Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Bon Appétit. Diskusijos apie maistą ir kulinariją

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Qbazzz Rodyti pranešimą
    Susiraskit ir pažiūrėkit šios savaitės "Paskutinę instanciją" - išvis dings noras valgyti
    /\

    http://www.balsas.lt/video/373141/pa...ija-2010-02-02
    *******
    Miestai.net Fb

    Comment


      Nenoriu užsiimti reklama, bet manau, kad verta paminėti tokį tikro maisto pirkimo būdą - "Tikras maistas". Svetainė www.tikrasmaistas.lt dar kuriama, tačiau visa informacija pateikiama Facebook'e: http://www.facebook.com/search/?q=Ti...s/376109210200

      Pats dar nebandžiau, tačiau būtinai išbandysiu, o visi atsiliepimai tikrai neblogi. Esmė - užpildai excel'inį užsakymą, nusiunti nurodytu e-mail'u ir po kažkiek laiko visą maisto siuntinuką pristato į namus. Kiek pažiūrėjau, kainos nedaug skiriasi nuo maximinių, o jei maisto kokybė iš tiesų yra tokia, kokia deklaruojama, šio projekto laukia šviesi ateitis

      Comment


        Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
        Greičiau jau "sveiko proto lobby"


        Bet juk gaminių sudėtis ant etikečių parašyta (kitas klausimas, ar nėra sukčių, kurie apgaudinėja) - išskyrus lietuvišką alų. Imi ir skaitai.


        Čia gamintojas pasinaudojo principu "zavalit' bumagoj" (užversti informaciniu triukšmu) - jeigu jau reikalaujama nurodyti sudėtį, tai štai prašom turėkitės, pilna sudėtis. Netgi Dižono garstyčių sudėtis išrašyta
        Ir susigaudyti visoj šitoj makalynėj tikrai sunku. Ypač kai gamintojai viską surašo cheminiais pavadinimais (cianokobalaminas vietoje "vitaminas B12" ir "natrio chloridas" vietoje "druska") - tada paprastas vartotojas išvis nieko nebesusigaudo, ir ima tiesiog bijoti raidės "e". Pasiskaito dar sąrašiuką internete (kokį valiukas pacitavo)...

        Man atrodo, kad svarbiausia ne galimas "e" kenksmingumas, o tai, kodėl juos ten deda. O deda gi tam, kad iš pigių žaliavų (kas reikia - atliekų) pagaminti produktą su skoniu. Ypač jeigu vartotojas dar skonių neskiria.

        Apie dešrą iš tualetinio popieriaus dar sovietiniais laikais gandai vaikščiojo. O mane dar vaikystėj mama griežtai mokė - pirmadieniais valgykloje jokiu būdu nevalgyti nieko, kur yra maltos mėsos.
        Tai ar tamsta gali paaiškinti KODĖL nereiktų ant keikvieno produkto didelėmis raidėmis ar ženkliuku norodyti, ar pekėje yra sinttiškai pagamintų priedų ir kiek jų yra? Na tarkim ant mano minėto sumuštinio priekinės etiketės taip ir būtų parašyta "This product contains 20 artificial additives (see back label for details)".

        Kuo tai kertasi su tamstos deklaruojamu "sveiku protu"? Ir kodėl Tesco ar bet kuris kitas galingas prekybininkas eis kryžiaus kelius, kad tai NEBŪTŲ daroma?

        O rašymas mažomis raidėmis kitoje produkto pusėje nėra tas pats, kaip aiškus užrašymas priekyje, nors techniškai, be abejo, tokia informacija vartotojui yra pateikiama. Juk turėdamas parduotuvę ar kirpyklą nekali reklaminio užrašo vidinėje kiemo pusėje, bet pritvirtini jį ten, kur pamatys daugiausiai žmonių t.y. iš gatvės pusės, ar ne?
        Paskutinis taisė John; 2010.02.06, 00:58.

        Comment


          Parašė Tomas Rodyti pranešimą
          Esu girdėjęs iš žmogaus dirbančio "utenos mėsoj", kad ten nė viena lietuviška kiaulė nepakliūna. Bet nuramino, kad lenkiškos irgi ne
          Kiek žinau vokiška mėsa ten pagrinde. Tačiau sveikas protas kužda, kad tai lygiai tas pats kas olandiška. Tai tiesiog bus ta pati "klijuota", "lipdyta" mėsa briketuose, nes kas jau kas, bet chemijos pramonė Vokietijoje itin išvystyta ir būtent jie ir yra didžiosios dalies visų maisto papildų, pakaitalų ir visų kitų gėrybių atradėjai, kurias dabar visi kilogramais valgome. O tikėtis, kad normalus gyvulys, laikytas ir augintas normaliomis sąlygomis Vokietijoje bus pigesnis, nei analogiškas Lietuvoje manau visiems suprantama, jog labai naivu.

          Beje, dabar toptelėjo, jog galbūt tie patys mūsų gyvuliukai, tiksliau kas iš jų lieką ir sugrįžta jau briketų pavidalų atgal namo, nes ar tik Vokietija ir nėra vienas pagrindinių mūsų skerdienos supirkėjų? .
          Paskutinis taisė pauliaK; 2010.02.06, 15:05.

          Comment


            Parašė pauliaK Rodyti pranešimą
            Kiek žinau vokiška mėsa ten pagrinde. Tačiau sveikas protas kužda, kad tai lygiai tas pats kas olandiška. Tai tiesiog bus ta pati "klijuota", "lipdyta" mėsa briketuose, nes kas jau kas, bet chemijos pramonė Vokietijoje itin išvystyta ir būtent jie ir yra didžiosios dalies visų maisto papildų, pakaitalų ir visų kitų gėrybių atradėjai, kurias dabar visi kilogramais valgome.
            Seip vokieciai priedu atzvilgiu turi labai grieztas taisykles, todel daug kas skundziasi, kad vokietijoje maistas yra "neskanus". Visokios desreles ir pan gaminiai vokietijoje beje is tikros mesos

            Kaimynai olandai siuo poziuriu gerokai liberalesni, uzejus i partuotuves tai labai jauciasi.

            O tikėtis, kad normalus gyvulys, laikytas ir augintas normaliomis sąlygomis Vokietijoje bus pigesnis, nei analogiškas Lietuvoje manau visiems suprantama, jog labai naivu.
            Kodel? Zemes ukyje vokietijoje dirba labai mazai zmoniu, o tie patys jau ne pirma karta, todel visi procesai yra labai efektyvus. Kita vertus visa sitai gana grieztai kontroliuojama, todel uzsiimt "nesazininga veikla" (pvz sert gyvulius kuom papuola) gana rizikinga.

            Comment


              Na aš ir neturiu omenyje tikros, geros mėsos. Tiesiog nemanau, kad realu būtų importuoti tikrą vokišką skerdieną dėl jos kainos, jei jau mūsų vietinė yra per brangi. Matyt ne visai tinkamą žodį pavartojau. Reikėjo sakyti vokiška žaliava, o ne mėsa . Nes turėjau omenyje tuos visokius briketus, kas yra visokios mėsos nuopjovos, atliekos ir pan. iš kurių pasitelkiant chemijos pramonę galima padaryti gražų skanų kumpį, arba tuos vadinamus mėsos briketus, kurių patys vokiečiai matyt nelabai naudoja žmonių maistui, o čia mielai tokie žaliava perkama, nes pigiau.

              Beje, a_p, būtent apie Vokietiją ir ten kilusį skandaliuką kalbėjo Čekuolis laidoje, į kurią nuorodą čia šiek tiek anksčiau kažkas davė, užmesk akį jei įdomu, ten A.Čekuolis paaiškina kas per daiktas tas "klijuotas" arba pagal kalbos taisyklės "formuotas kumpis".

              Comment


                Parašė pauliaK Rodyti pranešimą
                Na aš ir neturiu omenyje tikros, geros mėsos. Tiesiog nemanau, kad realu būtų importuoti tikrą vokišką skerdieną dėl jos kainos, jei jau mūsų vietinė yra per brangi.
                Nenustebciau jei vokiska tos pacios kokybes skerdiena nebutu dar pigesne. Darbo jega beje visiskai nebutinai zymiai brangesne uz lietuviska, o imoniu dydziai ir organizavimas zymiai toliau pazenge.
                Skerdyklas uz tai beje stipriai kritikuoja, nes jos po EU ispletimo meta is darbo vietinius ir samdo vergus, pvz kokius nors lenkus ar pan. Kuriuos atveza autobusu, apgyvendina kokiam nors barake ir iformina kaip lenkiskos firmos paslaugu pirkima. Tai tikrai "nesazininga", bet uztat pigu.

