Parašė Gator
Rodyti pranešimą
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Nelaimingi atsitikimai ir incidentai aviacijoje
Collapse
X
-
-
Parašė Wintautas Rodyti pranešimą
O ten kur visi kalbėjo, kad neteisingai atkartojo 2700, man atrodo kad teisingai. Ir tas video kur aukščiau papostintas (tikrų oro ekspertų) irgi sako kad teisingai atkartojo, o ne 2500 ar 2300
Tower dažnį 118,205 dispečerė ištarė su labai trumpu ir neišraiškingu dvejetu, nepavartojo "decimal" po sveikų skaičių, t.y. pavarė žargonu ir nepataisė kai neišgirdęs ispanas patvirtino 118,05.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimąTaip pat ir pilotai ir savo chartuose turėjo turėti šiuos skaičius, bet gal pasitikėjo bokštu. Hard to tell.
Komentuoti:
-
Kažkokie vaikiški motyvai. Taip tikriausiai kas dešimtas lėktuvas dužtų. O kur dar tikrai sudėtingi oro uostai, blogos oro sąlygos.
- 3 patinka
Komentuoti:
-
Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimą
Turėjo, bet panašu, kad kai išlindo iš po debesų aukštis buvo 1400, tai nebedaug laisvės manevrams, o jeigu kabinoje vis dsr neturėjo ryšio su nokštu, suvokė, kad skrenda per greitai, tai ne į taką žiūrėjo..
Komentuoti:
-
Parašė Lettered Rodyti pranešimą
Bet pilotai neturėjo fiziškai matyti, kad per žemai leidžiasi ar per tas pačias oro uosto tako lempas?Paskutinis taisė Ciurlionis; 2024.11.28, 20:38.
Komentuoti:
-
Bet pilotai neturėjo fiziškai matyti, kad per žemai leidžiasi ar per tas pačias oro uosto tako lempas?
Komentuoti:
-
Bet pilotai neturėjo fiziškai matyti, kad per žemai leidžiasi ar per tas pačias oro uosto tako lempas?
Komentuoti:
-
Parašė Wintautas Rodyti pranešimąTaip, čia kažkoks naujienų tabloidas, o ne aviacijos ekspertai.
O ten kur visi kalbėjo, kad neteisingai atkartojo 2700, man atrodo kad teisingai. Ir tas video kur aukščiau papostintas (tikrų oro ekspertų) irgi sako kad teisingai atkartojo, o ne 2500 ar 2300
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Parašė sleader Rodyti pranešimą
Kad ten cituojamas Spiegel - vokiečiai.
Kitas dalykas, kiek apskritai reikšmingos tokios klaidos dėl tokių nekintamų parametrų, kaip pvz. radio dažnis? Juk tie dažniai sužymėti chart, kurį pilotai turbūt turi po ranka? Manau tokį dalyka dėl paprastumo ir net nesistengdami suprasti ką žodžiu pasako, iškart pasižiūrėtų kas schemoje parašyta.
Aš kiek žiūrėjęs ir matęs video apie oro avarijas ir air control įrašų, tai ten atrodo nuolat daromos tos visos mini klaidelės, kalbama naaiškiai ir atrodo ir susidaro vaizdas, kad didėlė dalis sakomų dalykų nėra preciziškai didėlės svarbos ir iš esmės yra normalu daryti tas klaideles, tačiau aišku avarijos atvėju prie jų negali neprikibti.
Tikrai čia buvo arba sistemos-mechaninė klaida, arba pilotų.
Komentuoti:
-
Parašė sauls Rodyti pranešimąŠveicarai teigia, ka būtent skrydžių centro prastas bendravimas buvo katastrofos priežastis
https://www.20min.ch/story/litauen-d...takt-103228816
Kitas dalykas, kiek apskritai reikšmingos tokios klaidos dėl tokių nekintamų parametrų, kaip pvz. radio dažnis? Juk tie dažniai sužymėti chart, kurį pilotai turbūt turi po ranka? Manau tokį dalyka dėl paprastumo ir net nesistengdami suprasti ką žodžiu pasako, iškart pasižiūrėtų kas schemoje parašyta.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Šveicarai teigia, ka būtent skrydžių centro prastas bendravimas buvo katastrofos priežastis
https://www.20min.ch/story/litauen-d...takt-103228816
Komentuoti:
-
Koks skirtumas, kokia tautybė, geriau jau dirbti be klaidų...
- 3 patinka
Komentuoti:
-
Koks skirtumas, kokia tautybė, geriau jau dirbti be klaidų...
Komentuoti:
-
Parašė rmss Rodyti pranešimą
Kad nei vieno iš jų akcentas nei kiek nepanašus į rusišką. Grynai lietuviškas thicc English.
- 6 patinka
Komentuoti:
-
Parašė mag Rodyti pranešimąKad ten vyro akcentas labiau būtų panašesnis į ruso, bet ir tai ne "tagiškas"
- 2 patinka
Komentuoti:
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimąIš akcento man pasirodė, kad VNO dispečerė rusakalbė.
Komentuoti:
-
Parašė John Rodyti pranešimąO tower neturėtų pataisyti piloto neteisingai atkartotą dažnį (ar bet kokį kitą parametrą)? Ar tai nėra labai svarbu?
Čia tas momentas:
https://youtube.com/shorts/SWWBkWMPB...uj6i5Zr616jryJPaskutinis taisė Ciurlionis; 2024.11.27, 21:11.
- 2 patinka
Komentuoti:
-
Parašė Tomas Rodyti pranešimąIš akcento man pasirodė, kad VNO dispečerė rusakalbė.
- 5 patinka
Komentuoti:
Komentuoti: