Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Bon Appétit. Diskusijos apie maistą ir kulinariją

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė ACC Rodyti pranešimą
    Kažkada spaudoje buvo aprašytas atvejis kai į Lietuvą atvykusi berods filipiniečių delegacija buvo sočiai pašerta cepelinais, viskas baigesi tuo, kad keliems sustreikavo sveikata, o vieną tiesiai nuo vaišių stalo teko vežti į ligoninę plauti skrandžio :-)
    Nieko stebėtino. Cepelinai, bulviniai blynai, vėdarai ir panašūs dalykai yra bene pats žiauriausias maistas skrandžiui.

    Comment


      /\ bulvės yra daržovės, be to, viskas virta. Tiek, kad parduotuvinis faršas yra su lašiniais malamas. Virtą maistą daug lengviau viškina nei keptą.

      Comment


        Parašė andyour Rodyti pranešimą
        /\ bulvės yra daržovės, be to, viskas virta. Tiek, kad parduotuvinis faršas yra su lašiniais malamas. Virtą maistą daug lengviau viškina nei keptą.
        Būtent tai, kad tos bulvės yra sumaltos, išvirtos (cepelinų atveju, dar ir su krakmolu) ir taip "suklijuotos", ir yra didžiausia problema. Dėl to labai apsunkinamas virškinimas. Paprastos virtos bulvės niekam nekelia problemų.

        Comment


          Labai nesigilinant, bet jei cepelinuose naudojamas liesas faršas, jie neturėtų būti sunkesnis maistas nei tavo nuotraukose matoma kepta ar virta aliejuje mėsa. Ir šiaip, bulvės nėra kaloringas maistas. Nors pašalinus vandenį, būtų kaip koks pyragas, nuo kurio tikrai niekas neatsigula į ligoninę.

          Comment


            Parašė John
            Na tai tiesiog normalus maistas: mėsa, ryžiai, kiaušinis t.y. ne perdirbtas (processed) maistas, kuris dominuoja Vakarietiškus fast-food'us. Kadangi valgau ir tai ir tai, labai gerai jaučiu skirtumą.

            O angliavandeniai žmogui yra būtini. Bet dar svarbu ir kaip jie gaunami ir kokie galimi šalutiniai poveikiai. Skirtumas valgant bulką ir ryžius yra pakankamai didelis.

            Apskritai, "sveikas" maista yra ne vien kopūstų lapai ir agurkai, o tiesiog normalus šiltas ir neperdirbtas maistas t.y. ne bulka, sumuštiniai, maltinukai, burgeriai ar net visokie a le žemaičių blynai ar vėdarai, kas apsunkina virškinimą. Kaip pats matai, maistas ten yra "whole" t.y. mėsos gabalas, virti ryžiai, kiaušinis, daržovės, vaisiai ir pan. Kadangi mano paties virškinimas yra gana jautrus, kai ten nuvažiuoju, pradedu jaustis žymiai geriau. Dabar ruošiuosi keliauti į Lietuvą ir, aišku, užsiimsiu maisto valgymu... tai nors visi tie vėdarai ir skanūs, bet bus smūgis mano skrandžiui, kai prisiėdęs pusę dienos dejuosiu, kad jaučiuosi pavargęs ir nejudrus
            Sutinku, kad lietuviškas maistas nėra labai sveikas ir jį stengiuosi vartoti rečiau. Bet greitas maistas pat pat greitai susivirškina ir nėra sunkumo jausmo kaip po cepelinų kokių nors. Apskritai stengiuosi vartoti maistą, kuriame daugiau baltymų, mažiau angliavandenių ir riebalų. Taip pat daug daržovių ir nesaldžių vaisių. Nes taip maitintis nurodo beveik visi sveikos mitybos specialistai ir portalai. Kalbant apie ryžius, tai nėra jau jie toks ,,vanduo'' kaip daug kam atrodo, pasižiūrėk kiek sudėtyje yra kalorijų ir angliavandenių, daugiau nei aliejuje keptose bulvėse. Taip, kad valgant ryžius su riebia mėsa ir visokiais kaloringais padažais sunku tilpti į dienos normą 3000 kcal
            Paskutinis taisė Lettered; 2011.06.06, 01:49.
            Flickr

            Comment


              Apie pietryčių Azijos maistą šnekant, pragyvenus ten pusantrų metų, mano patirtis buvo tokia - vietinis maistas iš tikro labai skanus, įvairus (per pusantrų metų matyt taip ir neišragavau visko, ko įmanoma), ir ko gero, sveikas (neteko matyt daug nutukusių žmonių, arba jų tiesiog medžiagų apyvarta sparti). Bet vat - lietuviškam skrandžiui visgi retkarčiais norėdavosi kažko tokio sunkesnio, truputuką to malonaus sunkumo skrandyje jausmo .

