Skelbimas
Collapse
No announcement yet.
Bon Appétit. Diskusijos apie maistą ir kulinariją
Collapse
X
-
Na merginoms tai dar gal atleistinaParašė innuendo Rodyti pranešimąO kodėl gi ne? Prisigėrus geriausiai filosofuoju

Comment
-
Nejau filosofuot būtinas alkoholis? Nematau problemų tai daryt ir be joParašė innuendo Rodyti pranešimąO kodėl gi ne? Prisigėrus geriausiai filosofuoju

Užtai pavartojus, kai ko kito labiau norisi 
Paskaičius komentarus tai susidarė įspūdis, kad dauguma persiskaitė tik straipsnio pavadinimą.. Juk ten parašyta : "<...> mokslininkai kuria sintetinį alkoholio pakaitalą, kuris atkartoja tikrojo suteikiamą malonumą, tačiau nesukelia girtumo ir pagirių." Tuo pačiu nesukelia priklausomybės, kaip tvirtinama.
Juk visi žinom, kad vartojant alkoholį yra būsenos stadijos, kai būna labai linksma, paskui kai esi girtas ir tas linksmumas jau nebe toks linksmas ir galiausiai pagirios.
Tai manau mokslininkų tikslas atrasti būdą išvengti nemalonių pojūčių patiriant tik malonius.
Nors chemija nėra mano labai mylima, tačiau manau, kad tai ateities "alkoholis". Gersim ir nebūsim girti. Tikėkimės šalutinis sintetikos poveikis, jei toks bus, nebus blogesnis už pagirias
*******
Miestai.net Fb
Comment
-
Aš šiaip nefilosofuojantis asmuo esuParašė Irma Rodyti pranešimąNejau filosofuot būtinas alkoholis? Nematau problemų tai daryt ir be jo
Užtai pavartojus, kai ko kito labiau norisi 
Paskaičius komentarus tai susidarė įspūdis, kad dauguma persiskaitė tik straipsnio pavadinimą.. Juk ten parašyta : "<...> mokslininkai kuria sintetinį alkoholio pakaitalą, kuris atkartoja tikrojo suteikiamą malonumą, tačiau nesukelia girtumo ir pagirių." Tuo pačiu nesukelia priklausomybės, kaip tvirtinama.
Juk visi žinom, kad vartojant alkoholį yra būsenos stadijos, kai būna labai linksma, paskui kai esi girtas ir tas linksmumas jau nebe toks linksmas ir galiausiai pagirios.
Tai manau mokslininkų tikslas atrasti būdą išvengti nemalonių pojūčių patiriant tik malonius.
Nors chemija nėra mano labai mylima, tačiau manau, kad tai ateities "alkoholis". Gersim ir nebūsim girti. Tikėkimės šalutinis sintetikos poveikis, jei toks bus, nebus blogesnis už pagirias
. Alkoholio didžiausias malonumas ir yra tas, kad vėliau vaikštai zigzagais
. O jei jau noriu, kad būtų tiesiog linksma, geriau kokių ledų suvalgysiu
Comment
-
Negirdėjau nieko apie tokius, gal galima būtų straipsnį kokį?Parašė Al1 Rodyti pranešimąFignia. Jau pries kelis metus buvo rasyta, kad kuriami sintetiniai narkotiku pakaitalai, nuo kuriu nebutu priklausomybes ir zalingo salutinio poveikio sveikatai.