                Matyt ne visai tinkamą žodį pavartojau. Reikėjo sakyti vokiška žaliava, o ne mėsa . Nes turėjau omenyje tuos visokius briketus, kas yra visokios mėsos nuopjovos, atliekos ir pan. iš kurių pasitelkiant chemijos pramonę galima padaryti gražų skanų kumpį, arba tuos vadinamus mėsos briketus, kurių patys vokiečiai matyt nelabai naudoja žmonių maistui, o čia mielai tokie žaliava perkama, nes pigiau.

                Beje, a_p, būtent apie Vokietiją ir ten kilusį skandaliuką kalbėjo Čekuolis laidoje, į kurią nuorodą čia šiek tiek anksčiau kažkas davė, užmesk akį jei įdomu, ten A.Čekuolis paaiškina kas per daiktas tas "klijuotas" arba pagal kalbos taisyklės "formuotas kumpis".
                Cia jau kalba apie nusikaltelius. Tokiu skandalu buvo, ir ne vienas. Pradedant etikeciu perklijavimais baigiant taip vadinamu "analogisku suriu" kuris visiskai ne suris, t.y. padarytas ne is pieno.
                Jau paciu skandalu buvimo faktas rodo, kad tokie dalykai nesiskaito "norma", tiriami ir "tvarkomi".

                Comment


                  Parašė pauliaK Rodyti pranešimą
                  . Nes turėjau omenyje tuos visokius briketus, kas yra visokios mėsos nuopjovos, atliekos ir pan. iš kurių pasitelkiant chemijos pramonę galima padaryti gražų skanų kumpį, arba tuos vadinamus mėsos briketus, kurių patys vokiečiai matyt nelabai naudoja žmonių maistui, o čia mielai tokie žaliava perkama, nes pigiau.
                  Dar nuo kokių 1991 užsilikęs mitas apie "kitokius" arba "blogesnius" importuotus produktus nėra labai teisingas. Gal ir būdavo atvejų, kai būdavo tiesiog meluojama apie prekės kilmę, bet čia jau kita tema.

                  Nežinau ar Vokietijoje yra taip pat, kaip UK (ko gero, panašiai), bet čia maistas daugiau mažiau suskirstytas į 3 pagrindinius kokybės lygius (pvz. Tesco, Sainsbury's ar Asda supermarketuose):

                  - pigiausias (pvz. Tesco Value, kur labiausiai pasireikštų visokie "klijuoti" kumpiai, netikri sūriai ir visokie kitokie abejotinos sudėties maisto produktai).

                  - Vidutinis (t.y. plačiausias kokybės segmentas, kuriam priklauso ir dauguma produktų su mums įprastais prekės ženklais. Kokybės pasitaiko įvairios, bet chemikalų ir klijuotų kumpių ir čia reiktų tikėtis). Dauguma žmonių perka būtent šio segmento maisto prekes, galvodami, kad tai tas "įprastas" ir "normalus" maistas.

                  - ir "aukščiausios kokybės" (pvz. 'Tesco finest' produktų serija ir kai kurie kiti brand'ai), kur tariamai laikomasi aukštesnių kokybės standartų (gal ir taip, juk pats sudėties nepatikrinsi, nors dažniausiai iš tiesų atrodo geriau, nei žemesnių segmentų produktai). Čia patenka ir dauguma "organic" (Lietuvoje vadinamų "ekologiškų") produktų. Pagal tai, kaip mes suvokiame maistą, tai turėtų būti tas "normalus" segmentas t.y. maistas pagamintas iš tikrų ingredientų, o ne chemijos... na tiesiog normalus maistas. UK šis segmentas labiau suvokiamas kaip "prabanga" t.y. tokį maistą sau kasdien gali leisti tik bent jau vidutines pajamas turintys žmonės arba tie, kurie labai rūpinasi mityba ir kokybišku maistu ir yra pasiryžę maistui skirti didesnę proporciją savo pajamų, nei dauguma. Sakyčiau, labai iškreiptas ir liūdną situaciją UK maisto rinkoje rodantis indikatorius.

                  Problema ta, kad Lietuvoje toks skirstymas prasidėjo visai neseniai, o anksčiau jo išvis nebuvo (buvo tarytum vienas didelis "vidutinės kokybės" segmentas, į kurį pateko viskas nuo visiško šlamšto iki aukštos kokybės produkto) ir daugelis pigiausių ir prasčiausios kokybės produktų būdavo parduodami su tais, kurie turėjo būti brangesni ir padėti kitoje lentynoje. Iš čia ir neigiama nuomonė apie "blogesnę" importuotą mėsą. Ji iš tiesų, ko gero, daugeliu atveju yra "bloga", nes skirta žemiausiam segmentui. Tokia mėsa Tesco ar Asda supermarkete bus prie "value" ženkliuku pažymėtos mėsos ir pirkėjai žinos, ko iš jos tikėtis. Aišku, kainuos ji irgi mažai. Bet tiek UK, tiek Vokietijoje tokią mėsą žmonės irgi valgo ir gaminą ją tikrai ne vien siuntimui į Lietuvą ar panašias rinkas.

                  Ir apskritai, geriausia mėsą (ypač rūkytus kumpius) bei kai kuriuos pieno produktus (sūrius, grietinę) pirkti iš patikimesnio pardavėjo turguje. Paskutinius kelis kartus valgiau kumpį, pirktą Anykščių turguje iš ūkininko, kuris pats augina kiaules ir rūko kumpius mažais kiekiais (t.y. kiek pats sugeba viską paruošti, sutvarkyti ir atvežti iki turgaus... autobusu. Ne iš lengvo gyvenimo, aišku). Apie jokius dirbtinius priedus ten tikrai negalima ir sapnuoti.

                  Kas turi galimybę kartą per savaitę pavažiuoti iki turgaus (nebūtinai Vilniuje ar kitame didesniame mieste, bet kad ir kur nors toliau į provinciją, kur prekės skirtos vietiniam klientui), į supermarketą turėtų vaikščioti labai retai. Turguje geriau ir pigiau t.y. gali visada tikėtis aukščiausios kokybės už žemiausios arba vidutinės kokybės supermarketo kainą.
                  Paskutinis taisė John; 2010.02.07, 09:28.

                  Comment


                    Parašė John Rodyti pranešimą
                    Nežinau ar Vokietijoje yra taip pat, kaip UK (ko gero, panašiai), bet čia maistas daugiau mažiau suskirstytas į 3 pagrindinius kokybės lygius (pvz. Tesco, Sainsbury's ar Asda supermarketuose):

                    - pigiausias (pvz. Tesco Value, kur labiausiai pasireikštų visokie "klijuoti" kumpiai, netikri sūriai ir visokie kitokie abejotinos sudėties maisto produktai).

                    - Vidutinis (t.y. plačiausias kokybės segmentas, kuriam priklauso ir dauguma produktų su mums įprastais prekės ženklais. (...)
                    - ir "aukščiausios kokybės" (pvz. 'Tesco finest' produktų serija ir kai kurie kiti brand'ai), kur tariamai laikomasi aukštesnių kokybės standartų (gal ir taip, juk pats sudėties nepatikrinsi, nors dažniausiai iš tiesų atrodo geriau, nei žemesnių segmentų produktai).
                    Vadovautis supermarketo brandais, sprendžiant apie produktų kokybę?? Geriau vadovautis skoniu.

                    Patarimas - kai būsi kurioj nors pietų šaly (pvz Prancūzijoj, Italijoj, Ispanijoj, Graikijoj, Portugalijoj ar pan), nueik į vietinį turgelį. Tavo požiūris apie kokybę pasikeis, kitaip pažiūrėsi į supermarketo prekės ženklus (nors ir nesakau, kad tie prekės ženklai kuo nors blogi).

                    Tai ar tamsta gali paaiškinti KODĖL nereiktų ant keikvieno produkto didelėmis raidėmis ar ženkliuku norodyti, ar pekėje yra sinttiškai pagamintų priedų ir kiek jų yra? Na tarkim ant mano minėto sumuštinio priekinės etiketės taip ir būtų parašyta "This product contains 20 artificial additives (see back label for details)".

