Parašė Skeptikas
Rodyti pranešimą
1. Apie kokią strategiją galime kalbėti kai net jų pačių pristatyme skiltyje ,,Vaikštomumas ir žalias miestas'' iš 5 punktų tik 2 yra skirti pėstiesiems ir tos dvi skiltys net ne pirmose vietose...:
2. Strateginėse kryptyse net nekalbama apie pėsčiųjų infrą (kuri apgeilėtinos būklės), apie pagrindinių eismo arterijų užbaigimą (kurių reikia tam pačiam VT tinklui), užtai svaigstama apie įtraukumus ir klimato apokalipses...:
3. Ir susisiekime svaigstama. Pradėjęs skaityti apsidžiaugiau, kad pirmoje vietoje VT tinklas... ir iškart nusivyliau baigęs skaityti, kad jie kalba ne apie tinklą o apie naujos transporto priemonės įvedimą... matai jei kuro rūšį pakeisi tai išspręs susisiekimo problemas... Rupūs miltai. Gerai, bent jau paskutinėje vietoje paminėjo senamiesčio išautomobilizavimą, apie kurį labai atsargiai užsimena ir tai dar po to kai atėję į valdžią panaikino kilpinį eismą... Į šaltą Vilnios vandenį juos kad atsikvošėtų:
4. Bent jau trumpai užsiminė apie pagrindinio eismo tinklo užbaigimo poreikį. Pliusas:
5. čia toks mane sudominęs momentas - mini dalies magistralinių gatvių pervedimą LAKD. Esu už jei tik tai padės greičiau jį užbaigti, rekonstruoti ir tt. viadukai ir panašiai:

Tai man nereik žiūrėt, aš pažiūrėjau prieš kelis mėnesius, nes darėm nedidelę plėtros analizę iš savo turimų duomenų. Pilaitė stoja, Verkiai stoja. Žirmūnai techniškai yra šiaurėje nuo geografinio miesto centro, bet realiai tai yra vos ne centrinė miesto dalis. Autobusų parko teritorija gal nelabai, bet žemiau - taip. Ir čia esmė yra ne projektų skaičius, bet jų apimtis. T.y. kiek butų pastatoma. Pilaitėje projektų daug, bet ten stato kotedžiukus po 5 butus. Vien Stoties artimoje aplinkoje statoma arba suplanuota virš 2 tūkst. butų. Dar apie 1 tūkst. statoma arba suplanuota aplink Burbiškes. Tai jau apie 6 tūkst. gyventojų. Dar mažiausiai 2 tūkst. butų Lazdynuose ir Akropolis Vingis teritorijoje, tai dar 4 tūkst. gyventojų.
Komentuoti: