Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Bon Appétit. Diskusijos apie maistą ir kulinariją

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Sefas210 Rodyti pranešimą
    Sūru, saldu, aštru, dažniausiai to užtenka aš tai mėgstu beveik visur naudoti mėsos prieskonius, krapus....
    Mėsos prieskonius? Tai čia tipo tuos mišinius kur xer znajet ko pridėta?

    Comment


      Parašė qwe Rodyti pranešimą
      Mėsos prieskonius? Tai čia tipo tuos mišinius kur xer znajet ko pridėta?
      Nieko ten blogo nėra įdėta. Na tik tuose pigiausiuose.
      Flickr

      Comment


        Parašė Tomas Rodyti pranešimą
        Druską, cukrų ir pipirus.
        Druska ir pipirai tai cia kas be ko. Toliau - zoleles. asara teko pabuvot Kos saloje, tai pavyko vietinej parduotuvelej prisipirkt ivairiu zoleliu misiniu ( ir labai pigiai ) , todel dabar be ju sunkiai issiversciau. Be zoleliu dar naudoju vyna ir balzamini acta.

        Parašė qwe Rodyti pranešimą
        Mėsos prieskonius? Tai čia tipo tuos mišinius kur xer znajet ko pridėta?
        mesos priekoniai nera blogai, tik manau geriua butu paciam pasimiksuot tuos ingridientus ,pagal savo skoni.

        Ka ,kolegos, manot apie lietuviskas kulinarines laidas? Kartais tenka paziuret beatos virtuve, tai ji taip viska neuztikrintai daro, kad net kyla klausimas, ar tikrai jai viskas pavyksta. truksta laidu,kuriose rodytu ne kaips kokias patiekalo sudedamasias dalis sumest i puoda, o kuriose aiskintu kodel daro butent taip, o ne kitaip. Lietuviska virtuve ir lietuvos namu seimininku supratimas apie maisto gaminima labai primytivus. Parodyk recepta su vistos krutinele. Na ir kas bus? garantuoju ,kad dauguma, susipirke visus produktus , padarys viska kaip per Tv rode, bet krutinele perkepins ir ji bus sausa . O tada padarys isvada ,kad receptas nevykes. Reikia "how to.." laidu. Kuriose pirmiausia ismokintu gaminti.Paaiskintu kodel taip daroma, kaip daryti ,kad butu geriau...o tada jau galima ir receptus zmonem kisti.

        http://www.youtube.com/watch?v=MY3kT43p_Js
        http://www.youtube.com/watch?v=oiAmiRaiB9w
        Paskutinis taisė Aidzius; 2011.11.24, 07:24.
        KAd ir kiek ponas ROMAS vaidintu teisingaji tolerasta, bet tikrai RUSAI - GALVIJU tauta ,kuri N amziu aklai seka savo apsisaukelius lyderius, turi N turtu, bet is meslo taip ir neislipa. Kada rusai gyveno gerai? Jeigu uz pasakyma "galviju tauta" uzdraudet diskutuot temon apie Ukraina, ismeskite mane visai . :)

        Comment


          Parašė downsun Rodyti pranešimą
          kulinarai ar šiaip mėgėjai pavalgyti - kokius prieskonius dažniausiai naudojate?
          Rukyta paprika, paprasta paprika, kajeno pipirai, siaip ivairus pipirai, imbieras, cinamonas, rozmarinas, ciobrelis, ir ivairios zoles, kuriu namuose netruksta...

          Comment


            druska, pipirai, česnakai, svogūnai, malta paprika

            Comment


              Parašė Magician Rodyti pranešimą
              Rukyta paprika, paprasta paprika, kajeno pipirai, siaip ivairus pipirai, imbieras, cinamonas, rozmarinas, ciobrelis, ir ivairios zoles, kuriu namuose netruksta...
              Vat čia tai labiausiai iš visų išvardintų sąrašėlių atitinka mano vartojamus prieskonius, tik dar pridėčiau gan dažnai naudojamus muskato riešutus, garstyčių ir sezamų sėklas, kalendras, vaistinį šalaviją, žvaigždanyžį, kmynus, anyžių sėklas, pankolius Tenka nemažai išleisti tiems preiskoniams, kurie neužauga pas mane prieskonių lysvėj

              Comment


                Česnakai, svogūnai, pipirai, druska, salierai, paprika, actas, adžikos padažas.
                ______________
                The Division Bell

                Comment


                  VEGETA! O jei rimtai, tai ne per seniausiai "atradau" kuminą ir kalendrą, be šių prieskonių tikro plovo nepagaminsi

                  Comment


                    Lietuvoj nelabai kas plova ir gamina tad tu tikruju prieskoniu nelabai reikia. Gamina kazkoki ryziu su kiauliena ir pomidorais troskini.


                    Tikras plovas gminamas mazdaug taip:
                    I puoda (mazu dugnu ir platejanti i virsu) supilamas aliejus ir ikaitinamas tada dedama nemazai svogunu. Svogunai kepami kol paruduoja jie duoda plovo spalva. Sukepti reikia pagal skoni. Tada i svogunus ir alieju metama aviena arba jautiena ir apkepama iki kol paruduos (kas irgi priduoda spalvos ir skonio) tada metam cesnako galva perpjauta horizontaliai kad persipjautu visos skilteles. dedam preiskonius truputi vandens ir troskinama iki kol mesa suminstes. dedam morku laika parinkite patys priklausomai kokio jas minstumo megstat. tada ant virsaus pilami ryziai kad vienodu sluoksniu padengtu mesa ir uzpilama vandens kad juos apsemtu ir nemaisant ant silpnos ugnies troskinama kol ryziai sugers vandeni ir mesos svogunu sultis. Tada galima ismaisyti ir valgyti.

