Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Bon Appétit. Diskusijos apie maistą ir kulinariją

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Hormonai? turbut kalbi apie mesa, jos isvis zmogui mazai reikia. tad rinktis galima ir brangesne.

    Pigus produktai tai grudai kruopos darzoves... Beveik visi siuolaikiniai, patogus vartoti gaminiai neverti demesio nesvarbu kokia ju kaina.

    Ekologiski, manau ir be ju galima gyventi sveikai.

    Comment


      Šiaip nereiktų visko suversti priedams. Jie savaime netukina. Gal tik MSG didina norą valgyti. Tačiau, galų gale, viskas priklauso nuo mūsų pačių nuovokos.

      Aš pats įsitikinau, kaip veikia sugebėjimas atsirinkti maisto produktus. Tarkim, vietoj "normalaus" jogurto, perku "fat free", kas automatiškai reiškia ne ~100kcal/100g, bet tik apie 50kcal/100g. Taip pat ir su kitais maistais ir net pusfabrikačiais. Svarbiausia žiūrėti į tai, kiek kokių medžagų ten yra. Pavyzdžiui, aš baisiai nustebau sužinojęs, kad vištienos, mocarelos sūrio padaže su keptomis bulvėmis ir rūkytos kiaulienos gabaliukais pusfabrikatyje yra tik 7% riabalų ir tik 155kcal/100g, nes šiaip toks patiekalas valgosi tiesiog nežmoniškai skaniai ir atrodo pakankamai riebus. Tiesa, tei ne "pigus", bet brangus produktas, priskirtas Tesco saukščiausio segmento maisto prekėms ir kainuoja atitinkamai (skaičiuojant litais apie 20Lt). Tarkim, Frankfurto (Lietuvoje vadinamos "Tarybinėmis") dešrelėse yra apie 30% riabalų ir apie 300kcal/100g (t.y. bent jau dvigubai daugiau "blogybių"). O aš visada galvojau, kad yra atvirkščiai t.y., kad sūrio, rūkytos kiaulienos ir bulvių padaže išvartytas vištienos pusfabrikatis yra kaloringesnis, riebesnis ir šiaip blogesnis, nei iš pažiūros nekaltai atrodančios dešrelės. Pasirodo, yra priešingai. Žodžiu, geriausia pasiimti skaitymui skirtus akinius ir pradėti domėtis produkto sudėtimi, nes vadovautis "ai šiaip man taip atrodo" logika gali baigtis tuo, kad tiesiog iš niekur atsiras papildomi kilogramai.

      Aišku, turbūt nereikia ir sakyti, kad šokoladas ir pyragai išvis neturėtų užimti jokios vietos maisto racione. Geriau jau nusipirkti kokių nors cepelinų ar kitokio "blogio", kuris visvien nebus toks kenksmingas. Aš pats ėmęs taikyti tokią praktiką pastebėjau, kad svoris iškart parodė tendenciją mažėti, nors valgau skaniai ir pakankmai daug, bet tiesiog labiau subalansuotai ir privengiant nereikalingų riabalų ir saldumynų.


      Beje, jau gal anksčiau esu minėjęs apie tai, kaip mane siutina, kai matau suaugusius tėvus, vaikams perkančius visokius dažytus ir gazuotus gėrimus (t.y. coca colas, fantas ir visus kitus limonadus). Man tiesiog norisi jų prieiti ir paklausti, ar jie šiaip nepilno proto ar tiesiog nesuvokia, ką jie daro? Kas įdomiausia, D.Britanijoje praktiškai visose parduotuvėse galima nusipirkti išspaustų (t.y. ne iš koncentrato) apelsinų ir daugelio kitų vaisių sulčių, kurios dažniausiai būna tikrai labai skanios ir, aišku, naudingos organizmui. Negana to, jos ir kainuoja ne ką brangiau, nei limonadai. Tačiau kažkodėl vaikams dažniausiai perkamas limonadas, nekalbant apie pačius suaugusius.
      Paskutinis taisė John; 2011.02.01, 01:06.

