Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilniaus sporto rūmų ir Žalgirio stadiono teritorija

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė ttttt Rodyti pranešimą
    Esu už cor-ten fasadus, bet Sporto rūmų kontekste man kažkaip visai nesižiūri, manau jau geriau darytų vario fasadus, kaip šalia tilto stovinčiam daugiabutyje, atrodytų žymiai šviežiau...
    Agree 100%, ar net šviesus betonas su juodų rėmų langais. Elegancijos priduotų.
    Paskutinis taisė Ciurlionis; 2020.07.08, 15:44.
    Aviate, navigate, communicate

Comment

Parašė ttttt Rodyti pranešimą
      Esu už cor-ten fasadus, bet Sporto rūmų kontekste man kažkaip visai nesižiūri, manau jau geriau darytų vario fasadus, kaip šalia tilto stovinčiam daugiabutyje, atrodytų žymiai šviežiau...

O man patinka.
      Anksciau norejau didesnio kontrasto, ir panasu kad ji gausim. Zalias varis/bronza nelabai siejasi su brutalizmu. Aisku irgi butu grazu, bet "per grazu". Juk norim paryskinti Sporto Rumus, o ne prabangiai atrodanti priestata.

Comment

Parašė B.S. Rodyti pranešimą
        O man patinka.
        Anksciau norejau didesnio kontrasto, ir panasu kad ji gausim. Zalias varis/bronza nelabai siejasi su brutalizmu. Aisku irgi butu grazu, bet "per grazu". Juk norim paryskinti Sporto Rumus, o ne prabangiai atrodanti priestata.
        Na, mano dar tokia logika, kad 100% bus protestuojančių prieš bet kokį Sporto rūmų ir aplinkos tvarkymą, o tuo labiau naujų pastatų statymą, tad cor-ten, kuris ir šiaip bet kurioje Vilniaus vietoje ne visiems įtinką, tik suteiks jiems papildomų argumentų ir pritrauks žmonių ne tik iš žydų bendruomenės, bet ir mūsų paveldo nacių, talibano ir kitų facebook'o kovotojų. O kadangi cor-ten planuojama naudoti ne tik šiame pastate, o ir šiaip aplinkoje, manau "kapines sudarkė kažkokių supuvusiu metalo laužu!1!!!1!" girdėsime iš visų pusių, o VMS, kaip žinom, palūžta nuo bet kokio, net menkiausio, visuomenės spaudimo, tad geriau iškart palikt juos be tokių kozirių ir padaryt, kaip sakot, "gražiai". Dėl prabangumo tai ką žinau, manau ne tokia jau tai ir prabanga, o dėl kontrasto, manau su ryškiu vario fasadu jis būtų dar įdomesnis:

P.S. dar tame galima įžvelgti didesnę prasmę ir reference'ą vietos istorijai, nes šita spalva yra viena pagrindinių judaizmo spalvų.

Comment

Nežinau apie kokius varinius ir žalvarinius priestatus jūs čia kalbate, gal kažką praleidau? Taip pat nesuprantu iš kur ta rudo priestato vizualizacija ir ką bendro ji turi su VMS teritorijos aplinkos tvarkymu. Mano turimais duomenimis, pagal 2019 m. Turto banko išplatintą projektą priestatas atrodys taip:

Click image for larger version

Name:	sporto_vn_191200_e01_xxx.jpg
Views:	484
Size:	160,0 kB
ID:	1813976

Comment

Parašė Saliamonas Rodyti pranešimą
            Nežinau apie kokius varinius ir žalvarinius priestatus jūs čia kalbate, gal kažką praleidau? Taip pat nesuprantu iš kur ta rudo priestato vizualizacija ir ką bendro ji turi su VMS teritorijos aplinkos tvarkymu. Mano turimais duomenimis, pagal 2019 m. Turto banko išplatintą projektą priestatas atrodys taip:

Click image for larger version

Name:	sporto_vn_191200_e01_xxx.jpg
Views:	484
Size:	160,0 kB
ID:	1813976
            Tu gal urve gyveni, pasidairyk po ziniasklaida.

Comment

Parašė kasparas.v Rodyti pranešimą

Tu gal urve gyveni, pasidairyk po ziniasklaida.
              Tai pasidalink naujais PP nešveplavęs.

Comment

Tingėjau viską kelt, bet štai VMS post'as:

Savivaldybė pasirengusi apsaugoti ir įamžinti Vilniaus koncertų ir sporto rūmų prieigose esantį objektą – valstybės saugomą Vilniaus žydų Šnipiškių senųjų kapinių vietą. Vilniaus miesto taryba šiandien pritarė, kad valstybės įmonei Turto bankui tvarkant Vilniaus koncertų ir sporto rūmus savivaldybė rūpintųsi viskuo, kas susiję su buvusių kapinių teritorija. Ji bus tvarkoma laikantis pagarbumo ir ramybės principo bei itin griežto apsaugos režimo. Žydų kapinių teritorijoje negalimi kasimo darbai, tad naujos takų dangos, pieva ir gėlynai bus įrengti ant esamų betoninių plokščių užpylus grunto.
                Tvarkant kapinių teritoriją numatyta įrengti pėsčiųjų takus, žydinčias vejas, atnaujinti dangas, mažosios architektūros elementus, teritorijos apšvietimą, įrengti teritorijos laistymą, taip pat atlikti kitus būtinus teritorijos sutvarkymo darbus – atnaujinti esamas atramines sienas, laiptus, įrengti informacinius ženklus apie vietos istoriją.
                Planuojama, kad Turto bankas iki 2023 m. rekonstruos bei išplės 1971-aisiais pastatytus Vilniaus koncertų ir sporto rūmus.

Žodžiu bus daug cor-ten'o ir nemažai kam nuo to bus daug butthurt'o...

Comment

Tai šitą VMS postą jau iš žinių portalų visi matė. Bet VMS juk tvarkys tik aplinką, o ne rekonstruos Sporto rūmus/statys priestatus. Už pastaruosius atsakingas Turto bankas, kuris, mano žiniomis, naujų projektinių pasiūlymų nepaviešino.
                  Beje, mano kuklia nuomone tvarkydama teritoriją VMS galėtų apsvarstyti galimybę čia įrengti paplūdimį, upė šalia ir vazdas į Gedimino bokštą, kalnų parką, tikiuosi jie dar priima pasiūlymus

Comment

Tai šitą VMS postą jau iš žinių portalų visi matė. Bet VMS juk tvarkys tik aplinką, o ne rekonstruos Sporto rūmus/statys priestatus. Už pastaruosius atsakingas Turto bankas, kuris, mano žiniomis, naujų projektinių pasiūlymų nepaviešino.
                    Beje, mano kuklia nuomone tvarkydama teritoriją VMS galėtų apsvarstyti galimybę čia įrengti paplūdimį, upė šalia ir vazdas į Gedimino bokštą, kalnų parką, tikiuosi jie dar priima pasiūlymus
                    Būtinai surašykit oficialų raštą ir pasirašykite savo vardu Labai lauksim siūlymo išviešinimo

Comment

Nesuprantu iš kur tokios reakcijos, juk ta vieta puikiai tiktų pliažui - 500 metrų nuo Katedros, centras kaip ne kaip, ne koks užkampis, greitu metu sutvarkyta Neries krantinė, Kalnų parko ir Gedimino bokšto vaizdai deginantis saulutėje ir klausantis Neries čiurlenimo, ech . Maniau mes mokam švęsti laisvę ir džiaugtis gyvenimu, one liūdėti

Comment

Nesuprantu iš kur tokios reakcijos, juk ta vieta puikiai tiktų pliažui - 500 metrų nuo Katedros, centras kaip ne kaip, ne koks užkampis, greitu metu sutvarkyta Neries krantinė, Kalnų parko ir Gedimino bokšto vaizdai deginantis saulutėje ir klausantis Neries čiurlenimo, ech . Maniau mes mokam švęsti laisvę ir džiaugtis gyvenimu, one liūdėti
                        Supratom, kad tu čia ironizuoti bandai, bet neįdomu tas ir negadink diskusijos visai tam netinkamoj temoj.
                        Post in English - fight censorship!

