Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Senamiestis - projektai ir statybų eiga

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

• Obi-Wan Kenobi
    replied
    Žygimantų 13 ar 12 - labai geros naujienos. O čia tas, kur užstojo Katedros bokštą, ar kitas šalia.

Komentuoti:

• Azejam
    replied
    Pradėjo judėti Žygimantų 13 ar 12 ar kaip jis ten vadinasi

Veiksmas jau gerą savaitę vyksta.

Komentuoti:

• spekas
    replied
    .Click image for larger version

Name:	Capture4.JPG
Views:	1709
Size:	278,5 kB
ID:	2047299

Komentuoti:

• spekas
    replied
    Laukiau ilgai šio pastato rekonstrukcijos tikėdamasis, kad jie bent tą karpą nugriaus taip sumažindami šito sovietinio brutalizmo invaziją į šią vietą. Ta karpa dar ir taip atgrasiai įsirėžusi prie naujojo namo...

Administracinio pastato, J. Basanavičiaus g. 7, Vilniuje, rekonstravimo projekto projektinių pasiūlymų pristatymas

https://vilnius.lt/lt/numatomo-stati...pristatymas-2/

Click image for larger version  Name:	Capture.JPG Views:	1 Size:	188,1 kB ID:	2047292
    Click image for larger version  Name:	Capture3.JPG Views:	1 Size:	26,7 kB ID:	2047293
    Click image for larger version  Name:	Capture2.JPG Views:	1 Size:	28,1 kB ID:	2047294

Komentuoti:

• Obi-Wan Kenobi
    replied
    Gali apžiūrinėt merginų kojas iš apačios. Darbo vieta su privalumais

Komentuoti:

• ttttt
    replied
    Parašė spekas Rodyti pranešimą

Taip tas pusinis aukštas yra žiauru. Ten kartais ne parkingas? Jei ne parkingas - man jis automatiškai su juo asocijuojasi.
    Kiek aš mačiau tai ten yra labai nekokios darbo vietos, kur tu sėdi žemiau gatvės lygio ir barely gauni šviesos.

Komentuoti:

• rmss
    replied
    Parašė spekas Rodyti pranešimą

Taip tas pusinis aukštas yra žiauru. Ten kartais ne parkingas? Jei ne parkingas - man jis automatiškai su juo asocijuojasi.
    Dalyje parkingas, bet dabar lyg ir aptraukė stiklus matine plėvele, nes nebesimatė nieko kai paskutinį kart ėjau pro ten.

Komentuoti:

• spekas
    replied
    Parašė ttttt Rodyti pranešimą
    Šitas man yra THE baisiausias visame Senamiestyje, ypač ta absoliuti nesąmonė su -0.5 aukštu vietoje to, kad padaryti normalų europinį komercinį aukštą gatvės lygyje.

Komentuoti:

• Obi-Wan Kenobi
    replied
    Kiek suprantu, ten paveldo saugomos rūsių liekanos. Sugalvojo "eksponuoti", o ne rekonstruoti, nes gal duomenų nėra, arba rekonstruoti ir pritaikyti komercijai per brangu pasirodė mūsų developeriams.

Komentuoti:

• ttttt
    replied
    Šitas man yra THE baisiausias visame Senamiestyje, ypač ta absoliuti nesąmonė su -0.5 aukštu vietoje to, kad padaryti normalų europinį komercinį aukštą gatvės lygyje.

Komentuoti:

• Obi-Wan Kenobi
    replied
    Dar vienas užkampis, dar vienas panašus kvazi-brutalizmo egzempliorius. Nors šitas man žymiai labiau vykęs, tiek langų ritmika, tiek proporcijos, fasado faktūra. Proj. autoriai ir nuotr šaltinis Archihalė

Click image for larger version

Name:	Lydos 7.jpg
Views:	3131
Size:	76,4 kB
ID:	2044065

Komentuoti:

• Garbanius
    replied
    Aš irgi atkreipiau, kad ne balti ir kokybiški tie langai..
    Projekto įgyveninimo rezultatas aišku labai diskutuotinas, bet ganėtinam užkampy jis, mažai kam matomas ir įdomus.

Komentuoti:

• Obi-Wan Kenobi
    replied
    Vieną, gal du kartus ėjau pro ten. Stengiuosi vengti tos vietos, nes tiesiog negaliu žiūrėt ramiai į tą sugadintą kvartalą.