      Comment


        Parašė John Rodyti pranešimą
        Šiaip nereiktų visko suversti priedams. Jie savaime netukina. Gal tik MSG didina norą valgyti. Tačiau, galų ale, viskas priklauso nuo mūsų pačių nuovokos.

        Aš pats įsitikinau, kaip veikia sugebėjimas atsirinkti maisto produktus. Tarkim, vietoj "normalaus" jogurto, perku "fat free", kas automatiškai reiškia ne ~100kcal/100g, bet tik apie 50kcal/100g. Taip pat ir su kitais maistais ir net pusfabrikačiais. Svarbiausia žiūrėti į tai, kiek kokių medžagų ten yra. Pavyzdžiui, aš baisiai nustebau sužinojęs, kad vištienos, mocarelos sūrio padaže su keptomis bulvėmis ir rūkytos kiaulienos gabaliukais pusfabrikatyje yra tik 7% riabalų ir tik 155kcal/100g, nes šiaip toks patiekalas valgosi tiesiog nežmoniškai skaniai ir atrodo pakankamai riebus. Tarkim, Frankfurto (Lietuvoje vadinamos "Tarybinėmis") dešrelėse yra apie 30% riabalų ir apie 300kcal/100g. O aš visada galvojau, kad yra atvirkščiai t.y., kad sūrio, rūkytos kiaulienos ir bulvių padaže išvartytas vištienos pusfabrikatis yra kaloringesnis, riebesnis ir šiaip blogesnis. Pasirodo, yra priešinai. Žodžiu, geriausia pasiimti skaitymui skirtus akinius ir pradėti domėtis produkto sudėtimi, nes vadovautis "ai šiaip man taip atrodo" logika ali baigtis tuo, kad tiesiog iš niekur atsiras papildomi kilogramai

        Aišku, turbūt nereikia ir sakyti, kad šokoladas ir pyragai išvis neturėtų užimti jokios vietos maisto racione. Geriau jau nusipirkti kokių nors cepelinų ar kitokio "blogio", kuris visvien nebus toks kenksmingas.
        Manai toks nuriebintas pienas su 0% riebumo ar tokia pati mėsa yra labai sveika, ir negalima nuo jos nutikti? Kalorijos dar ne viskas. Nors iš kitos pusės, reikia gauti visokių medžiagų, kad organizmas normaliai veiktų, taip pat ir kalorijų dėl energijos, apie kelis tūkstančius per parą. Žodžiu svarbu visur saikas, gerti daug vandens, nepersivalgyti, ypač vakare. Ir padaryti ,,iškrovos'' dienas laikas nuo laiko. Tada būsi sveikas, nunutukęs ir nereiks badauti tuo pačiu ir patirti nereikalingą papildomą stresą
        Paskutinis taisė Lettered; 2011.02.01, 01:01.
        Flickr

        Comment


          Parašė John Rodyti pranešimą
          Aišku, turbūt nereikia ir sakyti, kad šokoladas ir pyragai išvis neturėtų užimti jokios vietos maisto racione. Geriau jau nusipirkti kokių nors cepelinų ar kitokio "blogio", kuris visvien nebus toks kenksmingas.
          Dėl šokolado nesutikčiau. Jame yra labai daug žmogui naudingų medžiagų ir nors jis gana kaloringas, bet tikrai gero juodo šokolado daug nesuvalgysi (Man vieno šokolado pakanka geroms dviem savaitėms ). Aišku kalbu apie tokius :

          Post in English - fight censorship!

