Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Bon Appétit. Diskusijos apie maistą ir kulinariją

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #81
    Parašė Lettered Rodyti pranešimą
    O kokio iš vis tolko prisigert reikia?
    O kodėl gi ne? Prisigėrus geriausiai filosofuoju

    Comment


      #82
      Parašė innuendo Rodyti pranešimą
      O kodėl gi ne? Prisigėrus geriausiai filosofuoju
      Na merginoms tai dar gal atleistina
      Flickr

      Comment


        #83
        Parašė innuendo Rodyti pranešimą
        O kodėl gi ne? Prisigėrus geriausiai filosofuoju
        Nejau filosofuot būtinas alkoholis? Nematau problemų tai daryt ir be jo Užtai pavartojus, kai ko kito labiau norisi



        Paskaičius komentarus tai susidarė įspūdis, kad dauguma persiskaitė tik straipsnio pavadinimą.. Juk ten parašyta : "<...> mokslininkai kuria sintetinį alkoholio pakaitalą, kuris atkartoja tikrojo suteikiamą malonumą, tačiau nesukelia girtumo ir pagirių." Tuo pačiu nesukelia priklausomybės, kaip tvirtinama.

        Juk visi žinom, kad vartojant alkoholį yra būsenos stadijos, kai būna labai linksma, paskui kai esi girtas ir tas linksmumas jau nebe toks linksmas ir galiausiai pagirios.

        Tai manau mokslininkų tikslas atrasti būdą išvengti nemalonių pojūčių patiriant tik malonius.

        Nors chemija nėra mano labai mylima, tačiau manau, kad tai ateities "alkoholis". Gersim ir nebūsim girti. Tikėkimės šalutinis sintetikos poveikis, jei toks bus, nebus blogesnis už pagirias
        *******
        Miestai.net Fb

        Comment


          #84
          Fignia. Jau pries kelis metus buvo rasyta, kad kuriami sintetiniai narkotiku pakaitalai, nuo kuriu nebutu priklausomybes ir zalingo salutinio poveikio sveikatai.

          Comment


            #85
            Parašė Irma Rodyti pranešimą
            Nejau filosofuot būtinas alkoholis? Nematau problemų tai daryt ir be jo Užtai pavartojus, kai ko kito labiau norisi



            Paskaičius komentarus tai susidarė įspūdis, kad dauguma persiskaitė tik straipsnio pavadinimą.. Juk ten parašyta : "<...> mokslininkai kuria sintetinį alkoholio pakaitalą, kuris atkartoja tikrojo suteikiamą malonumą, tačiau nesukelia girtumo ir pagirių." Tuo pačiu nesukelia priklausomybės, kaip tvirtinama.

            Juk visi žinom, kad vartojant alkoholį yra būsenos stadijos, kai būna labai linksma, paskui kai esi girtas ir tas linksmumas jau nebe toks linksmas ir galiausiai pagirios.

            Tai manau mokslininkų tikslas atrasti būdą išvengti nemalonių pojūčių patiriant tik malonius.

            Nors chemija nėra mano labai mylima, tačiau manau, kad tai ateities "alkoholis". Gersim ir nebūsim girti. Tikėkimės šalutinis sintetikos poveikis, jei toks bus, nebus blogesnis už pagirias
            Aš šiaip nefilosofuojantis asmuo esu . Alkoholio didžiausias malonumas ir yra tas, kad vėliau vaikštai zigzagais . O jei jau noriu, kad būtų tiesiog linksma, geriau kokių ledų suvalgysiu

            Comment


              #86
              Parašė Al1 Rodyti pranešimą
              Fignia. Jau pries kelis metus buvo rasyta, kad kuriami sintetiniai narkotiku pakaitalai, nuo kuriu nebutu priklausomybes ir zalingo salutinio poveikio sveikatai.
              Negirdėjau nieko apie tokius, gal galima būtų straipsnį kokį?
              Paskutinis taisė Irma; 2010.01.11, 22:16.
              *******
              Miestai.net Fb

              Comment


                #87
                Parašė innuendo Rodyti pranešimą
                didžiausias malonumas ir yra tas, kad vėliau vaikštai zigzagais
                Kam zigzagais? Gal geriau iškart keturiomis? Ir patogiau ir sumažėja rizika nukristi ir susižaloti
                *******
                Miestai.net Fb

                Comment


                  #88
                  Parašė Irma Rodyti pranešimą
                  Kam zigzagais? Gal geriau iškart keturiomis? Ir patogiau ir sumažėja rizika nukristi ir susižaloti
                  Teko ir keturiom

                  Comment


                    #89
                    Ta proga prie taurelės dar lašinių ant juodos duonos, svogūno. O jei ir agurkėlis raugintas, tai išvis nieko nėra geriau.

