Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

[VLN] Vilniaus viešasis transportas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Per renginį lapkričio 25 pakoreguotose 5,49, 69 autobusų trasose pažymėta stotelė "Saltoniškės", esanti Geležinio Vilko g. po Ukmergės g. estakada. Ar tai normalu? Matyt įsivėlė klaida. Dar kažkuomet seniau užklausus SĮSP, kodėl nuo 2019 m. rudens 5 autobusą nukreipus per Linkmenų gatvę, ta Saltoniškių st. ne tik dingo ir iš 8/25/29/89 autobusų reisų važiuojant į parką, bet ir buvo išmontuotas stotelės ženklas, paliekant tik paviljoną su suoliuku, man buvo atsakyta, kad "saugaus eismo komisija nutarė, kad šioje vietoje stoti nebėra saugu". Tai jei nesaugu, kodėl, net ir trumpam buvo sugrąžintas sustojimas šioje vietoje? Gi tai nekeičia fakto, kad "nesaugu". Antra vertus, tokie naratyvai rodo, kad iki VT Geležinio Vilko gatvės atkarpoje nuo šios vietos iki Visorių dar labai toli, jei net buvo panaikintas sustojimas vietoje, kur 5 autobusas be problemų sustodavo.

    https://www.stops.lt/vilnius/#bus/49...b1-a1/1634/map

    Comment


      Gal kas žinote, kuriuose gatvėse yra padarytos viešojo transporto stotelės be įvažų priešais automobilių stovėjimo aikšteles, kurios yra gatvėje? Jeigu turite tokių nuotraukų, vaizdo įrašų atsiųskite mums el. paštu LVTentuziastai@gmail.com, nes vienoje gatvėje gyventojai prašo įrengti stotelę, bet atsakingi už stotelių įrengimą vis atsako, kad jos negali įrengti dėl automobilių stovėjimo aikštelės esančios kitoje gatvės pusėje. Ir toje vietoje daug gyventojų ir darbuotojų, mokinių viešojo transporto maršruto autobusų vairuotojų prašo išleisti, nes garbės ratą apvažiuoti užtrunka 4-5 minutes, tai gali patvirtinti patys vairuotojai dirbantys tame maršrute jie irgi rašė prašymus savo įmonės vadovybei dėl papildomos stotelės.
      Paskutinis taisė digital; 2023.11.24, 10:41. Priežastis: ištrintas pasikartojimas
      Gerbkite kitų forumo narių nuomones.

      Comment


        Nežinau ar supratau, bet: https://www.google.lt/maps/@54.72144...8192?entry=ttu ir ženklas https://www.google.lt/maps/@54.72139...8192?entry=ttu
        ?
        ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

        Comment


          Dūkštų, Mūsninkų stotelės Šeškinėj?

          Comment


            Priminsiu besidomintiems, kad rytoj aktualus renginys:
            https://madeinvilnius.lt/transportas...sporto-parkas/

            Comment


              Prieš daugiau nei metus prašiau Tvarkau Vilnių įrengti dviračių stovus prie pastato, iki šiol neįrengė nors pažadėjo. Dabar parašiau šiuos siūlymus šitam renginiui, tik nesupratau ar PP ar šiaip renginukas aplinkiniams gyventojams. Paprašiau į darbo projektą įtrauktaukt tada (nors įtariu sulūžęs tas fontanas, bet ne taip kaip prie Seimo, čia tie meistrai gaminantys vienetines custom dalis, tikrai galėtų išrinkt ir sutvarkyt ką ten reikia, būtų atrakcija patiems, tad jei kas dalyvausit gyvai dar pastumkit idėją):

              1) priešais pagrindinį įėjimą į pastatą yra fontanas. Prašau padaryti taip, kad jis veiktų ir būtų įjungtas. Išjungtas fontanas kenkia atsinaujinusio objekto įvaizdžiui.

              2) Prašau šalia pagrindinio įėjimo į pastatą priešais kavinės langus, t. y. tarp VVT įėjimo durų ir greitosios pagalbos skyriaus įėjimų numatyti dviračių stovus. Apverstos raidės "U" formos ir, kad būtų įbetonuota, o ne tvirtinama varžtais į plyteles. Pagal STR detaliai nurodykite darbo projekte tinkamą ir pakankamą atstumą tarp stovų ir pastato sienos (atsikišusios pusrūsio sienelių konstrukcijos).

