Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Bon Appétit. Diskusijos apie maistą ir kulinariją

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Eksperimentuok. Gal sukursi kažką skanaus
    You might surprise yourself.

    Miestai.net FB

    Comment


      Dar kita "problema" - tiek tu receptu gerai atrodanciu yra, kad sunku susikoncentruot ties vienu

      Comment


        Gator, o ką, pavyzdžiui, tu bandei/norėjai gaminti pagal receptus iš interneto?

        Šiaip labai norėčiau pasigaminti kokių nors patiekalų, bet panašu, kad tisiog per daug tingiu tuo užsiimti.

        Comment


          Parašė Gator Rodyti pranešimą
          Kartais sugalvoju pasigamint kazka rimtesnio pagal internete rasta recepta, taciau labai nepatinka, kad kokiam nors patiekale yra kokie 5 ingridientai, kuriu nikada neturiu ir vien del vieno patiekalo neapsimoka ju pirkti. Galvoju supaprastint patiekala, taciau gal bus zymiai neskaniau Ka jus i tai? Aisku gurmanu nuomone vienokia, butu idomi "paprastos liaudies" mintys.
          Šiaip patiekalo "vinis" dažnai ir būna vienas-du ingredientai ar prieskoniai, kurio panaudojimas nulemia skonio savybes. Pvz. trintą pomidorų sriubą tinka pagardinti čiobreliai ir grietinėlė (būtent saldžia grietinėle, ne tradiciškai lietuviškai grietine, nes sriuboj rūgšties pakanka nuo pačių pomidorų). Arba į trintą morkų sriuba gerai įdėti krienų, kurių aitrumas "pramuša" morkų saldumą.
          It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

          Comment


            Parašė John Rodyti pranešimą
            Gator, o ką, pavyzdžiui, tu bandei/norėjai gaminti pagal receptus iš interneto?
            Ieskau ne kazkokio ypatingos progos super patiekalo, bet tokio, kuri galeciau gaminti dazniau, tieisog paivairinti savo valgiu raciona. Megstu ivairius makaronu patiekalus, taip pat man labai patinka troskiniai del ju savybes, kad gali pagaminti didesni kieki ir paskui ji valgyti kokas dvi dienas vis pasisildydamas. Tarkim ziuriu kazka is azijietisku troskiniu, bet ten kai pamatau kelis ingridientus, kuriu ne tik neturejes niekada, bet net ir skonio nezinau entuziasmas kazkakaip nusimusa.

            Comment


              Čia pavyzdžiui kokius? Kai kurių šiaip galima nusipirkti, ir laikyti kur nors spintelėje, vis kur nors pamėginant panaudoti? Kas tie "keli ingredientai"?

              Comment


                Parašė Magician Rodyti pranešimą
                Čia pavyzdžiui kokius? Kai kurių šiaip galima nusipirkti, ir laikyti kur nors spintelėje, vis kur nors pamėginant panaudoti? Kas tie "keli ingredientai"?
                Dazniausiai visokie prieskoniai, padazai.

                Comment


                  Prieskonis ar padažas visai gali praversti ne tik to pačio patiekalo gamybai. Čia jau grynai paties mastymo reikalas. Jeigu gamini retai, ar pagrinde maitiniesi sumuštiniais - tada taip, bėda, tam tikro prieskonio nepanaudosi. Bet jeigu koks nors prieskonis puikiai tinka prie tam tikro mėsos troškinio, gal tiks ir prie šiaip keptos mėsos? Toks daiktas nebūtinai turi prapulti po pirmo panaudojimo. O turėti kažką įdomesnio savo prieskonių skyriuje gali visai nepamaišyti.

                  Comment


                    www.foodgawker.com
                    geriausias receptų puslapis kokį yra tekę aptikt!
                    No one really knows
                    Which way the wind blows

                    Comment




                      Dėkui. Galutinai išsprendei mano bėdą, ką padaryti mano Kalėdinio šių metų šedevro belaukiantiems draugams ir giminaičiams .