                    Comment


                      #90
                      Gan įdomus Algio pakalbėjimas apie maisto priedus. Brrr, net valgyti nebenoriu

                      Nuo 18:15
                      http://media2.lrt.lt/ltv/20100124_Popiete.wmv

                      Comment


                        #91
                        Parašė John Rodyti pranešimą
                        Gan įdomus Algio pakalbėjimas apie maisto priedus. Brrr, net valgyti nebenoriu

                        Nuo 18:15
                        http://media2.lrt.lt/ltv/20100124_Popiete.wmv
                        Dar vienas pliusas ekologiškiems produktams ūkininkų turgeliuose
                        You might surprise yourself.

                        Miestai.net FB

                        Comment


                          #92
                          Parašė spirit Rodyti pranešimą
                          Dar vienas pliusas ekologiškiems produktams ūkininkų turgeliuose
                          Šiaip visada žinojau, kad į maistą prikiša brudo... tik va toks detalesnis Čeko panagrinėjimas iš tiesų nemažai pridėjo prie mano susirūpinimo. Kas įdomiausia, kad prieš kurį laiką vienas dėstytuvas aiškino lygiai tą patį kalbėdamas apie oligopolių savivalę ir valstybės/ES nesugebėjimą jų pažaboti. Pavyzdžiui, D.Britanijoje Tesco pasiekė, kad nebūtų įgyvendinta vyriausybės (ar net ES valdžios?) maisto žymėjimo programa, kur visi maisto produktai turėjo būti žymimi viena iš trijų spalvų - žalia, geltona bei raudona, kur raudona "blogai", o žalia "viskas ok". Galima įsivaizduoti, kokį teigiamą poveikį tokia priemonė turėtų žmonių mitybai. Deja, valdžia nesugeba to pasiekti, nes galingi prekybininkai yra tiesiog gudresni ir turi daugiau finansinių išteklių ir geresnių teisininkų. Gaila, nes iš esmės dėl to kenčia visi. O vertėtų driogstelėti kokią griežtą maisto standartų programėlę griežtai įpareigojančią gamintojus aiškiai ir tiksliai žymėti maistą pagal jo savybes ir sudėtį be jokių išsisukinėjimų. Netrukus suklestėtų ir smulkesni ekologiniai ūkiai ir žmonės imtų sveikiau maitintis.

                          Comment


                            #93
                            Parašė John Rodyti pranešimą
                            Šiaip visada žinojau, kad į maistą prikiša brudo...
                            Man tai keista, kaip visi stebisi ir baisisi dešros sudėtimi... "tam, kas laikosi įstatymo ir mėgsta dešrą, geriau nežinoti kaip jie daromi" - šitas posakis labai senas.

                            Pavyzdžiui, D.Britanijoje Tesco pasiekė, kad nebūtų įgyvendinta vyriausybės (ar net ES valdžios?) maisto žymėjimo programa, kur visi maisto produktai turėjo būti žymimi viena iš trijų spalvų - žalia, geltona bei raudona, kur raudona "blogai", o žalia "viskas ok".
                            O kas yra "gerai" ir "blogai"? Tai tik mados. Prieš dešimtmetį buvo mada "augaliniai produktai gerai, mėsa blogai", visi puolė valgyt margariną vietoj sviesto, nes taip "sveikiau". Dabar gi yra kita mada, "neperdirbti produktai gerai, perdirbti produktai blogai", ir jau margarinas pasidarė "nesveika", o sviestas "sveika". Plius dar siautėja antigliutamatinė isterija (nors gliutamatų natūraliai daug mėsoje, sūryje, pomidoruose).

                            Pralinksminimui, citata iš http://giedrius-v.livejournal.com/121289.html
                            Kaip baisu gyventi
                            Kur pažvelgsi, visur E, E, E... Štai kad ir paprasčiausio obuolio sudėtis:

                            Antioksidatoriai ir rūgštingumą reguliuojančios medžiagos: askorbo rūgštis E300, citrinų rūgštis E330, vyno rūgštis E334, gintaro rūgštis E363, nikotino rūgštis E375
                            Dažikliai: ribuflavinas E101, chlorofilas E140, karotinas E160a, antocianas E163, taninas E181
                            Aromatizatoriai: amilo ir izoamilo acetatai, etilo acetatas, feniletilo acetatas, etil-n-butanoatas, dietilmalonatas, metil-3-etilbutanoatas, dodekanolidas-1,5
                            Konservantai: acto rūgštis E-260, pieno rūgštis E-270, obuolių rūgštis E-296
                            Aromatą ir skonį stiprinančios medžiagos: gliutamo rūgštis E-620
                            Emulsiklis: pektinas E440
                            Kita: cisteinas E-920
                            Sėklose yra amigdalino (organizme nuodinguosius cianidus generuojantis junginys)

                            Comment


                              #94
                              Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                              Man tai keista, kaip visi stebisi ir baisisi dešros sudėtimi... "tam, kas laikosi įstatymo ir mėgsta dešrą, geriau nežinoti kaip jie daromi" - šitas posakis labai senas.


                              O kas yra "gerai" ir "blogai"? Tai tik mados. Prieš dešimtmetį buvo mada "augaliniai produktai gerai, mėsa blogai", visi puolė valgyt margariną vietoj sviesto, nes taip "sveikiau". Dabar gi yra kita mada, "neperdirbti produktai gerai, perdirbti produktai blogai", ir jau margarinas pasidarė "nesveika", o sviestas "sveika". Plius dar siautėja antigliutamatinė isterija (nors gliutamatų natūraliai daug mėsoje, sūryje, pomidoruose).

                              Pralinksminimui, citata iš http://giedrius-v.livejournal.com/121289.html
                              Oho, turim ir supermarketų lobby forume

                              Šiaip, kas yra E, man aiškinti tikrai nereikia. Nesu vienas iš tų, rėkiančių, kad visi E yra blogis.

                              Visgi, mano supratimu, vadovaujantis elementariu sveiku protu, blogai yra tai, kai "rūkyta kualiena" yra visai ne rūkyta ir dar, negana to, pagaminta iš dešimties skirtingų ingredientų .

                              Tai nėra pasaulio pabaiga, bet akivaizdu, kad apie tai visuomenė nėra gerai informuojama.
                              Kažkas (visų pirma, prekybininkai ir priedų gamintojai) yra akivaizdžiai suinteresuoti, kad visuomenė kuo mažiau apie tai žinotų. Tai irgi yra blogai.

                              Aš pats mėgstu karts nuo larto suėsti Anglijoje labai populiarų BLT sumuštinį (duona, rūkyta kiauliena, salotos, majonezas)... nors iki šiol niekada neatkreipiau dėmesio į tai, kas rašoma kitoje pakuotės pusėje. Ką jau kalbėti apie tuos, kurie yra mažiau sąmoningi šioje srityje?

                              O kaip ta kita pusė atrodo ir ko ten pridėta?Atkreipk dėmesį į "smoke flavoured bacon"


                              Šiaip nesu tikras, ar visi tie priedai yra taip jau baisiai blogai. Apie kiekvieną priedą galima pasiskaityti individualiai. Tiesiog, mano supratimu, turėtų būti LABAI AIŠKIAI ir ant KIEKVIENO produkto priekinės pusės didelėmis raidėmis ar specialiu ženklu nurodyta, ar jame yra kokių nors dirbtinių priedų (kvapų, skonių, konservantų ir t.t.), ar ne. O kas gerai ar blogai, atsirinks patys žmonės. Pavyzdžiui, c2h5oh, kuris staiga užsinorės natrio gliutomato, fosfato, benzoato ir kitokių -atų ir -itų prisotintos "natųralaus skonio" prekės, galės lengviau ir greičiau susirasti jam tinkamus sausainius, saldainius, mėsą ar kitus maisto produktus lentynoje. O koks nors pilietis (pvz. John), kuris tą dieną nuspręs paragauti jogurto ar sūrio be jokių priedų, galės nesunkiai tai padaryti. Nauda bus ir c2h5oh ir John ir visiems kitiems.