Paskutinis taisė Irma; 2010.01.11, 22:16.*******
Miestai.net Fb
Comment
-
Kam zigzagais? Gal geriau iškart keturiomis? Ir patogiau ir sumažėja rizika nukristi ir susižalotiParašė innuendo Rodyti pranešimądidžiausias malonumas ir yra tas, kad vėliau vaikštai zigzagais

*******
Miestai.net Fb
Comment
-
Teko ir keturiomParašė Irma Rodyti pranešimąKam zigzagais? Gal geriau iškart keturiomis? Ir patogiau ir sumažėja rizika nukristi ir susižaloti

Comment
-
Gan įdomus Algio pakalbėjimas apie maisto priedus. Brrr, net valgyti nebenoriu
Nuo 18:15
http://media2.lrt.lt/ltv/20100124_Popiete.wmv
Comment
-
Dar vienas pliusas ekologiškiems produktams ūkininkų turgeliuoseParašė John Rodyti pranešimąGan įdomus Algio pakalbėjimas apie maisto priedus. Brrr, net valgyti nebenoriu
Nuo 18:15
http://media2.lrt.lt/ltv/20100124_Popiete.wmv
Comment
-
Šiaip visada žinojau, kad į maistą prikiša brudo... tik va toks detalesnis Čeko panagrinėjimas iš tiesų nemažai pridėjo prie mano susirūpinimo. Kas įdomiausia, kad prieš kurį laiką vienas dėstytuvas aiškino lygiai tą patį kalbėdamas apie oligopolių savivalę ir valstybės/ES nesugebėjimą jų pažaboti. Pavyzdžiui, D.Britanijoje Tesco pasiekė, kad nebūtų įgyvendinta vyriausybės (ar net ES valdžios?) maisto žymėjimo programa, kur visi maisto produktai turėjo būti žymimi viena iš trijų spalvų - žalia, geltona bei raudona, kur raudona "blogai", o žalia "viskas ok". Galima įsivaizduoti, kokį teigiamą poveikį tokia priemonė turėtų žmonių mitybai. Deja, valdžia nesugeba to pasiekti, nes galingi prekybininkai yra tiesiog gudresni ir turi daugiau finansinių išteklių ir geresnių teisininkų. Gaila, nes iš esmės dėl to kenčia visi. O vertėtų driogstelėti kokią griežtą maisto standartų programėlę griežtai įpareigojančią gamintojus aiškiai ir tiksliai žymėti maistą pagal jo savybes ir sudėtį be jokių išsisukinėjimų. Netrukus suklestėtų ir smulkesni ekologiniai ūkiai ir žmonės imtų sveikiau maitintis.Parašė spirit Rodyti pranešimąDar vienas pliusas ekologiškiems produktams ūkininkų turgeliuose
Comment
-
Man tai keista, kaip visi stebisi ir baisisi dešros sudėtimi... "tam, kas laikosi įstatymo ir mėgsta dešrą, geriau nežinoti kaip jie daromi" - šitas posakis labai senas.Parašė John Rodyti pranešimąŠiaip visada žinojau, kad į maistą prikiša brudo...
O kas yra "gerai" ir "blogai"? Tai tik mados. Prieš dešimtmetį buvo mada "augaliniai produktai gerai, mėsa blogai", visi puolė valgyt margariną vietoj sviesto, nes taip "sveikiau". Dabar gi yra kita mada, "neperdirbti produktai gerai, perdirbti produktai blogai", ir jau margarinas pasidarė "nesveika", o sviestas "sveika". Plius dar siautėja antigliutamatinė isterija (nors gliutamatų natūraliai daug mėsoje, sūryje, pomidoruose).Pavyzdžiui, D.Britanijoje Tesco pasiekė, kad nebūtų įgyvendinta vyriausybės (ar net ES valdžios?) maisto žymėjimo programa, kur visi maisto produktai turėjo būti žymimi viena iš trijų spalvų - žalia, geltona bei raudona, kur raudona "blogai", o žalia "viskas ok".
Pralinksminimui, citata iš http://giedrius-v.livejournal.com/121289.html
Kaip baisu gyventi
Kur pažvelgsi, visur E, E, E... Štai kad ir paprasčiausio obuolio sudėtis:
Antioksidatoriai ir rūgštingumą reguliuojančios medžiagos: askorbo rūgštis E300, citrinų rūgštis E330, vyno rūgštis E334, gintaro rūgštis E363, nikotino rūgštis E375
Dažikliai: ribuflavinas E101, chlorofilas E140, karotinas E160a, antocianas E163, taninas E181
Aromatizatoriai: amilo ir izoamilo acetatai, etilo acetatas, feniletilo acetatas, etil-n-butanoatas, dietilmalonatas, metil-3-etilbutanoatas, dodekanolidas-1,5
Konservantai: acto rūgštis E-260, pieno rūgštis E-270, obuolių rūgštis E-296
Aromatą ir skonį stiprinančios medžiagos: gliutamo rūgštis E-620
Emulsiklis: pektinas E440
Kita: cisteinas E-920
Sėklose yra amigdalino (organizme nuodinguosius cianidus generuojantis junginys)
Comment
-
Oho, turim ir supermarketų lobby forumeParašė c2h5oh Rodyti pranešimąMan tai keista, kaip visi stebisi ir baisisi dešros sudėtimi... "tam, kas laikosi įstatymo ir mėgsta dešrą, geriau nežinoti kaip jie daromi" - šitas posakis labai senas.
O kas yra "gerai" ir "blogai"? Tai tik mados. Prieš dešimtmetį buvo mada "augaliniai produktai gerai, mėsa blogai", visi puolė valgyt margariną vietoj sviesto, nes taip "sveikiau". Dabar gi yra kita mada, "neperdirbti produktai gerai, perdirbti produktai blogai", ir jau margarinas pasidarė "nesveika", o sviestas "sveika". Plius dar siautėja antigliutamatinė isterija (nors gliutamatų natūraliai daug mėsoje, sūryje, pomidoruose).
Pralinksminimui, citata iš http://giedrius-v.livejournal.com/121289.html
Šiaip, kas yra E, man aiškinti tikrai nereikia. Nesu vienas iš tų, rėkiančių, kad visi E yra blogis.
Visgi, mano supratimu, vadovaujantis elementariu sveiku protu, blogai yra tai, kai "rūkyta kualiena" yra visai ne rūkyta ir dar, negana to, pagaminta iš dešimties skirtingų ingredientų
.
Tai nėra pasaulio pabaiga, bet akivaizdu, kad apie tai visuomenė nėra gerai informuojama.
Kažkas (visų pirma, prekybininkai ir priedų gamintojai) yra akivaizdžiai suinteresuoti, kad visuomenė kuo mažiau apie tai žinotų. Tai irgi yra blogai.
Aš pats mėgstu karts nuo larto suėsti Anglijoje labai populiarų BLT sumuštinį (duona, rūkyta kiauliena, salotos, majonezas)... nors iki šiol niekada neatkreipiau dėmesio į tai, kas rašoma kitoje pakuotės pusėje. Ką jau kalbėti apie tuos, kurie yra mažiau sąmoningi šioje srityje?
O kaip ta kita pusė atrodo ir ko ten pridėta?Atkreipk dėmesį į "smoke flavoured bacon"

Šiaip nesu tikras, ar visi tie priedai yra taip jau baisiai blogai. Apie kiekvieną priedą galima pasiskaityti individualiai. Tiesiog, mano supratimu, turėtų būti LABAI AIŠKIAI ir ant KIEKVIENO produkto priekinės pusės didelėmis raidėmis ar specialiu ženklu nurodyta, ar jame yra kokių nors dirbtinių priedų (kvapų, skonių, konservantų ir t.t.), ar ne. O kas gerai ar blogai, atsirinks patys žmonės. Pavyzdžiui, c2h5oh, kuris staiga užsinorės natrio gliutomato, fosfato, benzoato ir kitokių -atų ir -itų prisotintos "natųralaus skonio" prekės, galės lengviau ir greičiau susirasti jam tinkamus sausainius, saldainius, mėsą ar kitus maisto produktus lentynoje. O koks nors pilietis (pvz. John), kuris tą dieną nuspręs paragauti jogurto ar sūrio be jokių priedų, galės nesunkiai tai padaryti. Nauda bus ir c2h5oh ir John ir visiems kitiems.
Tiesiog tokia žymėjimo sistema palengvintų atsirinkimą. Panašu, kad to laaaaaabai bijo kai kurios grupės ir imasi bet kokių priemonių, kad taip nebūtų.
Trečia vertus, gerai bent jau tai, kad visgi dažniausiai būna rašoma detali produkto sudėtis (kaip to nelemto sumuštinio atveju).Paskutinis taisė John; 2010.02.04, 07:06.
Comment
-
Ech, baisoka. Pats jau kuris laikas neperku nieko, prieš tai nepaskaitęs produkto sudėties. Nors ir gerai dar neesu įsigilinęs į visus E, jų reikšmes ir pan. tačiau jau dalies gana dažnai vartotų produktų atsisakiau. Apskritai tai labai sunku rasti kažką tikrai padoraus, kartais net neviltis apima paskaičius 10-ies produktų iš eilės aprašymus ir supratus, kad geriau nei vieno jų į burną nesidėti.
Beje, prieš porą mėnesių mano kolega darbo reikalais turėjo galimybę pabendrauti su žmogumi, kuris dirba vienoje didžiausių Lietuvos mėsinių (nežinau ar tikrai ta vieta taip vadinasi), kuri gaminą produkciją įmonei, kuri įvairių apdovanojimų ir savo produkcijos kokybės prasme yra vienas labiausiai pripažįstamų gamintojų. Dabar pažiūrėjęs Čekuolio laidą iki galo supratau iš ko jie viską gamina. Tai būtent ir yra tie "klijuoti" kumpiai ar kaip jie ten. T.y. visa žaliava yra gaunama iš Olandijos tam tikruose briketuose. Jam pasiteiravus apie lietuvišką ar kitokią šiek tiek natūralesnę žaliavą ir jos panaudojimą gamyboje, ten dirbantis žmogus atsakė, kad jau nepamena kada pask. k. tokį dalyką čia matęs
. Vienu žodžiu, apmaudu, o baisiausia kai supranti, jog niekur tu nuo to nepabėgsi...
Beje, gal kas nors žino ir galėtų rekomenduoti kokį nors šaltinį, kuriame būtų galima paprastam valgytojui, su paprastomis vidurinės mokyklos chemijos žiniomis, rasti informacijos apie visus tuos maisto priedus naudojamus maisto pramonėje. Norėtųsi, tiksliau jaučiu būtinybę, kaip įmanoma labiau įsigilinti į tai, nesinori pradėti galvoti apie tai, kai jau pradėsiu jausti netinkamos mitybos padarinius
.
Comment
-
Esu girdėjęs iš žmogaus dirbančio "utenos mėsoj", kad ten nė viena lietuviška kiaulė nepakliūna. Bet nuramino, kad lenkiškos irgi neParašė pauliaK Rodyti pranešimąBeje, prieš porą mėnesių mano kolega darbo reikalais turėjo galimybę pabendrauti su žmogumi, kuris dirba vienoje didžiausių Lietuvos mėsinių (nežinau ar tikrai ta vieta taip vadinasi), kuri gaminą produkciją įmonei, kuri įvairių apdovanojimų ir savo produkcijos kokybės prasme yra vienas labiausiai pripažįstamų gamintojų. Dabar pažiūrėjęs Čekuolio laidą iki galo supratau iš ko jie viską gamina. Tai būtent ir yra tie "klijuoti" kumpiai ar kaip jie ten. T.y. visa žaliava yra gaunama iš Olandijos tam tikruose briketuose. Jam pasiteiravus apie lietuvišką ar kitokią šiek tiek natūralesnę žaliavą ir jos panaudojimą gamyboje, ten dirbantis žmogus atsakė, kad jau nepamena kada pask. k. tokį dalyką čia matęs
. Vienu žodžiu, apmaudu, o baisiausia kai supranti, jog niekur tu nuo to nepabėgsi...
It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on
Comment
-
Man pažįstama dirbusi "Utenos mėsos" administracijoje sakė, kad nevartoja maltos mėsos gaminių (dešros, paštetai, dešrelės ir pan.), nes per daug žino apie jų gamybos procesąParašė Tomas Rodyti pranešimąEsu girdėjęs iš žmogaus dirbančio "utenos mėsoj", kad ten nė viena lietuviška kiaulė nepakliūna. Bet nuramino, kad lenkiškos irgi ne
. O ir rūkytus mėsos gaminius geriau iš ūkininkų pirkti, jie bent tikro dūmo matę, nes didžiųjų įmonių "rūkyti" gaminiai yra tik mirkyti "rūkyto skonio" priede ir arti dūmo nebuvę
Dėl to neretai būna labai "šlapi"
Comment
-
Greičiau jau "sveiko proto lobby"Parašė John Rodyti pranešimąOho, turim ir supermarketų lobby forume
Bet juk gaminių sudėtis ant etikečių parašyta (kitas klausimas, ar nėra sukčių, kurie apgaudinėja) - išskyrus lietuvišką alų. Imi ir skaitai.blogai yra tai, kai "rūkyta kualiena" yra visai ne rūkyta ir dar, negana to, pagaminta iš dešimties skirtingų ingredientų
.
Tai nėra pasaulio pabaiga, bet akivaizdu, kad apie tai visuomenė nėra gerai informuojama.
Kažkas (visų pirma, prekybininkai ir priedų gamintojai) yra akivaizdžiai suinteresuoti, kad visuomenė kuo mažiau apie tai žinotų. Tai irgi yra blogai.
Čia gamintojas pasinaudojo principu "zavalit' bumagoj" (užversti informaciniu triukšmu) - jeigu jau reikalaujama nurodyti sudėtį, tai štai prašom turėkitės, pilna sudėtis. Netgi Dižono garstyčių sudėtis išrašytaAš pats mėgstu karts nuo larto suėsti Anglijoje labai populiarų BLT sumuštinį (duona, rūkyta kiauliena, salotos, majonezas)... nors iki šiol niekada neatkreipiau dėmesio į tai, kas rašoma kitoje pakuotės pusėje. Ką jau kalbėti apie tuos, kurie yra mažiau sąmoningi šioje srityje?
O kaip ta kita pusė atrodo ir ko ten pridėta?Atkreipk dėmesį į "smoke flavoured bacon"
Atvaizdas
Šiaip nesu tikras, ar visi tie priedai yra taip jau baisiai blogai.
Ir susigaudyti visoj šitoj makalynėj tikrai sunku. Ypač kai gamintojai viską surašo cheminiais pavadinimais (cianokobalaminas vietoje "vitaminas B12" ir "natrio chloridas" vietoje "druska") - tada paprastas vartotojas išvis nieko nebesusigaudo, ir ima tiesiog bijoti raidės "e". Pasiskaito dar sąrašiuką internete (kokį valiukas pacitavo)...
Man atrodo, kad svarbiausia ne galimas "e" kenksmingumas, o tai, kodėl juos ten deda. O deda gi tam, kad iš pigių žaliavų (kas reikia - atliekų) pagaminti produktą su skoniu. Ypač jeigu vartotojas dar skonių neskiria.
Apie dešrą iš tualetinio popieriaus dar sovietiniais laikais gandai vaikščiojo. O mane dar vaikystėj mama griežtai mokė - pirmadieniais valgykloje jokiu būdu nevalgyti nieko, kur yra maltos mėsos.
Comment





Comment