Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Vilniaus sporto rūmų ir Žalgirio stadiono teritorija

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Parašė B.S. Rodyti pranešimą
    Saliamonas
    ​​​​​@R.D.
    Aš neprieštarauju jūsų LOGIKAI. Aš tik bandau paaiškinti žydų bendruomenės JAUSMUS. Jei norite ginčytis su JAV kongresmenais, senatoriais - pirmyn. Esam maža šalis šalia didelės meškos ir turime daryti nuolaidas bent jau kol kas. Duokit laiko, laikas gydo žaizdas. Viskas.
    Aš jūs palaikyčiau tik tuo atveju, jeigu kalba eitų apie kokią nors žydų sušaudymo vietą kokiais 1941-1942 m., kur begėdiškai pastatytas koks sovietinis brūdas, o dabar situacija yra VISIŠKAI kitokia, o jūs bandote ant vieno kurpaliaus mauti visas situacijos, prisidengiant jausmais. Jokios išeities nesiūlote, o mes siūlėm tų kapinių likučius pagarbiai perkelti į kapines ir pastatyti memorialą, informacinę lentą su visa tų kapinių istorija.
    O Vinokuro ir Kuklianski jausmai man mažiausiai rūpi, kai patys užsiima, švelniai tariant, dezinformacija.

Comment

R.D.
      Aš nieko nepalaikau, ir tai nėra mano pozicija. Aš tik bandau paaiškinti situaciją. Norit pajudinti širšių lizdą kai Izraelyje yra Netanjahu, o JAV-Trumpas, bei dar yra gyvų žydų žudikų?

Comment

R.D.
        Aš nieko nepalaikau, ir tai nėra mano pozicija. Aš tik bandau paaiškinti situaciją. Norit pajudinti širšių lizdą kai Izraelyje yra Netanjahu, o JAV-Trumpas, bei dar yra gyvų žydų žudikų?
        Kad tiek Kovneris, tiek Dušanskis jau mirę Aišku palestiniečiai turėtų šviežių pavardžių...

Comment

Parašė mantasm Rodyti pranešimą

Kad tiek Kovneris, tiek Dušanskis jau mirę Aišku palestiniečiai turėtų šviežių pavardžių...
          Nu kam trolinti...
          Kiek Lietuvoje nuteistų? Galvoji politikai nepasinaudos proga pažaisti rinkėjų jausmais? O su Trumpu tai išvis niekas neaišku.

Comment

Nu kam trolinti...
            Kiek Lietuvoje nuteistų? Galvoji politikai nepasinaudos proga pažaisti rinkėjų jausmais? O su Trumpu tai išvis niekas neaišku.
            Skaičiaus nepasakysiu, bet 90mečių senukų teismų lyg ir buvo Žaidimas jausmas šitose buvusiose kapinėse turi tiek pat pagrindo kiek žaidimas jausmais dėl Daumanto-Lukšos pagerbimo.

Problema ne Trumpas su Izraeliu, kurie yra labai kritiški Rusijos atžvilgiu (galima prisiminti Izraelio ambasadoriaus veiksmus per Ramanausko-Vanago skandalą), o Rusijos kišenėje sėdintys irba pavieniai psichai kaip Kukliansky ar Katzas. Bet jie nėra tokia jau didelė problema jei tiesiog juos praignoruosim. Čia kaip su Tomaševsiu. Jie jau senai užknisę tuos ką mes įsivaizduojam jų šeimininkais. Ir daugiau tik patys pasidarom baubą. Nors jei padėtume ant jų - būtų tik tyliau.

Comment

mantasm
              Tamstos norai prasilenkia su realybe. Neaiškinsiu aš visų politinių srovių JAV ar Izraelyje, ne tam čia tema. Bandžiau pateikti bendrą paveikslą, tai jei tas paveikslas nepatinka, niekuo negaliu pagelbėti Artimiausiu metu kapinių teritorijos geriau nejudinti, nes tai neatitiktų dabartinių Lietuvos interesų. Laikas gydo žaizdas. Tai tiek.