                              Tiesiog tokia žymėjimo sistema palengvintų atsirinkimą. Panašu, kad to laaaaaabai bijo kai kurios grupės ir imasi bet kokių priemonių, kad taip nebūtų.

                              Trečia vertus, gerai bent jau tai, kad visgi dažniausiai būna rašoma detali produkto sudėtis (kaip to nelemto sumuštinio atveju).
                              Paskutinis taisė John; 2010.02.04, 07:06.

                              Comment


                                #95
                                Ech, baisoka. Pats jau kuris laikas neperku nieko, prieš tai nepaskaitęs produkto sudėties. Nors ir gerai dar neesu įsigilinęs į visus E, jų reikšmes ir pan. tačiau jau dalies gana dažnai vartotų produktų atsisakiau. Apskritai tai labai sunku rasti kažką tikrai padoraus, kartais net neviltis apima paskaičius 10-ies produktų iš eilės aprašymus ir supratus, kad geriau nei vieno jų į burną nesidėti.

                                Beje, prieš porą mėnesių mano kolega darbo reikalais turėjo galimybę pabendrauti su žmogumi, kuris dirba vienoje didžiausių Lietuvos mėsinių (nežinau ar tikrai ta vieta taip vadinasi), kuri gaminą produkciją įmonei, kuri įvairių apdovanojimų ir savo produkcijos kokybės prasme yra vienas labiausiai pripažįstamų gamintojų. Dabar pažiūrėjęs Čekuolio laidą iki galo supratau iš ko jie viską gamina. Tai būtent ir yra tie "klijuoti" kumpiai ar kaip jie ten. T.y. visa žaliava yra gaunama iš Olandijos tam tikruose briketuose. Jam pasiteiravus apie lietuvišką ar kitokią šiek tiek natūralesnę žaliavą ir jos panaudojimą gamyboje, ten dirbantis žmogus atsakė, kad jau nepamena kada pask. k. tokį dalyką čia matęs . Vienu žodžiu, apmaudu, o baisiausia kai supranti, jog niekur tu nuo to nepabėgsi...

                                Beje, gal kas nors žino ir galėtų rekomenduoti kokį nors šaltinį, kuriame būtų galima paprastam valgytojui, su paprastomis vidurinės mokyklos chemijos žiniomis, rasti informacijos apie visus tuos maisto priedus naudojamus maisto pramonėje. Norėtųsi, tiksliau jaučiu būtinybę, kaip įmanoma labiau įsigilinti į tai, nesinori pradėti galvoti apie tai, kai jau pradėsiu jausti netinkamos mitybos padarinius .

                                Comment


                                  #96
                                  Susiraskit ir pažiūrėkit šios savaitės "Paskutinę instanciją" - išvis dings noras valgyti

                                  Comment


                                    #97
                                    Kažkada auksinevarpa.lt rašė apie visus E. Ten buvo įmestas toks lankstinukas, gal kam pravers:





                                    Comment


                                      #98
                                      Parašė pauliaK Rodyti pranešimą
                                      Beje, prieš porą mėnesių mano kolega darbo reikalais turėjo galimybę pabendrauti su žmogumi, kuris dirba vienoje didžiausių Lietuvos mėsinių (nežinau ar tikrai ta vieta taip vadinasi), kuri gaminą produkciją įmonei, kuri įvairių apdovanojimų ir savo produkcijos kokybės prasme yra vienas labiausiai pripažįstamų gamintojų. Dabar pažiūrėjęs Čekuolio laidą iki galo supratau iš ko jie viską gamina. Tai būtent ir yra tie "klijuoti" kumpiai ar kaip jie ten. T.y. visa žaliava yra gaunama iš Olandijos tam tikruose briketuose. Jam pasiteiravus apie lietuvišką ar kitokią šiek tiek natūralesnę žaliavą ir jos panaudojimą gamyboje, ten dirbantis žmogus atsakė, kad jau nepamena kada pask. k. tokį dalyką čia matęs . Vienu žodžiu, apmaudu, o baisiausia kai supranti, jog niekur tu nuo to nepabėgsi...
                                      Esu girdėjęs iš žmogaus dirbančio "utenos mėsoj", kad ten nė viena lietuviška kiaulė nepakliūna. Bet nuramino, kad lenkiškos irgi ne
                                      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                      Comment


