Parašė andyour
Rodyti pranešimą
Yra dar kita man patikusi šios autorės knyga, nors retai kuri moters rašyta man patinka. Tai daugiau detektyvas, nors ne visai.
***Sibila, vienturtė turtuolių fabrikantų dukra, „neegzistuoja“. Penkiolika metų ji gyvena už visuomenės sistemos ribų. Sibila – viena iš daugelio Stokholmo benamių: taip jai pavyko pamiršti siaubingą praeitį tėvų namuose, tai jai suteikė laisvę puoselėti jaukių savų namų ir vienatvės svajonę... Ilgainiui ji išmoko ne gyventi, o išgyventi iki rytdienos.
Bet staiga Sibilą tarsi verpetas įsuka klaikus nusikaltimas – ji tampa ieškomiausiu asmeniu Švedijoje. Šis įvykis „jos didžiausią darbą sudaužė į trupinius. Jos jėgą pavertė pamišimu. Jos kuklią būtį – vienišiaus neviltimi“.***
Labai gerai atskleista šiuolaikė Švedijos visuomenė.

Kaip ankščiau buvo minėta skaitant labai dažnai nori atsiversti ankstesnius skyrius, kad prisiminti(ar sužinoti) kontekstus, o visas tas keitinėjimas skaitant el. knygas dažnai būna vargas (bent jau man asmeniškai). Be to ten kiekviename puslapyje būna prilipinta pastabų apie įvairiausius atskirus dalykus, tad apskritai būtų painiava, nekalbant jau apie garso įrašą 

Komentuoti: