Parašė Kaimai
Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Užsienio kalbos Lietuvoje
Collapse
X
-
Paskutinis taisė andyour; 2017.04.24, 12:45.
-
Parašė John Rodyti pranešimąJis žino Исполнительный директор
Komentuoti:
-
Parašė digital Rodyti pranešimąAleksio kaip supratau nežino.
Komentuoti:
-
Parašė digital Rodyti pranešimąTurbūt nėra nė vieno mano pažįstamo, kuris nežinotų ką reiškia CEO.
Komentuoti:
-
Parašė KaimaiTruputi erzina bereikalingas angliškų žodžių vartojimas. Ypač kai Romas paryškino. Aš ir pats kartais taip darau nevalingai. To priežastis nebūtinai poza, snobizmas ar "kompleksai".
Bet nesuprantu kuo nusikalto CEO, raison d'etre, lūzeris.
Komentuoti:
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąanglų kalbos mokėjimas nėra kažkoks išskirtinis gebėjimas.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Nes neatitinka kaimiškos mėšlinos lietuviškos baudžiavos standartų. Prakutusiam baudžiauninkui reikia nuolat įrodinėti, kad jis jau ne baudžiauninkas ir kiek daug yra išmokęs bei pasiekęs. Jei žmogus nekompleksuoja, tai jis nejaučia poreikio savo pasiekimų demonstruoti tokiomis vaikiškomis priemonėmis. Galų gale dabar jau ne 1990 m. ir anglų kalbos mokėjimas nėra kažkoks išskirtinis gebėjimas.
Kai Jonas pasivadina Johnu juk irgi yra labai super cool ar ne?
Komentuoti:
-
Parašė KaimaiTruputi erzina bereikalingas angliškų žodžių vartojimas. Ypač kai Romas paryškino. Aš ir pats kartais taip darau nevalingai. To priežastis nebūtinai poza, snobizmas ar "kompleksai".
Bet nesuprantu kuo nusikalto CEO, raison d'etre, lūzeris.
- 1 patinka
Komentuoti:
-
Gal kada nors subręs ir apsipręs, kuria kalba jam geriausiai sekasi rašyti. Tai būdinga ir mažiems vaikams, kurie, pvz., gyvena užsienyje, o atostogauja pas lietuvius senelius. Tai jiems tos kalbos ima maišytis. Bet paauga ir ima suprasti, kada kokią kalbą reikia vartoti.
Komentuoti:
-
Parašė senasnamas Rodyti pranešimąKalbėjimas kalbų mišiniu rodo menką išsilavinimą arba baudžiauninkiškus kompleksus. Toks prakutėlis įterpdamas madingos kalbos žodžių tikisi, kad geriau atrodys.
Tokiu atveju visada prisimenu šitą čekų slidininką
https://www.youtube.com/watch?v=8Xm0zLDyoVQ
Pasižiūrėjus lengva nuspręsti, ar jis labai kietai atrodo, ar nelabai.
Komentuoti:
-
Kalbėjimas kalbų mišiniu rodo menką išsilavinimą arba baudžiauninkiškus kompleksus. Toks prakutėlis įterpdamas madingos kalbos žodžių tikisi, kad geriau atrodys.
Tokiu atveju visada prisimenu šitą čekų slidininką
https://www.youtube.com/watch?v=8Xm0zLDyoVQ
Pasižiūrėjus lengva nuspręsti, ar jis labai kietai atrodo, ar nelabai.
Komentuoti:
-
Parašė John Rodyti pranešimą. Jei būt mano valia, tai duočiau tokiam į rankas šakę ir liepčiau mėšlo eit mėžt,
Komentuoti:
-
Parašė Romas Rodyti pranešimąSėkmingai vyksta lietuvių kalbos anglėjimas.
Labai įdomus lietuviškai-angliškos puskalbės pavyzdys. Dėl turinio nėra jokių pastabų - įdomu paskaityti.
Komentuoti:
-
Bočiai ne už tokią kalbą kovojo. Jei būt mano valia, tai duočiau tokiam į rankas šakę ir liepčiau mėšlo eit mėžt, o ne visokius nesuprantamus užsienietiškus žodžius Veidų Knygoje rašinėti.
Komentuoti:
-
Sėkmingai vyksta lietuvių kalbos anglėjimas.
Labai įdomus lietuviškai-angliškos puskalbės pavyzdys. Dėl turinio nėra jokių pastabų - įdomu paskaityti.
Parašė digital Rodyti pranešimąKadangi ne visi matys, papostinu čia.
Liudvikas Andriulis
Aš vis žadėjau suskaičiuoti Šimašiaus viščiukus, ir vis atidėliojau - tai man atrodė, kad daro kažką, tai atrodė, kad nedaro, nesidėliojo vaizdas, o minios riksmų nesinorėjo klausytis - kaip jis pats teisingai sakė - kiekvienai idėjai pusė FB publikos rėkia FTW, pusė - WTF. Well put.
Kiek man jis patiktų kaip žmogus (...)- jis nėra CEO. Tokius puikius žmones sutinki korporacijų legal ir finance departamentuose - tai yra žmonės, kurie laikosi taisyklių ir jų raison d'etre yra prižiūrėti, kad kiti jų laikytųsi. Tai nėra leadership - tai yra overshight rolė, labai vertinga ir reikalinga.
Burgamistras, o ypač tiesiogiai rinktas, yra leadership rolė, ne overshight, ir tame yra esminė Šimašiaus problema - jis nėra lyderis, change catalyst.
Būtent pozityvūs Šimašiaus darbo rezultatai demonstruoja jo stiprybę overshight rolėje - aš jį amžiais atsiminsiu kaip žmogų, kuris sharina su manimi nulinę toleranciją (...).
Leadership rolėje Šimašius failino visiškai, ir net negalėjo kitaip. Jis nėra suprogramuotas ieškoti out of the box sprendimų, inicijuoti pokyčius, ir laužyti tvarkas. Jis laikosi taisyklių, nors rinkėjai nori lyderio, kuris jas laužytų ir kurti naujas.
Didžiausia Šimašiaus problema yra getting things done. Niekas iš CFO neprašo to get things done, ne jo rolė. Iš CEO, lyderio - prašo.
Getting things done yra dvasios, nuotaikos, charakterio, o ne techninės kompetencijos reikalas. Žmonės, kurie gettina things done turi nedaug pagarbos taisyklėms - taisyklės yra erzinančios kliūtys siekti tikslo. Getting things done didele dalimi yra "nu, padariau, ir ką jūs man". Kiaulės Akys Mode on. Fuck you, bitches. Miestas svarbiau.
Burgamistro pareigos unikalios - jose negali būti pure politiku, nes rezultatai kasdien ant gatvės - turi būti ir politiku, ir populistu ūkininku, ir mėgti tai. (...) To tikisi rinkėjai - get things done, mes tam tave ir rinkom, kad tau taisyklės ar filosofijos netrukdytų daryti dalykus.
Aš neabejoju, kad Šimašius mano, kad jis gettina things done. Ir gal net mano, kad gettina things done laužydamas kokias taisyklytes. Bet burgamistras turi būti ir populistas, AKA marketingistas, AKA žmogus, kuris jaučia, iš kur pučia jo bendruomenės nuotaika, ir gebantis tą pateikti.
Šimašius deliverino /Publika reaguoja:
a) Praktiškumą - nešvaistysiu pinigų, panaudosiu Krantinės plyteles šaligatviams. Publika: nu ok, krachaboras, vis kažką padarei.
b) Netoleranciją korupcijai. Down su bebrais. Publika: Yay!
c) Dar netolerancijos savivalei! Down su tujomis šešiuose sklypuose! Publika: Meh, čiūvas, tu Geležiako asfaltą matei?
d) Finansinę drausmę. Sumažinsim Vilniaus skolą. Publika: Kas yra skola? Publika 2: Pinigai nemokami, wtf tu mažini skolą?
Ir viskas - pataikė į gal 10%, gal 20% poreikių. Čia kaip Dacia Duster ar kokią Multiplą nusipirkt - ant popieriaus viskas lyg ir gerai - ir pravažu, ir ekonomiška, ir vaikų daug telpa, bet belt nedžiugina nors tu ką.
(...)
- Pasiskolinti pinigų ir outright, per 12 mėnesių persafaltuoti visą Vilnių su visais bordiūrais ir šaligatviais. Jei to nepadarys - liks lūzeris trijų kartų vilniečių atmintyje.
- Staigiai ir neliberaliai imtis apleistų pastatų ir fasadų miesto Centre, nes suės image concious internetai, kurių įtaka nueis iki Šeškinių - visi ten pamirš, kad kiemai buvo tvarkomi - prisimins, kad Šimašius buvo lūzeris, nes visi taip sako.
- Padaryti visus taksus geltonais (mėlynais), ne senesniais nei 3 metai, ir viešai Europos aišktėje ketvirčiuoti Žaliųjų Ežerų taksi Sauroną - tą Kriučkovą. Option - uždrausti taksi, palikti tik Uber. Gerbčiau, ir New York Times parašytų.
Daugiau per likusius dvejus metus nepadarys. Bet jei nepadarys ne šitų - graudūs ir atsiprašantys vilniečių verksmai prie Zuoko namų drebins langus penkių kilometrų spinduliu.
https://www.facebook.com/liudve/posts/10154439779977036
Komentuoti:
Komentuoti: