Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Šiaip nesąmonės ir kliedesiai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė liutass Rodyti pranešimą
    Įdomu ar su abiem rankom kratė, ar su viena?
    Vat klausimas... O aš, kadangi mano mama mėgsta rėžti geras kalbas (esu minėjęs, kad mūsų šeima prie rašto, bet ne iš krašto), kartą jos užklausiau, tokio dalyko: kadangi prie mūsų namų yra viena įstaiga, kurios vadovė, pagal rekvizitai.lt duomenis yra tokia moteris, kurios pavardės galūnė yra -is, t.y. taip vyriškai skamba. Tai aš mamos ir klausiu, kokia čia tautybė bus. Tai ji man atsako kad lenkė, bet ne ta tikroji, o tuteišė, t.y. Vilniaus regiono lenkė, kurie kultūriškai labiau artimesni baltarusiams nei lenkams (žiūri lukašenkinę televiziją, yra vatinių pažiūrų, važinėja apsipirkti į tą šalį nes "pigiau" ir pan.). Tai aš pagalvojau, kad mama vos ne rinks parašus ar imsis kitų teisinių svertų, kad išpirdolinti lauk tą įstaigą, kuriai vadovauja moteris su tokia keista pavarde...

    Comment


      Kad tik neapkaltinti rasizmu ar žmogus teisių nesilaikymo

      Comment


        Nerandu ankstesnio pranešimo, taigi perklausiu pakartotinai, tik sutrumpinta versija: LRP Nausėda Chыtanas (čia Zelenskis taip netaisyklingai ištarė jo pavardę) norėjo griežtinti bausmes už bandymą neteisėtai, perversmo būdu pakeisti valdžią, konstitucinę santvarką. Pagal jo siūlymą, už tai turėtų būti baudžiama kaliūze iki gyvos galvos. Tai kaip žiauru ir diktatoriška iš Nausėdos pusės - koks nors jaunuolis nuspręs iš KAM pasiskolinti šarvuoti ir pasisodinęs 10 draugelių įvairuoti į Prezidentūrą. Ir už tokią jaunystę-kvailystę visą likusį gyvenimą praleis drėgnoje, pelėsiu apaugusioje vietoje, kur ant valgymui skirtų stalų mėtosi pajuodę, ŽIV užkrėsti švirkštai, kur prižiūrėtojai toleruoja tas subkultūras ir t.t. Negi nuosėdai nė karto nepagails to nuteistojo, gal jis bent atvyktų paglostyti jam galvą, pasakyti, kad "Dar ne viskas prarasta" ir pan.? Ar tipo :"Cha cha, jei ne aš, būtum sėdėjęs trumpiau, bet aš prastūmiau įstatymą, pagal kurį už tai įkalinama iki gyvos galvos, va tau!".

        Comment


          Jei kėsintųsi pakeisti valdžią į labiau prorusišką, tada taip, bausti be gailesčio, gal net surengti linčo teismą, kad sudoroti tokius kenkėjus, bet jei pakeisti valdžią į dar labiau provakarietišką, pro europietišką, tai gal ir nieko blogo?

          Comment


            Bet jam rūpi mūsų sveikata

            Comment


              Parašė liutass Rodyti pranešimą
              Bet jam rūpi mūsų sveikata
              O tai kaip manote, ar Nausėda aplankytų paglostyti, paguosti tą, jo dėka, už perversmą iki gyvos galvos įkalintą perversmininką?

              Comment


                Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą

                O tai kaip manote, ar Nausėda aplankytų paglostyti, paguosti tą, jo dėka, už perversmą iki gyvos galvos įkalintą perversmininką?
                Nemanau...Nors per TV gal ir paguostu

                Comment


                  Bet tikrai atsimenu kaip ta šokių mokytoja Žukienė 1-3 kl. mus muštruodavo - tampydavo už kojų, neatsimindavo vardų tad vaikus vadindavo pagal kūno sudėjimą, uždarydavo į kambariukus, visaip įžeidinėdavo... Atsimenu net mano mama norėjo organizuoti pareiškimą dėl jos nušalinimo. Bet šiaip ji kieta specialistė, jos vadovaujamas šokių kolektyvas dažnai laimi pirmas vietas...

                  Comment


                    Svarbiausia pirmos vietos

                    Comment


                      Gal dar norite ko nors paklausinėti apie mano mokyklą?

                      Comment


                        Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
                        Gal dar norite ko nors paklausinėti apie mano mokyklą?
                        Žinoma. O pas jus dar buvo pionierių būriai? Ar kokie nors kitokie propagandiniai- priverstiniai? Kokia užklasinė veikla buvo?

                        Comment


                          O taves į armiją nekviečia dar?

                          Comment


                            Pionierių nebe, užklasinė veikla tai 5 kl. dar būdavo užklasinis skaitymas, kur reikdavo kas mėnesį prieš visą klasę papasakoti kokią knygą skaitei ir kas ten įvyko. Tai atsimenu per tėvų susirinkimą Deimantės mamytė pasakojo, kad jos dukrelei baisu tokiu būdu atsakinėti prieš klasę. Tačiau štai po mokyklos, žiūrėk, ta Deimantė jau su motociklu gatves raižo... Net aš bijočiau vairuoti tokią ne itin saugią transporto priemonę... O 1 klasėje Deimantė dar Baby-Born lėlę atsinešusi mokyklon buvo... Į armiją ne, kadangi pripažino netinkamu, tai banas galios 5 metus, o po 5 metų jau nebebūsiu šaukiamo amžiaus.
                            Žiūrint iš šių metų perspektyvos, kai viskas jau praeity, man prieš akis susidvejina 2 vaizdai iš laikotarpių, kuriuos skiria kiek daugiau nei 2 metai - 2008 vasarą-2009 m. žiemą buvau laimingas ir važinėjau troleibusais po miestą, o mokykloje patikdavo mokytis, sekėsi gerai - beveik visos pamokos vyko toje pačioje klasėje, kur palikdavome ir striukes, pas tą pačią mokytoją, kuri mums buvo kaip antra mama, o štai 2011 m. rugsėjį, pirmoji diena, kuomet jau vyko pamokos, išaušo tokia apniukusi ir nerimastinga - aš įmestas į naują klasę, kurios pagrindą sudarė beveik vien nepažįstami vaikai, neaišku kur kabinti striukę, kaip pritapsiu tarp naujų žmonių, dabar jau reiks vaikščioti po klases - kiekviena pamoka vykdavo skirtingame kabinete pas vis kitą mokytoją-dalykininką, kuomet dar prieš mažiau nei metus, tų pačių metų gegužę visas ugdymo procesas vyko tame pačiame kabinete, kuriame jaukiai įsikurdavome ir praleisdavome pusę dienos beveik neišeidami. O esmė kokia asfaltas toje didelėje sankryžoje, kurią kirsdavau, tų 2011 m. rugsėjį greičiausiai buvo nekeistos dangos, nenufrezuotas, t.y. matęs mane pro tą pačią sankryžą žengiantį dar laimingą `08-09 m. laikotarpiu, o ne susirūpinusį dėl naujos eros, prasidedančios 5 klasėje. Pro tą patį asfaltą, per tą pačią perėją dar prieš 3 metus riedėjo troleibusas, kurio garažinis numeris 1124 su tuo juodaplaukiu rėksniu vairuotoju, kurio 2011m. tame maršrute jau nebesimatė. T.y. man prieš akis iškyla niūrus to 2011 m. rugsėjo rytas ir 3 metai atgal, ir aš pabandžiau įsivaizduoti, kaip tas troleibusas prieš tuos 3 metus pro tą sankryžą (kuri važiuojant Pašilaičių žiedo kryptimi būdavo tokiame kelio reljefo įdubime-pažemėjime) iš lėto tik taip brunkt-dunkt iš lėto prasikratydavo, o dabar pro vis dar tą pačią asfalto dangą, kuri jautė to troleibuso ratus, kuomet aš buvau dar pradinukas, o dabar jau penktokas, jau kelias brandos link, jau skirtingos mokytojos, kurios mums jau nebespės pabūti mamomis - tik išdėstys tą savo discipliną ir marš į kitą kabinetą kitos pamokos laukti, aš einu per tą pačią asfalto dangą nepasikeitusią nuo tų metų... Tikra romantika.

                            Comment


                              O tu mokytoju nenoretum dirbti?

                              Comment


                                liutass , kaip manote, katras iš šių žmonių galėtų mane bent šiek tiek trūktelėti į priekį:

                                1. Bazilijus
                                2. Božena
                                3. Bibluja (biblioteka)

                                Mokytoju nelabai, nes ir anksti keltis, ir kiek investuoti laiko į tapimą mokytoju. Neapsimoka... Bet tai turbūt vienintelis būdas grįžti atgal į 6 ir ypač - 7 klases, kurios man buvo labiausiai kupinos įvairių juokingų nuotykių.
                                Paskutinis taisė Kristupas0220; 2023.08.23, 17:51.

                                Comment


                                  Parašė Kristupas0220 Rodyti pranešimą
                                  liutass , kaip manote, katras iš šių žmonių galėtų mane bent šiek tiek trūktelėti į priekį:

                                  1. Bazilijus
                                  2. Božena
                                  3. Bibluja (biblioteka)

                                  Mokytoju nelabai, nes ir anksti keltis, ir kiek investuoti laiko į tapimą mokytoju. Neapsimoka... Bet tai turbūt vienintelis būdas grįžti atgal į 6 ir ypač - 7 klases, kurios man buvo labiausiai kupinos įvairių juokingų nuotykių.
                                  Bozena

                                  Comment


                                    Neteisingai. Teisingas atsakymas - Baziliskas. Paaiškinu, kodėl. Tą 2011 m. rugpjūtį, kuomet jau atsisveikinau su savo pradinių klasių mokytoja ir ruošiausi į 5 klasę, kurioje reikės vaikščioti per kabinetus pas skirtingų dalykų mokytojus tarp būrio naujų klasiokų, vieną sekmadienį ar pro savo namų 7 aukšte esančio kambario langą stebėjau Laisvės prospektą, kur pro langus matydavau buvusį "Žuvėdros" siuvimo fabriką, kur dabar loftai įrenginėjami. Tai man rodos ar tik ne tų metų vasarą vienas iš 11 troleibuso (kuris važinėjo Laisvės pr.) maršrute dirbusių troleibusų buvo garaž. nr. 1592, ant kurio tuomet dar buvo vaizdo, garso aparatūros ir buities technikos "Daewoo" reklama. Dar kažkurią tų metų to rugpjūčio dieną aš kažkokiu tikslu (gal iš dantų gydytojo, kur uždeda antspaudą sveikatos pažymai į mokyklą) turėjau eidamas namų link, pereiti tą gatvę ties Čiobiškio stotele, kažkurią darbo dieną, ir jos metu 11 maršrute irgi siautė tas 1592, bet kadangi tais metais tarp važinėjimų dariau pertrauką, nes mama man nepasiūlydavo, o aš esu kuklus ir jos pinigų neprašydavau, net nesusidomėjau, kas vairuoja. Tai aš 2023 m. sausį, t.y. dar šiais metais pradėjau domėtis 2011 m. rugpjūčiu, o be kita ko, kaip tik dar praeitų metų gruodį teko su juo prariedėti, ir tuomet prisiminiau - ar tik 2011 m. rugpjūtį ši mašina (1592) nevažinėjo 11 maršrutu. Tai pagal šio troleibuso galinės ašies reduktoriaus riaumojimą aš sukūriau pasaką, kad tą man lemtingai-nerimastingai karštą vasarą prieš ~12 metų tomis dienomis, besiruošiant Eurobasketui2011, tą troleibusą vairavo vyras, kurio vardas buvo Bazilijus. O šių metų birželį aš prasukau pusę rato su 1592, žinojau kuriuo maršrutu jis dirba tai specialiai laukiau jo visą valandą. Ir sulaukiau. Įlipau į jį, vairuotojas, galiu garantuoti, tikrai ne tas pats iš 2011 m. vasaros, tačiau jis toje galutinėje stotelėje kiek turėjo pastovėti, tačiau kai priekyje atsilaisvino kokie 10 metrų, jis pavažiavo pirmyn, kad jam už galo galėtų rikiuotis kiti į eilę. Ir, kadangi pavažiuoti 10 metrų, didelio greičio nereikia, tačiau vien tas jo trūktelėjimas į priekį tuos kelis metrus, galinė ašis taip gražiai suriaumojo, kad vos neapsiverkiau, ilgėdamasis tos 2011 m. rugpjūčio mėnesio. Dar tą pačią dieną šioje temoje rašiau, kad pasivažinėjimas šiuo troleibusu man tiesiogine to žodžio prasme, nuskraidino į 2011 m. rugpjūtį.
                                    Prie ko čia Božena? - tai vairuotoja, kuri su tuo 1592 tikrai dirbo 2008-2009 m. - pats mano kaip asmenybės, klestėjimo pikas.
                                    Bibluja čia išvis netinka, aš pagal išvaizdą taip pavadinau kitą pastoviai 11 maršrutu važinėjusią vairuotoją, kuriai buvo priskirtas troleibusas nr. 1543. Jį vairuojanti moteris buvo labai panaši į mano mokyklos bibliotekininkę Audronę Š. - tokia aukšta, su sijonu, trumpai kirpta vyriška šukuosena. Todėl ją ir praminiau Bibluja. Ir buvau sugalvojęs, kad jos mėgstamiausias maistas - virti ryžiai. Berods su jos vairuojamu troleibusu mes su močiute važiavome į (ar tai iš) Vingio parko dar 2007 m. vasarą - čia po darželio baigimo ir prieš pirmą klasę.
                                    Paskutinis taisė Kristupas0220; 2023.08.23, 18:18.

                                    Comment


                                      Bet ir gera atmintis... As pavyzdžiui, net nežinau, ar Kaune dar vaziuoja troleibusai. Labai senai juos mačiau

                                      Comment


                                        O kaip vertinate "Maikopo kultūrą", kurios klestėjimo jėgą teko pajusti ir man, kuomet 5 klasėje susidūriau su dalinai nauju kolektyvu, kur ryškiausias mokinys T. Mikalopas?

                                        Comment


                                          Atsimenu kai Žygis Pavilionis pasisakė, kad tipo reikia ignoruoti Nausėdą, tai pastarasis atsakė " (tokius Žygučio pasisakymus) Vertinu... labiau... neigiamai....".
                                          O iš 2011 m. antrosios pusės pas mane dar ne toks prisiminimų bagažas - pasiskaitykite šioje temoje esantį mano kūrinuką Odė/rekviem (tinkamą pabraukti) 2011-ųjų metų antros pusės Vilniui (ir Kristupui). (#2141 pranešimas). Beje, galėtumėte išmokti vairuoti troleibusą ar autobusą - įgytumėte pilną teisę vadintis visuomenininku, kaip koks Tapinas. Tik jis dėl savo veiklos, skirtos išjudinti/suburti neabejingus piliečius, o jūs - nes vairuojate visuomeninio transporto priemonę!

                                          Comment

                                          Working...
                                          X