                    Kas megsta cesnaka is cielos cesnako galvos gali lengvai isimti mingstu skilteliu. O kas nemegsta paimkite cesnako galva ir meskite i siena geriau kad priliptu. Jei prilipo plovas bus geras.

                    Skanaus

                    Comment


                      Parašė tadux Rodyti pranešimą
                      Lietuvoj nelabai kas plova ir gamina tad tu tikruju prieskoniu nelabai reikia. Gamina kazkoki ryziu su kiauliena ir pomidorais troskini.


                      Tikras plovas gminamas mazdaug taip:
                      I puoda (mazu dugnu ir platejanti i virsu) supilamas aliejus ir ikaitinamas tada dedama nemazai svogunu. Svogunai kepami kol paruduoja jie duoda plovo spalva. Sukepti reikia pagal skoni. Tada i svogunus ir alieju metama aviena arba jautiena ir apkepama iki kol paruduos (kas irgi priduoda spalvos ir skonio) tada metam cesnako galva perpjauta horizontaliai kad persipjautu visos skilteles. dedam preiskonius truputi vandens ir troskinama iki kol mesa suminstes. dedam morku laika parinkite patys priklausomai kokio jas minstumo megstat. tada ant virsaus pilami ryziai kad vienodu sluoksniu padengtu mesa ir uzpilama vandens kad juos apsemtu ir nemaisant ant silpnos ugnies troskinama kol ryziai sugers vandeni ir mesos svogunu sultis. Tada galima ismaisyti ir valgyti.

                      Kas megsta cesnaka is cielos cesnako galvos gali lengvai isimti mingstu skilteliu. O kas nemegsta paimkite cesnako galva ir meskite i siena geriau kad priliptu. Jei prilipo plovas bus geras.

                      Skanaus
                      Hmm, aš truputį kitaip darau, pirma apkepu mėsą, tada ją išgriebiu ir sumetu svogūnus. Ar nesudega svogūnai gaminant pagal tavo instrukcijas?
                      Aš gaminu daugmaž pagal Giedriaus Vilpišausko receptą: http://giedrius-v.livejournal.com/51512.html

                      Comment


                        nesudega. Recepta man nupasakojo viena uzbekistaniete.

                        Comment


                          Cesnaka su lukstais perpjovus deti i puoda... ?

                          Comment


                            perpjauti nebutina, uztenka nuo virsaus nulupt stambius lukstus tiek kad galvute neissiskirstytu ir nupjaut apacioje saknies liekanas. Cesnakas tada tampa prie plovo kaip koks prieskonis, su sakute isimenejant minkstima

                            Comment


                              Nereikia su šakute išiminėt, labai smagiai pirštais išsispaudžia minkštimas. Ir apskritai plovą reikėtų rankomis valgyti

                              Comment


                                O tai kodel ji visa su lukstais pjaut? Kodel ne tvarkingaii - islukstenti skiltelemis, nulupti ir skilteles per puse?

                                Comment


                                  Parašė Valiukas Rodyti pranešimą
                                  Ir apskritai plovą reikėtų rankomis valgyti
                                  Mačiau, kaip tai daro Indai... ačiū, ne.

                                  Comment


                                    Tą plovą mes adaptavom sau, nesiruošiu nei česnakų su lukštais dėti, nei rankomis valgyti

                                    Jei jausiu didelį poreikį tose šalyse originalo ir paragausiu
                                    *******
                                    Miestai.net Fb

                                    Comment


                                      Ko gero, kad taip. Nereikia perlenkti lazdos, ieškant "autentiško" plovo ar kebabų. Pavyzdžiui, mums puikiai žinomas kiaulienos šašlykas. Jo kilmės šalyje Turkijoje šašlykas (shish kebabas) niekada nebūtų daromas iš kiaulenos, o tikriausiai būtų iš avienos arba vištienos. Ar tai reiškia, kad mes turėtume irgi tik taip valgyti? Net nekalbu apie plovo valgymą rankomis. Tai tiesiog nehigieniška ir potencialiai pavojinga sveikatai. O tose šalyse (visų pirma Indijoje) pomėgiu kas kelias minutes dezinfekuoti rankas žmonės dažniausiai nepasižymi. Tai, viso labo, atsilikusios kultūros rudimentinis reliktas, kuris kažkodėl bent kai kur liko kaip "tradicija". Plovą kuo puikiausiai galima valgyti šaukštu, o šašlykai/kebabai gali būti iš kiaulienos ir tai nėra niekuo blogiau už "autentiškas" šių valgių arba jų valgymo būdų apraiškas.
                                      Paskutinis taisė John; 2011.11.27, 20:58.

                                      Comment


                                        Parašė Irma Rodyti pranešimą
                                        Tą plovą mes adaptavom sau, nesiruošiu nei česnakų su lukštais dėti, nei rankomis valgyti

                                        Jei jausiu didelį poreikį tose šalyse originalo ir paragausiu
                                        Teisingas Irmos požiūris.

                                        Nesu nei kulinaras, nei gurmanas, kad gaminčiau kaip uzbekas
                                        ______________
                                        The Division Bell

                                        Comment


                                          Parašė John Rodyti pranešimą
                                          Net nekalbu apie plovo valgymą rankomis. Tai tiesiog nehigieniška ir potencialiai pavojinga sveikatai.
                                          Pabandyk rankas nusiplaut - padeda

                                          Comment

                                          Working...
                                          X