Komentuoti:

• ttttt
    replied
    Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą
    Gali būti tie rėmai ir iš baltojo aukso, bet atrodo kaip balti plastmasiniai.
    Nežinau, nebent nematėt gyvai, man jie yra aiškiausiai pilki/sidabriniai ir atrodo tikrai nepigiai ir kokybiškai.

Komentuoti:

• Obi-Wan Kenobi
    replied
    Gali būti tie rėmai ir iš baltojo aukso, bet atrodo kaip balti plastmasiniai.

Komentuoti:

• ttttt
    replied
    Parašė Ciurlionis Rodyti pranešimą
    Bastėja life turbūt yra labai blogas pavyzdys - balti langai, kurių apipavidalinimas kardinaliai iškrenta iš bendro vaizdo, nes atrodo, kaip Žirmūnų pimo aukšto kirpykla chruščiovkėje.
    Jie yra pilki/sidabriniai ir kaip tik yra kokybiškiausia šio projekto dalis.

Kas mane labiausiai trigger'ina šiame projekte, tai nevienodos spalvos fasadas. Galima teisinti, kad taip ir buvo sugalvota, bet realybėje atrodo kaip eilinis Vilniui jau tradiciniu tapęs šūdarankiškumas, kai premium projekte premium vietoje nesugebėjo padaryt, kad fasadas būtų vienodai nudažytas be tų 50 shades of gray ir pabalimų.

Komentuoti:

• Obi-Wan Kenobi
    replied
    Dažnai galvoju apie Bastėją Life, kodėl taip atsitiko ir ar tikrai jis toks nevykęs. Namas Prancūzijoje ir kiti pavyzdžiai leidžia teigti, kad BL turi tam tikrą savitą stilistiką, kažkoks tos kvazi-brutalizmas. Neveltui Ciurlionis kilo asociacijos su Žirmūnais. Langų rėmai, aiškų yra fail. Skardinis stogas čia yra geras variantas, gal iškrenta iš senamiesčio konteksto, bet čerpės ant to namo atrodytų tragiškai.

Komentuoti:

• Ciurlionis
    replied
    Bastėja life turbūt yra labai blogas pavyzdys - balti langai, kurių apipavidalinimas kardinaliai iškrenta iš bendro vaizdo, nes atrodo, kaip Žirmūnų pimo aukšto kirpykla chruščiovkėje.

Pilkas skardinis stogas Senamiestyje, nežinau, kaip jiems tas pavyko (gal pakalnutis jau ėjo pareigas ir jam tiko?), bet net šalia esanti Tamsta pavyzdingai susitvarkė į raudonų čerpių.

O tie palėpiniai bokšteliai?? Kas čia per spuogai? Čia architeto užmanymas, kaip daugiau erdvės paslėpti neišskiriant iš bendro konteksto? Tada 100 balų už "originalumą".

Gal 1974 m. Kopenhagoje ir būtų suėjęs - čia ir dabar atrodo, kaip vienas prasčiausių projektų Sebamiestyje ever! Merko daro gerai, bet savo konceptą tegul palieka už Senamiesčio ribų - IMHO.

Komentuoti:

• Obi-Wan Kenobi
    replied
    Namas Leymen’e, Prancūzija. Arch. Herzog ir de Meuron. 1997.

Click image for larger version  Name:	BFD6FC21-4E16-4E5A-8863-7FD701ADFABA.jpeg Views:	0 Size:	89,1 kB ID:	2043944
    Click image for larger version  Name:	826631EA-EC19-4E0E-8743-8DD13D7620AB.jpeg Views:	0 Size:	31,6 kB ID:	2043945 šaltinis https://www.facebook.com/profile.php?id=100022386852061

Basteja Life. Vilnius. Arch. Paleko studija. 2017. Šaltinis: www.palekas.lt

Click image for larger version  Name:	26A2E8D5-BA2B-4286-A0DE-F96B97E2CBF1.jpeg Views:	0 Size:	192,0 kB ID:	2043946

Komentuoti:

• Creatium
    replied
    INVL Baltic Real Estate suvarkys Vilniaus g. 37-4 pastatą. Bus verslo centras ir restoranai.

https://citify.eu/lt/vilniaus-g-37-4/

Komentuoti:

Working...
X