              Nes apie ryžių patiekalus pastebėdavau tokį dalyką - jų gali daug prisivalgyti, atrodo jau visiškai esi sotus ir laimingas, bet už poros valandų vėl išalksti. Kažkaip greit jie "sudega". O sukerti kokį BigMacą - ir jau kuriam laikui esi ramus .

              Taigi dažniausia ir lengviausiai pasiekiama išeitis būdavo McD ir KFC, kurių Kuala Lumpure yra matyt milijonas. Nesidžiaugiu ir nesididžiuoju, bet per tuos pusantrų metų matyt suvalgiau tiek BigMac'u, kiek suvalgysiu per visą likusį gyvenimą . Nes šiaip kokybiškas vakarietiškas maistas ten visgi gan brangus, ir nėra ant kiekvieno kampo. Daugelis ant dažno kampo esančių "western food" užrašus turinčių "lavočkų" apsiriboja tiesiog mikrobangėje pašildydami užšąlusios pangasijos gabalą, su panašiai paruoštomis bulvytėmis fri ir pan, kas po kurio laiko labai atsibosta ir tampa šlykštoka.

              Iš tos serijos būdavo ir tokių juokingų situacijų - kai pvz. būdavo oficiali, "graži" vakarienė su darbo kolegomis, klientais ar pan., kokiame nors prabangiame kinų restorane, viešbutyje ar etc. Tai kolegos, kurie po visko pavėžėdavo namo, pažiūrėdavo į mane labai kreivai, kai paprašydavau sekundei sustoti McDrive'e ar pan . Tipo - mes vaišinomės tokiu kokybišku maistu, prabangioje vietoje, etc etc, o šitam vargšui vakariečiui vis tiek junkfoodinio BigMaco iki pilnos laimės pritrūko!

              Comment


                Tema sujungta su kita maisto tema "Maistas. Gurmaniški potyriai". Taip pat atkelti keli pranešimai maisto tema iš temos apie kelionę po Aziją. Skanaus diskutavimo!

                Comment


                  Parašė John Rodyti pranešimą
                  Paprastos virtos bulvės niekam nekelia problemų.
                  Kelia . Dėl to bulvėm sau leidžiu "paskanauti" laaaaaaaabai retai .

                  Comment


                    Parašė innuendo Rodyti pranešimą
                    Kelia . Dėl to bulvėm sau leidžiu "paskanauti" laaaaaaaabai retai .
                    O kuo blogai virtos bulvės ar bulvių košė? Nejau tai irgi sunkiai virškinamas maistas?

                    Comment


                      Dabar kai geri orai, labai dažnai būnam prie ežero ar upelio tai reikia lengvai paruošiamo skanaus maisto, aš visados pasimu gamton didelių bulvių ir folijos, suvynioju nuplautas neskustas bulves į folija ir kepu žarijose, ir su lupena valgau, o prie jų tinka beveik viskas.
                      Tauro apygarda (Stirnos rinktinė)| 立陶宛

                      Comment


                        Parašė John Rodyti pranešimą
                        O kuo blogai virtos bulvės ar bulvių košė? Nejau tai irgi sunkiai virškinamas maistas?
                        Merginoms skaičiuojančioms savo šonkaulius visas maistas yra blogas, išskyrus vandenį ir salotų lapus

                        Apie bulves dar šiek tiek:

                        “Lietuvoje pasklidęs mitas, kad bulvės – nesveikas maistas. Iš tikrųjų, taip nėra. Tai normalus maistas, kaip ir bet koks kitas“, – aiškina dietologė Aušra Jauniškytė (Medicinos diagnostikos centras).
                        Įsitikinimas, kad nuo bulvių storėjama, tik iš dalies yra teisingas. Dietologė sakė, kad lietuviai storėja, nes kasdien suvalgo itin daug bulvių ir gardina jas riebiais padažais. Vienoje vidutinio dydžio bulvėje yra apie 80 kalorijų. Tai netgi mažiau kaloringas maistas negu ryžiai. Pačios bulvės nestorina, bet storina tai, su kuo mes jas valgome. O tai dažniausiai būna riebūs, daug kalorijų turintys padažai, kuriais pagardiname bulves.
                        Kaip ir visos kitos daržovės, bulvės turi vitaminų bei mineralų. Iš jų gauname daug angliavandenių, jie reikalingi energijos atsiradimui.
                        Bulvės tinka ir sveikatos stiprinimui. Jose yra kalio, jo daugiau reikia aukštą kraujospūdį turintiems žmonėms bei sergantiems širdies-kraujagyslių sistemos ligomis.
                        http://www.salve.lt/?nsarticle,Id=876
                        Paskutinis taisė Lettered; 2011.06.10, 14:37.
                        Flickr

                        Comment


                          Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                          Merginoms skaičiuojančioms savo šonkaulius visas maistas yra blogas, išskyrus vandenį ir salotų lapus
                          Aš irgi skaičiuoju savo šonkaulius, bet valgau viską, o mėsą ypač
                          *******
                          Miestai.net Fb

                          Comment


                            Parašė Irma Rodyti pranešimą
                            Aš irgi skaičiuoju savo šonkaulius, bet valgau viską, o mėsą ypač
                            Turėjau omenyje labiau ne pačią figūrą, o požiūrį į ją
                            Flickr

                            Comment


                              Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                              Turėjau omenyje labiau ne pačią figūrą, o požiūrį į ją
                              Žinau ką tu turėjai omenyje, ir tai labai rimta problema merginų tarpe, tačiau stereotipai kiek erzina, kai reikia aiškintis, kad esi liekna, bet nebadauji Čia asmeninė reakcija labiau buvo
                              *******
                              Miestai.net Fb

                              Comment


                                Vienas mano mėgstamiausių "lengvų" patiekalų yra kiaušinienė iš kelių kiaušinių, vienos didelės svogūno galvos ir rūkytos mėsos gabaliukų, nors galima apsieiti ir be jų... taigi, iš esmės lieka tik kepti kiaušiniai su svogūnais, plius daržoviės (agurkai, pomidorai, neaštrūs pipirai ar pan.). Tai lyg ir neturėtų būti nesveika? Aliejaus, aišku, bandau naudoti kuo mažiau.

                                Comment


                                  Parašė Irma Rodyti pranešimą
                                  Žinau ką tu turėjai omenyje, ir tai labai rimta problema merginų tarpe, tačiau stereotipai kiek erzina, kai reikia aiškintis, kad esi liekna, bet nebadauji Čia asmeninė reakcija labiau buvo
                                  Irma, jei nepaslaptis, koks tavo svoris ir ūgis? Tiesiog noriu įvertinti, ar tikrai esi liekna, kaip čia dediesi esanti.

                                  Comment


                                    Parašė John Rodyti pranešimą
                                    Irma, jei nepaslaptis, koks tavo svoris ir ūgis? Tiesiog noriu įvertinti, ar tikrai esi liekna, kaip čia dediesi esanti.
                                    Aš nededuosi, bet kiti deda Kalbėjom jau kažkada apie tai.. 167 cm. 50 kg (+ - 1 kg.) Svoris stabilus ir nešokinėja gydytojau, John'ai
                                    *******
                                    Miestai.net Fb

                                    Comment


                                      Parašė Irma Rodyti pranešimą
                                      Aš nededuosi, bet kiti deda Kalbėjom jau kažkada apie tai.. 167 cm. 50 kg (+ - 1 kg.) Svoris stabilus ir nešokinėja gydytojau, John'ai
                                      Na taip, turiu pripažinti, kad pagal mano formulę viskas normos ribose.

                                      Comment


                                        Parašė John Rodyti pranešimą
                                        Na taip, turiu pripažinti, kad pagal mano formulę viskas normos ribose.
                                        Pagal paprastą skaičiuoklę tai irgi normos..

                                        Neblogą svetainę aptikusi esu, tai rekomendacinio pobūdžio, ko reikėtų vengti, ar ką reikėtų valgyti - Maistas
                                        *******
                                        Miestai.net Fb

                                        Comment


                                          Parašė John Rodyti pranešimą
                                          O kuo blogai virtos bulvės ar bulvių košė? Nejau tai irgi sunkiai virškinamas maistas?
                                          Čia matyt toks mano organizmas, suvalgiusi bulvių (bet kokių - košės, virtų, keptų) visiškai išsibalansuoja mano virškinimas. Ilgai ieškojau kame problema, panaikinusi bulves iš raciono dingo ir problema, nors bulves mėgstu ir kartais leidžiu sau nusidėti

                                          Comment

                                          Working...
                                          X