                    Kuo tai kertasi su tamstos deklaruojamu "sveiku protu"?
                    Galima užrašyti, kodėl gi ne. Nuo to niekam blogiau nebus. Geriau irgi. Nes tai bus "sukramtyta" informacija vartotojui, kuriam dzin ką jis valgo - nes jis nesidomi ką valgo ir neskiria skonio. Tavo pavyzdys su sumuštiniu - kokia prasmė ten dėti tikrą kumpį, jeigu jis bus užpiltas majonezu ir kečupu (katrie užmuša skonį)?

                    Su sveiku protu kertasi ne užrašymai, o visko, kas pažymėta raide "e", baimė. Naminiai cepelinai irgi su "e" (į juos dedama e-300, kad nepajuostų tarkiai)

                    Comment


                      Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                      Galima užrašyti, kodėl gi ne. Nuo to niekam blogiau nebus. Geriau irgi. Nes tai bus "sukramtyta" informacija vartotojui, kuriam dzin ką jis valgo - nes jis nesidomi ką valgo ir neskiria skonio. Tavo pavyzdys su sumuštiniu - kokia prasmė ten dėti tikrą kumpį, jeigu jis bus užpiltas majonezu ir kečupu (katrie užmuša skonį)?

                      Su sveiku protu kertasi ne užrašymai, o visko, kas pažymėta raide "e", baimė. Naminiai cepelinai irgi su "e" (į juos dedama e-300, kad nepajuostų tarkiai)
                      Labai malonu.. už kitą nusprendi kas jam turėtų rūpėti, o kas ne.. Valgyk tu tuos E nors ir saujom, kodėl tai turi daryti kitas? Gal žmogus žinodamas kas ir kaip, naminius cepelinus dažniau darys (nieko specialiai nedadedant) nei pirks pusfabrikatį, prisotintą įvairiais "naudingais mineralais".
                      *******
                      Miestai.net Fb

                      Comment


                        Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                        Vadovautis supermarketo brandais, sprendžiant apie produktų kokybę?? Geriau vadovautis skoniu.

                        Patarimas - kai būsi kurioj nors pietų šaly (pvz Prancūzijoj, Italijoj, Ispanijoj, Graikijoj, Portugalijoj ar pan), nueik į vietinį turgelį. Tavo požiūris apie kokybę pasikeis, kitaip pažiūrėsi į supermarketo prekės ženklus (nors ir nesakau, kad tie prekės ženklai kuo nors blogi).


                        Galima užrašyti, kodėl gi ne. Nuo to niekam blogiau nebus. Geriau irgi. Nes tai bus "sukramtyta" informacija vartotojui, kuriam dzin ką jis valgo - nes jis nesidomi ką valgo ir neskiria skonio. Tavo pavyzdys su sumuštiniu - kokia prasmė ten dėti tikrą kumpį, jeigu jis bus užpiltas majonezu ir kečupu (katrie užmuša skonį)?

                        Su sveiku protu kertasi ne užrašymai, o visko, kas pažymėta raide "e", baimė. Naminiai cepelinai irgi su "e" (į juos dedama e-300, kad nepajuostų tarkiai)
                        Lyg ir norėtum mane apkaltinti E-fobija, bet neišeina

                        Šiuo metu geriu alų, kurime yra mielių, salyklo ir apynių ekstrakto, kurie, spėju, irgi žymimi E.

                        Tai nėra dirbtiniai priedai ir jų žymėti niekas niekur niekada nesiūlė. Siūloma buvo žymėti tik sintetiškai išgautus priedus.

                        O dėl kumpio, tamsta, esi neteisus. Nėra ten tiek daug majonezo, kad užmuštų skonį. O kad nebus geriau irgi sunku sutikti. Būtų geriau tiems, kas mėgsta valgyti kuo natūralesnį maistą. Manau, tai iš principo yra gerai. Bet kuris gydytojas ar mitybos žinovas tau pasakys, kad geriausia yra valgyti naturalų maistą su kuo mažiau dirbinių priedų. Beje, šiandien gerą pusvalandį skaitinėjau Tesco produktų sudėtis ieškodamas "blogų" E... jei būtų aiškesnė ženklinimo sistema, būčiau sugaišęs vos kelias minutes.