          Comment


            Parašė index Rodyti pranešimą
            Dėl šokolado nesutikčiau. Jame yra labai daug žmogui naudingų medžiagų ir nors jis gana kaloringas, bet tikrai gero juodo šokolado daug nesuvalgysi (Man vieno šokolado pakanka geroms dviem savaitėms ). Aišku kalbu apie tokius :

            Atvaizdas
            Išaiškėjo, jog reguliarus šokolado vartojimas net tris kartus sumažina „širdininkų“ mirties riziką. Kiti tyrimai parodė, kad juodasis šokoladas turtingas flavonoidais, mažinančiais trombozėmis ir kolorektaliniu vėžiu susirgimų riziką. Specialistų išvadomis – šokoladas mažina odos vėžio atsiradimo tikimybę.
            http://sveikata.diena.lt/lt/naujieno...i-dalis-253154

            Tik keista, kaip galima plytelę valgyti dvi savaites? Aš per 2h suvalgau
            Paskutinis taisė Lettered; 2011.02.01, 01:13.
            Flickr

            Comment


              Parašė Lettered Rodyti pranešimą
              Manai toks nuriebintas pienas su 0% riebumo ar tokia pati mėsa yra labai sveika, ir negalima nuo jos nutikti? Kalorijos dar ne viskas. Nors iš kitos pusės, reikia gauti visokių medžiagų, kad organizmas normaliai veiktų, taip pat ir kalorijų dėl energijos, apie kelis tūkstančius per parą. Žodžiu svarbu visur saikas, gerti daug vandens, nepersivalgyti, ypač vakare. Ir padaryti ,,iškrovos'' dienas laikas nuo laiko. Tada būsi sveikas, nunutukęs ir nereiks badauti tuo pačiu ir patirti nereikalingą papildomą stresą

              Aišku ne viskas, bet taip paskaičiavus galima suskaičiuoti, kad per dieną dažnai tokiu būdu "sutaupau" 500-700 kalorijų ir taip daugmaž tvarkingai sutelpu į 2500Kcal normą (t.y. rekomenduojamas kcal kiekis vyrams), kas reiškia, kad galiu nesunkiai kontroliuoti situaciją. Aišku per galvą verstis nereikia, bet tiesiog geriau nevalgyti tų dalykų, kurie nėra reikalingi. O jei lieka vietos, visada galima suėsti kokį skanėstą ir taip viską kompensuoti.
              Paskutinis taisė John; 2011.02.01, 02:06.

              Comment


                Parašė John Rodyti pranešimą
                Kas įdomiausia, D.Britanijoje praktiškai visose parduotuvėse galima nusipirkti išspaustų (t.y. ne iš koncentrato) apelsinų ir daugelio kitų vaisių sulčių, kurios dažniausiai būna tikrai labai skanios ir, aišku, naudingos organizmui. Negana to, jos ir kainuoja ne ką brangiau, nei limonadai.
                Oho, kur cia tokiu pigiu sulciu ne is koncentrato galima nusipirkt UK? parasyk pavadinimus ar dar ka nors kur galima rasti, butu idomu paragaut, jei kada apsilankysiu butinai prisiminsiu sita dalyka

                Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                Tik keista, kaip galima plytelę valgyti dvi savaites? Aš per 2h suvalgau
                As per viduri - 1 savaite Aisku ten rimtesnis sokoladas tikrai turetu ilgiau but valgomas, o jei koks paprastas tai greiciau "eina" i skrandi

                Comment


                  Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                  Tik keista, kaip galima plytelę valgyti dvi savaites? Aš per 2h suvalgau
                  Matai, aš mėgstu šokoladą, kuris yra labai "stiprus" ir mažai saldus ir labai ilgai išlaiko skonį. Šokoladai su mažiau negu 75 proc. kakavos iš tikro susivalgo labai greit. 85 proc. kakavos šokoladai jau daug stipresnio skonio ir jeigu jo valgai daugiau tiesiog skonio burnoje būna perdaug.

                  Ilgiausiai pakanka 99 proc. šokolado (Jis visiškai nesaldus ). Užtenka sučiulpti mažą jo gabalėlį, kad skonį jaustum dar beveik valandą.
                  Post in English - fight censorship!