                      Comment


                        Parašė Gator Rodyti pranešimą
                        Ieskau ne kazkokio ypatingos progos super patiekalo, bet tokio, kuri galeciau gaminti dazniau, tieisog paivairinti savo valgiu raciona. Megstu ivairius makaronu patiekalus, taip pat man labai patinka troskiniai del ju savybes, kad gali pagaminti didesni kieki ir paskui ji valgyti kokas dvi dienas vis pasisildydamas. Tarkim ziuriu kazka is azijietisku troskiniu, bet ten kai pamatau kelis ingridientus, kuriu ne tik neturejes niekada, bet net ir skonio nezinau entuziasmas kazkakaip nusimusa.
                        Ar nenorėtum išbandyti pavyzdžiui, tailandietiškų ryžių su kiauliena (Khao Phad): http://www.spicecuisine.com/khao_phad_moo.php

                        Arba kinietiško analogo Keptos BBQ kiaulienos (Char Siu) su ryžiais: http://appetiteforchina.com/recipes/...pork-char-siu/

                        Abu variantai iš esmės identiški, išskyrus šiek tiek skirtingus prieskonius. Paprastai keliaudamas po savo Azijas kasdien maitinuosi būtent šitais patiekalais. Labai skanu ir paprasta (ir pigu). Paruošimas užtrunka ~3-5 minutes. Nors ryžiai jau turėtų būti paruošti iš anksto t.y. išvirti ir (jei patinka) apkepti. Sakyčiau, tai lengviausias, paprasčiausias ir praktiškiausias maistas, koks tik gali būti. O ir prieskonius galima derinti pagal pomėgius (pvz., vietoj žuvies padažo, įsidėti pomidorų padažo). Čia praktiškai visų Azijos tradicinių fast-food'ų pagrindinis patiakalas.

                        Comment


                          Parašė John Rodyti pranešimą
                          Ar nenorėtum išbandyti pavyzdžiui, tailandietiškų ryžių su kiauliena (Khao Phad): http://www.spicecuisine.com/khao_phad_moo.php
                          http://www.youtube.com/watch?v=tD3kxUh9a6s
                          Kazkas tokio? Reikes pameginti, tik klausimas kokius padazus ar prieskonius cia deti is to ka galima rasti prekybcentryje. Kadangi ziuriu daug variaciju yra ir vieni suvienokiais, kiti su kitokiais pataria. Sitam video tai tik soju padaza pila, kas neatrodo patsgeriausias variantas mano akimis.

                          Comment


                            Korporacija maistas(Food Inc)

                            Siūlau pasižiūrėti šita filma, dar yra nemažai žmonių apie tai nežinančių....
                            Tauro apygarda (Stirnos rinktinė)| 立陶宛

                            Comment


                              Parašė Gator Rodyti pranešimą
                              http://www.youtube.com/watch?v=tD3kxUh9a6s
                              Kazkas tokio? Reikes pameginti, tik klausimas kokius padazus ar prieskonius cia deti is to ka galima rasti prekybcentryje. Kadangi ziuriu daug variaciju yra ir vieni suvienokiais, kiti su kitokiais pataria. Sitam video tai tik soju padaza pila, kas neatrodo patsgeriausias variantas mano akimis.

                              Jo, čia būtent tas tailandietiškas patiekalas Khao Phad - kepta kiauliena (ar bet kokia kita mėsa) su ryžiais. O dėl prieskonių, tai viskas ir parodyta tame video: sojos padažas ir cukrus. Kiek žinau, dar būna dedamas "fish sauce" (žuvies padažas?). Ir kažkaip neįsivaizduoju, kaip būtų galima apsieiti be druskos. Nors gal ir klystu.

                              O kodėl sakai, kad netinka sojų padažas? Man atrodo, Azijoje jis pilamas visur ir į viską. Bet būtent tas tradicinis patiekalas visada turi sojų padažo. Aš pats net nebuvau girdėjęs apie tokį, kol nepradėjau ten keliauti, bet užvalgiau būtent šito maisto ir vėliau sužinojau, kad ten dedemas sojų padažas. Dabar jis man netgi labai patinka. Bet aišku, galima jo ir nepilti ir patiekti be padažo. Arba naudoti pomidorų padažą (tikriausiai bus šiek tiek panašu į lietuvišką šašlyką) arba bet kokį kitą mėgtsamą padažą. Manau svarbiausia yra tai, kad toks maistas, nepriklausomai nuo padažo, yra pagaminamas labai greitai, yra pakankamai sveikas ir lengvai virškinamas.

                              Čia kažkokiame puslapyje duodamas receptas (vietoje kiaulienos naudojama vištiena): http://thaifoodcast.com/recipes/main...ried-rice.html
                              Paskutinis taisė John; 2011.12.17, 23:11.

                              Comment


                                Parašė John Rodyti pranešimą
                                Jo, čia būtent tas tailandietiškas patiekalas Khao Phad - kepta kiauliena (ar bet kokia kita mėsa) su ryžiais. O dėl prieskonių, tai viskas ir parodyta tame video: sojos padažas ir cukrus. Kiek žinau, dar būna dedamas "fish sauce" (žuvies padažas?). Ir kažkaip neįsivaizduoju, kaip būtų galima apsieiti be druskos. Nors gal ir klystu.
                                Yra toks žuvies padažas. Jį gamina fermentuodami žuvį (Kaip sojų padažą - fermentuodami sojas). Ir kaip ir sojų padažas jis turi būti sūrus, todėl druskos ir nebelabai gali reikėti.
                                Post in English - fight censorship!

                                Comment



                                  Ko gero taip. Kažkaip papildomai druskos dėti jie ten apskritai nemėgsta. Bent man neteko niekur matyti į maistą dedamo druskos. Restoranuose ir valgyklose ant stalų (šalia padažo) druskos taip pat lyg ir neteko matyti.

                                  Comment


                                    Tai Jie visai druskos nevartoja?
                                    ______________
                                    The Division Bell

                                    Comment


                                      Na druskos maiste lyg ir būna pakankamai, bet dauguma tikriausiai iš padažo ir prieskonių. Gal ir deda į kai kuriuos patiekalus atskirai, bet man to matyti neteko ir apskritai neteko matyti druskos patiekiamos kaip prieskonio ant restoranų/valgyklų stalų. Kaip ir nėra pomidorų padažo/kečupo ar pipirų. Nor paprašius gal ir atneštų? O gal nesuprastų, ko noriu.

                                      Comment


                                        Gal kas gali patvirtinti/paneigti, ar tai, ką rašo Užkalnis apie "Mėsos namus" yra tiesa? http://www.laukineszasys.lt/apzvalgo...ineje-atsakau/

                                        Kadangu pats esu labai didelis mėsėdis ir noriu užsukti į kokią skanesnę vietelę besilankydamas Vilniuje, lyg ir nuskambėjo labai skaniai beskaitant tą jo rašliavą. Ir šiaip būtų įdomu Lietuvoje išbandyti gerą Amerikonišką restoraną su burgeriais ir steikais.

                                        Comment


                                          Parašė John Rodyti pranešimą
                                          Gal kas gali patvirtinti/paneigti, ar tai, ką rašo Užkalnis apie "Mėsos namus" yra tiesa? http://www.laukineszasys.lt/apzvalgo...ineje-atsakau/

                                          Kadangu pats esu labai didelis mėsėdis ir noriu užsukti į kokią skanesnę vietelę besilankydamas Vilniuje, lyg ir nuskambėjo labai skaniai beskaitant tą jo rašliavą. Ir šiaip būtų įdomu Lietuvoje išbandyti gerą Amerikonišką restoraną su burgeriais ir steikais.
                                          Po Užkalnio recenzijos pats užsinorėjau ten apsilankyti ir būtinai tą padarysiu. Po to galėsiu čia įspūdžius aprašyt. Vieno pažįstamo atsiliepimai: "Virtuvė labai gera. Tik laukti reikėjo labai ilgai. Bet vertėjo.".

                                          Comment

                                          Working...
                                          X