Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Bon Appétit. Diskusijos apie maistą ir kulinariją

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Prie ko čia komunizmas? Maisto produktas yra nesveikas ir taškas. Sakysi, kad cepelinai irgi nesveika. Taip, bet jų kasdien nevalgai. Tuo tarpu traškučius dalis moksleivių ryja kasdien. Ir užgeria tuo birzgalu. Beje, berods Kolumbija nuo kitų metų išveja nachren Coca-colą iš šalies.
    Picos, jei jos ne iš greito maisto šėryklų ar šaldytos, bei pagamintos naudojant gerus produktus, yra neblogas maistas.
    Paskutinis taisė Al1; 2012.08.24, 20:34.

    Comment


      Kai dar nebuvo bulvių traškučių, vaikystėje valgydavome keptas bulves beveik kasdien. Jei dėl sveikumo, tai apskritai keptas maistas nėra sveika. Kažkada gi žmonės valgė tik žalią maistą, kol nemokėjo užsikurti ugnies.

      Comment


        Ir po to, kai žmonės ėmė vartoti termiškai apdorotą maistą, jų virškinimo sistema per ilgą laiką pasikeitė. Todėl mes dabar negalime valgyti daug žalio maisto, ypač gyvuninės kilmės.

        Comment


          Parašė Al1 Rodyti pranešimą
          Žmonės valgo ir sriubą, ir virtą mėsą. Žinoma, dabar čipsų ir kokakolos kartai, ryjančiai chemiją, natūralus maisto skonis neskanus...
          Tai kuo skiriasi ši karta - ryjanti čipsus, nuo tarybinės - ryjančios keptas bulves?

          Comment


            Parašė andyour Rodyti pranešimą
            Tai kuo skiriasi ši karta - ryjanti čipsus, nuo tarybinės - ryjančios keptas bulves?
            Labiau nutukus.
            Flickr

            Comment


              Parašė Al1 Rodyti pranešimą
              Ir po to, kai žmonės ėmė vartoti termiškai apdorotą maistą, jų virškinimo sistema per ilgą laiką pasikeitė.
              O gal degradavo, o ne pasikeitė? Juk čipsai yra blogis.

              Comment


                Parašė andyour Rodyti pranešimą
                O gal degradavo, o ne pasikeitė? Juk čipsai yra blogis.
                Degradavo fiziškai. Per maistą. T.y. nutuko. Elementarus pavyzdys - kaimynų vaikai. Kol dar buvo maži, tai buvo nenutukę, o kai nuėjo į mokyklą, tai išplero. Nors vienam tik 12, o kitam berods 7 m. Tėvai dabar jiems samdo individualų trenerį.

                Comment


                  Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                  Labiau nutukus.
                  Nutunkama nuo gausių angliavandenių gėrimų, ne nuo čipsų. Anksčiau žmonės dar daugiau valgė riebaus maisto, (pvz. lašinių, kurių dabartinė karta jau nebevalgo), nes tekdavo laukuose daug ir greitai dirbti, nebuvo laiko dažnai valgyti.
                  Paskutinis taisė andyour; 2012.08.24, 21:18.

                  Comment


                    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                    Degradavo fiziškai. Per maistą. T.y. nutuko. Elementarus pavyzdys - kaimynų vaikai. Kol dar buvo maži, tai buvo nenutukę, o kai nuėjo į mokyklą, tai išplero. Nors vienam tik 12, o kitam berods 7 m. Tėvai dabar jiems samdo individualų trenerį.
                    Tai žinoma, žmogus sutvertas judėti, o ne kiauras dienas sėdėti prie kompo ar gulėti lovoje. Pažiūrėk, kaip gamtoje gyvūnai nuolat be paliavos kruta.

                    Comment


                      Parašė andyour Rodyti pranešimą
                      Nutunkama nuo gausių angliavandenių gėrimų, ne nuo čipsų. Anksčiau žmonės dar daugiau valgė riebaus maisto, (pvz. lašinių, kurių dabartinė karta jau nebevalgo), nes tekdavo laukuose daug ir greitai dirbti, nebuvo laiko dažnai valgyti.
                      Lašiniai palyginus vanduo su bulvių traškučiais, kuriuose tų angliavandenių ir daugiausia.

                      100 g paprastų bulvių yra tik 74-78 kcal. Tokiame pačiame bulvių traškučių kiekyje slypi iki 520 kcal (Taffel San Diego – 450 kcal, Oho – 466 kcal, Taffel Snack Fries – 477 kcal, Optima linija – 507 kcal, Pringles – 520 kcal). Kas nežino - 510 kilokalorijų sudaro apie ketvirtadalį dešimties metų vaiko energijos paros normos.
                      Flickr

                      Comment


                        Bet vidutinis pakelis tesveria 200g, o colos ar pepsi gali išgerti ir porą litrų. Ir lašiniai nėra joks vanduo prieš aliejų, nes organizmas nepalyginamai geriau įsisavina gyvulinės kilmės maistą.

                        Comment


                          Parašė andyour Rodyti pranešimą
                          Bet vidutinis pakelis tesveria 200g, o colos ar pepsi gali išgerti ir porą litrų. Ir lašiniai nėra joks vanduo prieš aliejų, nes organizmas nepalyginamai geriau įsisavina gyvulinės kilmės maistą.
                          Tai lašinių dabar niekas ir neryja. O 200 gr. traškučių pakelis energetine verte gal net lenkia 200 gr. lašinių, kurių niekas iš karto dar tiek ir nesurys. Juk dar ir duona valgoma. Koka kola kenksminga ne dėl kalorijų (jų ten yra tik dėl cukraus), o dėl savo likusios čystos chemijos. Ir dar kokaino mažos dozės. Kuris yra paslėptas po fraze - "natūralios skonio medžiagos" ar pan. Kiti limonadai šiais laikais irgi ne mažiau kenksmingi, nes juose be vandens visa kita tėra chemija. Na, kartais būna dar cukraus vietoj saldiklio ir koks 0,2 proc. sulčių koncentrato. Todėl klykiama reklamoje, kad "net su natūraliomis sultimis"... Kažkodėl dėl druskos dešroje niekas analogiškos reklamos nedaro...
                          Paskutinis taisė Al1; 2012.08.24, 21:40.