                  Comment


                    O tu, John, daržoves kaip suskaičiuoji? Ar jų tiesiog mažai valgai?
                    Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                    Comment


                      Parašė Gator Rodyti pranešimą
                      Oho, kur cia tokiu pigiu sulciu ne is koncentrato galima nusipirkt UK? parasyk pavadinimus ar dar ka nors kur galima rasti, butu idomu paragaut, jei kada apsilankysiu butinai prisiminsiu sita dalyka
                      Yra bet kuriame Tesco, Sainsbury's, tikriausiai ir Asda supermarkete. dažniausiai pardavinėjama 1L arba 0.33L pakuotėse/buteliiukuose. 1L Tropicana sulčių, berods, kainuoja apie £2-2.50 (8-10Lt). Nors būna ir 330ml, kurie kainuoja apie £1-1,30 t.y. tiek pat, kiek ir Coca-cola 0,5L butelis. Tesco prekės ženklo analogiškos 1L sultys (kurios yra iš esmės identiškos) kainuoja, berods, apie £1,50 t.y. apie 6Lt.

                      Net ir visuose McDonalduose kaip gėrimą galima rinktis 0,25L spaustas Tropicana apelsinų sultis.

                      Beje, Lietuvoje tokių sulčių matyti neteko. Kas įdomiausia, neteko jų matyti ir Vokietijoje (bent jau Lidl ir Aldi. Nors šiose parduotuvėse jų nebūna ir UK).

                      Nors UK sumuštinių, čipsų ir limonadų kultūra tiek įsiskverbusi į visuomenės sąmonę, kad natūralios sultys, "smoothies" (nežinau, kaip pavadinti lietuviškai... trintų vaisių masė) ir panašūs natūralūs gėrimai yra beveik nišinis segmentas coca-colų ir Pepsi šešėlyje, o juos dažniausiai vartoja arba specialiomis progomis, arba "pakvaišę" sveikuoliai (t.y. tie, kurie nors truputį rūpinasi tuo, ką valgo). Absoliuti dauguma "sveiką" gėrimą suvokia kaip "Diet Pepsi/Coke" t.y. limonadą su cukraus neturinčiais saldikliais ir nustebma, jei paklausi, kodėl užuot negeria sulčių. Na maždaug "bet juk tai PEPSI! Kaip galima gerti kažkokias sultis?"
                      Paskutinis taisė John; 2011.02.01, 01:55.

                      Comment


                        Parašė bebop Rodyti pranešimą
                        O tu, John, daržoves kaip suskaičiuoji? Ar jų tiesiog mažai valgai?
                        Daugiausiai valgau pomidorų, agurkų ir morkų. 100g pomidorų turi vos apie 20kcal, agurkai dar mažiau , o morkos šiek tiek daugiau (apie 40). Taigi, iš esmės, net ir psisikimšęs pilną pilvą pomidorų, agurkų ir morkų, tikriausiai nesugebėsiu gauti daugiau, nei kokių 300kcal, o jei apsiribosiu pomidorais ir agurkais (t.y. mano mėgstamiausi), tai išvis tebus, geriausiu atveju, kokie 200kcal net ir ėdant be saiko. Šiaip tuo domintis labai nesunku įsiminti, kas kiek ko turi ir kiek reiktų valgyti. Nors praktikoje daržovių kalorijų skaičiuoti neapsimoka, nes jų palyginus labai mažai, net jei valgai daug.

                        Aišku, darantis salotas reikia nenaudoti majonezo, grietinės ir panašių riabalų. Tam puikiai tinka jogurtas, o kvapas ir skonis primena šaltibarščius.

                        Comment


                          As tai kaip tik bijau tu "smoothies", nes vis isivaizduoju, kad ten dedamos ivairiai "apdorotos" sudedamosios dalys (na mazdaug koks nors saldytas su daug chemikalu vaisius ir visa kita), o dar tie kur su visokiais "energetiniais" uztaisais...

                          O del kaloriju ir sveikos gyvensenos - ka itakoja kaloriju kiekis? Ta prasme jei valgytum optimaliai pati sveikiausia maista pasaulyje, bet virsytum kaloriju kieki? Kaip suprantu juk pacios kalorijos savaime nera blogas dalykas?

