvo žymiai geriau nei Europoje. Mano nuomone, 2025 metais apsisuko situacija. Patirtis sako, kad kai dalykai pajuda bloga linkme, tai jie bloga linkme juda ilgai, kaip ir įvyko pvz rusijoje ar Vengrijoje.
    Nemanau vistiek jie turi daugiau maišų su pinigais ir jų tas maišas didesnis, bet bus AI bubble crash`as tikėtina ne 2026, o 2027 ar 2028.
    Gal tendencijos ne JAV naudai ir netgi link JAV saulėlydžio kaip pasaulinio hegemono, bet tie procesai trunka ilgai, beigi potencialus sekantis varžovas Kinija turi daug bėdų, o Europa irgi turi gal net dar daugiau, kurios išlys jau 2026 išryškindamos visas kitas (Prancūzijos rinkimai ir prasidėsianti erzelynė po jų, ai neskaitant didžiausio po II pasaulinio karo).
    Donaldas gadina JAV pozicijas ilgesnėje laiko atkarpoje, europa ir kiti "didieji vakarai" gali susikurti visokias sąjungas be JAV ir tas jau vyskta, čia ne 1 metų reikalas, Trumpas paleido tą procesą ir net atėją labai pro didžiųjų vakarų sąjungininkai JAV į valdžią jų jau nesustabadys, tačiau gali sušvelninti. Bet taikos prezidentas turi dar 3 metus ir paliks populistinį palikimą po savęs.
    Paskutinis taisė Dundorfas; 2026.01.30, 13:30.

Komentuoti:

• tajus2
    replied
    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

Jeigu investuojate didesnes sumas ir užsiimate ilgalaikiu investavimu, tai tuo labiau neapsimoka parduoti JAV akcijų, daug pralošė ir tie, kurie skubėjo pernai pavasarį pardavinėti, juolab ir Trumpas neprezidentaus amžinai, o didžiosios įmonės veikia ir kuria vertę dešimtmečius.
    Taip, istoriškai iki 2025 metų JAV investuoti buvo žymiai geriau nei Europoje. Mano nuomone, 2025 metais apsisuko situacija. Patirtis sako, kad kai dalykai pajuda bloga linkme, tai jie bloga linkme juda ilgai, kaip ir įvyko pvz rusijoje ar Vengrijoje.

Komentuoti:

• Stadionas
    replied
    Parašė Gator Rodyti pranešimą

JAV dar papildomai tai yra įsukama demokratų su apmokėtas profesionaliais protestuotojais, na o paskui ir šiaip buki progresyvukai pasijungia.
    Tai politinis įrankis, o ne kažko blogo darymo patvirtinimas.
    "Taikūs protestai" jau tapo mėme.
    Parašykit salavjovui, gal pasikvęs į laidą kaip "ekspertą" iš "pribaltikos"

Komentuoti:

• MedinisStrazdas
    replied

Aš džiaugiuosi tais, kurie sugeba nuspėti kada baigsis "vado" ideologinės nesąmonės ir nusipirkti akcijas žemiausiame taške. Visgi, aš investuoju ne "porą tūkstančių" ir taip pat neturiu jokių insider žinių iš trumpo administracijos, todėl man ir mano pinigams reikia saugesnių vietų investicijoms. Šiuo metu investavimas JAV reikšmingų sumų eitų kartu su nuolatiniu prisiklijavimu prie naujienų ir bandymų suprasti kada vėl kokia nesąmonė šaus, žodžiu tai ne man.
    Pergiliai mastote. Tokie svyravimai visada yra laikini ir indeksas boucenbackina, tai jeigu matai duobę nereikia daug galvoti. Nežinau kiek jūs investuojate, bet SP500 yra vienas iš kelių investavimo varinatų, tikrai tai nėra visas mano portfelis ir galima prisiimti rizikas gaudant duobes.

Komentuoti:

• Lettered
    replied

Aš džiaugiuosi tais, kurie sugeba nuspėti kada baigsis "vado" ideologinės nesąmonės ir nusipirkti akcijas žemiausiame taške. Visgi, aš investuoju ne "porą tūkstančių" ir taip pat neturiu jokių insider žinių iš trumpo administracijos, todėl man ir mano pinigams reikia saugesnių vietų investicijoms. Šiuo metu investavimas JAV reikšmingų sumų eitų kartu su nuolatiniu prisiklijavimu prie naujienų ir bandymų suprasti kada vėl kokia nesąmonė šaus, žodžiu tai ne man.
    Jeigu investuojate didesnes sumas ir užsiimate ilgalaikiu investavimu, tai tuo labiau neapsimoka parduoti JAV akcijų, daug pralošė ir tie, kurie skubėjo pernai pavasarį pardavinėti, juolab ir Trumpas neprezidentaus amžinai, o didžiosios įmonės veikia ir kuria vertę dešimtmečius.

Paskutinis taisė Lettered; 2026.01.30, 09:54.

Komentuoti:

• tajus2
    replied
    Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

Aš imečiau kelis tūkstančius pavasari, tai grąža 20%+, jeigu pažiūrėtumėt ilgesnį laiko tarpą tai jūs lyginate praėjusį piką.

Komentuoti:

• Edd
    replied
    Parašė Gator Rodyti pranešimą

JAV dar papildomai tai yra įsukama demokratų su apmokėtas profesionaliais protestuotojais, na o paskui ir šiaip buki progresyvukai pasijungia.
    T.y. viskas ok su ICE, protestuoja tik buki arba papirkti?

Komentuoti:

• Gator
    replied
    Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą

Kai Lietuvos policija brovėsi pro protestuojančius Janutėnės palaikytojus "mergaite pagrobti" tai turbūt irgi buvote Janutienės pusėje?

Komentuoti:

• MedinisStrazdas
    replied
    Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

ICE šiaip reikėtų įteikti medalį ar kokią Nobelio premiją už neefektyvumą. Jeigu tau vykdant operatyvinę veiklą susirenka mitingas - nereikia turėti per daug smegenų, kad suprasti, jog tu darai kažką ne taip.
    Kai Lietuvos policija brovėsi pro protestuojančius Janutėnės palaikytojus "mergaite pagrobti" tai turbūt irgi buvote Janutienės pusėje?

Komentuoti:

• MedinisStrazdas
    replied
    Parašė neamos Rodyti pranešimą

Labiausiai gaila kad jo draugelį išrinko JAV prezidentu ir dabar jis visaip stabdo failų viešinimą. Na smagu, kad rūpi šitie dalykai, kitiems tik darbo rinkos iškraipymai svarbūs
    Sutinku, bet JAV neturėjo gero prezidento nuo Bušo laikų, kai mus priėmė į NATO. Šiaip čia ne vien JAV problema, kokybiškų lyderių stoka politikoje visur lenda.

Dabar galima paskaičiuoti ar sprendimas buvo teisingas. Tai nors ir atšokę yra paskutiniu metu, bet 1,66% grąža tikrai nėra tai, dėl ko žmonės eina investuoti į akcijas. Žodžiu, džiaugiuosi priėmęs teisingą sprendimą ir matant dabartinę situaciją JAV neturiu jokių planų ten grįžti.

Edit: Pagal komentarus matau, kad reikia patikslinti, kad grafikas rodo būtent grąžą Eurais, t.y. kas turi būti aktualu lietuvių investuotojui.
    Aš imečiau kelis tūkstančius pavasari, tai grąža 20%+, jeigu pažiūrėtumėt ilgesnį laiko tarpą tai jūs lyginate praėjusį piką.

Komentuoti:

• Galys
    replied
    Tik simbolis, bet kiek daug pasako apie dabartinę administraciją.

Komentuoti:

Working...
X