Comment

mantasm
                Tamstos norai prasilenkia su realybe. Neaiškinsiu aš visų politinių srovių JAV ar Izraelyje, ne tam čia tema. Bandžiau pateikti bendrą paveikslą, tai jei tas paveikslas nepatinka, niekuo negaliu pagelbėti Artimiausiu metu kapinių teritorijos geriau nejudinti, nes tai neatitiktų dabartinių Lietuvos interesų. Laikas gydo žaizdas. Tai tiek.
                Man rodos prasilenkia ne mano norai su realybe, o mano ir tamstos požiūriai bei interpretacijos. Tas pats buvo kalba ir dėl Ramanausko - Vanago, kad gal čia nereikia judint šventos karvės. Bet kažkaip Izraelio ir daugumos žydų požiūris skiriasi nuo Kukliansky/Katzo/Kremliaus.

Kokios žaizdos kai kapinės panaikintos 100 metų iki Holokausto? Čia kaip tik gera proga išryškinti veikėjus kurie dirba atitinkamoms tarnyboms ir bando daryt skandalus lygioj vietoj.

Comment

Saliamonas
                  ​​​​​@R.D.
                  Aš neprieštarauju jūsų LOGIKAI. Aš tik bandau paaiškinti žydų bendruomenės JAUSMUS. Jei norite ginčytis su JAV kongresmenais, senatoriais - pirmyn. Esam maža šalis šalia didelės meškos ir turime daryti nuolaidas bent jau kol kas. Duokit laiko, laikas gydo žaizdas. Viskas.
                  Labai jau tamstos serviliška laikysena. Yra toks posakis - niekas tavęs negerbs, jei pats savęs negerbsi. Vilniaus miesto teritorija priklauso ir turi būti planuojama Vilniaus miestiečių, o ne JAV senatoriams ar kongresmenams, kurių dauguma, esu tikras, niekada nepalaikytų tokių kaip Kuklianski laikysenos Sporto rūmų atžvilgiu, jei bent kiek susipažintų su situacija ir sužinotų kokiu mastu dabartinės žydų bendruomenės atstovų reikalavimai yra atitrūkę nuo realybės ir nepagrįsti. Juolab, kad kaip jau daug kas pastebėjo, tokie ekstremistai kaip Kuklianski ar Vinokuras visus žydus atstovauja tiek pat kiek koks nors Murza atstovauja visus lietuvius.

Comment

Saliamonas
                    mantasm
                    Jus apie miltus, as apie tiltus. Nenorit klausytis, ir vis ta pati per ta pati su LOGIKA ir vietinius veikejus. Tai suraskit Lietuvos politika kuris pajudintu sita sirsiu lizda. Gerai daro kad nejudina. Ir nejudins artimiausiu metu. Ir tikrai ne del Kurlianskiu ir Vinokuru. Va tokia ta REALYBE o ne norai kaip turetu ir galetu buti. Labos dienos.
                    Paskutinis taisė B.S.; 2020.07.10, 19:03.

Comment

B.S. Lukšos-Daumanto atminimo metai geras sprendimas ar ne? Širšių lizdas irgi judinamas Ta pati Sporto rūmų renovacija panašu juda po biški, tai širšių lizdas kaipo ir judinamas. Ateis laikas - bus ir pliažas

Comment

Man atrodo, kad B.S. pats politizuoja klausimą, o ne ieško sprendimo būdo. Primena strutį, slepianti galvą smėlyje. Ir suvesti į emocinę sudėdamąją yra keista, kai kapinės neturi nieko bendro su žydų genocidu. Beje, jeigu ne žydų bendruomenės absurdiška pozicija, seniai ta teritorija būtų sutvarkyta ir visi būtų patenkinti.