                                        #99
                                        Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                        Esu girdėjęs iš žmogaus dirbančio "utenos mėsoj", kad ten nė viena lietuviška kiaulė nepakliūna. Bet nuramino, kad lenkiškos irgi ne
                                        Man pažįstama dirbusi "Utenos mėsos" administracijoje sakė, kad nevartoja maltos mėsos gaminių (dešros, paštetai, dešrelės ir pan.), nes per daug žino apie jų gamybos procesą. O ir rūkytus mėsos gaminius geriau iš ūkininkų pirkti, jie bent tikro dūmo matę, nes didžiųjų įmonių "rūkyti" gaminiai yra tik mirkyti "rūkyto skonio" priede ir arti dūmo nebuvę Dėl to neretai būna labai "šlapi"

                                        Comment


                                          Parašė John Rodyti pranešimą
                                          Oho, turim ir supermarketų lobby forume
                                          Greičiau jau "sveiko proto lobby"

                                          blogai yra tai, kai "rūkyta kualiena" yra visai ne rūkyta ir dar, negana to, pagaminta iš dešimties skirtingų ingredientų .

                                          Tai nėra pasaulio pabaiga, bet akivaizdu, kad apie tai visuomenė nėra gerai informuojama.
                                          Kažkas (visų pirma, prekybininkai ir priedų gamintojai) yra akivaizdžiai suinteresuoti, kad visuomenė kuo mažiau apie tai žinotų. Tai irgi yra blogai.
                                          Bet juk gaminių sudėtis ant etikečių parašyta (kitas klausimas, ar nėra sukčių, kurie apgaudinėja) - išskyrus lietuvišką alų. Imi ir skaitai.

                                          Aš pats mėgstu karts nuo larto suėsti Anglijoje labai populiarų BLT sumuštinį (duona, rūkyta kiauliena, salotos, majonezas)... nors iki šiol niekada neatkreipiau dėmesio į tai, kas rašoma kitoje pakuotės pusėje. Ką jau kalbėti apie tuos, kurie yra mažiau sąmoningi šioje srityje?

                                          O kaip ta kita pusė atrodo ir ko ten pridėta?Atkreipk dėmesį į "smoke flavoured bacon"
                                          Atvaizdas

                                          Šiaip nesu tikras, ar visi tie priedai yra taip jau baisiai blogai.
                                          Čia gamintojas pasinaudojo principu "zavalit' bumagoj" (užversti informaciniu triukšmu) - jeigu jau reikalaujama nurodyti sudėtį, tai štai prašom turėkitės, pilna sudėtis. Netgi Dižono garstyčių sudėtis išrašyta
                                          Ir susigaudyti visoj šitoj makalynėj tikrai sunku. Ypač kai gamintojai viską surašo cheminiais pavadinimais (cianokobalaminas vietoje "vitaminas B12" ir "natrio chloridas" vietoje "druska") - tada paprastas vartotojas išvis nieko nebesusigaudo, ir ima tiesiog bijoti raidės "e". Pasiskaito dar sąrašiuką internete (kokį valiukas pacitavo)...

                                          Man atrodo, kad svarbiausia ne galimas "e" kenksmingumas, o tai, kodėl juos ten deda. O deda gi tam, kad iš pigių žaliavų (kas reikia - atliekų) pagaminti produktą su skoniu. Ypač jeigu vartotojas dar skonių neskiria.

                                          Apie dešrą iš tualetinio popieriaus dar sovietiniais laikais gandai vaikščiojo. O mane dar vaikystėj mama griežtai mokė - pirmadieniais valgykloje jokiu būdu nevalgyti nieko, kur yra maltos mėsos.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X