Comment

Parašė index Rodyti pranešimą

Supratom, kad tu čia ironizuoti bandai, bet neįdomu tas ir negadink diskusijos visai tam netinkamoj temoj.
                          Kodėl netinkamoje temoje? VMS greitu metu tvarkys Sporto rūmų teritoriją, forumo tema skirta šiai teritorijai, o aš siūlau tvarkant ją įrengti viešąją erdvę, kur galėtų rinktis mamos su vaikais, dalintis džiaugsmu. Neironizuoju, tikrai manau teritorija tam puikiai tiktų dėl aukščiau išdėstytų vietos ypatumų, o ir žalių neišnaudotų plotų čia sočiai

Comment

Kodėl netinkamoje temoje? VMS greitu metu tvarkys Sporto rūmų teritoriją, forumo tema skirta šiai teritorijai, o aš siūlau tvarkant ją įrengti viešąją erdvę, kur galėtų rinktis mamos su vaikais, dalintis džiaugsmu. Neironizuoju, tikrai manau teritorija tam puikiai tiktų dėl aukščiau išdėstytų vietos ypatumų, o ir žalių neišnaudotų plotų čia sočiai
                            Tai gerai, įdomi mintis, siūlyk savivaldybei.

Comment

Parašė index Rodyti pranešimą

Tai gerai, įdomi mintis, siūlyk savivaldybei.
                              Palaikysit? Daugiau balsų - didesnis šansas, kad savivaldybė atsižvelgs.

Comment

Palaikysit? Daugiau balsų - didesnis šansas, kad savivaldybė atsižvelgs.
                                Man šiaip px.

Comment

Gal neskaitėt naujienų, bet laikinas papludimys jau įrengtas jam tinkamiausioje vietoje visame Vilniuje - Lukiškių aikštėje .

Comment

Parašė rmss Rodyti pranešimą

Gal neskaitėt naujienų, bet laikinas papludimys jau įrengtas jam tinkamiausioje vietoje visame Vilniuje - Lukiškių aikštėje .
                                    Teko girdėti. Bet Sporto rūmų prieigos dėl objektyvių priežasčių gerokai tinkamesnė vieta pliažui nes pasižymi savybėmis, kurių neturi Lukiškių aikštė - pagrindinis Vilniaus vandens telkinys šalia, erdvūs žali plotai, įspūdingi Kalnų parko ir Pilies vaizdai, istorinis miesto centras, su visomis pramogomis gerokai arčiau.

Comment

Teko girdėti. Bet Sporto rūmų prieigos dėl objektyvių priežasčių gerokai tinkamesnė vieta pliažui nes pasižymi savybėmis, kurių neturi Lukiškių aikštė - pagrindinis Vilniaus vandens telkinys šalia, erdvūs žali plotai, įspūdingi Kalnų parko ir Pilies vaizdai, istorinis miesto centras, su visomis pramogomis gerokai arčiau.
                                      Aha, aš jau matau antraštes delfyje ir delegaciją iš Izraelio su virbulėmis... Na ir dar koks kūnigėlis nepraleis progos pamokyt kaip čia ne vieta.

Comment

Čia jau kaip kam patologijos įvairiausios išsivystė dėl to paplūdimio, visur vaidenasi

Comment

Negalima daryti viso pastato is corten'o, tai movetonas. Kas perdaug tas nesveika. O vizualizacijose jie pripaise ji tiesiog visur - net ant sviestuvu (facepalm). Dirbti su tokiomis medziagomis reikia tureti labai moketi, o lietuviu architektai yra "tiap liap", be jokio estetinio jausmo, kaip Paupio turgaus pastatas (asmenine nuomone). As tokios architekturos visiskai nesuprantu, ten net langu remai atrodo kaip tie baisus aliuminio is tarybines gamyklos. Bet tai nei madinga nei ka, o tiesiog atrodo labai pigiai, lyg pastatas butu pastatytas 1970. Tai galbut butu idomu, jei tai butu ne Vilnius ir aplink tokiu pat pastatu nebutu, bet kai praeini kilometra ir matai ta pati, tik originala, originalius nutriususius kiemus, tvoras, gamyklas ir rudis, nera jokio pointo statyti toki pat is naujo.
                                          Isivaizduokit Rusijoje pagamintu masina, kuri atrodo kaip Zigulis. Ot tai madinga butu! Visai kaip 1970, bet tai kokia prasme, kai gatvemis vis dar vazineja ten simtai tukstanciu originalu? As suprantu, jei Ziguli pagamintu JAV, butu siokia tokia atrakcija. Tai su corteno / betono fasadais tas pats.

Comment

Working...
                                          X