Comment

R.D.
                          Mano pozicija sutampa su jūsų, bet va paaiškinimai kodėl yra kaip yra netinka, tai būtinai reikia ginčytis kad gyvename kitokiame pasaulyje nei jis yra iš tikrųjų. Suprantu kad nepatinka mano paaiškinimai. Suprantu kad nepatinka esanti realybė. Man irgi ji nepatinka. Ką galima padaryti? Trys pasirinkimai jums:
                          1. Shoot the messenger. Check
                          2. Kaip strutis kišti galvą į smėlį ir neigti realybę. Check.
                          3. Palaukti mažiau jautresnių laikų.
                          ​​​​​​

Comment

R.D.
                            Mano pozicija sutampa su jūsų, bet va paaiškinimai kodėl yra kaip yra netinka, tai būtinai reikia ginčytis kad gyvename kitokiame pasaulyje nei jis yra iš tikrųjų. Suprantu kad nepatinka mano paaiškinimai. Suprantu kad nepatinka esanti realybė. Man irgi ji nepatinka. Ką galima padaryti? Trys pasirinkimai jums:
                            3. Palaukti mažiau jautresnių laikų.
                            ​​​​​​
                            Klausykite, pats politizavote klausimą, konkrečiai nepasakėte kur yra problema, o aš ją įvardijau. Suprantu ką norite pasakyti (nors aiškiai ir artikuliuotai nepasakote). Problema šiuo atveju yra ydų bendruomenėje ir spręsti jie nenori jos, nes kai ateis "mažiau jautresni" laikai, pozicija dėl kapinių nepasikeis, nes ji niekad niekur nesikeitė. Taip kad realybes suvokimas, tamstai, yra probleminis, nes panašu, kad nelabai matote, kaip elgiasi žydų bendruomenė. O vertybiškai tokia pozicija man nepriimtina. Džiaugiuosi, kad projektas vystomas ir pagaliau šita įsisenėjusi bėda pasistumės į priekį.
                            Paskutinis taisė R.D.; 2020.07.11, 19:52.

Comment

Parašė R.D. Rodyti pranešimą

Klausykite, pats politizavote klausimą, konkrečiai nepasakėte kur yra problema, o aš ją įvardijau. Suprantu ką norite pasakyti (nors aiškiai ir artikuliuotai nepasakote). Problema šiuo atveju yra ydų bendruomenėje ir spręsti jie nenori jos, nes kai ateis "mažiau jautresni" laikai, pozicija dėl kapinių nepasikeis, nes ji niekad niekur nesikeitė. Taip kad.
                              Tai pirmyn! Ar jus kas nors stabdo? Spręskite ir keiskite. Laukiu nesulaukiu rezultatų.

Comment

Tai pirmyn! Ar jus kas nors stabdo? Spręskite ir keiskite. Laukiu nesulaukiu rezultatų.
                                Taigi projektas bus vystomas. Niekas nelaukia "mažiau jautrių laikų". Galėsime susitikti vietoje ir pasidžiaugti, kad pagaliau nebus taip apleisti, kaip yra dabar.
                                Lietuva bandė spręsti, bet žydų benduromenė nenori spręsti... tai, kur bėda. Šita bėda išsispręstu per dieną ir vieną Vilniaus savivaldybės, KPD ir žydų bendruomenės posėdį, bet kai tardytoja užsėmusi Lukšos daumanto juodinimu, tai nelieka noro spręsti šių dienų problemas.

Comment

Tai norite pasakyti kad betono užsėjimas yra problemos išsprendimas? Nu tai valio. Bus viskas išspręsta ir nebereikia čia ginčytis.

Comment

Tai gal jūs galite konkrečiai pasakyti, kur yra problema yra ją išsdėstyti papunkčiui, nes neįmanoma suprasti. Kažkokios užuolankos apie "širšių lizdą", "geresnius laikus". Tai, kodėl projektas negali būti vystomas konkrečiai šioje vietoje?