              3) Prieš pagrindinį įėjimą į pastatą yra itin didelis plotas išgrįstas plytelėmis. Prašau nuo Justiniškių g. einančio dviračių tako nutiesti atšaką (dviračių privažiavimą raudonu asfaltu) iki naujai įrengtinų dviračių stovų prie pagrindinio įėjimo į pastatą. Taip šauniai padaryta Pociūno g. šalia „Senukai“ parduotuvės.

              4) Fontano viduje trūksta poros / kelių plytelių ant sienelių. Prašau pakloti trūkstamas.

              5) Prašau informuoti pastato valdytoją, kad nekabintų reklamų ant savo langų, nes kelia vizualinę taršą ir įstaiga neatrodo labai respektabiliai. Nors yra ir legalu neturint leidimo už langų (vidinėje patalpų pusėje) talpinti reklamas apie savo vairavimo mokyklą, bet prašau to nedaryti patiems ir kitiems patalpų nuomininkams iškelti sąlygas, kad ir jie nekabintų savųjų.
              ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

              Comment


                VVT informacija iš vakar dienos susitikimo dėl Viršuliškių parko rekonstrukcijos:
                1. 50+ dyzelinių autobusų iš Verkių parko bus perkeliami į Viršuliškes.
                1. Pilaitės transporto parkas kuriamas nebus dėl pačios VMS sprendinių aplink planuotą sklypą.
                2. Liepkalnio parkas projektuojamas.

                Klasikinė neūkiškumo dėl neveiksnumo situacija: Viršuliškių parke bus projektuojamos vietos ilgiems autobusams, tačiau jie techniškai negali pildytis kuro prie parko esančioje Viada degalinėje ir planų perkelti pilimą kitur nėra.

                Comment


                  VVT pagal savo sunaudojamus kuro kiekius turėtų turėti savo kolonėles ir atsivežti kuro iš Mažeikių, o ne šerti pinigais lukoilą.

                  Comment


                    Parašė Nikas Rodyti pranešimą
                    1. Pilaitės transporto parkas kuriamas nebus dėl pačios VMS sprendinių aplink planuotą sklypą.

                    Klasikinė neūkiškumo dėl neveiksnumo situacija: Viršuliškių parke bus projektuojamos vietos ilgiems autobusams, tačiau jie techniškai negali pildytis kuro prie parko esančioje Viada degalinėje ir planų perkelti pilimą kitur nėra.
                    Galima praplėsti mintį dėl Pilaitės, kas per sprendiniai, sklype Pilaitėj?

                    Kokios tech. kliūtys degalinei? Kiek žinau Žirmūnų tam autobusų parke turi kolonėlę viduje. Prieš metus teko matyt, kaip bent trumpi autobusai suka į Viada degalinės skypą. Nebent pilasi sklypo gilumoj iš kokios cisternos?

                    ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                    Comment


                      Parašė dondc Rodyti pranešimą

                      Galima praplėsti mintį dėl Pilaitės, kas per sprendiniai, sklype Pilaitėj?
                      Suplanavus dviračių takus aplink sklypą, sklypas tampa per mažas VVT veiklai. Manau, tiesiog atmazas, kad nieko naujo nestatyti ir vietoj to palopyti sovietinį parką Viršuluose.

                      Comment


                        O kurį čia sklypą norėta panaudot Pilaitėje? Neteko girdėt nieko.

                        Comment


                          Parašė Creatium Rodyti pranešimą
                          O kurį čia sklypą norėta panaudot Pilaitėje? Neteko girdėt nieko.
                          Čia turbūt turima omenyje zona tarp Outleto ir VSD, kur kažkada dar ir VMI norėjo įsikurti.

                          Bet lyg ir parko ten nepavyko įrengti todėl, nes VSD prieštaravo, kad jų kaimynystėje būtų degalų (tiek dyzelio, tiek dujų) rezervuarai dėl galimos gresmės nacionaliniam saugumui. Iš kitos pusės, rengti du parkus taip arti vienas kito irgi nėra labai racionalu, dėl to palaikau sprendimą susikoncentruoti į Viršuliškių parką.