                          Comment


                            Parašė Gator Rodyti pranešimą
                            As tai kaip tik bijau tu "smoothies", nes vis isivaizduoju, kad ten dedamos ivairiai "apdorotos" sudedamosios dalys (na mazdaug koks nors saldytas su daug chemikalu vaisius ir visa kita), o dar tie kur su visokiais "energetiniais" uztaisais...

                            O del kaloriju ir sveikos gyvensenos - ka itakoja kaloriju kiekis? Ta prasme jei valgytum optimaliai pati sveikiausia maista pasaulyje, bet virsytum kaloriju kieki? Kaip suprantu juk pacios kalorijos savaime nera blogas dalykas?
                            Na tai tik energijos kiekis maiste, o perteklinė energija žmogaus organizme dažniausiai virsta riabalais. Tikslaus "recepto" niekas nenurodys, nes daug kas priklauso nuo individualaus organizmo. Bet šiais laikais, kai visokio nereikalingo maisto (pyragėlių, čipsų ir t.t.) pilna visur, kur pažiūrėsi, tiesiog verta tų kalorijų gauti šiek tiek mažiau, nei šiek tiek daugiau. Aišku, nebent ir taip neturi gero apetito arba žinai, kad nesi linkęs priaugti svorio, net jei valgai daug. Aš tiesiog vertinu pagal save, nes per kelis metus iš kažkur atsirado bent 10-12kg papildomo svorio, kurį laiku susiprotėjau mažinti ir, ačiū dievui, daugmaž pavyksta.
                            Be abejo, labai svarbu ir intensyvus fizinis aktyvumas, nes vien maistas problemų neišsprendžia.

                            Comment


                              Parašė John Rodyti pranešimą
                              Daugiausiai valgau pomidorų (ir t.t.)
                              Tu labai akcentuoji tas kalorijas, sakai, kad sutelpi į 2500kcal/d. Bet ar tu žinai, kiek tu kalorijų sunaudoji per dieną. Esi pasiskaičiavęs savo Pagrindinę energijos apykaitą, pagal fizinio aktyvumo koeficientą, kiek sunaudoji energijos per dieną?

                              Čia šiokia tokia nuoroda apie tai: http://www.sportoklubasmx.lt/index.p...io-skaiiavimas . Tik, deja, neradau lentelių, pagal kurias galima apskaičiuoti kokį fizinio aktyvumo koeficientą turi kiekviena tavo veikla, kurią atlikai per dieną. Pagal tai gali gana tiksliai suskaičiuoti, kiek tu sunaudojai kcal per dieną.
                              Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                              Comment


                                As tai skeptiskai ziuriu i visus nuriebintus produktus. Grietine ir turi buti grietine juk grietines esme yra kad joje yra pie 30% riebalu. Riebalu zmogaus organizmui reikia pakankamai daug. Svarbu kokius reibalus valgai. Geriausi tikriausiai nesotieji (net ir idejus i saldytvuva islieka visiskai skaidrus ir skysti) nekaitinti riebalai.

                                Jogurto parduotuvej isvis beveik nenusipirksi. Daugumos sudetyje del tirstumo prideta krakmolo o kai kuriuose isvis vidursius laisvinaciu tipo kad pajustum sveikumo efekta tolete

                                Isvada: isvis nieko pirkto parduotuvej negalima valgyti, reikia gyventi kaime ir auginti viska paciam, kartais teks ir papadauti kas yva vistiek sveikiau nei valgyti masines gamybos budu pagaminta maista

                                Comment


                                  Sveikiausios pasaulio tautos (šalys, kuriose sveikiausias maistas):

                                  1. Japonija (tautos (vidutinis) nutukimo laipsnis: 1,5%, vidutinė gyvenimo trukmė: 82 metai):



                                  The first place ranking includes country of the Rising Sun. Its citizens are renowned for their long lives. With consumption of a large number of cruciferous vegetables such as kale, broccoli, zucchini, local residents differ harmony. And fish and soy used as the main source of protein promote a healthy heart. In addition, many Japanese are taught from childhood that rise from the table should done when you are still a little hungry because greediness is not typical for them.
                                  2. Singapūras (tautos (vidutinis) nutukimo laipsnis: 1,8%, vidutinė gyvenimo trukmė: 82 metai):