Comment

Todėl kad Lietuvoje buvo nužudyta daugybė žydų ir pasaulyje jie labai jautriai reaguoja į skriaudžiamus žydus Lietuvoje. Niekas nelįs į detales, ir rinkėjai kitose šalyse nebandys išsiaiškinti visų detalių kas kaip ir kodėl. Jiems yra įaugę į kraują, ir yra dar gyva atmintis kaip blogai viskas baigėsi jų tautai Lietuvoje. Jie priešinsis viskam, ne dėl logikos, bet dėl sukeltų baisių prisiminimų ir jausmų.
                                      Pavyzdžiui JAV yra turbūt šimtai tūkstančių litvakų ir jų palikuonių. Ne paslaptis jog daugybė jų yra labai turtingi ir jie remia tam tikrus politikus. Tai dabar įsivaizduok scenarijų kur jie išgirsta jog Lietuvoje skriaudžiami žydai. Bus pasiųsti senatoriai, kongresmenai, bus mesti finansai ir užsiundytos media kompanijos. Kongresmenai pagrūmos pirštu ir privačiai pasakys palaukit geresnių laikų, kitos kartos. Jiems irgi reikia laimėti savo rinkimus, ir jie negali prarasti nei rinkėjų nei jų finansų.
                                      Į tą laiką visam pasauliui​ ​​​vėl bus priminta kad Lietuvoje buvo nužudyta 95% žydų. Kam viso to reikia? Ar verta?
                                      Paskutinis taisė B.S.; 2020.07.12, 10:36.

Comment

Todėl kad Lietuvoje buvo nužudyta daugybė žydų ir pasaulyje jie labai jautriai reaguoja į skriaudžiamus žydus Lietuvoje. Niekas nelįs į detales, ir rinkėjai kitose šalyse nebandys išsiaiškinti visų detalių kas kaip ir kodėl. Jiems yra įaugę į kraują, ir yra dar gyva atmintis kaip blogai viskas baigėsi jų tautai Lietuvoje. Jie priešinsis viskam, ne dėl logikos, bet dėl sukeltų baisių prisiminimų ir jausmų.
                                        Pavyzdžiui JAV yra turbūt šimtai tūkstančių litvakų ir jų palikuonių. Ne paslaptis jog daugybė jų yra labai turtingi ir jie remia tam tikrus politikus. Tai dabar įsivaizduok scenarijų kur jie išgirsta jog Lietuvoje skriaudžiami žydai. Bus pasiųsti senatoriai, kongresmenai, bus mesti finansai ir užsiundytos media kompanijos. Kongresmenai pagrūmos pirštu ir privačiai pasakys palaukit geresnių laikų, kitos kartos. Jiems irgi reikia laimėti savo rinkimus, ir jie negali prarasti nei rinkėjų nei jų finansų.
                                        Į tą laiką visam pasauliui​ ​​​vėl bus priminta kad Lietuvoje buvo nužudyta 95% žydų. Kam viso to reikia? Ar verta?

Kitaip tariant, nėra jokių objektyvių, pagrįstų priežasčių, kodėl Sporto rūmai ir jų prieigos negali būti žmonių traukos centru, išskyrus jūsų paties baimes ir įsivaizdavimus a la "mes mažiukai, silpni ir turim būti nuolankūs, nes JAV daug žydų tautybės asmenų ir mums bus blogai jei nevykdysim net ir visiškai nepagrįstų jų reikalavimų".
                                        JAV žydų tautybės asmenys sudaro vos 1,7-2,6 proc. visos populiacijos ir iš tų kelių procentų tikriausiai 95 proc. niekaip nerūpi kas vyksta toje Lietuvoje, juolabiau kažkokios prieš 200 panaikintos kapinės. Teiginiai apie Sporto rūmų reikšmę JAV rinkimams tiesiog absurdiški ir juokingi, jums ne ?
                                        Sporto rūmų prieigos turi grįžti miestiečiams ir tam įvykus niekas toje JAV dėl to bangų nekels (išskyrus pavienius psichus kaip Gochinas), nes kaip žinome, ten yra milijonas svarbesnių problemų. Viskas ko reikia, tiesiog nepagrįstų baimių ir baudžiauninko mentaliteto išnykimas visuomenėje ir tarp Lietuvos politikų, toliau viskas vyktų natūraliai ir taip kaip to reikalauja sveikas protas - Sporto rūmai virstų taip reikiamų Kongresų centru, o jo prieigos - pramogų ir poilsio vieta, su lauko kavinėmis-barais, žaidimų aikštelėmis, fontanais ir, jei jau taip reikia, pliažiukais

Comment

Turiu patarimą - jeigu esate radikalas vienoje gyvenimo srityje, tai tikrai nebūtina juo būti visose gyvenimo srityse, nes kaip matau ta laikina smėlio dėžė padarė gana rimtą trumpą jungimą smegenyse

Comment

Working...
                                          X