                        Comment


                          Parašė John Rodyti pranešimą
                          Beje, šiandien gerą pusvalandį skaitinėjau Tesco produktų sudėtis ieškodamas "blogų" E... jei būtų aiškesnė ženklinimo sistema, būčiau sugaišęs vos kelias minutes.
                          O ar tesingai suprantu kad UK labiau priimta priedus ant pakuočių rašyti taip kaip jie vadinasi, pvz Sodium Nitrite (nužiūrėjau nuo Tesco pašteto ), kai tuo tarpu Lietuvoje butų tiesiog parašyta E250?
                          You can change your car, you can change your house, you can change your Wetherspoon, you can change your wife or religion, even you can change your sex. But you can never change the team you support...

                          Comment


                            Parašė zanaz Rodyti pranešimą
                            O ar tesingai suprantu kad UK labiau priimta priedus ant pakuočių rašyti taip kaip jie vadinasi, pvz Sodium Nitrite (nužiūrėjau nuo Tesco pašteto ), kai tuo tarpu Lietuvoje butų tiesiog parašyta E250?
                            Daug nesigilinau, bet būna visaip. Kaip matai, ant to sumuštinio pakuotės rašomi ir "E". Nors kartais ir nerašomi. Panašu, kad vieningos sistemos ar įpročio nėra.

                            Comment


                              Parašė John Rodyti pranešimą
                              Šiuo metu geriu alų, kurime yra mielių, salyklo ir apynių ekstrakto, kurie, spėju, irgi žymimi E.
                              Naudoti apynių ekstraktą pigiau negu apynius -


                              O dėl kumpio, tamsta, esi neteisus. Nėra ten tiek daug majonezo, kad užmuštų skonį.
                              Tikiu, kad pro majonezą prasimuša to "kumpio skonio produkto" skonis. Bet ar jaustųsi skirtumas, jeigu būtų tikras kumpis? Ar dėl tokio skirtumo mokėtum už sumuštinį brangiau?

                              O kad nebus geriau irgi sunku sutikti. Būtų geriau tiems, kas mėgsta valgyti kuo natūralesnį maistą. Manau, tai iš principo yra gerai.
                              Ta informacija dabar yra - ant etiketės. Ant priekio užrašius viską "sukramtyta forma" (pvz "šiame produkte yra 20 dirbtinių priedų"), tie, kam dabar per sunku suprasti kas parašyta etiketėj, į etiketes net nebežiūrės. Jie vadovausis skaičiumi ant priekio. Ir padarys išvadą, kad produktas su 19 priedų yra sveikesnis negu produktas su 20 priedų - kas nėra tiesa, nes "sveikumas" priklauso nuo to, kokie tie priedai, ir kiek kiekvieno priedo yra įdėta.

                              Manau, kad gamintojai ir prekiautojai nekvaili ir prisitaikys prie tokios tvarkos. Ir jiems netgi bus naudinga - nes produktus, kuriuose nėra dirbtinių priedų, jie įgis teisę vadinti "sveikais". Tikros aukso kasyklos marketingui. Pvz čipsų "be dirbtinių priedų" jau dabar pilna maxima.

                              Comment


                                ES ekologiškus gaminius žymės stilizuotu lapu

                                Parašė VZ.lt
                                Europos Sąjungoje ekologišką gaminį simboliuos žaliame fone esantis lapas. Nuo 2010 m. liepos 1 d. ES ekologiško gaminio logotipu bus privaloma ženklinti visus fasuotus ekologiškus gaminius, pagamintus bet kurioje ES valstybėje narėje ir atitinkančius būtinus standartus.

                                Juo galės būti ženklinami ir importuojami gaminiai. Kartu su ES ženklu galės būti naudojami ir kiti privatūs, regioniniai ar nacionaliniai logotipai, praneša europa.eu.

                                „Džiaugiuosi, kad jau turime naują ES ekologiško maisto produkto logotipą. Ši iniciatyva padėjo atkreipti dėmesį į ekologiškus maisto produktus, o dabar turime logotipą, kurį visi galės atpažinti“, – sako Marianna Fischer Boel, už žemės ūkį ir kaimo plėtrą atsakinga Europos Komisijos narė.

                                Geriausias logotipas išrinktas per visoje Europoje vykusį konkursą, kuriame galėjo dalyvauti dailės ir dizaino studentai. Tarptautinė žinomų narių komisija išnagrinėjo beveik 3.500 konkursui pateiktų darbų.

                                Trys geriausi logotipai buvo įkelti į konkurso svetainę, už juos balsuota internetu. Konkurso nugalėtoju tapo Vokietijos studentas Dusanas Milenkovičius. Pirmas tris vietas užėmusių logotipų kūrėjams bus įteikti 6.000 EUR (20.718 Lt), 3.500 EUR (12.085 Lt) ir 2.500 EUR (8.632 Lt) apdovanojimai.
                                Šaunu, dabar tik įdomu kokius būtent kriterijus turės atitikti gaminys, kad galėtų pasidabinti šiuo lapu:



                                Comment


                                  Parašė pauliaK Rodyti pranešimą
                                  ...kokius būtent kriterijus turės atitikti gaminys, kad galėtų pasidabinti šiuo lapu...
                                  ..ta prasme, kokiam pareigunui kiek duoti?
                                  Estijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Vokietijos keliai pro automobilio langą
                                  Naujas video: Niedersachsen, NL - Bremen, 126 km, 29 May 2012

                                  Comment


                                    Parašė pauliaK Rodyti pranešimą


                                    Šaunu, dabar tik įdomu kokius būtent kriterijus turės atitikti gaminys, kad galėtų pasidabinti šiuo lapu:

                                    Atvaizdas


                                    Matyt, praeiti sertifikavimą va čia:
                                    http://www.ekoagros.lt/ ?

                                    Comment


                                      Bon Appétit. Diskusijos apie maistą ir kulinariją

                                      Kokios šalies virtuvės patiekalai jus labiausiai imponuoja ? Kokius kulinarinius šedevrus esate sukūrę virtuvėje, o gal tai ne jūsų stichija ? Pasidalinkime mintimis ir nuomonėmis

                                      Comment


                                        Kol kas daug pagaminti nemoku: sriuba, omletas, makaronai, pica.. Visa kitą pagamina tėvai. Nors studijas baigiau, bet neteko gyventi bendrabutyje, tad tai kaip ir minusas - gyvenimišos patirties stoka.
                                        Seksiu šią temą ir gal ko nors išmoksiu, jeigu ši tema gyvuos.
                                        Paskutinis taisė Silber418; 2010.07.05, 01:50.

                                        Comment


                                          imponuoja viskas ,kas neragauta. Ziauriai megstu gaminti, tik kad Lietuvoje labai silpnai su produktais. Jautienos normalios labai sunku gauti, avienos beveik neimanoma.
                                          Kas domisi, noretu ismokt gamint, ar tiesiog suzinot nedideliu smulkmenu kaip daryti viena ar kita dalyka - siulyciau channel 4 kanalo tinklapyje pasiziureti skilti How to.. http://www.channel4.com/food/how-to/ tikrai naudinga. .
                                          Kadangi labai seniai gyvenu ne pas ma a tai tenka paciam gamintis. Atsibosta s..... valgyt . Interneto ir Gordon Ramsay pagalba pasikeite gaminimo ir valgymo iprociai.
                                          Sedevru jokiu nera , bet va creme brulee, focaccia, bolognese sauce, stake diane , bulviu ir poru sriuba, taip pat graikiska avgolemono puikiai gaunasi. Tas pacias bulves kitaip ismokau issivirt ar iskept.Kepeneliu pasteta darausi pats, neperku parduotuveseto neaiskaus daikto celofane .Gaunasi parduotuvine kaina, skonis geresnis ir zinau ka valgau. Kam patinka but virtuvej siulyciau nepatinget ir paieskot kazko naujo. Is kiekvienos keliones parsivezu prieskoniu, senaii nenaudoju tu vsu misiniu, kuriu prigrustos musu parduotuviu lentynos. Minimaliom pastangom pavyko ant palanges uzsiaugint bazilika, ciobreliu, raudoneliu, krapu, petrazoliu.
                                          KAd ir kiek ponas ROMAS vaidintu teisingaji tolerasta, bet tikrai RUSAI - GALVIJU tauta ,kuri N amziu aklai seka savo apsisaukelius lyderius, turi N turtu, bet is meslo taip ir neislipa. Kada rusai gyveno gerai? Jeigu uz pasakyma "galviju tauta" uzdraudet diskutuot temon apie Ukraina, ismeskite mane visai . :)

                                          Comment

                                          Working...
                                          X