                                  It may seem strange that a fairly monotonous diet, 80% consisting of rice, was named one of the healthiest in the world. However, Singaporeans seize rice with lots of vegetables. Fish and meat are being used as the main source of protein in various culture, are extremely rare on the tables of local residents. The passion to satisfy the hunger for sweet things Singaporeans are eating fresh tropical fruits or something cooked out of them such as puddings and casseroles without adding sugar.
                                  3. Kinija (tautos (vidutinis) nutukimo laipsnis: 1,8%, vidutinė gyvenimo trukmė: 73 metai):



                                  That version of Chinese cuisine, which you can while having a visit to your hometown Chinese restaurant is quite far from what the Chinese are eating at home. Basic diet is made up of various vegetables, fruits, whole grains and legumes. Chinese cabbage, daikon, soy, ginger and garlic can be found everywhere. By the way, the last two spices miraculously speed up metabolism and promote harmony. As frying everything is extremely fast, literally taking only a few seconds, then this method of cooking food saves vitamins and minerals.
                                  4. Švedija (tautos (vidutinis) nutukimo laipsnis: 11%, vidutinė gyvenimo trukmė: 81 metai):



                                  It is unlikely that life expectancy is associated exclusively with the Swedish food habits. Most likely, the strong influence of the high level of medicine and life care in general. In this northern country they use only a little of fruits and vegetables and the basic diet are dairy products, brown bread, fish and berries. Calcium in dairy products helps the body to burn fat, fiber-rich rye bread and berries contain many antioxidants. And even the habit of eating oily fish such as salmon and herring might be considered reasonable as a good food for the heart. Except of the food Swedish are regularly skiing almost all year round and thus burning the fat.
                                  5. Prancūzija (tautos (vidutinis) nutukimo laipsnis: 6,6%, vidutinė gyvenimo trukmė: 81 metai):



                                  Most people have heard a lot about the famous French paradox. This nation does not gain weight, despite the ardent love of the fatty cheese and chocolate, which certainly can not be called low-calorie. The secret lays in the fact that French do not have the traditional for many other countries, “snacks” and except this the portions served at main meals are so small that the body does not get excess calories. Despite the fact that the French are not shy to use the oil, they use it rarely, preferring hot food processing to be with more healthy methods: such as baking or stewing.
                                  6. Italija (tautos (vidutinis) nutukimo laipsnis: 13%, vidutinė gyvenimo trukmė: 80 metų):



                                  Traditional Italian cuisine has little to do with the huge portions of pizza or pasta, with plenty of meat and liberally seasoned with cheese, which are so popular in Italian restaurants around the world. In Italy itself people prefer to use more vegetables and legumes for their dishes, and pasta which is always made of durum wheat! It is being used in very small quantities and not as a main dish. In addition, as it is known, Italians love olive oil, which is rich in unsaturated fatty acids, and promotes healthy heart. The main methods of cooking are usually grilling, cooking, baking or steaming.
                                  7. Ispanija (tautos (vidutinis) nutukimo laipsnis: 16%, vidutinė gyvenimo trukmė: 80 metų):



                                  Remembering the famous Spanish Serrano ham, jamon, you are unlikely to desire considering the kitchen of this nation to the healthy ones. But remember that jamon is being served with almost transparent slices, and as a snack rather than a main dish. The foundations of the Mediterranean diet are the fiber-rich vegetables and low-fat products. Spaniards look to cook in olive oil, using plenty of vegetables and legumes, and in addition, to eat a lot of seafood varieties, which are so much in Spain. Citrus and almonds, growing in this country, can also be attributed to the extremely useful food. Here frying is rarely used when cooking. Most used baking, stewing or cooking food.
                                  8. Pietų Korėja (tautos (vidutinis) nutukimo laipsnis: 10%, vidutinė gyvenimo trukmė: 79 metai):