                          Ilgi 2TP autobusai Viadoje užsipilti tikrai gali. 2TP iki Transrevio atėjimo į 4G turėjo bent 25 ilgus autobusus ir visi jie buvo pripildomi toje Viadoje.

                          Comment


                            Paskutinis snygis ar tik ne sekmadienį buvo? O nuotrauka iš šiandienos. Panašu, kad prie naujo mero ir su hihiena nelabai sekasi.
                            Click image for larger version

Name:	P_20231129_090138.jpg
Views:	801
Size:	3,42 MB
ID:	2093191

                            Comment


                              Gal dėl trumpų įvažų ir daug suvažiavusio VT transporto taupant laiką išleidinėjo į pusnis, taip užsinešė. Šiaip vasarą grindis šluoja kas vakarą, o žiemą lyg ir plauna.
                              ♚ streetskins.eu/vilnius-city-cycling-map-by-road-surface ♚

                              Comment


                                Parašė Pilaitis Rodyti pranešimą

                                Čia turbūt turima omenyje zona tarp Outleto ir VSD, kur kažkada dar ir VMI norėjo įsikurti.

                                Bet lyg ir parko ten nepavyko įrengti todėl, nes VSD prieštaravo, kad jų kaimynystėje būtų degalų (tiek dyzelio, tiek dujų) rezervuarai dėl galimos gresmės nacionaliniam saugumui.
                                Štai puikus piktybinių idiotų administracijoje pavyzdys: vidur laukų, prie greitkelio, tarp prekybcentro ir admin. pastato parkas netinka, nes VSD tiesiog nepanoro tokios kaimynystės, o štai po daugiaaukščių daugiabučių langais privaryti naktimis kriokiančių dyzelių - prašom. Modernus vien troleibusų parkas Viršuliškėse su perspektyva į troleibusų skaičiaus augimą - puiki mintis, tačiau autobusų Viršuliškių parke negalės būti dėl viršijamų triukšmo normų prie daugiabučių. Ir liks VVT su senu parku Verkiuose ir galimai nauju Liepkalnyje, su didžiulėm nulinėm ridom į vakarinę miesto dalį, nes viešasis transportas kelia pavojų valstybės saugumui. Ironiškai skamba, ne kitaip.
                                Paskutinis taisė Nikas; 2023.11.29, 18:30.

                                Comment


                                  Gal kas žino ar SĮ "Susisiekimo paslaugos" (judu.lt) turi sutartis ar bendradarbiauja su Bolt paspirtukais, Cyclocity ir Scoot911, kad šias dalijimosi platformas oficialiai nurodo savo internetiniame puslapyje?

                                  Comment


                                    Parašė UAB Susisiekimas Rodyti pranešimą
                                    Gal kas žino ar SĮ "Susisiekimo paslaugos" (judu.lt) turi sutartis ar bendradarbiauja su Bolt paspirtukais, Cyclocity ir Scoot911, kad šias dalijimosi platformas oficialiai nurodo savo internetiniame puslapyje?
                                    Turbūt reklamuoja tam, kad visi atprastų ir pamirštų iš viso VVT, ypač vintažinius trūlikus.
                                    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                    Comment


                                      Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                                      Turbūt reklamuoja tam, kad visi atprastų ir pamirštų iš viso VVT, ypač vintažinius trūlikus.
                                      Bet su VVT irgi yra sudariusi sutartis, kaip ir su Transreviu ir Kautra.

                                      Comment


                                        Ateities Vilniaus komiteto posėdyje kalbėta apie poreikį organizuoti pirkimą studijos ir vizijos iki 2040-2050 metų sudarymui:

                                        Comment


                                          Parašė Creatium Rodyti pranešimą
                                          Ateities Vilniaus komiteto posėdyje kalbėta apie poreikį organizuoti pirkimą studijos ir vizijos iki 2040-2050 metų sudarymui:

                                          Dar nežiūrėjau (žiūrėsiu), bet įdomu, kas dalyvaus studijos pirkime? Tik vietinė VGTU ar panaši lochų chebra? Ar kalba eina apie normalias tarptautines tuo užsiimančias kompanijas?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X