                          Comment


                            O tai kuom ta chemija kenksminga? Kas šiais laikais nekenksminga, kvepuoti mieste išmetamosiomis dujomis, vartoti vaistus, gerti, rūkyti? Žmonės kas dieną tiek nuodijasi, kad tai tik niekingas lašelis visame nuodų vandenyne.
                            Paskutinis taisė andyour; 2012.08.24, 21:43.

                            Comment


                              Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                              Tai lašinių dabar niekas ir neryja. O 200 gr. traškučių pakelis energetine verte gal net lenkia 200 gr. lašinių, kurių niekas iš karto dar tiek ir nesurys. Juk dar ir duona valgoma. Koka kola kenksminga ne dėl kalorijų (jų ten yra tik dėl cukraus), o dėl savo likusios čystos chemijos. Ir dar kokaino mažos dozės. Kuris yra paslėptas po fraze - "natūralios skonio medžiagos" ar pan.
                              Tai kokainas natūralus produktas, jokia chemija. Chemija tai visokie limonadai bambaliuose už centus. Pagrindinė Colos problema cukrus, bet jei retai geri nieko tokio manau
                              Flickr

                              Comment


                                Taigi ir parašiau, kad chemija ir kokainas. Ne cukrus, ne cukrus. O būtent chemija. Beje, jos geri ir dar norisi būtent dėl chemijos, o ne cukraus.
                                Šiaip tai nukrypom nuo temos. Ji apie kulinariją, o ne masinį šlamštą.

                                Comment


                                  /\ Jo, kaip visada neturėdamas argumentų slėpiesi po rudeniniais lapais

                                  Comment


                                    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                    Taigi ir parašiau, kad chemija ir kokainas. Ne cukrus, ne cukrus. O būtent chemija. Beje, jos geri ir dar norisi būtent dėl chemijos, o ne cukraus.
                                    Šiaip tai nukrypom nuo temos. Ji apie kulinariją, o ne masinį šlamštą.
                                    11,1 ml skysto kokainmedžio ekstrakto

                                    89 ml citrinos rūgšties

                                    29,5 ml kofeino

                                    cukraus (nuotraukoje nematyti, kiek tiksliai)

                                    3,8 l vandens

                                    0,47 l citrinos sulčių

                                    29,6 ml vanilės

                                    44 ml karamelės (spalvai)

                                    „Merchandise 7X“ (59 ml šio mišinio 19 litrų sirupo):

                                    237 ml alkoholio

                                    20 lašų apelsinų eterinio aliejaus

                                    30 lašų citrinų eterinio aliejaus

                                    10 lašų muskatų eterinio aliejaus

                                    5 lašai kalendrų eterinio aliejaus

                                    10 lašų karčiojo citrinmedžio žiedų eterinio aliejaus

                                    10 lašų cinamono eterinio aliejaus

                                    DELFI Jums tiekia kokybišką nemokamą turinį. Jūs atsidėkotumėte mums, jei dalintumėtės šiuo tekstu siųsdami jo nuorodą, o ne kopijuodami tekstą. http://www.delfi.lt/news/daily/hot/a...#ixzz24UkEhIHI
                                    Kur ta chemija?
                                    Flickr

                                    Comment


                                      Niekur aš nesislepiu. Pats neturi argumentų kodėl tas šlamštas turėtų būti geras ir tinkamas maistas.

                                      Comment


                                        Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                        Taigi ir parašiau, kad chemija ir kokainas. Ne cukrus, ne cukrus. O būtent chemija. Beje, jos geri ir dar norisi būtent dėl chemijos, o ne cukraus.
                                        Šiaip tai nukrypom nuo temos. Ji apie kulinariją, o ne masinį šlamštą.
                                        Tada galėtum pasiginčyti su Zita Aušrele Kučinskiene (ex VUMF dekane, Santariškių klinikų Laboratorinės medicinos ir diagnostikos centro direktore ir t.t.) ir kitais mokslininkais. Ji teigia, kad žmonės paranojiškai bijo tos chemijos, nors realiai pagrindinė grėsmė slypi kalorijose. Saldieji gėrimai patys pavojingiausi dėl savo cukraus kiekio, ne dėl kažkokios chemijos. Ta chemija (ir būtent specifiška, o ne šiaip plataus vartojimo, nes ES tą rimtai kontroliuoja) sukelia tik laaaabai mažą dalį problemų (tuo pačiu ir vėžį, dėl kurio čia taip visi cypauja).

                                        Bet aišku tu su savo SSRS pseudodiplomu daugiau nutuoki, nei savo sritį išmanantys žmonės.
                                        Paskutinis taisė bebop; 2012.08.25, 06:28.
                                        Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                                        Comment


                                          Taip, tai buvo prieš 100 metų. O dabar dauguma tų ingredientų pakeisti chemija. Beje, čia tik ta dalis, kuris slepiama etiketėje po natūraliais ingredientais ( juk jų nerašo etiketėje detaliai). O visa kita - konservantai, E150, fosforo rūštis ir kt. chemija. Na nusipirk butelį ir paskaityk.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X