                                  The basis of the Korean diet is low-fat foods: tofu, noodles, fish and vegetables. In addition, a significant place in Korean cuisine is placed on kimchi – seasoned with lots of hot spices pickled vegetables, which are eaten at breakfast, lunch and dinner. The only unhealthy meal of Korean cuisine, grilled beef, though loved by locals, but is used only on major holidays. For comparison, the average Korean eats just 7 pounds of meat in a year, while the ordinary citizen of the United States – 30 kilograms.
                                  9. Izraelis (tautos (vidutinis) nutukimo laipsnis: 24%, vidutinė gyvenimo trukmė: 81 metai):



                                  Israeli cuisine is full of such useful products such as beans, eggplant and olive oil. Also, when cooking they use a large variety of spices and herbs. There’s even a plant called yellow ginger growing only in Israel which contains many useful components that improve the digestion and metabolism. Mint, which is unthinkable without the traditional salad Tabbouleh, in its turn, is rich in manganese and vitamins A and C. Tajin, the main ingredient in hummus, supplies the body zinc, calcium and folic acid.
                                  10. Graikija (tautos (vidutinis) nutukimo laipsnis: 25%, vidutinė gyvenimo trukmė: 80 metų):



                                  American nutritionist convinced that the Greeks suffer from obesity not because their food is unhealthy, but because of the ever-present fast food. The true Greek cuisine is based on cereals, legumes, vegetables and fish which we might say that fully denies the presence of something unhealthy.
                                  Informacija iš: http://www.travelvivi.com/top-10-cou...-healthy-food/

                                  Comment


                                    Tyrimas įrodė, kad naująsias ES šalis iš Vakarų pasiekia prastesnės kokybės maistas
                                    Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                                    Comment


                                      /\ atskleista sena tiesa ir tiek...

                                      Comment


                                        Viena yra subjektyvus manymas ("visi mes žinom, kad Kubilius kaltas"), o visai kitas - objektyvus to įrodymas...
                                        Nepatinka dirbti už mažai? Dirbk už daug.

                                        Comment


                                          Parašė John
                                          Na tai tiesiog normalus maistas: mėsa, ryžiai, kiaušinis t.y. ne perdirbtas (processed) maistas, kuris dominuoja Vakarietiškus fast-food'us. Kadangi valgau ir tai ir tai, labai gerai jaučiu skirtumą.

                                          O angliavandeniai žmogui yra būtini. Bet dar svarbu ir kaip jie gaunami ir kokie galimi šalutiniai poveikiai. Skirtumas valgant bulką ir ryžius yra pakankamai didelis.

                                          Apskritai, "sveikas" maista yra ne vien kopūstų lapai ir agurkai, o tiesiog normalus šiltas ir neperdirbtas maistas t.y. ne bulka, sumuštiniai, maltinukai, burgeriai ar net visokie a le žemaičių blynai ar vėdarai, kas apsunkina virškinimą. Kaip pats matai, maistas ten yra "whole" t.y. mėsos gabalas, virti ryžiai, kiaušinis, daržovės, vaisiai ir pan. Kadangi mano paties virškinimas yra gana jautrus, kai ten nuvažiuoju, pradedu jaustis žymiai geriau. Dabar ruošiuosi keliauti į Lietuvą ir, aišku, užsiimsiu maisto valgymu... tai nors visi tie vėdarai ir skanūs, bet bus smūgis mano skrandžiui, kai prisiėdęs pusę dienos dejuosiu, kad jaučiuosi pavargęs ir nejudrus
                                          Kažkada spaudoje buvo aprašytas atvejis kai į Lietuvą atvykusi berods filipiniečių delegacija buvo sočiai pašerta cepelinais, viskas baigesi tuo, kad keliems sustreikavo sveikata, o vieną tiesiai nuo vaišių stalo teko vežti į ligoninę plauti skrandžio :-)

                                          Comment

                                          Working...
                                          X